X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Gorące mamuśki 🤰❤️
Odpowiedz

Gorące mamuśki 🤰❤️

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 maja 2021, 21:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie dziś rozmowy nie było, bo nam apka padła i nie moglismy się między sobą komunikować cały dzień. Także dopiero jutro będę rozmawiać 😎 kolejna noc ze stresem 😂

Mąż mój był z Matyldą u pediatry. Powiedziała że nie jest źle. Dostaliśmy inhalacje 3x dziennie, do tego jakieś 2 syropy i jak za tydzień nie przejdzie to znów na wizytę. Także inhakujemy się, dzielna tą moją dziewczynka, chyba przyzwyczajenie ze szpitala...

Na jutro sporo mam planów. Muszę lecieć po południu do apteki, do sklepu, kupić mamie prezent na sobotę... Także troszkę sobie pobiegam.

Udało mi się sprzedać już troszkę ciuszków po Matyldzi, wpadło 150 zł, więc akurat będzie jakaś wymiana garderoby 😎

No i pojutrze ważenie, znów mam stresa, bo jakoś mocno nie czuję, żebym chudła. No ale zobaczymy...

Dzisiaj muszę jeszcze pranie rozwiesić i włosy umyć, ale powiem Wam, że padam na pysk. Stres trzymał mnie cały dzień, Matylda chora, więc marudna. Filip z Kornelia w domu, latają między pokojami to się człowiek skupić nie może... Mąż jak skończyłam pracę, pojechał na mecz, i do oracy na nockę, a ja znów ogarniałam mieszkanie, obiad, dzieci...

Dzisiaj pierwszy raz od dłuższego czasu czuję się wyczerpana 😂

P odczytywałam Was!

My książeczek dla Matyldy nie mamy, bardziej starszaki lubią jak czytam im przed snem.

Matyldę bardziej kręcą grające i świecące zabawki :)

A tu sobie siedziałyśmy dziś... ❤️
    7a1e57440b57.jpg

dmg111, calanthe, Wik89, Clover, Ania81 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 maja 2021, 21:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    calanthe wrote:
    Moje dziewczyny bardzo lubią "smoka edzia". Znajdą się tam piosenki m.in. wymienione przez Kic 😉

Ladyo ✊✊✊ dajesz dziewczyno!
    SMOK Edzio rządzi 😎

calanthe lubi tę wiadomość

• dmg111 Autorytet

Wysłany: 27 maja 2021, 21:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 maja 2021, 14:41

Iryska, Ewa88 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 maja 2021, 21:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dmg111 wrote:
    Ladyo ✊🏻✊🏻✊🏻✊🏻

Iryska, puść sobie "idziemy do zoo", nie wiem jak Michalek, ale Wy w kółko będziecie to śpiewać 😂
    U mnie starszaki z kolei w kółko śpiewają: " mama i tata to nie są roboty, zawijaj rękawy, bierz się do roboty" 😂

I namiętnie z bajek leci Masza i Niedźwiedź. I jak Matylda patrzy, to wiecie że się śmieje w tych momentach co trzeba 🙉 ale znam już na pamięć odcinki "kto się nie schował ten gapa" i cała resztę 🙉

• Iryska Autorytet

Wysłany: 27 maja 2021, 21:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dmg111 wrote:
    Ladyo ✊🏻✊🏻✊🏻✊🏻

Iryska, puść sobie "idziemy do zoo", nie wiem jak Michalek, ale Wy w kółko będziecie to śpiewać 😂
    Puszczę!
    Smoka edzia puszczałam kilka razy, ale za każdym razem jest wnerw.

dmg111 lubi tę wiadomość

12.10.2020 ❤️
    14.05.2024 ❤️
  • Ani0nka Autorytet

Wysłany: 27 maja 2021, 21:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamuśki co sądzicie?? Dziś 10dpo.
    b1c1286664df.jpg

Aleksander ur.17.10.2019 ❤️
    Nadia ur. 1.06.2023 🩷
    age.png

Sierpień 22 Ciąża biochemiczna 💔
    25.01.22 Poronienie zatrzymane 6w6d💔Nikodem👼poronienie farmakologiczne
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 maja 2021, 21:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ani0nka wrote:
    b1c1286664df.jpg
    Na górnych coś tam świta :) Powtórz jutro :)

• calanthe Autorytet

Wysłany: 27 maja 2021, 21:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 listopada 2021, 13:53

