X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Gorące mamuśki 🤰❤️
Odpowiedz

Gorące mamuśki 🤰❤️

Oceń ten wątek:
  • Suszarka Autorytet

Wysłany: 14 maja 2021, 08:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie odwołali szczepienie wczoraj rano (miałam iść na 16). Na szczęście udało się załatwić dzisiaj na 10.
    Zamiast moderny będzie hajzer. Trzymajcie kciuki żeby było bez objawów bo w weekend jestem sama z dzieckiem 🙄 wczoraj na szczęście się udało zalać ławice, zdążyliśmy przed deszczem. Kamień z serca.

Ounai, Inaa89, Ladyo, Lalia, Clover lubią tę wiadomość

Iga ❤️ 7.01.2021
    Jagoda ❤️ 7.04.2022
  • Ounai Autorytet

Wysłany: 14 maja 2021, 08:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inaa89 wrote:
    Wczoraj miałam to szczepienie pfizerem. Po godz zaczęła boleć mnie ręką, w nocy to już dramat. Nie mogę nią ruszyć tak boli i do tego głowę mi rozsadza jakby mi ktoś dziury wiercił.. Mam nadzieję że to tyle z niespodzianek poszczepiennych bo już ledwo funkcjonuje..
    Mojemu mężowi po 24h doszedł ból stawów mięśni i kości. Po 48h nadal sie utrzymuje.

Lalia, to przez to że pierwszy raz. Ja już motam w 3 minuty. Za to do kółkowej muszę znowu doradcę zamówić bo mi nie idzie.

Też uważam, że kółkowa jest super np w sklepie jak dziecko zaczyna marudzić, albo wyjsc na szybki spacer z psem, szybko wyskoczyc po coś do osiedlowego sklepiku, wynieść śmieci. Albo wrzucić pod wózek jeśli dziecko będzie marudzić, bo właśnie już jest zamotana i wystarczy podociagac.

Lalia lubi tę wiadomość

BOY 2015
    GIRL 2020
    CB 2025 💔
  • Zulugula Autorytet

Wysłany: 14 maja 2021, 08:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KarolinaMaria wrote:
    Dziś seria pełnych obrotów na brzuch 🥳🥳🥳

Gratulacje dla Matyldy !🤸‍♀️🤸‍♀️

💙
    💗
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 maja 2021, 08:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inaa89 wrote:
    Wczoraj miałam to szczepienie pfizerem. Po godz zaczęła boleć mnie ręką, w nocy to już dramat. Nie mogę nią ruszyć tak boli i do tego głowę mi rozsadza jakby mi ktoś dziury wiercił.. Mam nadzieję że to tyle z niespodzianek poszczepiennych bo już ledwo funkcjonuje..
    Współczuję!

Trzymaj się dzielnie kochana :*

• Ounai Autorytet

Wysłany: 14 maja 2021, 08:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, jak się zapisujecie na szczepienia to serio, róbcie tak, zeby w razie czego mąż mógł się zwolnić z pracy. Nigdy nie wiecie jak przejdziecie i zareagujecie. A ból ręki prawie każdy odczuwa. Jeszcze nie słyszałam żeby trafił się ktoś kto nie ma. Jeśli dziecko będzie miało wtedy zły dzień to pomyślcie jak s8e umęczycie nosząc je na rękach.

Clover lubi tę wiadomość

BOY 2015
    GIRL 2020
    CB 2025 💔
  • Ounai Autorytet

Wysłany: 14 maja 2021, 08:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inaa, biedaku, nie maszcie nikogo kto może Ci pomóc? Może siostra?

BOY 2015
    GIRL 2020
    CB 2025 💔
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 maja 2021, 08:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry ☕

Dziś dzionek w pracy, ale na szczęście jutro już weekend! ❤️

Dzisiaj po pracy mały Zanzibar - lecę odnowić rzęsy 🏝️ Juhuuuu :)

Wczoraj wieczorem już byly ambitne plany na baraszkowanie, asz tu nagle pod prysznicem okazało się, że nawiedziła mnie małpa... Nóż szlag by to... Pierwszy okres na plastrach - po 23 dniach. To tak będzie? Dziwnie krótko jakoś.
    Kolejny plaster dopiero we wtorek naklejam.

Dziś przez przypadek się zważyłam, bo zdawało mi się, że dziś sobota 😂

18.04: 88,8 kg
    24.04 88,2 kg
    1.05 : 86,7 kg
    8.05 : 86,0 kg
    14.05: 85,2 kg (pomimo okresu który przyszedł - WOW!)

