X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Gorące mamuśki 🤰❤️
Odpowiedz

Gorące mamuśki 🤰❤️

Oceń ten wątek:
  • kic83 Autorytet

Wysłany: 31 maja 2021, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Motylku,
    Już 7 miesięcy?? Ale ten czas leci!
    Najlepszego dla Matyldy 🎉🥳

SzalonaOna lubi tę wiadomość

Córcia❤️05.2015 (3 cs) 39t1d - 2650 g hipotrofia // spadek do 2450 g SN
    Synek💙10.2020 (5cs) - 40t2d - 3100 g spadek do 2895 SN+CC
    mhsv9vvjge47oh9x.png[/url]
    nqtkdf9hy13p613h.png
    Autoimmunologiczne zapalenie tarczycy + jej niedoczynność
  • kiniusia270 Autorytet

Wysłany: 31 maja 2021, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wszystkiego najlepszego dla Matyldzi ❤️

U Nas nocka tragiczna, wczoraj wieczorem Stanley dostał takiego kataru, ze ledwo mógł oddychać 😭 co chwilę się budził z takim płaczem jakby go ze skory obdzierali 😓 apatytu brak, sprawdzam co kilka godzin temperaturę, na razie ma 37,1. Nie wiem czy to na kolejne zęby czy zaraziła go moja siostra 🙄

Wow kic taka wagę ostatnio miałam w gimnazjum 🙈 teraz 58-60 i nic mniej nie chce zejść 😅

Mart ekstra kubek 😍
    My dzisiaj ze spaceru zrezygnujemy. Dobrze, ze Mąż jest na HO to wyskoczę na szybkie zakupy jak będzie mieć przerwę w spotkaniach. Zamówiłam w sinseyu równe koszulki dla mnie i męża a dla Staszka body z pizza, jestem tylko ciekawa czy wejdę w S czy będzie zwrocik 😅

Lalia, kic83 lubią tę wiadomość

’94
    17.10.2020 Staś ♥️
    godz. 3:55, waga 4050g, długość 56cm
    17.11.2023 Basia ♥️
    godz. 16:39, waga 3860 g długość 55 cm
  • Jednorożec89 Autorytet

Wysłany: 31 maja 2021, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale jestem chomik nawet nie myślałam że aż tak jestem w połowie przeglądu szafy a mam już dwa wory niepotrzebnych rzeczy.

Dawniej Biedrona89

11.2021- puste jajo płodowe 💔

17.07.2018 - Franio 💙💙

17.04.2021 - Jaś 💙💙

Kwas foliowy, Wit D3

Morfologia nasienia - ✅

HyCoSy - oba jajowodu drożne

Histeroskopia - stan zapalny i mikropolipowatość endometrium

Lipiec 2024 Wracamy do starań 😊 lametta+Ovitrelle+luteina
    "Póki Bóg nie raczy odsłonić przyszłości ludzkiej, cała ludzka mądrość będzie się mieścić w tych paru słowach: Czekać i nie tracić nadziei!" A.Dumas
  • KarolinaMaria Autorytet

Wysłany: 31 maja 2021, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kiniusia, uwielbiam jal piszesz o Stasiu Stanley 😁🤣 buzia sama się śmieje. Dużo zdrowia sla niego!

Czy ktoś wie, gdzie podziała się wiosna? Tak porąbanej pogody nie było dawno. Niby słońce, niby chmury. Nie wiadomo jak sie ubrać, czy brać folię do wózka... ostatnio w parku w cieniu marznę 😖

Clover, kiniusia270, Nowastaraczka lubią tę wiadomość

'90

06.05.2020 r. II 🦄
    13.01.2021 r. godz. 11.00 Matylda 3280 g, 51 cm
  • Jednorożec89 Autorytet

Wysłany: 31 maja 2021, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KarolinaMaria wrote:
    Kiniusia, uwielbiam jal piszesz o Stasiu Stanley 😁🤣 buzia sama się śmieje. Dużo zdrowia sla niego!

