Gorące mamuśki 🤰❤️
-
WIADOMOŚĆ
-
Anet.kaa wrote:A tak poza tym to mam lekki NOP, ręka nawala że ledwo ją podnoszę, chce mi się spać, bolą mnie mięśnie i czuje się jak kupa.
Oczywiście jako pierwsza w rodzinie mam jakiekolwiek objawy -
nick nieaktualny
-
Śliczna Majeczka 🥰
Hmm, czyli moze rzeczywiście dajemy za duże dawki esputiconu....ograniczymy, a jak dalej nie pomoże to zmienię na espumisan.
W ogóle nie pisałam chyba, że Maja zrobiła sama z siebie w końcu kupkę, chyba w czwartek, później w piątek i dzisiajmoże ten debridat zadziałał.
Słyszałyscie o SNS medeli? Zastanawiam się czy nie spróbować, czuje, że to ostatnia deska ratunku dla mojego kp. Maja ostatnio za kazdym razem odrzuca cyca, chyba nic już nie ssie z niej...czytalam opinie, że niektórym ten SNS uratował laktacje
Jaką matę puzzlową polecacie ? Wiem, że wątek już był, ale nie zakodowałam 🤦♀️Lalia, kar_oliv lubią tę wiadomość
-
Tajka wrote:Śliczna Majeczka 🥰
Hmm, czyli moze rzeczywiście dajemy za duże dawki esputiconu....ograniczymy, a jak dalej nie pomoże to zmienię na espumisan.
W ogóle nie pisałam chyba, że Maja zrobiła sama z siebie w końcu kupkę, chyba w czwartek, później w piątek i dzisiajmoże ten debridat zadziałał.
Słyszałyscie o SNS medeli? Zastanawiam się czy nie spróbować, czuje, że to ostatnia deska ratunku dla mojego kp. Maja ostatnio za kazdym razem odrzuca cyca, chyba nic już nie ssie z niej...czytalam opinie, że niektórym ten SNS uratował laktacje
Jaką matę puzzlową polecacie ? Wiem, że wątek już był, ale nie zakodowałam 🤦♀️
Mata kinderkraft -
Dziękuję, że podzieliłyście się swoimi doświadczeniami
Ile osób, tyle różnych opinii. Ja na razie na pewno się nie zdecyduję, ale za kilka lat - kto wie, a może do tej pory pojawią się jeszcze jakieś inne pokrewne kierunki. Mąż ostatnio ciągle mówi o zmianie pracy, więc może za jakiś czas nasza sytuacja ulegnie poprawie i będę mogła sobie na więcej pozwolić
Kar_oliv, piękna Maja 😍 A spódniczka super wyszła 😁
Ladyo, trzymam kciuki, żeby niebawem ruszyło 😁 Wybacz jeśli przeoczyłam że o tym pisałaś, ale postanowiliście coś w sprawie imienia? Zostaje Emilka jak w stopce, czy jednak jeszcze nie wiadomo?
Anetka, współczuję. Oby szybko przeszły Ci te dolegliwości. Ja już się trochę cykam, bo szczepię się za tydzień. Na szczęście w przyszłym tygodniu mój mąż wziął kilka dni urlopu, więc dzięki temu jestem trochę spokojniejsza.kar_oliv lubi tę wiadomość
-
U nas dziś nocka tragiczna, po kilku naprawdę dobrych i przespanych. Olek budził się średnio co 1-1,5 godziny. O 5 rano byłam już tak zmęczona że nawet nie kontaktowałam, ale mąż się nim zajął, bo wstał dziś trochę wcześniej do pracy. Ostatecznie wstaliśmy po 7. Pomyślałam że może Olek załadował jakąś nową umiejętność i chyba tak jest, bo od rana cały czas łapie swoje stopy i przyciąga do siebie, przygląda się im. Wcześniej tak nie robił 😁 Teraz udało mi się go położyć spać, ale nie było łatwo, bo był już strasznie marudny, a poza tym on w dzień śpi raczej tylko w wózku a nie mamy jak wyjść na dwór, bo pada deszcz. Ale w końcu jakoś zasnął. Nie chce mi się robić wymyślnego obiadu bo mąż i tak wróci dziś dopiero koło 20.00, więc wstawiłam tylko pranie Olkowych ciuszków i sobie siedzę z kawą, a na obiad zjem byle co. Później zamierzam jechać do moich dziadków, bo dziadek wczoraj skończył 88 lat
Oby do wieczora 💪
-
A tak w ogóle to dzisiaj rano sobie rozmawialiśmy z Olusiem i on gadał po swojemu, a ja go naśladowałam. No i sobie gadamy, gugu, gh gh i gigi aż nagle mówię do niego "mama". A on zrobił wielkie oczy, zaczął językiem tak śmiesznie ruszać i wypuścił mnóstwo bąbelków ze śliny jakby kombinował, jak to powiedzieć, a później zmarszczył brwi i zrobił minę pt. "no co ty matka, to jeszcze za trudne". Wiem, że to czysty przypadek że tak się zachował, ale komiczne to było 😂 Ostatnio często też wystawia język, "przykleja" go do górnej wargi, po czym głośno cmoka.
