X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Gorące mamuśki 🤰❤️
Odpowiedz

Gorące mamuśki 🤰❤️

Oceń ten wątek:
  • Ounai Autorytet

Wysłany: 25 maja 2021, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anet.kaa wrote:
    A tak poza tym to mam lekki NOP, ręka nawala że ledwo ją podnoszę, chce mi się spać, bolą mnie mięśnie i czuje się jak kupa.
    Oczywiście jako pierwsza w rodzinie mam jakiekolwiek objawy :D
    Współczuję, właśnie miałam pytać jak się czujesz. Na pocieszenie powiem Ci, że NOP utrzymuje się do 2-3 dni i potem już po wszystkim. Może mąż mógłby wziąć wolne żeby przejąć małą?

age.png

age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 maja 2021, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ounai - za 3 mce roczek ❤️ jak się z tym czujesz?

• Iryska Autorytet

Wysłany: 25 maja 2021, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tam lubię taką pogodę, może mogłoby trochę mniej padać. Ale taka temperatura jest idealna do życia 😛

Suszarka, KarolinaMaria lubią tę wiadomość

12.10.2020 ❤️
    14.05.2024 ❤️
  • Ounai Autorytet

Wysłany: 25 maja 2021, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SzalonaOna wrote:
    Ounai - za 3 mce roczek ❤️ jak się z tym czujesz?
    Smutno mi strasznie. Nie chcę jej nikomu oddawać :P

SzalonaOna lubi tę wiadomość

age.png

age.png
  • Ounai Autorytet

Wysłany: 25 maja 2021, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kar, śliczna Maja!

kar_oliv lubi tę wiadomość

age.png

age.png
  • Tajka Autorytet

Wysłany: 25 maja 2021, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Śliczna Majeczka 🥰

Hmm, czyli moze rzeczywiście dajemy za duże dawki esputiconu....ograniczymy, a jak dalej nie pomoże to zmienię na espumisan.
    W ogóle nie pisałam chyba, że Maja zrobiła sama z siebie w końcu kupkę, chyba w czwartek, później w piątek i dzisiaj :) może ten debridat zadziałał.

Słyszałyscie o SNS medeli? Zastanawiam się czy nie spróbować, czuje, że to ostatnia deska ratunku dla mojego kp. Maja ostatnio za kazdym razem odrzuca cyca, chyba nic już nie ssie z niej...czytalam opinie, że niektórym ten SNS uratował laktacje

Jaką matę puzzlową polecacie ? Wiem, że wątek już był, ale nie zakodowałam 🤦‍♀️

Lalia, kar_oliv lubią tę wiadomość

12.08.2020 - ⏸ (15dpo, 2gi cykl stymulowany clo, 3ci cykl po drożności, 15cs)
    27.04.2021 - nasz cud 🥰 3700g, 57 cm, 41tc
    19cd062133.png

31.03.2022 - ⏸️
    Będzie dzidziuś 👣👶
    2534e96399.png
  • Ounai Autorytet

Wysłany: 25 maja 2021, 11:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tajka wrote:
    Śliczna Majeczka 🥰

Hmm, czyli moze rzeczywiście dajemy za duże dawki esputiconu....ograniczymy, a jak dalej nie pomoże to zmienię na espumisan.
    W ogóle nie pisałam chyba, że Maja zrobiła sama z siebie w końcu kupkę, chyba w czwartek, później w piątek i dzisiaj :) może ten debridat zadziałał.

Słyszałyscie o SNS medeli? Zastanawiam się czy nie spróbować, czuje, że to ostatnia deska ratunku dla mojego kp. Maja ostatnio za kazdym razem odrzuca cyca, chyba nic już nie ssie z niej...czytalam opinie, że niektórym ten SNS uratował laktacje

Jaką matę puzzlową polecacie ? Wiem, że wątek już był, ale nie zakodowałam 🤦‍♀️
    Czytałam o tym. Ja bym spróbowała, nie zaszkodzi.

