Gorące mamuśki 🤰❤️
-
WIADOMOŚĆ
-
Zulu, mam lampę, ale zanim ściągnę stare, zrobię skórki, kształt, pomaluje to schodzi mi 3h. Więc oddałam ją siostrze.
Karolina, ja żałuję, że nie zmieniłam od razu po ciąży. Kłamać nie mogę, bo jak wyjdzie prawda to będzie dopiero niefajna sytuacja. Chyba jej napisze, że przenoszę się do salonu który mam bliżej i żeby mi odwołała kolejna wizytę. Może będzie mieć na tyle taktu żeby nie pytać czemu. Jak to mój mąż mówi: niego musisz się tłumaczyć.KarolinaMaria lubi tę wiadomość
BOY 2015
GIRL 2020
CB 2025 💔 -
Kar, u nas Olek to taki Stękała, że dramat 🥴 jęczy o wszystko: na brzuchu źle, na plecach jeszcze gorzej, na rękach też nie pasuje, ulubione zabawki wyrzuca i płacze że wyrzucił😵😵😵
Dziewczyny, które zaczęły rozszerzać dietę i używały kaszek Holle. Stwierdziłem że zamówię na razie Olkowi te saszetki próbki, może to nie jest interes życia ale pediatra mówiła że przy jego AZS mogą pojawić się alergie przy rozszerzeniu więc wolę mieć na razie różne produkty ale w małych ilościach. Ale do rzeczy 🤣 na opakowaniu kaszki jest napisane żeby wymieszać ją (25g) w 200 ml wody, ale wiadomo że Olek mi tyle nie zje, więc chyba mogę mieć taką saszetkę na dwa razy, prawda??Ladyo lubi tę wiadomość
-
kiniusia270 wrote:W temacie szczepień, we wtorek byłam u kosmetyczki i mówiła, ze ma 2 klientki lekarki, które poleciły by zacząć brać na tydzień przed szczepieniem aspirynę raz dziennie, żeby nie było dolegliwosci poszczepiennych. Ponoć w środowisku lekarzy się o tym wie i stosuje a do pacjentów ta informacja nie trafia 🙄 Nie wiem ile w tym prawdy ale sprawdzę w czerwcu
Fra, też gratuluję zęba. U nas również nadal brakBOY 2015
GIRL 2020
CB 2025 💔 -
nick nieaktualnyKarolinaMaria wrote:Motylku nie ma to jak Zanzibar! Ja z uwagi na chrzciny 6.06. mam juz umówionego fryzjera, hennę, pedi i mani. Aż sobie w kalendarz to wpisałam 😂 te ostatnie 3 zabiegi mam każdy innego dnia, bo Matyldzia długo beze mnie nie wytrzyma, ale z drugiej z strony to plus. Co 3 wyjścia to nie jedno 😎
Gratuluję wagi! Leki robią dobrą robotęhihi
Ja teraz regularnie chodzę na paznokcie i rzęsy. Planuję jeszcze do fryzjera się umówić jakoś na koniec miesiąca 🤔 zobaczymy, czy mi się uda...lato idzie, trzeba coś ze sobą zrobić
-
nick nieaktualnyOunai wrote:Brawo!!! A u mnie jakiś zonk. Dziś waga pokazuje 0,7kg więcej niż wczoraj. Czyżby aż tak wpłynęło to, że wczoraj mało piłam? Albo muszę sprawdzić baterie w wadze. Dziwne. Ja też mam Zanzibar. Idę zrobić paznokcie do nowej dziewczyny. Najgorsze, że muszę poprzedniej powiedzieć, że odchodzę i nie wiem za bardzo jak to zrobić, bo to siostra koleżanki
no ale strasznie się cenowo podniosła a robi coraz mniejszych dokładnie. Do tego ciągle gada jak robi, a jak gada to przerywa robienie i spędzam na paznokciach 2h bez zdobień. No i nadal z dwóch paznokcie odchodzą mi lakiery. A płacę 90zl. Plus takie szczegóły jak np to że ogłosiła konkurs img nigdy nikogo nie wylosowała, albo kiedyś zrobiła mi paznokcie które odeszły i wyszło, że lakier był zepsuty. Oczywiście nie zaproponowała rekompensaty.
Zulu, w kieszonkę. Mi kangur nie wychodzi. Próbowałam kilka razy i nie po drodze mi z tym wiązaniem. Próbuj często. Im częściej motasz tym lepiej Ci będzie wychodzić. Mój mąż przestał motać to teraz nie dość że schodzi mi długo to dupcia wylatuje dołem, chusta niepodociagana, robi dosłownie na odwal.
