X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Gorące mamuśki 🤰❤️
Odpowiedz

Gorące mamuśki 🤰❤️

Oceń ten wątek:
  • Anet.kaa Autorytet

Wysłany: 14 maja 2021, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Brokuł to zło, od 2 dni nie było kupska. Boje się myśleć co z niej wyleci jak w końcu pójdzie po tych śmierdzących bąkach 😖😖😖

8cs 👶💚
    Córeczka ur. 30.11.2020r 20:50
    2430g 52 cm

3i49px9ipvfkmmcw.png
  • Clover Autorytet

Wysłany: 14 maja 2021, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tylko raz robiłam paznokcie u kosmetyczki - bliska koleżanka robiła mi na mój własny ślub 😁 A tak, to robię sobie sama od lat, teraz np mam zieleń oliwkową w macie. Podobnie brwi, tylko że tutaj się zraziłam bo kosmetyczka tak mi schrzaniła kształt, że później długo trwało zanim to naprawiłam i teraz już reguluję sama. Lubię swoje brwi, nawet położna która się mną opiekowała po cc stwierdziła, że są super (to było niezłe, pewnie wyglądałam strasznie, a ona mi mówi, że mam ładne brwi 😅). Jedyne co, to bardzo chciałabym chodzić na rzęsy, kiedyś chodziłam ale teraz trochę mi szkoda kasy, bo swoje mam też całkiem długie i gęste. Od jakiegoś czasu uczę się malować cieniami, nie jakieś wymyślne makijaże, raczej idę w klasykę bo tak się najlepiej czuję. Bo oczywiście tylko siebie maluję, kogoś nie potrafię 😂

Kandydaci na chrzestnych poproszeni i się zgodzili 😁 Szczęśliwym trafem oboje planują urlop w Polsce w lipcu, więc wygląda na to, że uda nam się wszystko jakoś fajnie spiąć. Teraz musimy iść do księdza, ale on jest raczej bezproblemowy i w ogóle fajny, dlatego ślub też braliśmy tutaj, a nie w mojej parafii. Prawdopodobnie chrzciny odbędą się 18 lipca 😊

Fragaria, Ounai, Suszarka, Lalia, Zulugula, Ania81 lubią tę wiadomość

06.02.2021 👶💙

age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 maja 2021, 11:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Matylda - panda pozdrawia ciocie Lalie w szczególności 😍

549ff218bec8.jpg

Clover, Ounai, Nowastaraczka, Suszarka, Lalia, Inaa89, Zulugula, kiniusia270, KarolinaMaria, Enigvaa, Fragaria, kar_oliv, kic83, Martt95, dmg111, Belie, Tajka, Ania81 lubią tę wiadomość

• Anet.kaa Autorytet

Wysłany: 14 maja 2021, 11:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ina, współczuje złego samopoczucia, oby minęło jak najszybciej, tulę mocno.

Lalia, niezła historia z Twoją mamą. Naprawdę ta babka salowa powinna się wstydzić takiej akcji mimo że nie chciała źle. Nie dziwie się, że byłaś zdenerowana.

Ounai, brawa dla.Marty po raz.kolejny mimo stresiku u mamy :D

Fra, Ci profesorowie podobno często tacy są i traktują ludzi jak głupków. Ja bym się go na razie posłuchała i sprawdziła jak to się będzie miało do stanu skóry małego. Oby jego wiedza przyniosła rezultaty w leczeniu.

Motylku, czyli leczenie u Ciebie skutkuje! Rewelacja! Gratuluję efektów!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 maja 2021, 11:59

SzalonaOna, Lalia, Fragaria lubią tę wiadomość

8cs 👶💚
    Córeczka ur. 30.11.2020r 20:50
    2430g 52 cm

3i49px9ipvfkmmcw.png
  • Clover Autorytet

Wysłany: 14 maja 2021, 12:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Motylku, ale słodka Matyldzia ❤

Dziewczyny które już się szczepiły, jak to jest z drugą dawką, data jest ustalana z góry czy można się dogadać? I po jakim czasie jest ta druga dawka (chodzi mi o Pfizera)? Mąż ma datę z góry narzuconą, ale on się szczepi w pracy, więc tak im ustalili, żeby nie było w godzinach pracy.