Mata kinderkraft

age.png

age.png
  • Clover Autorytet

Wysłany: 25 maja 2021, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję, że podzieliłyście się swoimi doświadczeniami :) Ile osób, tyle różnych opinii. Ja na razie na pewno się nie zdecyduję, ale za kilka lat - kto wie, a może do tej pory pojawią się jeszcze jakieś inne pokrewne kierunki. Mąż ostatnio ciągle mówi o zmianie pracy, więc może za jakiś czas nasza sytuacja ulegnie poprawie i będę mogła sobie na więcej pozwolić ;)

Kar_oliv, piękna Maja 😍 A spódniczka super wyszła 😁

Ladyo, trzymam kciuki, żeby niebawem ruszyło 😁 Wybacz jeśli przeoczyłam że o tym pisałaś, ale postanowiliście coś w sprawie imienia? Zostaje Emilka jak w stopce, czy jednak jeszcze nie wiadomo? :)

Anetka, współczuję. Oby szybko przeszły Ci te dolegliwości. Ja już się trochę cykam, bo szczepię się za tydzień. Na szczęście w przyszłym tygodniu mój mąż wziął kilka dni urlopu, więc dzięki temu jestem trochę spokojniejsza.

kar_oliv lubi tę wiadomość

06.02.2021 👶💙

age.png
  • Clover Autorytet

Wysłany: 25 maja 2021, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas dziś nocka tragiczna, po kilku naprawdę dobrych i przespanych. Olek budził się średnio co 1-1,5 godziny. O 5 rano byłam już tak zmęczona że nawet nie kontaktowałam, ale mąż się nim zajął, bo wstał dziś trochę wcześniej do pracy. Ostatecznie wstaliśmy po 7. Pomyślałam że może Olek załadował jakąś nową umiejętność i chyba tak jest, bo od rana cały czas łapie swoje stopy i przyciąga do siebie, przygląda się im. Wcześniej tak nie robił 😁 Teraz udało mi się go położyć spać, ale nie było łatwo, bo był już strasznie marudny, a poza tym on w dzień śpi raczej tylko w wózku a nie mamy jak wyjść na dwór, bo pada deszcz. Ale w końcu jakoś zasnął. Nie chce mi się robić wymyślnego obiadu bo mąż i tak wróci dziś dopiero koło 20.00, więc wstawiłam tylko pranie Olkowych ciuszków i sobie siedzę z kawą, a na obiad zjem byle co. Później zamierzam jechać do moich dziadków, bo dziadek wczoraj skończył 88 lat :) Oby do wieczora 💪

06.02.2021 👶💙

age.png
  • Ounai Autorytet

Wysłany: 25 maja 2021, 12:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marta spala to ogarnęłam z grubsza balkon. Myślę sobie - chłodno jest ale nie wieje, to wyskoczymy na spacer. I w tym momencie tak lunęło! 🤭 Więc chyba nie wyskoczymy na spacer 😂

age.png

age.png
  • Clover Autorytet

Wysłany: 25 maja 2021, 12:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A tak w ogóle to dzisiaj rano sobie rozmawialiśmy z Olusiem i on gadał po swojemu, a ja go naśladowałam. No i sobie gadamy, gugu, gh gh i gigi aż nagle mówię do niego "mama". A on zrobił wielkie oczy, zaczął językiem tak śmiesznie ruszać i wypuścił mnóstwo bąbelków ze śliny jakby kombinował, jak to powiedzieć, a później zmarszczył brwi i zrobił minę pt. "no co ty matka, to jeszcze za trudne". Wiem, że to czysty przypadek że tak się zachował, ale komiczne to było 😂 Ostatnio często też wystawia język, "przykleja" go do górnej wargi, po czym głośno cmoka.

Czy Wasze dzieci też śpią z lekko uchylonymi oczami? Olek często takie ma, a czasem nawet półotwarte 😂 Moja mama mówi, że ja też tak robiłam.

Suszarka, Lalia, Ania81, dmg111 lubią tę wiadomość

06.02.2021 👶💙

age.png
  • Suszarka Autorytet

Wysłany: 25 maja 2021, 12:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Clover, moja czasem śpi z całkiem otwartymi. Wygląda wtedy jak laleczka Chucky, przeraża mnie 😅

Clover, Ania81 lubią tę wiadomość

Iga ❤️ 7.01.2021
    Jagoda ❤️ 7.04.2022
  • Zulugula Autorytet

Wysłany: 25 maja 2021, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 czerwca 2021, 21:34

Clover, Lalia, Ania81, kiniusia270, kar_oliv, dmg111, kic83 lubią tę wiadomość

💙 11.2020
    💗 11.2023
  • Clover Autorytet

Wysłany: 25 maja 2021, 12:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak, dla mnie to też jest przerażające 😯

U nas już po spaniu. Za to Olo sobie przypomniał o przewracaniu się na brzuszek i teraz ćwiczy. Może zaraz wybierzemy się na spacer, bo trochę się przejaśniło, ale nie będziemy odchodzić daleko, żeby nas deszcz nie złapał.