Inaa, dasz radę. Bierz ibuprom albo ketonal jeśli masz. Dobrze, że Tymuś jest taki spokojny chociaż. Mój mąż tak jak pisałam, niestety najgorzej. Był zawiezc syna na basen i na zakupach, ale np wczoraj chciał wziąć opony z piwnicy żeby wymienić i powiedział, że nie dał rady podnieść. A wszystko sklepie wziął sobie dwupak Pepsi z górnej półki i mówił że mało się z bólu nie zapłakał. Bo zapomniał że ręka go boli 😂 Plus jest taki, że mój mąż jak choruje to nie użala się nad sobą jak typowy mężczyzna. Nawet wolnego w pracy nie wziął. Podobno przy 2 dawce są gorsze objawy niż przy pierwszej, tak mówili mężowi znajomi którzy już wzięli 2 dawki.
Ja płacę 90 zł że zdoebianiami, malowane ręczne i max 1,5h za Żel
Aktualnie mam takie:
kiniusia270, Clover, Lalia, dmg111 lubią tę wiadomość
-
Inaa89 wrote:Wczoraj miałam to szczepienie pfizerem. Po godz zaczęła boleć mnie ręką, w nocy to już dramat. Nie mogę nią ruszyć tak boli i do tego głowę mi rozsadza jakby mi ktoś dziury wiercił.. Mam nadzieję że to tyle z niespodzianek poszczepiennych bo już ledwo funkcjonuje..
Inna
trzymaj się!
Mam nadzieję, że nie będziesz miała tak jak ja ;/Córcia❤️05.2015 (3 cs) 39t1d - 2650 g hipotrofia // spadek do 2450 g SN
Synek💙10.2020 (5cs) - 40t2d - 3100 g spadek do 2895 SN+CC
[/url]
Autoimmunologiczne zapalenie tarczycy + jej niedoczynność -
Ounai wrote:Tylko, że aspiryna chyba nie jest wskazana przy kp?
Fra, też gratuluję zęba. U nas również nadal brak
No niestety zapomniałam dopisać. Mamusie które karmią mm i mężowie mogą brać 😊’94
17.10.2020 Staś ♥️
godz. 3:55, waga 4050g, długość 56cm
17.11.2023 Basia ♥️
godz. 16:39, waga 3860 g długość 55 cm -
SzalonaOna wrote:
Okazuje się, że mój mąż zapomniał o moich paznokciach. I jeszcze najpierw mówił że mogę się umawiać dowolnie to się zwolni z pracy a teraz mi zrobił awanturę. A mówiłam mu żeby wziął home office.
Przed chwilą Marta wstała cichaczem i postanowiła sama przyjść do mamy. Usłyszałam taki łomot jak spadła z łóżka że ledwo na zakrętach wyrobiłam biegnąc do niej. Muszę ją odkładać do łóżeczka bo do tej pory coś tam jeczala jak wstawała a nie takim cichaczem. Ale chyba bardzo się nie potłukła bo szybko się uspokoiłaWiadomość wyedytowana przez autora: 14 maja 2021, 10:31
BOY 2015
GIRL 2020
CB 2025 💔 -
Kiniusia dziwne to z aspiryną przed szczepieniem. Ja się szczepilam Pfizerem i jedynie Apap lekarz kazał brać w razie silnego bólu ręki albo gorączki. Ale nie bolała aż tak żeby brać, podobnie jak po szczepieniu na grypę. W każdym razie żyje i mam się dobrze 😁12.10.2020 ❤️
14.05.2024 ❤️ -
Powiem Wam, że to prawda że lepiej roznych usług nie robić u znajomych. Ja akurat rzadko, raczej od okazji robię paznokcie czy makijaż, ale mam koleżankę dietetyczkę i ona zalila mi się kiedyś w drugą stronę - przychodzą do niej koleżanki i najchętniej by chciały dietę taniej albo dzwonią późnym wieczorem albo w niedziele, chciałyby żeby zrobiła analizę składu ciała za darmo itd a ona musi poświęcić tyle samo czasu i było jej niezręcznie komuś powiedzieć że kogoś nie przyjmie. Także to chyba w dwie strony działa 🤷♀️
KarolinaMaria lubi tę wiadomość
Ona i On 36lat
+
02.2016 Syn ❤️
12.2019 Aniołek (12 tc)
11.2020 Synek 💙 -
Laila raz na pół roku tez musze go ululac jak ma mega zły dzień zeby zasnął i lulalam po 1h jak byl malutki, tak do 3miesiaca ale jak dupka dotykała łóżeczka to się budził i od nowa 😛 teraz chyba wynagradza mamie 😁 a Twoja historia z mama....współczuję....dobrze ze babka jeszcze fotorelacji nie zdała bo to by była masakra.
