Gorące mamuśki 🤰❤️
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyWik89 wrote:Motylku, a z tego krzeselka, w ktorym na zdjeciu widac Matylde (przesłodka jak zawsze 😍) nie jestes zadowolona?
Nie zalapalam sie na Olka w okularkach... ale Kobry wspaniale 😀
Dlatego koniecznie krzesełko, ale szukam takiego, który ma różne pozycje, żeby można było jeszcze właśnie tak na pół leżąco -
Anetka, wahaliśmy się ale w końcu wybraliśmy granatowe, a dokładnie chyba Denim blue 😁
W rodzinie Olek robi furorę w tych okularach jak wysłałam zdjęcia do dziadków 😂😎Anet.kaa, Nowastaraczka, Ania81 lubią tę wiadomość
-
SzalonaOna wrote:To leżaczek jest (wiem wiem, lincz). Ale nie mam jak inaczej jej karmić 🙉
Dlatego koniecznie krzesełko, ale szukam takiego, który ma różne pozycje, żeby można było jeszcze właśnie tak na pół leżąco
https://allegro.pl/oferta/nowoczesne-krzeselko-do-karmienia-sesttino-nui-10189287617
-
Lalia wrote:Anetka, wahaliśmy się ale w końcu wybraliśmy granatowe, a dokładnie chyba Denim blue 😁
W rodzinie Olek robi furorę w tych okularach jak wysłałam zdjęcia do dziadków 😂😎
Oluś wygląda jak mały gangsta
Lalia lubi tę wiadomość
-
Anet.kaa wrote:A czy Ty wzięłaś te najmniejsze 0-12 ?
Oluś wygląda jak mały gangsta
Tak, ale one się rozszerzają, bo takie elastyczne dosyć są. Pewnie w przyszłym roku będą za małe, ale raczej ze względu na rozstaw szkieł a nie na szerokość oprawki. Olek też ma chyba mała głowę, bo u pediatry 2 tygodnie temu miał obwód główki 41 cm, a w hm kupiłam mu kapelusz 62/68 i ma jeszcze luz 😂 -
nick nieaktualnyAnet.kaa wrote:Motylku, o tym czytałam dobre opinie i sama się nad nim zastanawiam
https://allegro.pl/oferta/nowoczesne-krzeselko-do-karmienia-sesttino-nui-10189287617
Zastanawiam się nad tym...
https://allegro.pl/oferta/krzeselko-do-karmienia-dziecka-regulacja-be-prime-9926877414 -
Kurde, rozbieram się teraz s na cycu biała kropka: zatkany kanalik!! 😳😳😳
Dziewczyny, co to się z tym robiło?? Grubo lanoliny na gazik i wsadzić w stanik?? Co jeszcze?? -
Anetka to mogą być słabe mięśnie dna miednicy albo to, że jeszcze tam wszystko jest trochę luźne po porodzie. Też tak miałam po pierwszym porodzie ale z czasem przeszło. Ale jeśli MDM są słabe to nie powinnaś mieć zgody na bieganie jeszcze, bo wszystko co związane z takim podskakiwaniem jednak na to może mieć wpływ.
Angie, ja łykam tran hasco i komplet witamin z kwasami dha
Lalia, odmaczac czymś tłustym (lanolina, oliwa, maści - mi położna i pediatra polecały bepanthen krem), pod prysznicem bardzo delikatnie spróbuj wyciągnąć to białe, przystawiać jak najczęściej do chorej piersi, łykać lecytynę, jak masz szczoteczkę sonic na, np do twarzy to ja przykładałam, żeby wyszło. Jak było źle to ja już nawet igła podważałam.BOY 2015
GIRL 2020
CB 2025 💔 -
Kurde, bóli jak diabli jak Olek zasysa, jakby mi ktoś igłę wbijał. Spróbuję z tą lanoliną. Mam szczoteczkę soniczna do zębów, to mam przykładać obok czy do tego?? Masakra jak ja nie lubię takich akcji...