Zulugula, Inaa89, KarolinaMaria, dmg111, Ounai, kar_oliv, Ladyo, Lalia, Clover, Suszarka lubią tę wiadomość

• Inaa89 Autorytet

Wysłany: 14 maja 2021, 08:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lalia wrote:
    Ladyo, u nas jak była doradca to przyniosła kółkowa i dała mi wypróbować. Kółkowa jeśli sobie dobrze zamotasz raz w to kółko to ona jest gotowa, tylko dociagasz z dzieckiem w środku. Jeśli chcesz jej używać tylko żeby podejść na pocztę, do paczkomatu, wyskoczyć do sklepu to ona będzie super, ale wydaje mi się że max pół godziny noszenia.😅
    Ja mam zwykłą i ostatnio zamotalam Olka żeby odebrać paczki, no to więcej było motania niż samego wyjścia 🤣 ale to był też pierwszy raz kiedy wyszłam w chuście z Olkiem z domu więc to pewnie kwestia wprawy 🙂

Inaa, mam nadzieję że jak weźmiesz przeciwbólowe to Ci przyniosą ulgę 😔

Wczoraj mój tata i brat zaszczepili się hajzerem i wczoraj nie było im nic,ciekawe jak dzisiaj 🤔
    Ja mam nadzieje ze nie rozłoży mnie bardziej. Od wielu osób słyszałam że zle samopoczucie zaczynało się na drugi dzień mniej więcej w tej samej godzinie co była podawana szczepionka.

Ounai a jak Twój mąż po szczepieniu?
    Edit, doczytałam już wyżej.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 maja 2021, 08:42

02.06 13 dpo II
    03.06 14 dpo beta 181, prog 25,29
    06.06 17 dpo beta 700
    28+6 1496g <3
    17.12.2020 ur się Tymek 💙 2245g i 48cm szczęścia 🥰

f2wlanliic1wg5qa.png
  • Zulugula Autorytet

Wysłany: 14 maja 2021, 08:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inaa89 wrote:

O kurczę, oby to juz bylo wszystko!

💙
    💗
  • KarolinaMaria Autorytet

Wysłany: 14 maja 2021, 08:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ounai wrote:
    Dziewczyny, jak się zapisujecie na szczepienia to serio, róbcie tak, zeby w razie czego mąż mógł się zwolnić z pracy. Nigdy nie wiecie jak przejdziecie i zareagujecie. A ból ręki prawie każdy odczuwa. Jeszcze nie słyszałam żeby trafił się ktoś kto nie ma. Jeśli dziecko będzie miało wtedy zły dzień to pomyślcie jak s8e umęczycie nosząc je na rękach.

Dokładnie, dlatego ja jestem umówiona dopiero na sobotę 26.06. na pajzera.

Ounai lubi tę wiadomość

🦄 2021 r.
  • Inaa89 Autorytet

Wysłany: 14 maja 2021, 08:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ounai wrote:
    Inaa, biedaku, nie maszcie nikogo kto może Ci pomóc? Może siostra?
    Siostra mieszka 50km ode mnie, też ma 2 dzieci na zdalnym i półtorarocznego synka więc nie da rady. Mąż na szczęście tylko do 15 w pracy więc dam radę.

02.06 13 dpo II
    03.06 14 dpo beta 181, prog 25,29
    06.06 17 dpo beta 700
    28+6 1496g <3
    17.12.2020 ur się Tymek 💙 2245g i 48cm szczęścia 🥰

f2wlanliic1wg5qa.png
  • Zulugula Autorytet

Wysłany: 14 maja 2021, 08:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 czerwca 2021, 21:30

💙
    💗

Wysłany: 14 maja 2021, 08:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Motylku nie ma to jak Zanzibar! Ja z uwagi na chrzciny 6.06. mam juz umówionego fryzjera, hennę, pedi i mani. Aż sobie w kalendarz to wpisałam 😂 te ostatnie 3 zabiegi mam każdy innego dnia, bo Matyldzia długo beze mnie nie wytrzyma, ale z drugiej z strony to plus. Co 3 wyjścia to nie jedno 😎

Gratuluję wagi! Leki robią dobrą robotę

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 maja 2021, 08:50

Zulugula, SzalonaOna lubią tę wiadomość

🦄 2021 r.
  • Enigvaa Autorytet

Wysłany: 14 maja 2021, 08:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malwi dopiero wstaje 😱 ja wstalam przed 7. Wypilam kawke, zrobilam mini pavlova. Jutro idziemy do znajomych wiec troche gotowania mnie czeka.

