X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Gorące mamuśki 🤰❤️
Odpowiedz

Gorące mamuśki 🤰❤️

Oceń ten wątek:
  • kic83 Autorytet

Wysłany: 13 maja 2021, 13:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ounai
    Marta rządzi, ale zdolna z niej dziewczyna 😚👏

Sylwia
    Powodzenia na chrzcinach, ulubienica teściowa bedzie?
    Kobry są cudne!

My lecieliśmy z Wiki do Grecji tuż przed skończeniem przez nią roku 11,5 mca, cały lot przespała :) tak na nią samolot działa.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 maja 2021, 13:35

Lalia, Ounai, Nowastaraczka lubią tę wiadomość

Córcia❤️05.2015 (3 cs) 39t1d - 2650 g hipotrofia // spadek do 2450 g SN
    Synek💙10.2020 (5cs) - 40t2d - 3100 g spadek do 2895 SN+CC
    mhsv9vvjge47oh9x.png[/url]
    nqtkdf9hy13p613h.png
    Autoimmunologiczne zapalenie tarczycy + jej niedoczynność
  • Lalia Autorytet

Wysłany: 13 maja 2021, 13:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tajka, problemy brzuszkowe to straszna zmora i pieroństwo 😔 to była jedyna rzecz na którą "narzekaliśmy" przy Olku, bo on płakał przy każdym pierdku, przy każdej kupie, a jak już zrobił to nie to dziecko! Dawaliśmy mu litry Esputiconu, Delicolu i Biogai, suszarka zagościła na stałe w naszej sypialni i jak tylko Olek zaczynał płakać to włączaliśmy i dmuchalismy na brzuszek, działało jak magiczna różdżka. U nas też baardzo, ale to bardzo pomagało to że w dzień Olek praktycznie spał tylko na brzuszku, a na brzuszku gazy odchodzą dużo łatwiej, więc udało się że w ciągu dnia tych problemów było mniej, a najgorzej było nad ranem po nocy, bo w nocy spał na pleckach. Jak Majeczka nie będzie chciała spać na brzuszku to kładź ją na swojej lub męża klatce. Jeśli więcej dajesz swojego mleczka i przystawiasz , niż podajesz mm to wierzę że uda Wam się później zejść tylko do Kp❤️

Clover, nic nie przebije TURBO WPADKI mojej mamy, chyba nawet tego tu nie opowiadałam 🤨
    Ja miałam indukowany poród ze względu na cukrzycę, więc było w miarę "wiadomo" kiedy będę rodzić. Byłam umówiona z rodzicami, teściami i mężem że mają nie dzwonić, ja dopóki mogę będę pisać im SMSy, a jak urodzę to dam znać. Rodziłam w nocy więc do rodziców i teściów nie pisałam, tylko do męża o całym przebiegu. Urodziłam o 7:12, poczekałam aż mnie zszyją, przystawie Olka i zadzwoniłam do męża żeby uruchomił Messenger bo chciałam żeby od razu mógł go zobaczyć. Wyobraź sobie, że dzwonię, mówię mu że urodziłam, a ten na to że już wie. Ja taki zonk stulecia, bo niby skąd skoro nikogo nie informowałam a pierwsze zadzwoniłam do niego, a on na to że od mojej mamy.
    Okazało się, że żona kolegi mojej mamy pracowała w tym szpitalu jako salowa. Jak mama powiedziała że rodzę, to ten zadzwonił do żony żeby mnie poszukała, a ona przylazła jak mnie szyli i zadzwoniła do swojego męża i mu to powiedziała a on mojej mamie, która stwierdziła że zadzwoni do mojego męża. Mnie szlag trafił, że mąż nie dowiedział się ode mnie, a mąż był wkurzony że mama wiedziała pierwsza. Oczywiście jeszcze z porodówki ją opieprzyłam za całą sytuację. Ostatecznie i tak mąż pierwszy zobaczył Olka przez Messenger, a rodzice i teściowie dopiero później dostali zdjęcie SMSem. Ale żal mam nadal, bo dowiedzieli się o narodzinach Olka od salowej która poinformowała że urodziłam i mnie właśnie szyją, no dramat 🥴🥴🥴

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 maja 2021, 13:49

Tajka lubi tę wiadomość

"Dopóki walczysz, jesteś zwycięzcą"
    Św. Augustyn

💙💙 Aleksander 💙💙
    🎂18.12.2020 r. (38+4)🕖 7:12 ⚖️ 3500g📏 53 cm
    age.png

💙💙 Kacper 💙💙
    🎂13.01.2023 r. (39+1) 🕐00:57 ⚖️3280 g 📏58 cm
    age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 maja 2021, 13:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja leciałam do Szkocji jak Filip miał 11 mcy. Było ok. Właściwie spał cała droga w tą i z powrotem.