Ounai, dużo zdrówka i radości dla Martusi z okazji ukończenia dziewięciu miesięcy! 🎈🎉

Ounai lubi tę wiadomość

06.02.2021 👶💙

age.png
  • Inaa89 Autorytet

Wysłany: 25 maja 2021, 13:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karoliv, piękna Majeczka 😍 😘
    dziewczyny naprawdę tak Wam zazdroszczę tych sukienek, spódniczek itp 🥰oczywiście pozytywnie 😘
    Ale gdzieś tam bardzo chciałabym mieć ta swoja mała księżniczke...

kar_oliv, Ania81, Enigvaa, dmg111 lubią tę wiadomość

02.06 13 dpo II
    03.06 14 dpo beta 181, prog 25,29
    06.06 17 dpo beta 700
    28+6 1496g <3
    17.12.2020 ur się Tymek 💙 2245g i 48cm szczęścia 🥰

f2wlanliic1wg5qa.png
  • Inaa89 Autorytet

Wysłany: 25 maja 2021, 13:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My dziś po szczepieniu. Tymek waży 7kg. Także jak na to że ur w 32tyg ciąży to jest już pulpecikiem 😊
    Przy kłuciu zero płaczu. Na rota nie dostał bo nie mieli. Dostałam receptę i mam wykupić sama i przyjść do podadzą. Ale trzeba szybko bo tylko do 3 czerwca jest czas.

SzalonaOna, Lalia, Fragaria, kar_oliv, Zulugula, Ania81, kic83 lubią tę wiadomość

02.06 13 dpo II
    03.06 14 dpo beta 181, prog 25,29
    06.06 17 dpo beta 700
    28+6 1496g <3
    17.12.2020 ur się Tymek 💙 2245g i 48cm szczęścia 🥰

f2wlanliic1wg5qa.png
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inaa89 wrote:
    Karoliv, piękna Majeczka 😍 😘
    dziewczyny naprawdę tak Wam zazdroszczę tych sukienek, spódniczek itp 🥰oczywiście pozytywnie 😘
    Ale gdzieś tam bardzo chciałabym mieć ta swoja mała księżniczke...
    Zdecydowałabyś się na jeszcze jedno? :)

• nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inaa89 wrote:
    My dziś po szczepieniu. Tymek waży 7kg. Także jak na to że ur w 32tyg ciąży to jest już pulpecikiem 😊
    Przy kłuciu zero płaczu. Na rota nie dostał bo nie mieli. Dostałam receptę i mam wykupić sama i przyjść do podadzą. Ale trzeba szybko bo tylko do 3 czerwca jest czas.
    Oooo nieźle! Matylda 10.05 ważyła 7410! Tymek jak na chłopca przystało idzie w masę! :)

Inaa89 lubi tę wiadomość

• Lalia Autorytet

Wysłany: 25 maja 2021, 13:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas dzień nawet nie najgorszy 👍

Przez to że Olek ostatnio śpi 19/20(💙) do 5/6(😵) plus 2-5 pobudek to stwierdziliśmy z mężem że jedyne słuszne rozwiązanie to chodzić spać wcześniej i wczoraj o 21:30 byliśmy już pod kołderką 😂
    Tej nocy Olek był mega łaskawy i zaliczył tylko dwa karmienia, o 2 i 4:40, a dzień rozpoczął o 6:30 👌
    Jestem w ciężkim szoku bo zaliczył później 1,5h drzemki od 9:15 do 10:45😍 więc mamuśka mogła zrobić porządny trening siłowy z gumami 💪
    Rano u nas padało, ale później się przejaśniło więc o 11:30 wyskoczyliśmy na godzinny spacer, ale tylko po okolicy, bo jest tak duszno i ciemno, że w każdej chwili może padać 🥴
    Teraz się karmimy, może Aleksander utnie komara na pół godziny to ja zjem sobie spokojnie obiad, wczoraj ugotowałam więc dzisiaj fajrant 😅
    Wieczorem mam zamiar pójść do kościoła i do spowiedzi, w następnym tygodniu wyjeżdżamy to nie będę odkładać na ostatnią chwilę przed chrztem 🙂
    Dzisiaj umówiłam się też z sąsiadką i zrobi mi paznokcie na chrzciny za tydzień w piątek😎

