Gorące mamuśki 🤰❤️
-
WIADOMOŚĆ
-
My w sumie nadal nic nie wiemy, spędziliśmy wczoraj prawie 6h na izbie przyjęć, po 3h pobrali mu krew, po kolejnych 2h nas przyjęli i stwierdzili że na razie nie widzą nic niepokojącego. W szpitalu już sikał normalnie 🤷🏻♀️ Powiedzieli, że jak chcemy to możemy zostać to zrobią badania moczu. Ale uznaliśmy, że skoro już sika, lekarzy nic nie niepokoi to wolimy wrócić do domu i zrobić już sami prywatnie to badanie moczu. W nocy tez pieluszka morka na maksa, rano pobraliśmy mocz do badania i mąż pojechał zawieźć a jeszcze o 12 mamy pobieranie i krwi i mamy zrobić morfologię z rozmazem.
Pewnie gdyby nadal nie sikał i miał jakieś inne objawy to byśmy zostali a tak to wolimy być jednak w domu. Mam nadzieje, że wyniki będę okej i było to po prostu takie jednorazowe.Lalia, Inaa89, Nowastaraczka, Fragaria lubią tę wiadomość
-
Zulugula wrote:Lalia wyslalam:)
Inga , najedliscie się strachu ale dobrze , że zareagowaliscie , a chyba wygląda na to że na szczęście wszystko jest ok
Mam nadzieje, woleliśmy zadzwonić do naszej lekarki bo teraz weekend, więc chcieliśmy tylko podpytać czy tak może się zdarzyć itp. a ona, że do szpitala. Tego się nie spodziewaliśmy, ale pojechaliśmy bo my mamy wylot we wtorek i w sumie nie wiemy co robić
Jedyna rzecz jaka wczoraj była inna to nie było mnie rano z 4h. Mąż już zostawał z nim sam nie raz, ale zazwyczaj jednak krócej i popołudniu jak wychodził mu czas drzemki. Ale czy to mogło mieć jakiś wpływ, że tyle godzin nie zrobił siku 🤷🏻♀️ -
Cześć dziewczyny ☺️.
Poczytywałam, ale nie odzywałam się. Wywalało mnie z konta jak chciałam coś napisać i w końcu odpuściłam 😁
My korzystałyśmy z pięknej pogody. Oczywiście Matka wariatka twarz i ręce ma jak u mulatki. Spacery po 6h 😁. Niestety cały ten tydzień ma być deszczowy.
Co do wędzidełek, to warto sprawdzić napięcie mięśniowe. U Nas obniżone w buzi jest i po jednej wizycie u osteopaty (fizjo też) który specjalizuje się w terapii czaszkowo krzyżowej, mega efekt. Lepszy niż po podcięciu.
Zmieniliśmy też neurologopede i okazało się że przed podcięciem należy same masaże wędzidełka robić z miesiąc (żeby je wydobyć.. Czy jakoś tak).
Być może będzie czekało Nas drugie podcięcie, ale to może może i jak będzie większa. Na razie jeszcze 2 spotkania u osteopaty żeby napięcie wyrównał i ćwiczenia od naurologopedy.
Widzę wakacje macie już zaplanowane, my też cicho myślimy o wakacjach we wrześniu. Malta albo Sarydnia, ale musimy się zaszczepić najpierw.
Dzisiaj jedziemy zbadać Małej witaminę D, zalecenie od neurologa.
Inga, Oliwka ostanio w nocy od 20 do 2 w nocy miała pustą pieluchę, w na noc zjadła 200ml. Za to nad ranem nadrobiła.