A później miał 1,5 roku jak lecieliśmy do Bułgarii to już chodził sobie po samolocie :)

Marzy mi się teraz polecieć choćby na 3 dni z nimi gdzieś, ale nie wiem czy jest taka szansa, jeśli się nie zaszczepimy :(

• Ounai Autorytet

Wysłany: 13 maja 2021, 14:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SzalonaOna wrote:
    Ja leciałam do Szkocji jak Filip miał 11 mcy. Było ok. Właściwie spał cała droga w tą i z powrotem.

A później miał 1,5 roku jak lecieliśmy do Bułgarii to już chodził sobie po samolocie :)

Marzy mi się teraz polecieć choćby na 3 dni z nimi gdzieś, ale nie wiem czy jest taka szansa, jeśli się nie zaszczepimy :(
    Możesz lecieć ale nie do wszystkich krajów. Natomiast tam gdzie można po prostu musicie mieć wszyscy test ważny 48h. U Was to niestety będzie spory koszt. Gdzieniegdzie wystarczy status ozdrowienca a niektóre biura podróży mają opcje zrobienia testu za 100zł. A może po prostu się zaszczepcie? U nas druga dawka jest już po miesiącu, więc np ja będę mieć już szczepienia załatwione na koniec czerwca. A jeśli ktoś chce się zaszczepić tylko po to żeby latać to wystarczyć Johnson. Daje co prawda tylko 66% zabezpieczenia ale jest jednodawkowy.

SzalonaOna lubi tę wiadomość

BOY 2015
    GIRL 2020
    CB 2025 💔
  • Ounai Autorytet

Wysłany: 13 maja 2021, 14:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jedziemy o 17 oglądać dom. Mąż gadał z doradcą i tak na szybko licząc dostaniemy taki kredyt tylko musielibyśmy wziąć gotówkowy na wkład własny. Oferta brzmi rewelacyjnie, więc wiążemy z nich drobne nadzieje ;)

SzalonaOna, Enigvaa, Tajka, Iryska, Wik89, Ladyo, emdar, Inaa89, Lalia, Clover, Ewa88 , Suszarka lubią tę wiadomość

BOY 2015
    GIRL 2020
    CB 2025 💔
  • Angie1985 Autorytet

Wysłany: 13 maja 2021, 16:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ounai powodzenia w oglądaniu domu.

Ja dziś jak zombi chodzę mała nieodkladalna. Nie chcę spać tylko popłakuje i wszystko jest dobre na 1 min. Tak przypuszczałam że z Jagodą nie będzie tak łatwo.

Tajka ty się tam trzymaj. Jesteś dzielna i jesteś wspaniałą mamą.

Mart co u Was?

mhsvej28dzyxqzel.png
  • Martt95 Autorytet

Wysłany: 13 maja 2021, 16:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angie, nasza mala dzisiaj tez jakos niespokojna. Męczą ja gazy znowu.... 🙈 właśnie męża wyslalam po kateter na kolkę by mieć w razie co w czasie kryzysu.

Dzisiaj u nas miało być juz zimno ale o dziwo da się posiedzieć na dworze bo cieplutko, korzystamy z świeżego powietrza ❤

Proszę nie cytować ☺

fe7cf7b13e3d.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 maja 2021, 16:41

Angie1985, Inaa89, Tajka, Zulugula, Ladyo, kic83, KarolinaMaria, Lalia, Fragaria, kiniusia270, Ounai, SzalonaOna, Karenira, Clover, Nowastaraczka, Suszarka, dmg111 lubią tę wiadomość

Alicja 10.10.2018
    Joanna 29.04.2021
  • Tajka Autorytet

Wysłany: 13 maja 2021, 16:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny,a wasze noworodki normalnie robiły kupkę? Maja ma te bole brzuszka, gazy, ale ciągle bez kupki :(

