X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Gorące mamuśki 🤰❤️
Odpowiedz

Gorące mamuśki 🤰❤️

Oceń ten wątek:
  • Martt95 Autorytet

Wysłany: 5 maja 2021, 18:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tajka wiem co czujesz. Mnie przerastało wszystko przy pierwszym dziecku. Czulam się zla mama. Bałam się brać dziecko na ręce ze zrobie jej krzywdę. Bałam się jechac sama na spacer. Ani razu nie wykapalam sama dziecka (maz musiał mi ja trzymać w wanience). Bałam się iść sama na szczepienie. Duzo tego bylo. Obaw o karmienie tez, bardzo szybko dokarmiałam mm. Czułam się okropna matką. Teraz wiem ze złapałam typowego baby blues. Moja wizja macierzyństwa była zupełnie inna.

A co do smoczka, ja korzystam póki Asia akceptuje. W innym wypadku ciagle była by na cycu. Nie mogę na to pozwolić mając starszaka. Co do mm. Tez maz kupił w razie potrzeby, kryzysu... nie mam zamiaru się katować. Chcę spróbować utrzymać laktację i karmić tą piersią. Mam trochę większe doświadczenie ale jak tylko poczuje się z tym źle nie będę nas męczyć. Tak jak dziewczyny piszą nie ważne jak karmisz. Robisz wszystko co najlepsze dla swojego dziecka i tylko matka wie co dla tego dziecka dobre ❤

Trzymaj się kochana, minie wam ten kryzys ale musisz zaakceptować ze macierzyństwo to jedna niewiadoma. Nie da się nic przewidzieć. Jednego dnia dziecko spi 6h drugiego budzi się co 1h. I tak ze wszystkim, ale po czasie da się przywykać 🙈

emdar, Nowastaraczka, Lalia, Clover, Suszarka, Wik89, dmg111 lubią tę wiadomość

Alicja 10.10.2018
    Joanna 29.04.2021
  • kar_oliv Autorytet

Wysłany: 5 maja 2021, 18:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tajka wrote:
    Dzięki dziewczyny za pocieszenie. Ale jestem słaba psychicznie, chyba mnie to przerasta. Myślalam, nie wiem dlaczego, że będzie "idealnie", będzie kp, nie będzie smoczka, będzie odkładalna do łóżeczka...dupa
    Mam nadzieję że tym sposobem wrócę tylko do kp , jeśli nie to spróbuję inną cdl , a jeśli nie to odpuszczę , bo nie ma wyjścia.
    Ja nawet nie umiem się cieszyć że ona jest :(
    Dobrze, że jest moja mama, bo bym nie dała rady zupełnie....
    Mąż raczej maj jeszcze będzie w domu, mam duże wsparcie w nim, wszystko robi

Tajka z jakiej cdl korzystasz? Ja mam do polecenia babeczkę z dojazdem do domu.

Napisałam Ci wiadomość na messengerze.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 maja 2021, 18:42

atdcgu1rjappkskg.png
  • emdar Autorytet

Wysłany: 5 maja 2021, 18:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mart, święte słowa, macierzyństwo to wielka niewiadoma. Każdy dzień niby taki sam, a zupełnie inny. I w tym jego cały urok.
    Tajka, będzie lepiej z każdym dniem,zobaczysz kochana. Mocno Cię wirtualnie przytulam,bo ponad rok temu czułam się bardzo podobnie. Dużo siły przesyłam ❤🥰

Ja dziś padam, zrobiłam 6km z Julkiem, obkupiłam się w lumpie(mega świetna dostawa była), złapał nas deszcz (mówiłam już,że tegoroczna wiosna doprowadza mnie do szału 😐😑?); zrobiłam obiad, dwa prania, przejrzałam ubrania Julka czego nam brakuje. Leżę i zdycham, i chyba nie mam siły dziś na bieganie 😒.

Motyl, to i u nas zapowiadają od pn lato, ale szczerze to uwierzę jak to zobaczę.

My się szczepimy Hajzerem (padłam 🤣🤣🤣) jakoś koło 20 maja(mąż to ogarnia).