Czy ktoś wie, gdzie podziała się wiosna? Tak porąbanej pogody nie było dawno. Niby słońce, niby chmury. Nie wiadomo jak sie ubrać, czy brać folię do wózka... ostatnio w parku w cieniu marznę 😖
    Ponoć wraca w Boże Ciało :)
    Franek nie może się doczekać procesji a właściwie tego że będzie miał własny dwoneczek i będzie mógł sobie podzwonić :) dlatego mam nadzieję że prognoza nie kłamie

KarolinaMaria lubi tę wiadomość

Dawniej Biedrona89

11.2021- puste jajo płodowe 💔

17.07.2018 - Franio 💙💙

17.04.2021 - Jaś 💙💙

Kwas foliowy, Wit D3

Morfologia nasienia - ✅

HyCoSy - oba jajowodu drożne

Histeroskopia - stan zapalny i mikropolipowatość endometrium

Lipiec 2024 Wracamy do starań 😊 lametta+Ovitrelle+luteina
    "Póki Bóg nie raczy odsłonić przyszłości ludzkiej, cała ludzka mądrość będzie się mieścić w tych paru słowach: Czekać i nie tracić nadziei!" A.Dumas
  • Clover Autorytet

Wysłany: 31 maja 2021, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Motylku, wszystkiego najlepszego dla Matyldzi! 😊

Lalia, przykro mi, że tak wyszło z wyjazdem, ale może faktycznie w lipcu traficie na lepszą pogodę i ogólnie wyjdzie na plus 🙂 Fajnie, że spędzicie czas we trójkę, mój mąż też właśnie rozpoczął urlop i mamy podobny plan 😁

Za nami słaba noc, Olek się budził często, a jak zasypiał, to i tak się rzucał cały czas. Teraz usnął na butli, zobaczymy jak długo pośpi. Pewnie jest bardzo zmęczony skoro zasnął o tej godzinie, bo zazwyczaj mu się to nie zdarza. Ja padam, mąż odsypia nockę ale pewnie niedługo się obudzi. Dobrze, że ma teraz ten urlop, to może przejmie czasem ode mnie małego bo dziś rano myślałam już, że zwariuję. Obstawiam, że Olek jest tak rozdrażniony przez to uczulenie, w piątek jedziemy do alergologa i mam nadzieję, że padnie jakaś konkretna diagnoza.

06.02.2021 👶💙

age.png
  • Lalia Autorytet

Wysłany: 31 maja 2021, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki Kicku 💙 tak, kilka dni temu wstawiłam zdjęcie jak wygląda brzuch po dwóch miesiącach szczotkowania 🙂 piękna waga Maxa 🤩 Olek to też chłopisko, ważyłam go ze sobą i wyszło ok. 8,2kg😅

Wyjazd udało się przełożyć na lipiec 👍 co prawda musimy dopłacić za pobyt w sezonie wakacyjnym, ale i tak mamy do wykorzystania bon turystyczny to wyjedziemy na plusie 😁

U nas pogoda dzisiaj całkiem ok 👍 jest ok.16 stopni ale świeci słońce ☀️ po obiedzie ja lecę na siłownię a mąż z Olkiem na spacer, jak wrócę to mąż na siłownię a ja spróbuję położyć Olka na drugą drzemkę 😅 zrobiłam dzisiaj dla męża i dla siebie obiad na dwa dni, dla mnie na redukcję kurczaka z kaszą i warzywami, dla niego na masę kurczaka w sosie z makaronem 😎

Olkowi zęby dają masakrycznie w kość dzisiaj, już nie pomagają zimne gryzaki i dentinox, tylko pierwszy raz podałam mu paracetamol, druga jedynka wcale nie jest bardziej łaskawa od pierwszej, więc Olek łączy się w bólu ze Stasiem, Pola i Marta 😔

kiniusia270, kic83 lubią tę wiadomość

"Dopóki walczysz, jesteś zwycięzcą"
    Św. Augustyn

💙💙 Aleksander 💙💙
    🎂18.12.2020 r. (38+4)🕖 7:12 ⚖️ 3500g📏 53 cm
    age.png

💙💙 Kacper 💙💙
    🎂13.01.2023 r. (39+1) 🕐00:57 ⚖️3280 g 📏58 cm
    age.png
  • Clover Autorytet

Wysłany: 31 maja 2021, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KarolinaMaria wrote:

U nas chyba właśnie dzisiaj nieśmiało wraca. Od rana bezchmurne niebo i 18 stopni mi pokazuje termometr, a jak patrzę na prognozę to z dnia na dzień ma być już coraz cieplej :) Mam nadzieję, że się sprawdzi, bo mam już dość robienia pięciu podejść dziennie do spaceru z powodu deszczu co pół godziny 🙄