12.08.2020 - ⏸ (15dpo, 2gi cykl stymulowany clo, 3ci cykl po drożności, 15cs)
    27.04.2021 - nasz cud 🥰 3700g, 57 cm, 41tc
    19cd062133.png

31.03.2022 - ⏸️
    Będzie dzidziuś 👣👶
    2534e96399.png
  • Martt95 Autorytet

Wysłany: 13 maja 2021, 17:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tajka, u nas akurat kupka jako tako idzie kilka razy dziennie. Dzisiaj miała problem by zrobić ale zrobiła sama po jakimś czasie. Wiem ze coś Ounai pisala ze u nich był tez problem z kupka 😪

Alicja 10.10.2018
    Joanna 29.04.2021
  • Inaa89 Autorytet

Wysłany: 13 maja 2021, 17:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej 😊
    U mnie dziś zabiegany dzień, byłam że starszakami u ortodonty po odbiór aparatów. Potem że sobą u dentysty. A na 18 mam szczepienie także trzymajcie kciuki abym przeszła łagodnie bo mąż nie da rady wziąść jutro wolnego jakby co..
    Widzę że pojawił się wątek lotów z dzieckiem. Ja latałam często z chłopcami najmniej mały miał 7 miesięcy. Pierwszy jego lot był tragiczny. Lecieliśmy tylko 2 godz i tak się darł przez cały czas że koniec. Ani chodzenie z nim, ani zabawy, spanie nic. Jedna babka już na końcu zaczęła mnie krytykować i wyżywać że ona spokoju nie ma. Ale każdy następny lot już był mega spokojny, w zasadzie cały przesypiali. Co do wózka, to fakt nie traktują tego bagażu lagodnie i chyba rzucają nimi jak workami z ziemniakami za przeproszeniem. Nam tez kiedyś zniszczyli 🤷‍♀️
    My w tym roku polska. 2 czerwca jedziemy do Zakopanego na 5 dni. A w lipcu nad morze na tydzień. Jesienią lecę do brata do Szwecji ale tylko z młodszymi.
    W przyszłym roku kierunek Włochy bo jeszcze nie byliśmy..
    Polecam też Maltę na wakacje, byliśmy 2 lata temu. Przepiękne miejsca, cudownie tam jest.

Ounia szok Martusia juz stoi 😍😘

Lalia, Ounai lubią tę wiadomość

02.06 13 dpo II
    03.06 14 dpo beta 181, prog 25,29
    06.06 17 dpo beta 700
    28+6 1496g <3
    17.12.2020 ur się Tymek 💙 2245g i 48cm szczęścia 🥰

f2wlanliic1wg5qa.png
  • KarolinaMaria Autorytet

Wysłany: 13 maja 2021, 17:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tajka, jeśli mogę tylko coś zasugerować to dietę eliminacyjną należy stosować co najmniej 4 tygodnie, bo tyle czasu organizm oczyszcza się z alergenu. 2 tygodnie to trochę za krótko. Trochę z nas to już przerabiało, m.in. Annia. Ja jestem na diecie bez bmk i bj 7 tygodni, w weekend planuję prowokację. Wg mnie u Was trochę za wcześnie na eliminację, jeśli nie macie żadnych innych objawów np. wysypki albo brzydkich kupek. Życzę Wam, żeby to była tylko dyschezja. Problemy brzuszkowe u takich maluszków są straszne ;( wiem, co czujesz. Ja podobnie jak Lalia wlewałam w małą litry kropelek i spałam z suszarką przy łóżku (polecam bardzo, naprawdę działa!!!).

Suszarka lubi tę wiadomość

🦄 2021 r.

Wysłany: 13 maja 2021, 17:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lalia, Clover, moja mama jest kochana, ale też potrafi kłapać jęzorem. Jak mówiłam jej kto będzie chrzestną to od razu podkreśliłam 'tylko się nie wygadaj cioci' 😂

Lalia, Clover lubią tę wiadomość

🦄 2021 r.
  • Fragaria Autorytet

Wysłany: 13 maja 2021, 17:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Próbuje zebrać myśli po wczorajszej wizycie u dermatologa profesora, prawdę mówiąc odczucia mam mieszane. Na ten moment na pewno zaufamy w to co zalecił i czas pokaże co będzie dalej.