W ogole od poniedzialku Malwi sie budzi tylko 2x w nocy. Szok. Ciekawe czy juz tak zostanie 🤔

🔸28 lat

Wysłany: 14 maja 2021, 08:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Widzę ząbek 🦷😄

KarolinaMaria, Ounai, Inaa89, Nowastaraczka, Zulugula, Inga28, kar_oliv, Ladyo, kiniusia270, Lalia, Enigvaa, SzalonaOna, Clover, Nikaa92, Suszarka, Ewa88 lubią tę wiadomość

Ona i On 36lat
    +
    02.2016 Syn ❤️
    12.2019 Aniołek (12 tc)
    11.2020 Synek 💙
  • Ounai Autorytet

Wysłany: 14 maja 2021, 09:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SzalonaOna wrote:
    Dzień dobry ☕

Dziś dzionek w pracy, ale na szczęście jutro już weekend! ❤️

Dzisiaj po pracy mały Zanzibar - lecę odnowić rzęsy 🏝️ Juhuuuu :)

Wczoraj wieczorem już byly ambitne plany na baraszkowanie, asz tu nagle pod prysznicem okazało się, że nawiedziła mnie małpa... Nóż szlag by to... Pierwszy okres na plastrach - po 23 dniach. To tak będzie? Dziwnie krótko jakoś.
    Kolejny plaster dopiero we wtorek naklejam.

Dziś przez przypadek się zważyłam, bo zdawało mi się, że dziś sobota 😂

18.04: 88,8 kg
    24.04 88,2 kg
    1.05 : 86,7 kg
    8.05 : 86,0 kg
    14.05: 85,2 kg (pomimo okresu który przyszedł - WOW!)
    Brawo!!! A u mnie jakiś zonk. Dziś waga pokazuje 0,7kg więcej niż wczoraj. Czyżby aż tak wpłynęło to, że wczoraj mało piłam? Albo muszę sprawdzić baterie w wadze. Dziwne. Ja też mam Zanzibar. Idę zrobić paznokcie do nowej dziewczyny. Najgorsze, że muszę poprzedniej powiedzieć, że odchodzę i nie wiem za bardzo jak to zrobić, bo to siostra koleżanki :/ no ale strasznie się cenowo podniosła a robi coraz mniejszych dokładnie. Do tego ciągle gada jak robi, a jak gada to przerywa robienie i spędzam na paznokciach 2h bez zdobień. No i nadal z dwóch paznokcie odchodzą mi lakiery. A płacę 90zl. Plus takie szczegóły jak np to że ogłosiła konkurs img nigdy nikogo nie wylosowała, albo kiedyś zrobiła mi paznokcie które odeszły i wyszło, że lakier był zepsuty. Oczywiście nie zaproponowała rekompensaty.

Zulu, w kieszonkę. Mi kangur nie wychodzi. Próbowałam kilka razy i nie po drodze mi z tym wiązaniem. Próbuj często. Im częściej motasz tym lepiej Ci będzie wychodzić. Mój mąż przestał motać to teraz nie dość że schodzi mi długo to dupcia wylatuje dołem, chusta niepodociagana, robi dosłownie na odwal.

Inaa, dasz radę. Bierz ibuprom albo ketonal jeśli masz. Dobrze, że Tymuś jest taki spokojny chociaż. Mój mąż tak jak pisałam, niestety najgorzej. Był zawiezc syna na basen i na zakupach, ale np wczoraj chciał wziąć opony z piwnicy żeby wymienić i powiedział, że nie dał rady podnieść. A wszystko sklepie wziął sobie dwupak Pepsi z górnej półki i mówił że mało się z bólu nie zapłakał. Bo zapomniał że ręka go boli 😂 Plus jest taki, że mój mąż jak choruje to nie użala się nad sobą jak typowy mężczyzna. Nawet wolnego w pracy nie wziął. Podobno przy 2 dawce są gorsze objawy niż przy pierwszej, tak mówili mężowi znajomi którzy już wzięli 2 dawki.