SzalonaOna lubi tę wiadomość

06.02.2021 👶💙

age.png
  • Ounai Autorytet

Wysłany: 14 maja 2021, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Swoją drogą tak salowa mogłaby zostać zwolniona dyscyplinarnie za coś takiego, bo to złamanie tajemnicy lekarskiej, która muszą zachować wszyscy pracownicy służby zdrowia. Nawet jak ja miałam zajęcia z obrazowania i dostawaliśmy różne medyczne dane, bez nazwisk nawet to za każdym razem ostrzegano nas, że mimo, że jesteśmy studentami obowiązuje nas taka sama odpowiedzialność jak lekarzy. A nawet jeśli niepełnosprawnych zwolniona to na pewno skończyłoby się to naganą gdyby trafiło na kogoś kto złożyłby skargę.

Clover, Fragaria lubią tę wiadomość

BOY 2015
    GIRL 2020
    CB 2025 💔
  • Nowastaraczka Autorytet

Wysłany: 14 maja 2021, 12:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lalia wrote:
    Kar, u nas Olek to taki Stękała, że dramat 🥴 jęczy o wszystko: na brzuchu źle, na plecach jeszcze gorzej, na rękach też nie pasuje, ulubione zabawki wyrzuca i płacze że wyrzucił😵😵😵

Dziewczyny, które zaczęły rozszerzać dietę i używały kaszek Holle. Stwierdziłem że zamówię na razie Olkowi te saszetki próbki, może to nie jest interes życia ale pediatra mówiła że przy jego AZS mogą pojawić się alergie przy rozszerzeniu więc wolę mieć na razie różne produkty ale w małych ilościach. Ale do rzeczy 🤣 na opakowaniu kaszki jest napisane żeby wymieszać ją (25g) w 200 ml wody, ale wiadomo że Olek mi tyle nie zje, więc chyba mogę mieć taką saszetkę na dwa razy, prawda??

A jak dajecie takie kaszki??
    Ja narazie daję tylko po (1/2)sloiczku z jednym warzywkiem popoludniu, taka kaszka wieczorem to juz nie za duzy mix na poczatek?

4 cs cb
    5cs 🍀

Beta 09.03 1067
    11.03 2392.21

25.03 jest ❤

7.11.2020 🥳🤱
    💚💚💚💚💚💚💚💚

55c3208ed6.png
  • Clover Autorytet

Wysłany: 14 maja 2021, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak jeszcze w temacie tego, że ktoś się wygadał niepotrzebnie na temat jakiejś ważnej sprawy, to przecież moja teściowa dowiedziała się od swoich koleżanek, że będzie babcią. Szwagierka jest obecnie w drugiej ciąży ale chcieli powiedzieć wszystkim dopiero po prenatalnych. Robiła sobie badania krwi, a pielęgniarki które pracują w labo w naszej przychodni dobrze znają się z moją teściową, bo ona też jest pielęgniarką i wprawdzie pracuje w szpitalu, ale czasem bierze też dyżury w tej przychodni. I skojarzyły, że szwagierka w ciąży, bo ten pierwszy pakiet badań krwi w ciąży jest dość charakterystyczny i prawdopodobnie do teściowej zadzwoniły, bo ledwo S. wróciła z badań, a jej matka do niej "co, pewnie chcesz mi powiedzieć, że znowu będę babcią?". 🤦‍♀️ Teściowa zarzeka się, że sama się domyśliła, ale oczywiście nikt w to nie wierzy. Ona nie jest zbyt bystra, kiedy byłam w ciąży i po raz pierwszy pokazaliśmy jej nagranie z usg, to powiedziała "super, a kto jest w ciąży?". 🤣