Na wizytę pojechałam przygotowana, zrobiłam notatki gdzie zapisałam dokładnie kiedy Adaś miał zaostrzenia, co jadłam, co braliśmy i od którego momentu, jakich kosmetyków używamy, zapisałam też pytania, żeby o niczym nie zapomnieć. A lekarz powiedział mi, cytuję "on te wszystkie historie już zna, bo wszystkie są takie same". Spojrzał wprawdzie na zdjęcia, obejrzał Adasia po czym potwierdził stan zapalny, wyprysk atopowy w cięższej postaci, zajęte całe ciało, potwierdził też erytrodemię. Jak mówiłam o tym, że jestem na bardzo restrykcyjnej diecie w tym momencie to powiedział, że to bez sensu, bo on reaguje na różne czynniki np. stres, temperaturę, materiały i tak nawet z uśmiechem/ironicznie mówi do mnie "I co? Już Pani nic nie je, a nadal go wysypuje? A to niespodzianka".
    Przepisał dwa rodzaje maści robionych. Jedną "leczniczą" ze sterydem prednizolon i gentamycyna (wcześniejsza maść którą stosowaliśmy była z hydrokortyzonem i gentamycyną) i drugą maść "pielęgnacyjną" bez sterydu z gentamycyna. Poza tym syropy clemastinum i hydroxyzinum.

Pytałam o krem z filtrem - przynajmniej w naszym przypadku mamy nic nie stosować, chronić przed bezpośrednim słońcem i to wystarczy. Powiedział, że wszelkie kremy z filtrem są w tym momencie niewskazane.
    A! i kazał też odstawić emolienty do czasu aż skóra się podleczy.

Lalia, Clover lubią tę wiadomość

Ona i On 36lat
    +
    02.2016 Syn ❤️
    12.2019 Aniołek (12 tc)
    11.2020 Synek 💙
  • Nikaa92 Autorytet

Wysłany: 13 maja 2021, 18:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej. Poczytuje Was cały czas ale jak to mamy maja mało czasu. Musieliśmy szybko ogarnąć prawnika do spadku bo inaczej Kuba by odziedziczył dlugi, polskie prawo jest jednak chore. I tak nie wiemy jak to się skonczy bo to już drugie pismo do sądu szło.

Aniu współczuję choroby taty i życzę Wam dużo siły.
    Ounai Marta to perszing w umiejętnościach 😁
    Zielona herbata Kochana wierzę że nasza medycyna i siła woli potrafią zdziałać cuda i że z mala będzie wszystko dobrze, dużo siły do walki Wam życzę.
    Laila,Kic, Sylwia macie cudne dzieci i super wyglądają w okularach. Tak mnie urzekły te zdjęcia że te bede zamawiać dla Kuby 😁

Tajka my mieliśmy brak kup tak po 5 dni az widziałam że się synek meczy i używaliśmy czopkow w sumie to połówki bo tyle wystarczyło. Długo byliśmy na bebilon comfort i jak przeszłam w 100% tylko na mm to zaczęły być regularne kupki, dostawal tez espumisan/esputicon, biogai lub inny probiotyk ale jak mam być szczera to nie widziałam jakiejś poprawy z brzuszkiem po tych specyfikach. Układ chyba musiał dojrzeć. U nas ostatecznie wyszła alergia pokarmowa bo w tej chwili jesteśmy na pepti ale zaczynamy próbę prowokacyjna. Chyba jesteś z Trójmiasta czy coś zle kojarzę? Bo jak coś to mi zostały 4puszki bebilon comfort jakbyście dalej je podawali to mam do sprzedania.