Irysko, zdrowia dla Michałka!

Lalia, Wik89, SzalonaOna lubią tę wiadomość

42 lata
    08.03.2019 puste jajo płodowe💔
    17.02.2020 Julek 💙
  • Fragaria Autorytet

Wysłany: 5 maja 2021, 19:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chcę kupić dla Adasia jakaś mate do zabawy. Do tej pory mieliśmy tylko taka mniejszą z pałąkami, ale nie da się go już utrzymać w miejscu i rozglądam się za czymś większym. Macie coś co mogłybyście polecić?

Ounai, coś mi się kojarzy, że kupilaś coś podobnego, czy tak?
    https://www.smyk.com/p/humbi-uliczki-i-zwierzeta-piankowa-mata-edukacyjna-dwustronna-pastelowa-120x180x15-cm-i6630041

Ona i On 36lat
    +
    02.2016 Syn ❤️
    12.2019 Aniołek (12 tc)
    11.2020 Synek 💙
  • Angie1985 Autorytet

Wysłany: 5 maja 2021, 19:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć kochane.

Tajka wiem że to trudne ale musisz zachować spokój. Każda z nas przechodziła i czuła podobnie jak ty. Rzadko kiedy wszystko przychodzi z łatwością. Wszystkie mamy chwilę załamania i kryzysu.
    Poradzisz sobie z tym na pewno. Hormony poporodowe nie pomagają. Jesteś silna babką.

Wik89, emdar lubią tę wiadomość

mhsvej28dzyxqzel.png
  • Clover Autorytet

Wysłany: 5 maja 2021, 19:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tajka, rozumiem o czym piszesz, bo sama na początku też nie potrafiłam się tak w pełni cieszyć z dziecka... Najpierw całą ciążę z niecierpliwością na Olka czekałam, a kiedy się urodził stale przejmowałam się tym, że coś jest ze mną nie tak, płakałam że z kp nie wychodzi. Właściwie nie miałam pojęcia że to jest takie trudne, wcześniej żyłam w przekonaniu, że co to za filozofia, daje się pierś i tyle. U nas na początku było bardzo ciężko i niby to przetrwałam i przez jakiś czas było OK, teraz jest znowu gorzej i częściowo już jesteśmy na mm, bo nie pomagał mi ani femaltiker i inne cuda, ani częste przystawianie, ani rozkręcanie laktatorem. Taka jestem dziwna... Nie powiem, że jestem z siebie zadowolona, bo bardzo chciałam żeby wyszło nam z kp, ale przede wszystkim chcę, żeby mój syn był szczęśliwy. A raczej nie jest szczęśliwy, kiedy zapłakany szarpie pierś, która jest pusta albo kiedy zamiast uśmiechniętą, widzi mamę zaryczaną i zdenerwowaną. Super, że masz wsparcie w swojej mamie i mężu, to bardzo ważne. Moja mama kiedy usłyszała że mam problemy z laktacją stwierdziła, że to moje fanaberie i w ogóle potraktowała mnie tak, jakbym co najmniej powiedziała jej, że chcę oddać dziecko do adopcji... Potrzebowałam czasu żeby to przerobić, na początku było mi mega przykro że nie mam w niej wsparcia, a teraz mam już to gdzieś. Co do smoczka, to też uważam, że to nic złego. Czasem bym nawet chciała, żeby mój uparciuch pociumkał smoczka, ale on żadnego nie chce, czasem jak wpadnie w histerię to nie wiem co robić, ale na szczęście zdarza się to coraz rzadziej 😝 Pamiętaj, nie wszystko możemy zrobić tak, jak sobie na początku zakładamy. Ale dla takiej dzidzi najważniejsze jest, żeby czuła się kochana i bezpieczna. Początki są bardzo trudne, ale daj sobie czas, żeby się oswoić z nową sytuacją. Ściskam Cię mocno 😘

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 maja 2021, 19:23

Lalia, Wik89, emdar, Martt95, Zulugula lubią tę wiadomość

06.02.2021 👶💙

age.png
  • Ounai Autorytet

Wysłany: 5 maja 2021, 19:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fragaria wrote:
    Chcę kupić dla Adasia jakaś mate do zabawy. Do tej pory mieliśmy tylko taka mniejszą z pałąkami, ale nie da się go już utrzymać w miejscu i rozglądam się za czymś większym. Macie coś co mogłybyście polecić?