Teraz w poniedziałek ja robię badania w tym samym labie, może też pójdzie plotka, że w ciąży jestem 🤷‍♀️

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 maja 2021, 12:48

06.02.2021 👶💙

age.png
  • Suszarka Autorytet

Wysłany: 14 maja 2021, 12:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Clover, jestem w szoku...To już totalne przegięcie 😡
    Drugą dawkę mam ustaloną za 5 tygodni. W razie czego można zmienić termin w razie czego, bo nigdy nie wiadomo czy będziemy zdrowi na drugą dawkę :)

Clover lubi tę wiadomość

Iga ❤️ 7.01.2021
    Jagoda ❤️ 7.04.2022
  • Ounai Autorytet

Wysłany: 14 maja 2021, 12:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ludzie naprawdę są tępi. Nie zdają sobie sprawy jak bardzo mogą komuś zaszkodzić takim gadaniem. Masakra!

Anetka, jesteś mistrzynią. Pewnie to, że byłaś aktywna przed i po spowodowało, że masz wszystko w takim rewelacyjnym stanie! Nic tylko się cieszyć!

BOY 2015
    GIRL 2020
    CB 2025 💔
  • Lalia Autorytet

Wysłany: 14 maja 2021, 12:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anetka, super że się skonsultowałaś👌 a trening z gumami jest super, tanim kosztem i małą ilością sprzętu można zrobić naprawdę solidny trening 💪

Nowastaraczka, ja mam plan że popróbujemy warzywa, potem kaszki, a potem owoce. Chyba nie będę kombinować że 2 dziennie, przynajmniej nie na początku 🤔

Dziewczyny, pal sześć jeszcze z tą salową, mnie bardziej wkurzyło że moja mama zadzwoniła do mojego męża i się dowiedział od "teściowej" a nie ode mnie 🥴

Apropos teściowej to moja ma ból 🍑, że robimy takie małe chrzciny. Mąż jest tak wkurzony na nią, że mi powiedział że jak dalej będzie smecic to jej powie że nie musi przychodzić 🤣

Matyldzia 🐼🌺💓

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 maja 2021, 12:28

SzalonaOna, Nowastaraczka, Suszarka lubią tę wiadomość

"Dopóki walczysz, jesteś zwycięzcą"
    Św. Augustyn

💙💙 Aleksander 💙💙
    🎂18.12.2020 r. (38+4)🕖 7:12 ⚖️ 3500g📏 53 cm
    age.png

💙💙 Kacper 💙💙
    🎂13.01.2023 r. (39+1) 🕐00:57 ⚖️3280 g 📏58 cm
    age.png
  • Inaa89 Autorytet

Wysłany: 14 maja 2021, 12:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Clover wrote:
    Motylku, ale słodka Matyldzia ❤

Dziewczyny które już się szczepiły, jak to jest z drugą dawką, data jest ustalana z góry czy można się dogadać? I po jakim czasie jest ta druga dawka (chodzi mi o Pfizera)? Mąż ma datę z góry narzuconą, ale on się szczepi w pracy, więc tak im ustalili, żeby nie było w godzinach pracy.
    Ja miałam wczoraj i odrazu dali mi termin z góry już zapisany na kartce z podana dawka na 17.06 na drugą dawkę

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 maja 2021, 12:34

Clover lubi tę wiadomość

02.06 13 dpo II
    03.06 14 dpo beta 181, prog 25,29
    06.06 17 dpo beta 700
    28+6 1496g <3
    17.12.2020 ur się Tymek 💙 2245g i 48cm szczęścia 🥰

f2wlanliic1wg5qa.png
  • Inaa89 Autorytet

Wysłany: 14 maja 2021, 12:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie trochę zaczynają boleć mięśnie i stawy. Typowo czuje się jakby mnie grypa brała. Miałam nadzieję że przejdę to bezobjawowo ale niestety.. na szczęście starszaki zabawiają Tymka więc ja odpoczywam a dziecko szczęśliwe 😉