Wczoraj byliśmy na szczepieniu i rosnie nam kawał chłopa, 74cm 8.6kg co daje nam 97centyl wzrostu i 75centyl wagi xD szczepiliśmy na wzwb i meningokoki, mialam podać od razu paracetamol i po 4h nastepna dawkę, łącznie dostal 3 dawki bo po 2 jak minęły 4.5h dostal temperatury 37.8 a ze była to noc to wolałam nie ryzykować. Za chwile mamy 7 miesięcy a my nadal wozimy się w gondoli bo jak tylko go w niej kładę to albo gada i się bawi zabawkami albo zasypia. A jeszcze ma trochę miejsca bo mamy dosyć spora gondole. Co do tematu obrotów nasz mial około 5.5 miecha jak zaczął się obracać a w tej chwili preferuje tylko obracanie się na boki, fizjo mowi zeby się nie przejmować i dala ćwiczenia juz na dalsze etapy. Jest małym cwaniakiem i rączkami tak sięga i lekko się obraca ze każda zabawka jego wiec po co kłaść się na brzuch xD najśmieszniej jak sam sięga pp smoka i sam sobie wkłada do buzi i idzie spać 😁

Uff ale się rozpisałam. Pozdrawiamy Wszystkich 😘😘

Lalia, Inaa89, Zulugula, Fragaria, Ounai, Clover, Nowastaraczka lubią tę wiadomość

tb73i09k51c5kem9.png

Wysłany: 13 maja 2021, 18:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fra, czyli wracasz do normalnej diety? Oby maści pomogły, bo naprawdę mi szkoda Adama, że soę tak męczy. A co do smarowania filtrem to mi właśnie nasza neurolog-pediatra mówiła, żeby przede wszystkim chronić dziecko przed słońcem poprzez zasłanianie ciała ubraniem, używanie parasolki w wózku, jazdę w cieniu. Skóra dziecka jest delikatna i kremy z filtrem ją zapychają, wysuszają. Oczywiście przy większej ekspozycji smarować filtrem, ale przede wszystkim osłaniać.

Z tymi emolientami to ciekawe. W czym masz teraz myć Adasia?

Lalia, Fragaria lubią tę wiadomość

🦄 2021 r.
  • Ounai Autorytet

Wysłany: 13 maja 2021, 18:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tajka wrote:
    Dziewczyny,a wasze noworodki normalnie robiły kupkę? Maja ma te bole brzuszka, gazy, ale ciągle bez kupki :(
    Marta nie robiła, po 5 dniach dostawała wlewke miodowa bo już się strasznie męczyła.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 maja 2021, 19:07

BOY 2015
    GIRL 2020
    CB 2025 💔
  • Ounai Autorytet

Wysłany: 13 maja 2021, 19:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lalia, ale pomyśl co Ci ludzie w ogole w głowie mają, że ta obca baba dzwoniła do męża żeby ten zadzwonił do swojej koleżanki żeby ją poinformować, że babcią została 🤦‍♀️

Nie zdążyliśmy, dom sprzedany ;)

Mart, ale macie ogródek, zazdroszczę!
    Dziewczyny masz słodkie. Będą z nich super siostry :)

Fra, myślę, że warto słuchać profesora i ma dużo racji. Wystarczy stres, suche powietrze, a azs się zaostrza. Generalnie brzmi to wszystko sensownie więc warto spróbować. A emolienty na niedoleczona skórę mogą powodować ból i pieczenie więc pewnie dlatego kazał odstawić.

Nika, fajnie ze się odezwałaś. Zazdroszczę, że Ci tak dziecko grzecznie leży w wózku. Marcie nawet w spacerówce ciężko wysiedzieć 😂

Fragaria, Suszarka lubią tę wiadomość

BOY 2015
    GIRL 2020
    CB 2025 💔
  • Fragaria Autorytet

Wysłany: 13 maja 2021, 19:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina Maria, wymienił kilka produktów ktorych nie powinnam jeść tj. kakao, ostrych przypraw, kiszonek, cytrusow. Ale i tak nie zamierzam na razie rezygnować z diety. Jak skóra się wyleczy to pomyślę żeby jadłospis urozmaicać stopniowo i będę obserwowac reakcje. Jesteśmy jeszcze pod opieką alergologa i będę konsultować dietę na pewno z alergologiem.
    Kąpać kazał 1 raz w tygodniu w małej ilości płynu, może być latopic którego używaliśmy do tej pory.

Mnie martwi trochę to, że zapisał steryd nie mówiąc mi o tym że to steryd (sama sprawdziłam), kazał beztrosko smarować całe cialo. I do tego syropek uspokajający "będzie Pani spał i się nie drapał". Ale nie chce wyciągać pochopnych wniosków, na razie zastosujmy się do zaleceń i mam nadzieję że przyniosą ulgę.