Fra czasami Ci profesorowie wydają się tacy jakby to rozumy pozjadali i uważają ze nie muszą nic tłumaczyć. Ja bym sie trzymała profesorka a jak nic to nie da (czego zupełnie nie życzę, wręcz przeciwnie mam.ogromna nadzieje ze wreszcie ktoś pomoże małemu) to bym szukała dalej.
Ounai chyba musisz przywiązać Marcie jakiś dzwoneczek 😁
Motylku super efekt wagowo. Co do plastrów to są 2 opcje albo musi organizm się dostosować albo jednak skład nie pasuje i będziesz miała takie krwawienia wcześniej. Jak dobrze pamietam 3 miechy organizm ogarnia antykoncepcję.Lalia, SzalonaOna, Fragaria lubią tę wiadomość
-
Lalia wrote:Kar, u nas Olek to taki Stękała, że dramat 🥴 jęczy o wszystko: na brzuchu źle, na plecach jeszcze gorzej, na rękach też nie pasuje, ulubione zabawki wyrzuca i płacze że wyrzucił😵😵😵
Piąteczka 😁 u nas jest to samo, ciekawe co się załaduje 🤣Lalia lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyNikaa92 wrote:Laila raz na pół roku tez musze go ululac jak ma mega zły dzień zeby zasnął i lulalam po 1h jak byl malutki, tak do 3miesiaca ale jak dupka dotykała łóżeczka to się budził i od nowa 😛 teraz chyba wynagradza mamie 😁 a Twoja historia z mama....współczuję....dobrze ze babka jeszcze fotorelacji nie zdała bo to by była masakra.
Fra czasami Ci profesorowie wydają się tacy jakby to rozumy pozjadali i uważają ze nie muszą nic tłumaczyć. Ja bym sie trzymała profesorka a jak nic to nie da (czego zupełnie nie życzę, wręcz przeciwnie mam.ogromna nadzieje ze wreszcie ktoś pomoże małemu) to bym szukała dalej.
Ounai chyba musisz przywiązać Marcie jakiś dzwoneczek 😁
Motylku super efekt wagowo. Co do plastrów to są 2 opcje albo musi organizm się dostosować albo jednak skład nie pasuje i będziesz miała takie krwawienia wcześniej. Jak dobrze pamietam 3 miechy organizm ogarnia antykoncepcję.no właśnie jestem ciekawa. Zobaczę jak to wyjdzie następnym razem...
-
Zulugula wrote:Lalia Ounai motacie w kangura czy kieszonke?
Jak Tomek miał miesiąc to byla u nas doradczyni i nauczyła nas kangura, ale nigdy nie uzylismy. Jakis miesiąc temu próbowaliśmy z Youtubem zamotac go w kieszonke, co się umordowalam a i tak nie wyszło.. chciałabym nosic w chuscie ale całkiem nie idzie mi to motanie. Nawet mężowi lepiej szło jak byla u nas ta babeczka
Chciałam brać kolejny raz babeczkę ale uznalam, że sama to ogarnę i się dałoLalia lubi tę wiadomość
-
Ounai no to niezła z niej ninja 😁 haha wyobraziłam ja sobie za kratkami z taką smutna minka xD
Motylku ja na jednoskładnikowych tabsach mialam prawie cały czas krwawienia/plamienia a na plastrach jak reka odjął. Kiedyś też długo szukałam tabsow bo mialam okres 2 razy w miesiącu. A z tego z moj gin mówiła to w Polsce jest tylko jeden rodzaj plastrów wiec później zostaja juz tabsy. Mam nadzieję że będzie ok bo jednak plastry są wygodniejsze.SzalonaOna lubi tę wiadomość
-
Jestem po wizycie u fizjoterapeutki uroginekologicznej.
Potwierdziła słowa poprzedniej, że jest wszystko super. Powiedziała, że dawno nie widziała tak ładnego brzucha po porodzie, wszystko jest rewelacyjnie, postawa ciała też prawie dobra.
MDM są ok tylko muszę popracować nad relaksacją ich bo z tym mam problem.
Mogę biegać i ale też muszę popracować nad mięśniami więc mam ćwiczyć siłowo/z gumami.
Mankamentem jest jakiś mięsień wewnętrzny przy odbycie, jest spięty przez co odczuwam ból podczas stosunku, na następnej wizycie mi go rozluźni aby już nie było z tym problemu, natomiast nie wpływa on na nic związanego z MDM.Ounai, Lalia, kiniusia270, kic83 lubią tę wiadomość
-
kar_oliv wrote:Piąteczka 😁 u nas jest to samo, ciekawe co się załaduje 🤣
Wczoraj zaczęła obracać się na plecy przez jeden bok i coraz lepiej idzie jej wysoki podpór i podnoszenie dupki do góry. Fizjo po wysłaniu filmików jest z niej bardzo zadowolona.Lalia, kar_oliv lubią tę wiadomość