Mamuśki, których dzieci mają asymetrię:
    Tak w skrócie to Olek sam przewraca się przez lewy bok. Jak leży na brzuchu to lewą ręką macha tak mega wysoko, bez problemu sięga po zabawki. Robi pivoty w prawą stronę, czyli tak jakby odpycha się lewą stroną.
    Nie potrafi się obrócić sam przez prawy bok (ale próbuje, a z naszą małą pomocą mu się udaje). Na brzuchu prawa ręką sięga po zabawki, ale albo przesuwa nią po macie, albo opiera się na łokciu i podnosi tylko przedramię i dłoń. Jeśli odsune mu zabawkę dalej, to jest w stanie podnieść całą prawą rękę i sięgnąć, ale nie podnosi jej tak wysoko i z taką łatwością jak lewą. W lewą stronę pivotów nie potrafi.
    Pierwszy samodzielny obrót nastąpił jak Olek miał 20 tygodni, obecnie ma 22tygodnie i 4 dni. Myślicie że konsultować go już z fizjo, czy na razie dać mu jeszcze troszkę czasu i po prostu mobilizować i zachęcać do ćwiczenia tej prawej strony (obrót, sięganie rączką, pivot w lewo)??

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 maja 2021, 13:18

Zulugula, Ania81 lubią tę wiadomość

"Dopóki walczysz, jesteś zwycięzcą"
    Św. Augustyn

💙💙 Aleksander 💙💙
    🎂18.12.2020 r. (38+4)🕖 7:12 ⚖️ 3500g📏 53 cm
    age.png

💙💙 Kacper 💙💙
    🎂13.01.2023 r. (39+1) 🕐00:57 ⚖️3280 g 📏58 cm
    age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 maja 2021, 13:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kar Majeczka jest przeslodka❤️, a spodniczka super👍👍.

Clover moj tez spi z pol otwartymi oczami, zawsze zamykam no wyglada creepy.

My zero spacerow, bo pogoda z pod znaku jak wyjdziesz to lunie🤦‍♀️🤦‍♀️🤦‍♀️. Wczoraj padal grad z deszczem.

Ja wracam do mycia okien i porzadkow. Zawzielam sie by skonczyc w tym tygodniu najpozniej na poczatku nastepnego.

Lalia, kar_oliv lubią tę wiadomość

‹‹ 3618 3619 3620 3621 3622 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Telemedycyna – co to jest? Zalety telemedycyny

Telemedycyna to pojęcie, z którym coraz częściej można się spotkać w obszarze usług zdrowotnych. Sprawdź, co ono oznacza i jakie korzyści wiążą się dla pacjenta z tym rozwiązaniem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Perimenopauza - czym jest, jak na nas wpływa i jak sobie możemy z nią poradzić!

Czym jest perimenopauza i czym różni się od menopauzy? Czy jeśli masz 40 lat to ten temat może dotyczyć również Ciebie? W jaki sposób perimenopauza się zaczyna? Jakie są typowe i nietypowe objawy spadku i burzy hormonów przed menopauzą? Czy można temu zapobiec, jak sobie radzić z objawami i jak dbać o zdrowie, gdy spada estrogen? Wraz z ekspertami stworzyliśmy dla Ciebie artykuł, z którego dowiesz się wszystkiego, czego potrzebujesz o swoim zdrowiu hormonalnym w okresie perimenopauzy.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Gdzie rodzić - wybór szpitala do porodu

Poród to wyjątkowa chwila. Wraz ze zbliżającym się terminem porodu, wiele kobiet zastanawia się gdzie rodzić. Warto poświęcić trochę czasu na wybór szpitala, w którym chciałabyś aby przyszło na świat Twoje dziecko. Przeczytaj jak się do tego dobrze przygotować, czym się kierować przy wyborze szpitala i jakie informacje zebrać na temat wybranej placówki.   

CZYTAJ WIĘCEJ