Gorące mamuśki 🤰❤️
-
WIADOMOŚĆ
-
Tajka, ja karmie juz 3.5 msc. A laktatorem sciagne 60ml max, a czasami ledwo 10ml. Wiem, ze Ci ciezko, ciagle myslisz czy jest okej, ale tak to wyglada. Dla mnie te poczatki byly duzo latwiejsze, bylam spokojna, nastawiona na to co mnie czeka, a kryzys 3msc mnie zaskoczyl totalnie, dobrze ze trwalo to tylko tydzien bo nie wiem czy bym dala rade dluzej, psychicznie. Mam nadzieje ze nastepne beda lzejsze 🙈
Karenira tak mi przykro, ale polezycie kilka dni, naswietla Gniewka i zoltaczka ustapi. Wrocicie do domku 🥰🔸28 lat
02.06 13 dpo II
03.06 14 dpo beta 181, prog 25,29
06.06 17 dpo beta 700
28+6 1496g
17.12.2020 ur się Tymek 💙 2245g i 48cm szczęścia 🥰
-
Położna właśnie wyszła od nas pępek zagojony, mały ładnie się różowi, ważymy 3.57
Lalia, calanthe, dmg111, Clover, Inaa89, Martt95, Ladyo, Ounai, Nowastaraczka, kar_oliv, SzalonaOna, emdar, Karenira, kic83 lubią tę wiadomość
Dawniej Biedrona89
11.2021- puste jajo płodowe 💔
17.07.2018 - Franio 💙💙
17.04.2021 - Jaś 💙💙
Kwas foliowy, Wit D3
Morfologia nasienia - ✅
HyCoSy - oba jajowodu drożne
Histeroskopia - stan zapalny i mikropolipowatość endometrium
11.07 - pechrzyk ciążowy i żółtkowy 😍
Czekamy na ❤️ -
Zulugula wrote:Ja mam termin na 13 czerwca
Co do ubranek to ja następnym razem kupie ich na pewno mniej.
Fajne są dresiki, kompleciki, kurteczki ale prawda jest taka że tego się nie używa za wiele, tym bardziej że tak jak emdar pisze , mamy praktycznie dalej wczesną wiosnę. Moje dziecko jak jest zimno nadal chodzi w misiu Reniferze ze świąt który miał być tylko do zdjęcia -
Anet.kaa wrote:Co do ubranek to ja następnym razem kupie ich na pewno mniej.
Fajne są dresiki, kompleciki, kurteczki ale prawda jest taka że tego się nie używa za wiele, tym bardziej że tak jak emdar pisze , mamy praktycznie dalej wczesną wiosnę. Moje dziecko jak jest zimno nadal chodzi w misiu Reniferze ze świąt który miał być tylko do zdjęcia
Ja mam duzo bluz, bluzeczek. A tego nie zakladam bo wydaje mi sie ze jej niewygodnie. Na codzien tylko bodziak i spodenki, czasami rajtuzki i sukienka. Ponoc od przyszlego tygodnia juz powoli ma byc cieplo. Paskudna ta wiosna w tym roku....🔸28 lat
Jeśli chodzi o body na krótki rękaw, to ostatnio Olek często w domu nosi bodziak z krótkim rękawem i spodnie. Albo na spacery body krótki rękaw i bluza/sweter. Tyle że ja mam dla niego dość dużo rozpinanych bluz lub swetrów. W chłodniejsze dni ubieram mu body krótki rękaw plus taka koszulka na długi rękaw.
Co do kupowania na zapas, to ja kupuję ale takie podstawowe rzeczy: body, spodnie i bluzy, bo to niezależnie czy latem czy zimą ubiorę Olkowi. A kurtki, szorty czy kombinezony to nie ma szans przewidzieć. Ja kupuję wcześniej, bo kupuję na promocjach i wyprzedażach, więc bardzo często udaje mi się kupić nowe ubrania w cenie używanych.