Ounai, coś mi się kojarzy, że kupilaś coś podobnego, czy tak?
    https://www.smyk.com/p/humbi-uliczki-i-zwierzeta-piankowa-mata-edukacyjna-dwustronna-pastelowa-120x180x15-cm-i6630041
    Tak, mam taką tylko składaną. Bardzo dobra jakościowo. Polecam :)

Tajka, wrzuć na luz ;) nie planuj, nie wymyślaj, nie pisz scenariuszy. Teraz scenariusz pisze Twoje dziecko i może uda Ci się częściowo odzyskać kontrolę nad swoim życiem za 3 lata ;)

Dodam jeszcze, że jak syna dokarmiałam już w szpitalu, potem coraz częściej dostawałem butelkę i skończyłam kp po 2 tyg. Popłakałam sie i tyle, dostawał butle. Przy Marcie już wiedziałam czym jest posiadanie dziecka i na jakie poświęcenie muszę się zdobyć.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 maja 2021, 19:54

emdar, Fragaria lubią tę wiadomość

BOY 2015
    GIRL 2020
    CB 2025 💔
  • Wik89 Autorytet

Wysłany: 5 maja 2021, 19:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emdar, polecasz jakis fajny lumpeks? 😀

II 2020 22 cs szczęśliwy
    👶 X 2020
    XII 2022 6 cs szczęśliwy
    👧 IX 2023
  • Ounai Autorytet

Wysłany: 5 maja 2021, 20:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A w temacie płaczu. Cały dzień się pilnuję żeby nic nie podjadać, a mój mąż wrócił z zakupów i mówi że mi prezent przyniósł - loda w czekoladzie. Tak się poryczałam, że ja się staram a on mi tylko utrudnia, że teraz jest mi przykro że nie mogę go zjeść i w ogóle.

BOY 2015
    GIRL 2020
    CB 2025 💔
  • Clover Autorytet

Wysłany: 5 maja 2021, 20:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O Ounai, to u mnie trochę podobnie - mój wymyślił, że sobie zamówimy na kolację tortillę ze stripsami, a kiedy odmówiłam, to powiedział, że sobie sam zamówi. Mówię, że jeśli chce to niech sobie zamawia, ale żeby nie jadł przy mnie i zapytałam, czy się ostatnio w ogóle ważył (ma sporą nadwagę). No i trochę się obraził, a żarcia ostatecznie nie zamówił. Kurczę, staram się gotować głównie pod niego bo ma tą IO, a ten mi tu wyjeżdża z fast foodami 😠

06.02.2021 👶💙

age.png
  • emdar Autorytet

Wysłany: 5 maja 2021, 20:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wik89 wrote:
    Emdar, polecasz jakis fajny lumpeks? 😀
    Tak!! Ul. Broniewskiego 9A, nazywa się Chwila Spokoju. Mega dobry jest naprawdę 👚🛍👗🧥🧣. Wiem że jest jakiś bardzo spoko na Kochanowskiego,ale tam już bym musiała podjechać a to już za duża fatyga🙂. A tu mam z buta 10 min ode mnie. Polecam bardzo !

42 lata
    17.02.2020 Julek 💙
  • Ounai Autorytet

Wysłany: 5 maja 2021, 20:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Clover wrote:
    O Ounai, to u mnie trochę podobnie - mój wymyślił, że sobie zamówimy na kolację tortillę ze stripsami, a kiedy odmówiłam, to powiedział, że sobie sam zamówi. Mówię, że jeśli chce to niech sobie zamawia, ale żeby nie jadł przy mnie i zapytałam, czy się ostatnio w ogóle ważył (ma sporą nadwagę). No i trochę się obraził, a żarcia ostatecznie nie zamówił. Kurczę, staram się gotować głównie pod niego bo ma tą IO, a ten mi tu wyjeżdża z fast foodami 😠
    Mój będąc w sklepie pyta co kupić. Kazałam mu wziąć mieszankę warzyw na patelnie. Mówi żebyśmy coś zamówili, ja mu na to że nie chce bo ciągle przekraczam kcal, to mi loda 300kcal kupił 🤦‍♀️
    No dobra, muszę 100dni wytrwać w deficycie. Dam radę. Dziś już jest 1, jeszcze tylko 99.