02.06 13 dpo II
    06.06 17 dpo beta 700
    28+6 1496g <3

f2wlanliic1wg5qa.png
  • Inaa89 Autorytet

Wysłany: 14 maja 2021, 12:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Motylku Matyldzia 🥰🥰😘

02.06 13 dpo II
    06.06 17 dpo beta 700
    28+6 1496g <3

f2wlanliic1wg5qa.png
  • Inaa89 Autorytet

Wysłany: 14 maja 2021, 12:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bardzo dużo płacicie za pazurki. Ja przed ciaza za żele płaciłam 70zl. Potem kupiłam sobie lampę i sama chciałam ale uznałam że nie nadaje się do tego wg 😅 więc teraz robię sobie sama tylko stopki a na pazurki u rąk będę się umawiała do kogoś. Znalazłam dziewczynę która robi żele za 60zl bardzo ładnie. Także pójdę zobaczę jak jej wyjdzie.

02.06 13 dpo II
    06.06 17 dpo beta 700
    28+6 1496g <3

f2wlanliic1wg5qa.png
  • Iryska Autorytet

Wysłany: 14 maja 2021, 12:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nowastaraczka wrote:
    A jak dajecie takie kaszki??
    Ja narazie daję tylko po (1/2)sloiczku z jednym warzywkiem popoludniu, taka kaszka wieczorem to juz nie za duzy mix na poczatek?
    Ja daję rano kaszkę , dodaje do niej owoc ze słoiczka, oczywiście nie cały słoiczek tylko kilka łyżeczek 🙂 robię zawsze mniej niż w przepisie na opakowaniu, bo Michalek nie jest fanem kaszek. Chociaż dzisiaj dałam mu nową kaszkę - z samopszy , to posmakowała mu🙂

Lalia, Nowastaraczka, dmg111 lubią tę wiadomość

12.10.2020 ❤️
    14.05.2024 ❤️
  • KarolinaMaria Autorytet

Wysłany: 14 maja 2021, 12:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Matyldzia Panda najlepsza! 😍

Lalia, przez Ciebie ubranka z pandami rzucają mi sie teraz w oczy 😁 a na ile osób wg teściowej mielibyście robić chrzciny? Twój mąż jest jedynakiem, więc rozumiem, że mielibyście dopraszać jakąś dalszą rodzinę? U nas jest tak, że kuzynostwo od strony taty zawsze zapraszało nas na imprezy swoich dzieci, my chętnie jeździliśmy, ale teraz w dobie pandemii ja z nich zrezygnowałam, bo z 14 osób zrobiłoby się nam 26 i jeszcze musielibyśmy ich przenocować (jakąś część). Gadałam o tym z tatą, żeby nie poczuł się urażony, że nie zapraszam jego rodzeństwa i bratanków, a on sam zaczął mówić, ze bez przesady, jest jak jest, nie ma co ryzykować i najważniejsze jest to byśmy ochrzcili małą. A tak w ogóle to z 14 osób zrobi się chyba 12, no nic - więcej tortu dla nas 🍰🍰🍰😁

Clover, SzalonaOna, Lalia lubią tę wiadomość

🦄 2021 r.
  • Clover Autorytet

Wysłany: 14 maja 2021, 13:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hahaha dopiero zauważyłam, że zamiast "badania krwi" napisało mi się "badania brwi" 😂😂😂 Ale już poprawiłam.