Iryska lubi tę wiadomość

Kjnfp1.png
    jyXOp2.png
  • calanthe Autorytet

Wysłany: 27 maja 2021, 21:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

dmg111 lubi tę wiadomość

Kjnfp1.png
    jyXOp2.png
  • Iryska Autorytet

Wysłany: 27 maja 2021, 21:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    calanthe wrote:
    Możesz spróbować jeszcze śpiewające brzdące albo śpiewanki 🙂
    Dzięki!
    Michałek chętnie słucha jedynie kołysanek Turnaua. Ale coś wesołego mógłby też posłuchać, bo jakiś smutasek z niego wyrośnie 😁

calanthe, dmg111 lubią tę wiadomość

12.10.2020 ❤️
    14.05.2024 ❤️
  • Ani0nka Autorytet

Wysłany: 27 maja 2021, 21:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki Szalona :) oczywiście, że powtórzę, mam jeszcze dwa PINKi chociaż sentymentem ogromnym darzę Nordy 😄

SzalonaOna lubi tę wiadomość

Aleksander ur.17.10.2019 ❤️
    Nadia ur. 1.06.2023 🩷
    age.png

Sierpień 22 Ciąża biochemiczna 💔
    25.01.22 Poronienie zatrzymane 6w6d💔Nikodem👼poronienie farmakologiczne
  • calanthe Autorytet

Wysłany: 27 maja 2021, 21:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Iryska lubi tę wiadomość

Kjnfp1.png
    jyXOp2.png
  • KarolinaMaria Autorytet

Wysłany: 27 maja 2021, 21:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas rządzą Śpiewanki. Mister Zając wgrał się nam na twardy dysk 😂

Motylku, Matyldy tak chyba mają. Moja też nie interesuje się jeszcze książkami. No chyba, że ich ślinieniem ;)

calanthe, SzalonaOna lubią tę wiadomość

'90

06.05.2020 r. II 🦄
    13.01.2021 r. godz. 11.00 Matylda 3280 g, 51 cm
  • calanthe Autorytet

Wysłany: 27 maja 2021, 21:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 listopada 2021, 13:54

Iryska, Lulu83 lubią tę wiadomość

Kjnfp1.png
    jyXOp2.png
  • Anet.kaa Autorytet

Wysłany: 27 maja 2021, 21:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tajka wrote:
    Macie do polecenia jakiegoś małego szumisia do wózka? Najlepiej kilka dźwięków/szumów
    Żebym nie musiała z telefonu puszczać 😊 A bardzo na nią działa, szczególnie z yt "szum macicy" ,nie wiem czy probowałyście. A wczoraj zasnęła w 5 minut podczas skoków na piłce :)
    Jakie macie sprawdzone metody na usypianie? Ja jeszcze smyram między oczkami , to ją wycisza i zmula:)
    Ja najbardziej polecam zawieszke.z whisbear, jest mała i poręczna i ma kopa w szumie. Nato iast szum.jest tylko jeden, regulowany.

Ounai, Tajka lubią tę wiadomość

8cs 👶💚
    Córeczka ur. 30.11.2020r 20:50
    2430g 52 cm

3i49px9ipvfkmmcw.png
  • Anet.kaa Autorytet

Wysłany: 27 maja 2021, 21:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ladyo wrote:
    Podłączyli mnie pod ktg, po ktg mam iść na sale porodowa na lewatywę i podłączają oksy na próbę, zobaczymy czy to coś zadziała. Miejmy nadzieje!
    trzymam kciuki!! Jeszcze chwilka, jeszcze momencik! ❤❤❤

8cs 👶💚
    2430g 52 cm

3i49px9ipvfkmmcw.png
  • Anet.kaa Autorytet

Wysłany: 27 maja 2021, 22:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kic83 wrote:
    Taaaak
    Najgorsze jest to, że w nocy przekręca się na ten brzuch, ustawia do pozycji czworaczej, patrzy na mnie tymi wielkimi oczami, i ja nie wiem czy to zombie tak przez sen, czy to na jawie, trochę spooky jak dla mnie, więc robię pach przekręcam go i śpi dalej.
    Zastanawiam się czy nie zabrać mu śpiworka na noc, bo w nim śpi.
    A właśnie, czy Wasze dzieci na tym etapie śpią jeszcze w śpiworkach??
    U nas się przekręca i wyje podpierając się na rękach, i to wszyztko na śpiocha.
    Pola śpi w śpiworku i będzie spała ile się da, wg mnie to bardzo wygodne i troche ją blokuje w ruchach.

kic83 lubi tę wiadomość

8cs 👶💚
    2430g 52 cm

3i49px9ipvfkmmcw.png
  • Ounai Autorytet

Wysłany: 27 maja 2021, 22:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ani0nka wrote:
    b1c1286664df.jpg
    Ja niestety nic nie widzę, ale może być za wcześnie. Powtórz test za 2-4 dni.