Czy Wasze dzieci też śpią z lekko uchylonymi oczami? Olek często takie ma, a czasem nawet półotwarte 😂 Moja mama mówi, że ja też tak robiłam.Suszarka, Lalia, Ania81, dmg111 lubią tę wiadomość
-
Tak, dla mnie to też jest przerażające 😯
U nas już po spaniu. Za to Olo sobie przypomniał o przewracaniu się na brzuszek i teraz ćwiczy. Może zaraz wybierzemy się na spacer, bo trochę się przejaśniło, ale nie będziemy odchodzić daleko, żeby nas deszcz nie złapał.
Ounai, dużo zdrówka i radości dla Martusi z okazji ukończenia dziewięciu miesięcy! 🎈🎉Ounai lubi tę wiadomość
-
Karoliv, piękna Majeczka 😍 😘
dziewczyny naprawdę tak Wam zazdroszczę tych sukienek, spódniczek itp 🥰oczywiście pozytywnie 😘
Ale gdzieś tam bardzo chciałabym mieć ta swoja mała księżniczke...kar_oliv, Ania81, Enigvaa, dmg111 lubią tę wiadomość
02.06 13 dpo II
03.06 14 dpo beta 181, prog 25,29
06.06 17 dpo beta 700
28+6 1496g
17.12.2020 ur się Tymek 💙 2245g i 48cm szczęścia 🥰
-
My dziś po szczepieniu. Tymek waży 7kg. Także jak na to że ur w 32tyg ciąży to jest już pulpecikiem 😊
Przy kłuciu zero płaczu. Na rota nie dostał bo nie mieli. Dostałam receptę i mam wykupić sama i przyjść do podadzą. Ale trzeba szybko bo tylko do 3 czerwca jest czas.SzalonaOna, Lalia, Fragaria, kar_oliv, Zulugula, Ania81, kic83 lubią tę wiadomość
02.06 13 dpo II
03.06 14 dpo beta 181, prog 25,29
06.06 17 dpo beta 700
28+6 1496g
17.12.2020 ur się Tymek 💙 2245g i 48cm szczęścia 🥰
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyInaa89 wrote:My dziś po szczepieniu. Tymek waży 7kg. Także jak na to że ur w 32tyg ciąży to jest już pulpecikiem 😊
Przy kłuciu zero płaczu. Na rota nie dostał bo nie mieli. Dostałam receptę i mam wykupić sama i przyjść do podadzą. Ale trzeba szybko bo tylko do 3 czerwca jest czas.Inaa89 lubi tę wiadomość
-
U nas dzień nawet nie najgorszy 👍
Przez to że Olek ostatnio śpi 19/20(💙) do 5/6(😵) plus 2-5 pobudek to stwierdziliśmy z mężem że jedyne słuszne rozwiązanie to chodzić spać wcześniej i wczoraj o 21:30 byliśmy już pod kołderką 😂
Tej nocy Olek był mega łaskawy i zaliczył tylko dwa karmienia, o 2 i 4:40, a dzień rozpoczął o 6:30 👌
Jestem w ciężkim szoku bo zaliczył później 1,5h drzemki od 9:15 do 10:45😍 więc mamuśka mogła zrobić porządny trening siłowy z gumami 💪
Rano u nas padało, ale później się przejaśniło więc o 11:30 wyskoczyliśmy na godzinny spacer, ale tylko po okolicy, bo jest tak duszno i ciemno, że w każdej chwili może padać 🥴
Teraz się karmimy, może Aleksander utnie komara na pół godziny to ja zjem sobie spokojnie obiad, wczoraj ugotowałam więc dzisiaj fajrant 😅
Wieczorem mam zamiar pójść do kościoła i do spowiedzi, w następnym tygodniu wyjeżdżamy to nie będę odkładać na ostatnią chwilę przed chrztem 🙂
Dzisiaj umówiłam się też z sąsiadką i zrobi mi paznokcie na chrzciny za tydzień w piątek😎
Mamuśki, których dzieci mają asymetrię:
Tak w skrócie to Olek sam przewraca się przez lewy bok. Jak leży na brzuchu to lewą ręką macha tak mega wysoko, bez problemu sięga po zabawki. Robi pivoty w prawą stronę, czyli tak jakby odpycha się lewą stroną.
Nie potrafi się obrócić sam przez prawy bok (ale próbuje, a z naszą małą pomocą mu się udaje). Na brzuchu prawa ręką sięga po zabawki, ale albo przesuwa nią po macie, albo opiera się na łokciu i podnosi tylko przedramię i dłoń. Jeśli odsune mu zabawkę dalej, to jest w stanie podnieść całą prawą rękę i sięgnąć, ale nie podnosi jej tak wysoko i z taką łatwością jak lewą. W lewą stronę pivotów nie potrafi.
Pierwszy samodzielny obrót nastąpił jak Olek miał 20 tygodni, obecnie ma 22tygodnie i 4 dni. Myślicie że konsultować go już z fizjo, czy na razie dać mu jeszcze troszkę czasu i po prostu mobilizować i zachęcać do ćwiczenia tej prawej strony (obrót, sięganie rączką, pivot w lewo)??Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 maja 2021, 13:18
Zulugula, Ania81 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyKar Majeczka jest przeslodka❤️, a spodniczka super👍👍.
Clover moj tez spi z pol otwartymi oczami, zawsze zamykam no wyglada creepy.
My zero spacerow, bo pogoda z pod znaku jak wyjdziesz to lunie🤦♀️🤦♀️🤦♀️. Wczoraj padal grad z deszczem.
Ja wracam do mycia okien i porzadkow. Zawzielam sie by skonczyc w tym tygodniu najpozniej na poczatku nastepnego.Lalia, kar_oliv lubią tę wiadomość