Ogólnie Oliwka marudna się zrobila. Jęczy ciągle, to źle to źle, nie chce jeść bo jest głodna, nie chce spać bo jest śpiąca, nie chce leżeć, nie chce na rękach, w wózku przestała już spać. Rozgadała się bardzo, guga do zabawek i psa😁Lalia, Inaa89, Zulugula lubią tę wiadomość
O ❤️
Z ❤️ -
Inga, poczekajcie na wyniki badań, ale jeśli wyjdą w porządku i lekarze mówili że to nic niepokojącego, to mi się wydaje że to musiało być jednorazowo 😘 dużo zdrówka dla Gucia ✊
Zulu, ja jak zwykle nakombinowałam z ubraniem dla Olka 🤣 bo zależało mi żeby było bawełniane (ze względu na AZS), żeby było głównie białe (są niech się babcie cieszą) i żeby była marynarka (jak będzie ciepło to założę body z krótkim a jak zimno to z długim rękawem). I tym sposobem kupiłam na vinted spodnie za 20zl, koszulobody za 12 zł (nówki z metkami), szarą muszkę miałam w domu do kompletu jakiegoś innego stroju, a jedynie z marynarką zaszalałam bo to mayoral i była przeceniona z 149 na 99 zł, ale one turbo szybko się rozchodzą więc myślę że bez trudu ją sprzedam 😅 ona ma takie srebrne nitki na klapach kieszonek więc szara mucha pasuje 😁
Nowastaraczka, Zulugula, kiniusia270, dmg111, Ania81 lubią tę wiadomość
-
Inga bynajmniej macie spokojna głowę bo sprawdziliście czy nie dzieje się coś złego.
Mnie dziś jeszcze boli ręką ale już mniej i głowa.
Ale jestem tak wściekła. Mieliśmy mieć montaż rolet od 8 rano. Wstaliśmy wcześniej, pobudzilismy dzieci żeby trochę ogarnąć, poodstawiac łóżka od okien itp. I czekamy. 9 rano nikogo nadal nie ma. To dzwonie do biura a ona do mnie że nie wie jak to się stało ale znikłam im z kalendarza. I teraz ekipa jest u kogoś innego. Serio? Umawiasz się z kimś specjalnie na sobotę zeby mąż był w domu. Na termin jaki nam najbardziej pasuje. Babce się głupio zrobiło, i oddzwoniła ze odmawia wszystkich klientów na dziś i za godzinę będą u nas. Ahh nerw we mnie jeszcze siedzi.02.06 13 dpo II
03.06 14 dpo beta 181, prog 25,29
06.06 17 dpo beta 700
28+6 1496g
17.12.2020 ur się Tymek 💙 2245g i 48cm szczęścia 🥰
-
KarolinaMaria wrote:Tak Lalia 😎, wczoraj nie było kiedy
Ja też muszę iść do księdza, ale nie mam jeszcze zaświadczeń od chrzestnych... wczoraj w końcu zamówiłam świeczkę i szatkę.
https://allegro.pl/oferta/szatka-do-chrztu-swieca-imie-data-haft-8132485243
Z grubszych tematów to już wszystko.
Hihi to firma mojego kuzyna, haftuja w budynku na przeciwko :pLalia, KarolinaMaria, Ounai, Clover, kiniusia270, dmg111, Suszarka lubią tę wiadomość
-
Dziewczyny dawno mnie nie było kompletnie synuś pochłonął mnie w całości. A wczoraj wieczorem doznakam szoku czy to się dzieje czy ja mam ci*pe na oczach 🙈🙉 polece dziś po test kolejny
Lalia, Ounai, Ladyo, Martt95, Clover, Nowastaraczka, Susanne, dmg111, Suszarka, Ania81 lubią tę wiadomość
Starania od2016r.
11.2018r. 💔👼
04.2020r.💔👼
25.07.2022r.💔👼
9.02. 2021r. Upragnione wyczekane szczęście Synek OLIWIER 💙
Bozinko miej nas w opiece 🙏
18.08.2022r beta 4,1 próg 4
22.08.2022r CUD🤍 beta 44,09 próg 10
24.08.2022r beta 137 próg 20
26.08.2022r beta 415 próg 29
29.08.2022r beta 1529 próg 17,7
31.08.2022r pęcherzyk 6mm🍀
9.09.2022r jest okruszek jest 💓
Rośnij okruszku ❤
20.10.22r Badania prenatalne zdrowa w 90%dziewczynka💗🎀
Pappa prawidłowe Niskie ryzyka
8.12.22r połówkowe będzie Dziewczynka 🎀❤
16.01.23r 960gram cudu córeczki
Nadii 🥰
2.05.2023 Upragniona,wyczekana córeczka Nadusia🩷
Oliwier💙
Nadia💗
-
Iryska wrote:Też muszę się wybrać w końcu na tą krzywą. Straszny leń ze mnie, nie chce mi się wstać o 6 żeby iść 😣
Znalazłam wczoraj dom. Jak Marta wstanie to będę dzwonić. W zasadzie poza tym że garaż jest jednostanowiskowy a nie dwu wszystko nam pasuje. I miejscowość i działka 2200m2 i metraż. Cena mogłaby być niższa ale do ogarnięcia. Trzymajcie kciuki żeby nie był sprzedanyno i najważniejsze, dom już stoi!