BOY 2015
    GIRL 2020
    CB 2025 💔
  • Inga28 Autorytet

Wysłany: 14 maja 2021, 09:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kar_oliv wrote:
    U nas jakieś popsucie, Majeczka ma jakiś problem i nie wiem kompletnie o co chodzi. Wyje całymi dniami a w nocy budzi się z płaczem co 2h. Uspokaja się tylko na rękach i nie idzie jej odłożyć. Nie wiem czy jej się coś złego śni czy co. Jakby tak biadoli coś przez sen. Czy to jakiś opóźniony skok. Sprawdzałam temp., zęby, czy nie jest jej za gorąco, pieluchy moczy, kupka jest jak zwykle, brzuszek niewzdęty. Czy pogoda na nią źle działa? (Ja jestem bardzo wrażliwa na zmiany ciśnienia atm. zawsze mnie bania boli jak się zmienia). Nie mam już pomysłów 🤷‍♀️

U nas jakoś na tym etapie był skok i było dokładnie tak samo 😬 to były najtrudniejsze dwa tygodnie macierzyństwa 😅 Duuużo cierpliwości. ❤️

kar_oliv lubi tę wiadomość

age.png

age.png

Wysłany: 14 maja 2021, 09:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ounai, dlatego nie lubię chodzić na usługi do znajomych. W zeszłym roku robiłam całe lato pedi u koleżanki mojego narzeczonego. Nie podobał mi się efekt, a ciężko było się wymiksować, zabrakło asertywności. Jesienią odkryłam super salon blisko domu. Ta koleżanka czasem mi podsyła reklamy swojego gabinetu na mess, ale w tym roku mam wymówkę, że mam małe dziecko i nie mam jak iść do kosmetyczki. Jak ktoś obcy coś schrzani to łatwiej się rozejść, a jak znajomy to jakoś tak dziwnie. To samo dot. remontów.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 maja 2021, 09:26

Suszarka lubi tę wiadomość

🦄 2021 r.
  • Zulugula Autorytet

Wysłany: 14 maja 2021, 09:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się wybierałam i wybierałam na paznokcie, potem się okazało, że moja kosmetyczka zmienia salon i juz nie będzie robic paznokcii, wkurzylam się, (bo do niej mam dwa kroki plus jest sprawdzona ), zamowilam lampe i lakiery i sama sobie zrobilam. Co prawda omija mnie przez to wylot na zanzibar ale przynajmniej mam zrobione paznokcie (jako tako😄) i w sumie ostatecznie był przy tym fun i relaks :)

Enigva zazdro nocy, u nas tragedii nie było , bo "tylko" co 2h🤭

Fra gratuluję pierwszego ząbka! 🥳
    U nas nadal nic, tylko takie białe przeswity jak u Olka Lalii, gornych i dolnych jedynek i jednego zęba z boku na dole

💙
    💗
  • kiniusia270 Autorytet

Wysłany: 14 maja 2021, 09:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W temacie szczepień, we wtorek byłam u kosmetyczki i mówiła, ze ma 2 klientki lekarki, które poleciły by zacząć brać na tydzień przed szczepieniem aspirynę raz dziennie, żeby nie było dolegliwosci poszczepiennych. Ponoć w środowisku lekarzy się o tym wie i stosuje a do pacjentów ta informacja nie trafia 🙄 Nie wiem ile w tym prawdy ale sprawdzę w czerwcu

’94
    17.10.2020 Staś ♥️
    godz. 3:55, waga 4050g, długość 56cm
    17.11.2023 Basia ♥️
    godz. 16:39, waga 3860 g długość 55 cm
‹‹ 3570 3571 3572 3573 3574 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Czego nie jeść  w ciąży - 7 produktów zabronionych

Ciąża to okres wzrostu apetytu i wielu zachcianek kulinarnych. Czy oznacza to zatem, że możesz pozwolić sobie na wszystko i jeść do woli? Niestety nie. Zapoznaj się czego nie jeść w ciąży, aby zachować bezpieczeństwo dla rozwijającego się płodu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a starania o dziecko i ciąża

Czy kobiety w ciąży mają większe ryzyko zarażenia się koronawirusem? Czy są w grupie ryzyka? Z jakim zagrożeniem wiąże się dla matki i dla rozwijającego się dziecka, zakażenie koronawirusem? Czy matka może przekazać swojemu nienarodzonemu dziecku wirusa? Czy dziecko może być zagrożone wadami rozwojowymi?

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża po 40 - jak zwiększyć szanse na zajście w ciążę

Czy starania o ciążę po 40 roku życia różnią się? Na co zwrócić uwagę i jak zwiększyć swoje szanse? Przeczytaj 5 sprawdzonych sposobów na zwiększenie szans na zajście w ciążę po 40 roku życia. 

CZYTAJ WIĘCEJ