Gorące mamuśki 🤰❤️
-
WIADOMOŚĆ
-
Zulugula super cięcie ❤️
Calanthe Weronika jest przesłodka 🥰
Mam termin pfizera na 2 czerwca, mąż na 3
Powiem Wam, ze Stasiu się z lekka popsuł 🧐 w zeszłym tygodniu byłam z Nim na wsi u moich rodziców i zachowywał się ekstra: w ciągu dnia drzemki 30-60 minutowe co 1,5 godziny i jedna 2 godzinna przy spacerze 😎 przesypial nocki od 20-7 a nawet 7:30.
W poniedziałek wróciliśmy i się skończyły dobre czasy 😅
Drzemki max 20-minutowe a przy spacerze 45 🤨 W nocy wróciło jedno karmienie i ciagle się kręci nie mogąc sobie znaleźć miejsca 😅 O takie cuda się dzieją... już się śmieliśmy, ze odeśle Go paczkomatów do dziadków jak tam mu tak dobrze 😂
A co do rozszerzania diety dzisiaj Stanley dostał makaron kokardki wymieszane ze słoiczkiem dynia z indykiem i Matka miała zawał jak Młody wpakował cała kokardkę do buzi 🙈 ale o dziwo jakoś pogryzł i przełknął 😳 teraz tylko czekać na 💩😂calanthe, Zulugula, Ulaa, Lalia, kar_oliv lubią tę wiadomość
’94
17.10.2020 Staś ♥️
godz. 3:55, waga 4050g, długość 56cm
17.11.2023 Basia ♥️
godz. 16:39, waga 3860 g długość 55 cm -
Zulugula wrote:Któraś z Was wstawiala niedawno stronę www z szybszymi terminami szczepien (kiedy ktos rezygnuje), nie mogę tego znaleźć 🤔
Proszę https://szczepienia.github.io/
Zulugula lubi tę wiadomość
Ona i On 36lat
+
02.2016 Syn ❤️
12.2019 Aniołek (12 tc)
11.2020 Synek 💙 -
Tajka, nakladki silikonowe Medeli sa najlepsze podobno i tez takie kupilam, faktycznie wydawaly sie ok, choc uwzylam raptem dwa razy, jak mialam mocno poranione brodawki jednego dnia
Kupilam tez z canpola i nie polecam
A dlaczego masz karmic piersia co 6 h a nie na zadanie?? Jak chcesz rozkrecic laktacje, to chyba najlepiej jak najczesciejII 2020 22 cs szczęśliwy
👶 X 2020
XII 2022 6 cs szczęśliwy
👧 IX 2023 -
Tajka wrote:Dziewczyny, była położna. Później napiszę więcej. W skrocie, muszę dokarmiac mm, co 6 godz, a co 6 cyc.Przybrała na wadze na styk. Ale wrócimy do kp. Szew mi zrąbali, za mocno zszyli i się rozszedl. Jakaś masakra.
Szybkie pytanie, jakie nakładki na sutki do karmienia polecacie?
Ja polecam mendela i przy Alicji się sprawdziły i teraz tez zaakceptowała Asia bez problemu
Alicja 10.10.2018
Joanna 29.04.2021 -
Wik89 wrote:Tajka, nakladki silikonowe Medeli sa najlepsze podobno i tez takie kupilam, faktycznie wydawaly sie ok, choc uwzylam raptem dwa razy, jak mialam mocno poranione brodawki jednego dnia
Kupilam tez z canpola i nie polecam
A dlaczego masz karmic piersia co 6 h a nie na zadanie?? Jak chcesz rozkrecic laktacje, to chyba najlepiej jak najczesciej
Nie opisalam wszystkiego. Daje mm, za 3 godz cyc, później (za 6godz) znowu mm, za kolejne 3 godz znowu cyc itd. Między kamieniami dziecko też przystawiac do cyca i odciągac co 2 godz po 3 minuty. To ma niby pobudzić laktacje.
Moje dziecko było niedokarmione ciągle, za długo spała, dlatego taka niespokojna, mógł jej spaść cukier. Dlatego też taka ciągle ospała przy cycu.
Każdy mówi co innego, muszę się słuchać jednej osoby i jej zaufać. Obiecała, że w piątek wrócę tylko do kp. Jestem już kłębkiem nerwów. Chyba mnie to przerasta.Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 maja 2021, 16:00
-
Tajka, aha, rozumiem:) Tak, mysle ze dobrze robisz!