BOY 2015
    GIRL 2020
    CB 2025 💔
  • emdar Autorytet

Wysłany: 5 maja 2021, 20:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ounai, a ile masz kcal na pudełkach? A co do męża🤦‍♀️🤦‍♀️🤦‍♀️( mój tak samo robi i mnie tym wnerwia potwornie)

Ona34 lubi tę wiadomość

42 lata
    17.02.2020 Julek 💙
  • Ounai Autorytet

Wysłany: 5 maja 2021, 21:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    emdar wrote:
    Ounai, a ile masz kcal na pudełkach? A co do męża🤦‍♀️🤦‍♀️🤦‍♀️( mój tak samo robi i mnie tym wnerwia potwornie)
    Ja wiem ze chciał dobrze. Ale milion razy prosiłam żeby nie kupował, obiecuje a potem przynosi czekoladę.

Miałam 2000kcal ale nic niespodzianka chudłam. Mam teraz 1750 kcal.

BOY 2015
    GIRL 2020
    CB 2025 💔
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 maja 2021, 21:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ounai wrote:
    To i tak powiem Ci, że masz dużo szczęścia, że możesz dzieci jej podrzucił mimo że Wy nie rozmawiacie i że tak Ci pomaga. Ja musze wszędzie z dwójką chodzić jeśli nie ma męża.

My rozważamy wakacje w Bułgarii. Możemy wziąć 3h bilety w LOT za darmo, bo mąż ma punkty z programu Miles and more do wykorzystania więc moglibyśmy wynająć coś i polecieć sobie na 2 tygodnie. A poza tym chyba bardziej nadal siebie boję korony niż szczepionki.
    Ogólnie tak, zazwyczaj zabiera Filipa w sumie, no Kornela nie chodzi już długi czas ani do taty ani do babci. Ale zawsze to 1 dziecko mniej. Poza tym ona mieszka w tym większym mieście, gdzie zazwyczaj mamy lekarzy więc po drodze a i mi lżej :)

Ja korony się nie boję jakoś. Przeszłam w grudniu, jak grypę. Mąż tak samo.

Szczepić się na razie nie muszę, ale nie wykluczam właśnie w celach wakacyjnych

• Nowastaraczka Autorytet

Wysłany: 5 maja 2021, 21:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamy bobasów antybutelkowych, jestescie uwięzione czy probujecie jakis butelek/moze jakas podpasowala?
    Nie wiem sama czy jeszcze cos probować czy jakos przetrwać kolejne pol roku 🥴

4 cs cb
    5cs 🍀

Beta 09.03 1067
    11.03 2392.21

25.03 jest ❤

7.11.2020 🥳🤱
    💚💚💚💚💚💚💚💚

55c3208ed6.png
  • Lalia Autorytet

Wysłany: 5 maja 2021, 21:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nowastaraczka, a jaką próbowałaś??
    My mamy Lovi Bezpieczną przy karmieniu piersią i dramat, a drugą Dr Browns i z tej mąż daje mleko a czasem dajemy też trochę wody jak ma czkawkę i dużo osób ją sobie chwali 🙂
    Nam też się ostatnio wydawało że Olek obraził się na butelkę jak pojechałam do fizjo, bo wróciłam a mąż mówi że próbował nakarmić Olka i nie jadł, a ja spróbowałam po kilkunastu minutach i zaczął jeść- po prostu głodny nie był wcześniej 😅
    Może spróbujcie w ten sposób, jak Ty z Leosiem jesteś w domu to zamiast jednego karmienia piersią to butelka. Wtedy będziesz mogła spróbować nakarmić jak jest głodny, a jak mimo głodu odrzuci butlę to cyc będzie pod ręką 🤔