Lalia, Clover, Nowastaraczka, Suszarka lubią tę wiadomość
BOY 2015
GIRL 2020
CB 2025 💔 -
Inga, tak szczerze to myślę że po prostu mało nasikał. Marcie też się zdarza że ma bardziej suchą pieluchę. A że był weekend to lekarka żeby nie mieć sobie nic do zarzucenia wysłała Was do szpitala. Jak mój syn miał biegunkę mając 5 miesięcy to też lekarz powiedział że normalnie leczyłby nas w domu, ale ze był długi weekend majowy to nie mógł ryzykować i wysłał nas do szpitala. Nie wiem czy jeszcze możecie. Wykup sobie dodatkowe ubezpieczenie zdrowotne w biurze podróży to koszt ok 300zl a będziecie lecieć spokojnie. Wtedy zwykle macie tłumacza, transport i wiele innych udogodnień.
Nadzieja, ja nie mogę!!!! Ty w ciąży jesteś!!! Będzie Bobo rok po roku 🙈😱😱😱😱BOY 2015
GIRL 2020
CB 2025 💔 -
Ounai wrote:Inga, tak szczerze to myślę że po prostu mało nasikał. Marcie też się zdarza że ma bardziej suchą pieluchę. A że był weekend to lekarka żeby nie mieć sobie nic do zarzucenia wysłała Was do szpitala. Jak mój syn miał biegunkę mając 5 miesięcy to też lekarz powiedział że normalnie leczyłby nas w domu, ale ze był długi weekend majowy to nie mógł ryzykować i wysłał nas do szpitala. Nie wiem czy jeszcze możecie. Wykup sobie dodatkowe ubezpieczenie zdrowotne w biurze podróży to koszt ok 300zl a będziecie lecieć spokojnie. Wtedy zwykle macie tłumacza, transport i wiele innych udogodnień.
Nadzieja, ja nie mogę!!!! Ty w ciąży jesteś!!! Będzie Bobo rok po roku 🙈😱😱😱😱
Mamy właśnie wykupione dwa ubezpieczenia, jedno z biura podróży a mąż zawsze dokupuje jeszcze jedno dodatkowe. Mam nadzieje, że po prostu nasikał mniej i było to jednorazowe
Lalia, Ounai lubią tę wiadomość
-
Lalia, nie podobają mi się białe komplety dla chłopców ale ten Twój wygląda całkiem fajnie. Marynarkę sprzedasz bez problemu. Mam kilka rzeczy Mayoral i jak Marta była raz w kurteczce Mayoral to aż sąsiadka wypytywała skąd ja mamy bo taka piękna i ona by wnuczce kupiła.
Ja się tak stresowałam ta krzywa, że od 5:30 spać nie mogłam 😂 pewnie będę się dziś modlić żeby Marta poszła spać. Tymek idzie dziś do kolezabki, takiej, co podobno jest najpiękniejsza i najfajniejsza w przedszkoluona rysuje jemu kwiatki a on jej. Jej mama załatwiła nam logopedę na NFZ i prawdopodobnie będziemy mieć termin już w przyszłym albo jeszcze kolejnym tygodniu. A jutro idą do kolegi. Tak więc mamy dwa popołudnia z jednym dzieckiem tylko
Lalia lubi tę wiadomość
BOY 2015
GIRL 2020
CB 2025 💔