-
Lalia mi pomoglo chodzenie cały dzień z grubą warstwą lanoliny na waciku jak Ounai. Ja nie grzebałam bo mnie jeszcze bardziej bolało, tylko przystawiałam i przed karmieniem robilam ciepły oklad , bo mniej bolało po takim okladzie. Oby Ci szybko zeszło!
Lalia lubi tę wiadomość
💙
💗 -
Zulugula wrote:Dobrze że wczoraj zrobiłam obiad na 2 dni, bo dziś cały dzien chyba spędzę na puzzlach z Ziomkiem, bo inaczej jest ryk 🤭 nie muszę wyjść z pokoju, wystarczy jak do kuchni pójdę a mamy salon z kuchnią 😄
Czyli skok? 😱 dawaj znać jak Tomuś będzie go znosił 💙 Ja się właśnie zastanawiam czy nas on na wakacjach nie dopadnie😬 oby nie, bo jak sobie przypomnę ten ostatni skok to nadal mam dreszcze 😅 -
Inga, udanych wakacji! Czekamy na relację. My jedziemy za miesiąc nad polskie morze, nie mam pojęcia jak my się spakujemy 🤪
Lalia, to jest jedno z moich macierzyńskich zaskoczeń. Będąc w ciąży myślałam, że takie piersiowe kłopoty to tylko na początku. Życzę, żebyś szybko się z tym uporała! Ja miałam mały zastój 3 tygodnie temu i już mnie to stresowało ;/
Anetka, ja miałam takie uczucie. Wyszło, że słabe MDM. Byłam badana dowcipnie i miałam robione USG.
Babka z olx od oksów powinna dać Kiniusi prowizję 😂 a Nowastaraczka i Leoś powinni dostać coś od producenta za reklamę 😂
My zaraz ruszamy autem do Lidla. Mam Lidla 700 m od domu, ale w foteliku jest lepiej i jest większa szansa na spokojne zakupy 😖
Dziś Matylda kończy 4 miesiące, ale foto zrobimy w sobotę jak ojciec wróci 😁Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 maja 2021, 08:32
Wik89, Zulugula, kiniusia270, Inga28, Lalia, dmg111, Clover, Ania81 lubią tę wiadomość
🦄 2021 r. -
Anetka, dziękuję 😘
Jeśli chodzi o formę, to tragedia. Wyszłam na dwa treningi (A mam trochę kg na plus), to było bardzo ciężko. Czułam się tak jak na początku historii z bieganiem. Teraz mam trochę zamieszanie, tu szczepiłam się na covid, więc wolałam uważać. W sobotę Kobry mają chrzest więc też jest trochę zamieszania. Ale po weekendzie chcę znów przyatakować 😉
A jak u Ciebie? Ty chyba szybko zaczęłaś? Jak było za pierwszym razem ?Lalia lubi tę wiadomość
-
Dzięki dziewczyny 😘
Nawaliłam lanoliny, przyłożyłam termofor, nakarmilam Olka z "dyndającego" cyca i jakby ta skóra pękła i tam jest taka mini dziurka teraz więc możliwe że Olek odciągnął 🥴 ale dalej wsadziłam lanoline, będę rozgrzewać i przystawiać Olka żeby się upewnić, że już ok 👍
Chciałam rano odciągnąć mleko dla Olka na jutro żeby mieć pewność że uzbieram, a odciagnęłam może 20ml😵 chyba będę dzisiaj karmić z tego zatkanego cyca, a drugiego spróbuję nabić żeby móc coś więcej odciągnąć 🤣
U nas dzisiaj pochmurno i mają być burze więc nie wiem czy uda nam się wyjść na spacer. Ja właśnie biorę się za ćwiczenia, a później będę gotować żurek 😁KarolinaMaria lubi tę wiadomość