Tajka, Olek przez pierwsze tygodnie kompletnie nie odróżniał nocy i dnia. Zasypiał ok. 23, budził się po 1, karmiłam go 40 min, czasem godzinę, a potem kolejną godzinę lulaliśmy go na rękach! Czyli 2 h spał, a potem 2h jadł i zasypiał 🥴 jak dziewczyny pisały że karmią 10 min i dziecko zasypia przy karmieniu, a często i one zasypiają to myślałam że to kit wszech czasów. A teraz Olek ma 4 msc i od dobrych 2 msc zasypia przy karmieniu a ja razem z nim 😂 u nas były mega trudności z przystawieniem na początku, bo on się prężył, odginał, ja się z nim dosłownie silowałam i przyciskalam mu głowę do piersi, na początku w ogóle nie karmiłam na leżąco nie umiałam go opanować. Ale na wszystko trzeba czasu ☺️KarolinaMaria, Clover, calanthe lubią tę wiadomość
-
calanthe wrote:Ounai gdzieś przeoczyłam, ale ja mam 28 maja (pfizer).Ustawiałam przez pacjent.gov bo punkt i godzina mi odpowiadały. Mogłabym szukać innego punktu szczepień, ale ten mam pod nosem to daleko nie muszę zapierniczać. Mój mąż rejestrował się dzień po mnie i ma 20 maj.
My już po spacerze, biorę się za prasowanie jakieś bo mi zalegaWiadomość wyedytowana przez autora: 5 maja 2021, 11:59
BOY 2015
GIRL 2020
CB 2025 💔 -
Ja się wyłamię, bo akurat u nas te body z zakładką się sprawdzają super 😄 Ale to dlatego, że Olek ma dużą głowę i szerokie barki i u niego takie body nie zjeżdżają z ramion.
Ja na temat kp nic mądrego nie doradzę, bo u nas od początku są problemy i prawdopodobnie niedługo zrezygnuję całkowicie, bo zwyczajnie nie mam już sił... Olek się denerwuje, ja się denerwuję i zabiera mi to całą radość z macierzyństwa. Dałam sobie jeszcze trochę czasu bo bardzo mi zależało, ale też nie zamierzam męczyć dziecka i siebie przez moje ambicje, bo chyba nie o to w tym wszystkim chodzi.Lalia, Nowastaraczka, calanthe, emdar lubią tę wiadomość
-
Tajka wrote:Dziewczyny ,nadrobie później:( ciężko znaleźć czas przy Mai
Fatalna noc. 4 godziny cyc,trochę sen, wydawało mi się że jest ciągle głodna. Wkłada rączki, ssie kciuka...Dałam jej już smoka...czasem inaczej się nie uspokoi..mam już doła, czy wszystko robię dobrze...już chcieliśmy jechać po mleko...W końcu zasnęła na 5 godz...odciagnelam laktatorem nabite cycki, po 20 ml z jednego....mało prawda?
Mamy też problem z kupą, w piątek zrobiła ostatnią (smółka)..siku robi...
Ja już się bardzo stresuje, poplakuje, bo chce dla niej jak najlepiej...
Co na laktacje ? Femaltiker mam, inka, karmi, słód jęczmienny?
Dzisiaj mamy położna, to zobaczymy jak waga...Może niepotrzebnie się martwię...
Marta na piersi robiła kupy raz na 6 dni. Jeśli się nie męczy to wszystko ok. To znaczy że wszystko co zjada jest wchłaniane do organizmu.
Przestań się kajać. Co znaczy jak najlepiej dla dziecka Twoim zdaniem? Czy mama która karmi butelka robi coś złego dziecku? Czy mama która zostawia dziecko z tatą i wychodzi się spotkać z koleżankami robi mu krzywdę? Czy mama, która puszcza dziecku bajkę żeby mieć 30 min na wypicie kawy krzywdzi je? Tak samo czy złą mamą jest ta, która rodziła przez cesarskie cięcie? Albo ta która nie miała cesarki mając np duże dziecko? Albo ta, która wyjechała na weekend z mężem zostawiając dzieci pod opieką babci? Albo zwyczajnie ta, która poszła spać a dziecko usypial tata? Nie, żadna z tych mam nie jest zła. I każda chce najlepiej dla swojego dziecka. Ale nie jesteśmy robotami. Trzeba odpuścić coś dla czegoś innego. To niemożliwe żeby zrobić wszystko idealnie. Odpuść trochę, daj sobie być człowiekiem, bo będziesz pamiętać że zamiast dać butle albo zaufać swoim cyckom, że mają wystarczająca ilość mleka ryczałaś tylko. A poza tym od tego krótka droga do depresji. Mam koleżankę która już 3 lata wychodzi z depresji poporodowej wiedzy która się wpędziła właśnie takim podejściem, że musi karmić piersią, że musi być idealna mama i ciągle płakała. Na szczęście mąż zareagował.Suszarka, KarolinaMaria, calanthe, Clover, Zulugula, Fragaria, emdar lubią tę wiadomość
BOY 2015
GIRL 2020
CB 2025 💔 -
Cześć Mamusie
Ja już po wizycie kontrolnej
u malutkiej wszystko dobrze, waży już 2900, Pani doktor mówi, że mogłaby już wychodzić, ale szyjka niegotowa, więc trzeba ją z mężem przygotować
Od dzisiaj piję herbatkę z liści malin. Wiesiołek od 37+0 tak?