I nie przejmuj sie, to poczucie, ze Cie to przerasta, moze sie na początku pojawia, pewnie wiekszosc z nas tak miała (ja tak mialam;)), to tez hormony robią swoje. Bedzie dobrze, dasz rade! Niech tam maz Cie wspiera jak najlepiej
KarolinaMaria, Zulugula, Suszarka, Lalia, emdar, dmg111 lubią tę wiadomość
II 2020 22 cs szczęśliwy
👶 X 2020
XII 2022 6 cs szczęśliwy
👧 IX 2023 -
U nas ciężki czas dla Michałka, od dwóch dni gorączkuje, wczoraj w nocy nie spał od 1 do 4, w dzień marudzi. Nie wiem czy to zęby czy jakaś infekcja się zaczyna ☹️
Tajka, nie stresuj się, zobaczysz że za jakiś czas wszystko się ułoży . Najcięższy jest ten początek z noworodkiem w domu, ale jak pisze kar oliv -to minie🙂kar_oliv lubi tę wiadomość
12.10.2020 ❤️
14.05.2024 ❤️ -
Dzięki dziewczyny za pocieszenie. Ale jestem słaba psychicznie, chyba mnie to przerasta. Myślalam, nie wiem dlaczego, że będzie "idealnie", będzie kp, nie będzie smoczka, będzie odkładalna do łóżeczka...dupa
Mam nadzieję że tym sposobem wrócę tylko do kp , jeśli nie to spróbuję inną cdl , a jeśli nie to odpuszczę , bo nie ma wyjścia.
Ja nawet nie umiem się cieszyć że ona jest
Dobrze, że jest moja mama, bo bym nie dała rady zupełnie....
Mąż raczej maj jeszcze będzie w domu, mam duże wsparcie w nim, wszystko robiWiadomość wyedytowana przez autora: 5 maja 2021, 16:53
-
Tajka, czemu martwisz się smoczkiem? Niektóre dzieci nie tolerują smoczka i to dopiero jest problem. Ciesz się że chce tego smoczka bo to naprawdę ułatwia życie 🙂 ja dawałam już w szpitalu bo po cięciu nie miałam siły inaczej go uspokajać i nie wydaje mi się że to coś złego.
Suszarka, Martt95, Nikola.1984, Wik89, Enigvaa, emdar, Nowastaraczka, Clover, dmg111, Ounai, kic83, Lulu83 lubią tę wiadomość
12.10.2020 ❤️
14.05.2024 ❤️ -
Właśnie Tajka, ciesz się smoczkiem! Matylda nie lubiła od początku, a teraz to już w ogóle nie chce. Jak wpada w histerię w wózku, albo u lekarza to tylko cyc ratuje sytuację. Smoczek to nic złego, po to jest by pomóc uspokoić dziecko. Myślę, że sporo z nas myślało, że będzie idealnie. Dla mnie spanie z dzieckiem było na poczatku porażką, bo jak to tak, ma przeciez super dostawkę, w swoim pokoiku łózeczko, w salonie kokon, a ona śpi tylko na mnie, albo z nami. Nie wiem czy kojarzycie Mataję, bardzo lubię jej bloga, ona odczarowuje wszystkie matkowe 'idealizmy'. Kiedyś na insta zadała pytanie do społeczności ile mam śpi z niemowlakiem, wyszło, że 49% 😂😂😂😂 jak to przeczytałam to uczucie porażki mi przeszło, a dostawkę się sprzeda i tyle 😏
Lalia, Martt95, Enigvaa, emdar, Nowastaraczka, Clover, Wik89, dmg111 lubią tę wiadomość
🦄 2021 r. -
Tajka, to że Maja teraz chce smoczek, to nie znaczy że zawsze tak będzie. U nas od dobrych dwóch miesięcy Olek kompletnie nie używa, odrzucił całkowicie. A sam smoczek nie jest zły jeśli nie jest używany za długo 😘 karmienia też się nauczycie, pomalutku 😘 mnie karmienie piersią bolało dobre 2-3 tygodnie, nie umiałam karmić inaczej niż na rogalu a Olek wyrywał się we wszystkie możliwe strony, po jedzeniu najczęściej jeszcze ulewal. To co robisz przy Majeczce to najlepsze co możesz i jesteś wspaniałą mamą!! Po prostu ona się musi nauczyć żyć poza brzuszkiem 😘
Irysko, biedny Michaś 😔😔😔 dużo dużo zdrówka dla niego!!💙Iryska, Clover, Wik89 lubią tę wiadomość
-
Karolina, ja jak pierwszy raz zasnęłam przy karmieniu z Olkiem przy cycku to myślałam że na zawał zejdę i czułam się jak wyrodna matka która zagraża własnemu dziecku 🤣🤣🤣
KarolinaMaria, Zulugula lubią tę wiadomość