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 maja 2021, 21:58

"Dopóki walczysz, jesteś zwycięzcą"
    Św. Augustyn

💙💙 Aleksander 💙💙
    🎂18.12.2020 r. (38+4)🕖 7:12 ⚖️ 3500g📏 53 cm
    age.png

💙💙 Kacper 💙💙
    🎂13.01.2023 r. (39+1) 🕐00:57 ⚖️3280 g 📏58 cm
    age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 maja 2021, 22:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iryska wrote:
    Tajka, czemu martwisz się smoczkiem? Niektóre dzieci nie tolerują smoczka i to dopiero jest problem. Ciesz się że chce tego smoczka bo to naprawdę ułatwia życie 🙂 ja dawałam już w szpitalu bo po cięciu nie miałam siły inaczej go uspokajać i nie wydaje mi się że to coś złego.
    Ej no Zazdro! Matylda jak była maleńka to od czasu do czasu smoka tolerowała. Niestety od kilku miesięcy zapomniała o jego istnieniu a jak jej teraz daje żeby się uspokoiła to robi minę w stylu "co Ty mi matka dajesz, do czego to służy" 😂

dmg111 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 maja 2021, 22:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My już po wizycie u neurologa. Pan doktor zachwycony Matylda. Aż mówił, że filmik by nagrał dla studentów jak powinien rozwijać się niemowlak 😂 Matylda oczywiście do doktora szampańskie uśmiechy, rozmowy, a jak zaczął ja badać, wyginać i podrzucać to brecht miała na całego ❤️ rozwój prawidłowy, zero oznak wczesniactwa, szykuje się na siadanie, stawiał ją na nóżki to stabilnie stawia stopki, chwyta zabawki, przekręca się na brzuch, wodzi wzrokiem, gaworzy, uśmiecha się i zaczyna się ząbkowanie (pan doktor jest przy okazji pediatra). Pochwalił też, że Matylda wygląda na niezłego paczka. Z pewnością nie jest niedożywiona 😂 przed nami jeszcze wizyta za 3 mce ale to już mówi że tylko się pokazać, bo Matylda jest normalna, zdrowa, półroczna dziewczynka ❤️❤️❤️

Suszarka, Nowastaraczka, KarolinaMaria, Lalia, kar_oliv, Karenira, Nikaa92, emdar, dmg111, Ounai, kiniusia270, Inaa89, Fragaria lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 maja 2021, 22:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do obrazy na butelkę - Matylda dziś od 13 do 19 nie zjadła ani grama mleka, bo jak jej dawałam butle to miała odruch wymiotny i zagryzała smoka, zamiast ciągnąć 🙉 no ale zjadła o 19 w końcu, teraz też skończyła mleczko i usypia :)

Także team #obrazanabutelke - kłaniamy się dziś!

P. S. My od początku jedziemy na Avent - duże i małe butelki. Nie zmieniałam, nie kupowałam innych i na tych zostaniemy. Są okej. Wcześniej miałam dla Filipa i Kornelii Lovi i też były spoko.

Suszarka lubi tę wiadomość

‹‹ 3530 3531 3532 3533 3534 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Endometrioza: niewidzialna choroba, która dotyka miliony Polek

Szacuje się, że w Polsce około 2 miliony kobiet cierpi na endometriozę. W artykule dowiesz się o najnowszych metodach diagnozowania i leczenia endometriozy, a także poznasz osobistą historię Małgorzaty, która walczyła z tą chorobą przez 5 lat, aby wreszcie zobaczyć światło w tunelu na swojej drodze do macierzyństwa.

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w drugą ciążę" - czym jest niepłodność wtórna?

Gdy wspomnienia z porodu zaczną blednąć, a pierworodny synek lub córeczka wyrosną z etapu pieluch i kaszek, pojawienie się myśli o dalszym powiększeniu rodziny najprawdopodobniej będzie tylko kwestią czasu. Niestety, nie każdej kobiecie udaje się zajść w ciążę po raz drugi. Dlaczego tak się dzieje? Czym jest niepłodność wtórna i jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