Aha, czyli z tego, co piszecie, druga dawka jest 4-5 tygodni po pierwszej. Chodzi mi głównie o to, żeby jakoś się to zbiegło z wolnym męża, bo w lipcu będzie ciężko żeby wziął jakieś dodatkowe (pierwszą dawkę mam 1 czerwca), ale zobaczymy, jak to wyjdzie. Na razie nie będę się martwić na zapas. Suszarka, Inaa, dzięki za info 😘

Lalia, u mnie taka sama sytuacja z chrzcinami, tylko u nas to obie mamy się wtrącają i twierdzą, że powinniśmy zaprosić rodzeństwo naszych rodziców i ich rodziny. U mojego męża to jeszcze spoko, bo rodzina jest mała, ale moja mama ma piątkę rodzeństwa, a dzieci części z nich są już dorosłe i mają swoje dzieci, więc gdy zaprosimy ich wszystkich to wyjdzie nam małe wesele... Teściowa twierdzi jeszcze, że jeśli byliśmy u kogoś na chrzcinach, to teraz trzeba się zrewanżować i też zaprosić 🤦‍♀️ Ale ona to w ogóle strasznie się czepiła tematu chrzcin, kiedy wróciliśmy ze szpitala w trzecim dniu życia Olka to już się pytała, kiedy chrzciny 🙄

Lalia lubi tę wiadomość

06.02.2021 👶💙

age.png
  • Inga28 Autorytet

Wysłany: 14 maja 2021, 13:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aneta super, że same dobre wiadomości! Czy napiszesz mi tu albo na instagramie u kogo konkretnie byłaś? Muszę się w końcu po wakacjach wybrać na wizytę :)

Ina przykro mi, że też Cię dopadły skutki po szczepieniu, oby szybko przeszły! Mi np Apap nic nie pomógł dopiero wzięłam ibuprom i oboje z mężem od razu poczuliśmy się lepiej, ale nie wiem co można brać przy kp

Ja ostatnio ciagle Zanzibar 🤭 w środę paznokcie, wczoraj rzęsy a dzisiaj byłam na keratynowym prostowaniu włosów 😍
    Teraz była fizjo i dodała kilka nowych ćwiczeń bo Gustaw nadal odwraca się na brzuch tylko przez jedną stronę. Więc walczymy dalej. Teraz ogarnia pełzanie do tyłu 😅

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 maja 2021, 13:07

Lalia lubi tę wiadomość

age.png

age.png
  • Inga28 Autorytet

Wysłany: 14 maja 2021, 13:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My też już zarezerwowaliśmy chrzciny na ostatnią sobotę czerwca, ale całe szczęście nikt się nie wtrąca i też będą tylko rodzice i rodzeństwo z dziećmi czyli 14 osób :) obiad plus tort w restauracji i wystarczy. Także takie wtrącanie się rodziców jest najgorsze 🙄 u mnie teściowa tez była obrażona jak się dowiedziała, że na ślub nie zaprosimy żadnych ciotek 😅 i rzuciła tekstem, że to ona tez nie musi przychodzić🤦🏻‍♀️ Szantaż nie zadziałał, ciotek nie było a teściowa przyszła...

kiniusia270, KarolinaMaria, Clover, Lalia, Suszarka, Ounai, kic83, dmg111, Ewa88 lubią tę wiadomość

age.png

age.png
‹‹ 3572 3573 3574 3575 3576 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Krew miesiączkowa - kolor krwi podczas okresu

Czy to normalne, że krew miesiączkowa zmienia swój kolor i konsystencję? Czy brązowy kolor krwi podczas okres powinien Cię niepokoić, czy jest to zjawisko naturalne? Kiedy krwawienie miesiączkowe wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Droga ku rodzicielstwu - inspirująca historia Danuty i Adama

Dla wielu par starających się o potomstwo, droga do rodzicielstwa często bywa pełna wyzwań i niepewności. Jednak dla Adama i Danusi Dzionków ta droga, choć trudna, okazała się pełna nadziei i wreszcie spełnionych marzeń. Ich historia stanowi inspirujący przykład siły i determinacji w staraniach o dziecko, ukazując jednocześnie istotną rolę męskiej części sukcesu w procesie leczenia niepłodności.

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników – objawy PCOS, leczenie podczas starania o dziecko

Zespół Policystycznych Jajników również znane jako PCOS lub Policystyczne Jajniki, to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Jakie są objawy PCOS? Jak wygląda proces diagnozy i leczenia? I najważniejsze jak PCOS wpływa na płodność i starania o dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