Ladyo, czekamy na Amelkę!

Motylek, a ta maseczka nie jest za duża dla Matyldy? Chyba że inhalujesz solą. No jak lekiem to chyba większość ucieka.

Marta najbardziej lubi "Ja uwielbiam dżem". Na książki jeszcze jest chyba za mała, za to zamówiłam na Ali takie mięciutkie karty sensoryczne, one są jakby z materiału i je sobie oglądamy.

Dziewczyny, nie wiem co mam zrobić. Czytałam o tej metforminie i generalnie jest oznaczana jako bezpieczna natomiast nie są znane długofalowe skutki przyjmowania przez mamę. Lekarka z PZU uznała że przepisze mi po zakończeniu kp za to znajoma mamy mówi że sprawdziła, jest bezpieczne i można brać. Co byście zrobiły na moim miejscu?
    Marta śpi w samej piżamie. Parzy ją jak jest czymś otulona albo okryta. No nie da się po prostu ;)

age.png

age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 maja 2021, 22:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ounai wrote:
    Ja niestety nic nie widzę, ale może być za wcześnie. Powtórz test za 2-4 dni.

Ladyo, czekamy na Amelkę!

Motylek, a ta maseczka nie jest za duża dla Matyldy? Chyba że inhalujesz solą. No jak lekiem to chyba większość ucieka.

Marta najbardziej lubi "Ja uwielbiam dżem". Na książki jeszcze jest chyba za mała, za to zamówiłam na Ali takie mięciutkie karty sensoryczne, one są jakby z materiału i je sobie oglądamy.

Dziewczyny, nie wiem co mam zrobić. Czytałam o tej metforminie i generalnie jest oznaczana jako bezpieczna natomiast nie są znane długofalowe skutki przyjmowania przez mamę. Lekarka z PZU uznała że przepisze mi po zakończeniu kp za to znajoma mamy mówi że sprawdziła, jest bezpieczne i można brać. Co byście zrobiły na moim miejscu?
    Marta śpi w samej piżamie. Parzy ją jak jest czymś otulona albo okryta. No nie da się po prostu ;)
    Chyba za duża ale nie mam mniejszej :( tam mamny nebud dose baby plus 2 krople NaCl.

Mi o mecie mówiła diabetolog po porodzie. Ale zsatrzegla że mam wrócić jak przestanę kp. I jak przestałam, to dopiero włączyła mi metę.

• calanthe Autorytet

Wysłany: 27 maja 2021, 22:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 listopada 2021, 13:54

SzalonaOna, KarolinaMaria lubią tę wiadomość

Kjnfp1.png
    jyXOp2.png
‹‹ 3634 3635 3636 3637 3638 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niepłodność u mężczyzn - najczęstsze przyczyny. Kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problem z poczęciem dziecka jest problemem obojga partnerów, dlatego jeśli już dłuższy czas czekasz na dziecko, to diagnostykę i ewentualne leczenie rozpocznij razem z partnerem. Niepłodność u mężczyzn występuje tak samo często, jak u kobiet. Przeczytaj jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością u mężczyzn, w jaki sposób można je wykryć i jakie są potencjalne rozwiązania na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Comiesięczne rozczarowanie... Jak radzić sobie z emocjami, gdy kolejny raz pojawia się jedna kreska?

Dla wielu par każdy kolejny miesiąc bez ciąży jest jak utracona szansa. Trudne emocje kłębią się w pierwszych dniach cyklu. Najczęściej jest to żal, smutek, bezsilność, rozczarowanie... Dlaczego kolejny miesiąc się nie udało? Jak sobie radzić z tymi trudnymi emocjami? Podpowiada Psycholog Niepłodności - Anna Wietrzykowska.

CZYTAJ WIĘCEJ

14 faktów na temat płodności kobiety - owulacja, miesiączka, dni płodne

Owulacja, dni płodne, miesiączka - słyszymy o nich często. Ale czy na pewno mamy wystarczającą wiedzą na temat płodności kobiety? Niektóre sprawy dotyczące cyklu kobiety nie są tak jasne i oczywiste jakby mogło się zdawać. Tutaj znajdziesz 14 najważniejszych faktów, które warto wiedzieć na temat płodności kobiety.   

CZYTAJ WIĘCEJ