Lalia - jak tak piszesz o budowie Olka to zawsze sobie wyobrażam, że w przyszłości będzie wielkim sportowcem, jakimś olimpijczykiem może?
Mart - wyobrażam sobie, że Ci ciężko patrzeć jak Alis jest zazdrosna. Ale to naturalna kolej rzeczy, na pewno starasz się poświęcać jej tyle uwagi ile potrzebuje i szybko odnajdziecie się w nowej sytuacji
Calanthe - ale ślicznotka
Karenina - dużo siły dla Was! Na pewno szybko ponaświetlają Gniewka i szybko wrócicie do domu. Lepiej trzymać rękę na pulsie i kilka dni przetrwać w szpitalu niż potem żałować. Trzymajcie się
Tajka - początki są ciężkie, nie dość że to nowa rzeczywistość, to jeszcze hormony po ciąży itp. Jestem pewna, że szybko załapiecie tą noworodkową rutynę i z każdym dniem będzie co raz lepiej. Pamiętaj jak sama płakałam jak moja J. miała 2 tygodnie, bo wydawało mi się, że wszystko robię źle. Ale właśnie - tylko mi się tak wydawałoKażda z nas to zna.
Emdar - co do Pepsi to u nas jest dokładnie tak jak u WasJa mogłabym wypić jedną puszkę raz, dwa razy do roku (i to jak jest upał), a mój mąż i moja córka bez pepsi (a raczej coca coli) nie wyobrażają sobie życia. Nawet wczoraj zakupy w biedronce i pierwsze co mąż bierze to czteropak dwulitrowej coli, patrzę na telefon, a tam sms od J. "kupcie cole"
Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 maja 2021, 12:00
Lalia, Ounai, Nowastaraczka, Suszarka, Clover, calanthe, Inaa89, Zulugula, emdar, Karenira lubią tę wiadomość
-
Zulugula wrote:U nas najwcześniej pfizer na początku czerwca ale pasowaloby nam w maju się zaszczepić, żeby kolejną dawkę przyjac przed lipcowym urlopem, będę się czaic na te szczepienia last minute
Calanthe córa jest do schrupania 💕Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 maja 2021, 12:13
BOY 2015
GIRL 2020
CB 2025 💔 -
Calanthe, cudna ta Twoja córcia 😍😍😍 a stylówkę ma fantastyczną!!
A co do stylówek, to tu nieoceniona jest jak zwykle moja teściowa 😂😂😂 ciągle słyszę komentarze, żebym takie "ładniejsze" ubranka zostawiała na SPACER, albo do lekarza itd.
Trasa, jeszcze tego brakuje żebym przebierała specjalnie Olka na spacer żeby się ładnie prezentował 😂 co kogo obchodzi jak wygląda, grunt żeby nie było mu za ciepło/zimno i wygodnie zwłaszcza że w tym wózku śpi 😁
A do lekarza to nie wiem jak Wy, ale ja dziecka nie stroję tylko ubieram w "łatwe" rzeczy żeby go można było łatwo i szybko rozebrać i ubrać 😅💪
Na co dzień najczęściej ma bodziaka z długim/krótkim rękawem i gatki bawełniane z Lidla, bo są cienkie, mają ściągacze i szeroką gumę w pasie 😁
Nie powiem ma w szafie koszule, jakiegoś bodziaka z mucha, jeansy itd ale ubieram mu to dosłownie okazyjnie 😁KarolinaMaria, calanthe, Nowastaraczka lubią tę wiadomość
-
Calanthe, śliczna córcia! 😍
Ja na początku ubierałam w ładne ciuszki do lekarza, ale szybko przekonałam się, że najlepsze są takie, które szybko się zdejmuje i zakłada. Zresztą często plany sobie, a dziecko sobie - na pierwszą wizytę u pediatry założyłam Olkowi body, które mi się najbardziej podobało, a on tuż przez wyjazdem zrobił ogromną kupę która uciekła na plecy i musiałam go przebrać 🤣 Teraz to już w ogóle nie dzielę raczej ciuchów na ładniejsze/brzydsze, tylko zakładam wszystko jak leci.Lalia, Nowastaraczka lubią tę wiadomość