Ta dermatolog we wtorek, która mówiła że nie podejmie się leczenia, powiedziała że zapisze mu czysty steryd bez gentamycyny bo ona mu teraz nie jest potrzebna. Potem okazało się że zwolniło się miejsce u profesora i nawet nie wykupowalam tamtej recepty. No ale każdy mówi co innego 🤬

Dziękuję Wam bardzo za wszystkie pozytywne, ciepłe komentarze i myśli o Adasiu 💕 bardzo się cieszę że trafiłam na to forum, dużo daje wymiana doświadczeń, ale i sam fakt że można wygadać się, podzielić się tym co nas martwi, a jednocześnie pochwalić się sukcesami :-) Dziękuję 🌷

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 maja 2021, 19:11

Lalia, KarolinaMaria, Clover, Ewa88 , Suszarka lubią tę wiadomość

Ona i On 36lat
    +
    02.2016 Syn ❤️
    12.2019 Aniołek (12 tc)
    11.2020 Synek 💙
  • Ounai Autorytet

Wysłany: 13 maja 2021, 19:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Albo Marcie źle pobrałam mocz albo ma zum.

BOY 2015
    GIRL 2020
    CB 2025 💔
  • Tajka Autorytet

Wysłany: 13 maja 2021, 19:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KarolinaMaria wrote:
    Tajka, jeśli mogę tylko coś zasugerować to dietę eliminacyjną należy stosować co najmniej 4 tygodnie, bo tyle czasu organizm oczyszcza się z alergenu. 2 tygodnie to trochę za krótko. Trochę z nas to już przerabiało, m.in. Annia. Ja jestem na diecie bez bmk i bj 7 tygodni, w weekend planuję prowokację. Wg mnie u Was trochę za wcześnie na eliminację, jeśli nie macie żadnych innych objawów np. wysypki albo brzydkich kupek. Życzę Wam, żeby to była tylko dyschezja. Problemy brzuszkowe u takich maluszków są straszne ;( wiem, co czujesz. Ja podobnie jak Lalia wlewałam w małą litry kropelek i spałam z suszarką przy łóżku (polecam bardzo, naprawdę działa!!!).

Kurczę, a Byliśmy u bardzo dobrego gastroenterologa i zalecił 14 dni, a potem prowokacja...moim zdaniem też trochę wcześnie, jeśli nie zrobi kupki do poniedziałku, to mam zacząć dietę, będzie to dopiero tydzień po zmianie mleka na bebilon comfort, a przy diecie znowu mam zmieniać mleko na pepti....

12.08.2020 - ⏸ (15dpo, 2gi cykl stymulowany clo, 3ci cykl po drożności, 15cs)
    27.04.2021 - nasz cud 🥰 3700g, 57 cm, 41tc
    19cd062133.png

31.03.2022 - ⏸️
    Będzie dzidziuś 👣👶
    2534e96399.png
‹‹ 3568 3569 3570 3571 3572 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

14 najczęstszych pytań o Zespół Policystycznych Jajników (PCOS)

Na PCOS, czyli Zespół Policystycznych Jajników może cierpieć nawet 10-15% kobiet w wieku rozrodczym. Czy PCOS jest groźną chorobą? Jakie są najczęstsze przyczny PCOS? Czy Zespół Policystycznych Jajników jest uleczalny? Poznaj odpowiedzi na 14 najczęstszych pytań o PCOS.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Poronienie - objawy, rodzaje i najczęstsze przyczyny poronienia

Poronienie to przedwczesne zakończenie ciąży, która trwała krócej niż 22 tygodnie. Poronieniem samoistnym kończy się około 10-15% ciąż, przy czym około połowa kończy się jeszcze przed implantacją zarodka w macicy, czyli przed 8 tygodniem. Dowiedz się jakie są przyczyny poronienia, objawy i diagnostyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z zajściem w ciążę - 13 niepokojących objawów

Czy problemy z zajściem w ciążę można przewidzieć? Przeczytaj listę 13 potencjalnych symptomów, którym powinnaś się bliżej przyjrzeć. Nieregularme miesiączki, obfite miesiączki, niskie libido czy utrata włosów - nie ignoruj tych i innych symptomów mogących świadczyć o zaburzeniach hormonalnych czy innych schorzeniach powodujących problemy z zajściem w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