06.02.2021 👶💙

age.png
  • kar_oliv Autorytet

Wysłany: 31 maja 2021, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas noce super, śpi 22-6 rano i nawet nie budzi się na cyca ale...ale... ale... dzień to jest tra-ge-dia. Jak tylko kładę ją na matę to jest ryk, bawi się na brzuchu mija 5 min I ryk, coś jej nie pasuje, to dawaj na plecki a ona znów na brzuch i ryk. Tylko jak swiruje pawiana to jest szczęśliwa a kiedy ja mam iść umyc zęby? Zrobić kotlety? XD Dziś to taka afera była, że aż powietrza nie mogla złapać, uspokajałam ją, dałam cyca ale tak łkała i serce jej waliło jak szalone. Czasem płacze chwilę przez sen. O co jej chodzi.... Doszło do tego, że w wieku 5 msc musiałam wcisnąć jej smoka choć wcześniej nie był potrzebny 🙄🙄🙄🙄 ja pitole już brak mi pomysłów.

atdcgu1rjappkskg.png
  • Zulugula Autorytet

Wysłany: 31 maja 2021, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 czerwca 2021, 21:37

SzalonaOna, KarolinaMaria, Lalia, kic83, kiniusia270, Inaa89, Wik89, Nowastaraczka, kar_oliv, Clover, Suszarka lubią tę wiadomość

💙 11.2020
    💗 11.2023
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 maja 2021, 12:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki za kciuki! Dostałam te podwyżkę :) i umowę na czas nieokreślony! Mamy co świętować!

KarolinaMaria, Lalia, kic83, Zulugula, kiniusia270, Inga28, Inaa89, Wik89, Martt95, Nowastaraczka, kar_oliv, Clover, dmg111, Suszarka, Ladyo, Ounai, Ale_ks, Angie1985, Gagatka, Lulu83, Ewa88 lubią tę wiadomość

• kic83 Autorytet

Wysłany: 31 maja 2021, 12:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SzalonaOna wrote:
    Dzięki za kciuki! Dostałam te podwyżkę :) i umowę na czas nieokreślony! Mamy co świętować!

Aaaa Motylku mega!
    Ale jestem z Ciebie dumna 🍾🥳

Córcia❤️05.2015 (3 cs) 39t1d - 2650 g hipotrofia // spadek do 2450 g SN
    Synek💙10.2020 (5cs) - 40t2d - 3100 g spadek do 2895 SN+CC
    mhsv9vvjge47oh9x.png[/url]
    nqtkdf9hy13p613h.png
    Autoimmunologiczne zapalenie tarczycy + jej niedoczynność
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 maja 2021, 12:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ounai ja mam tendencje do wypominania przez co nie mogę zapomnieć co się stało a to ze mój mąż ma do tej sytuacji podejście „ mam wyje*ane” No to mi to nie pomaga w wybaczenia mu. Mam nadzieje ze na wyjeździe odpoczniemy i zamkniemy ten temat..

Lalia przykro mi z powodu auta, ale spędzicie miło czas we trójkę w domu i gratuluje podjęcia decyzji o siłowni ;) ja wychodzę z założenia ze każda mama potrzebuje czasem wyjsc bez dziecka i nie czyni nas to złymi rodzicami.

Jednorozcu ja już od 4 msc się zbieram żeby posprzątać w garderobie, mam taki bałagan ze aż wstyd, musiałabym w końcu przejrzeć co ja wgl tam mam bo nawet nie wiem jak ciuchy w kulki pozwijane 🤦🏻‍♀️

Szalona wszystkiego najlepszego na 7msc dla Matyldy 🎉

Kiniusia oby Staszkowi szybko przeszło 😢

Udało mi się kołyskę sprzedać ale nie wiem co mnie tknęło i zgodziłam się na wysyłkę a teraz męczymy się żeby to jakoś spakować bo takich dużych kartonow nigdzie nie ma 🤦🏻‍♀️

My chrzcilismy Stasia w kwietniu także ten temat mamy już za sobą :)

• Zulugula Autorytet

Wysłany: 31 maja 2021, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SzalonaOna wrote:

Brawo! Zasłużyłaś 💪

💙 11.2020
    💗 11.2023
  • Ounai Autorytet

Wysłany: 31 maja 2021, 12:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martt95 wrote:
    Suzi, ja mam 2,5 latke która się nie słucha, krzyczy, rzucą, rozazuje a jak czegoś nie pozwolę, nie dam i próbuje wytłumaczyć że czegoś nie można to wpada w taka histerie ze ciężko uspokoic. Do tej pory myslalam ze to może zazdrość o siostrę, ale teraz zaczynam myśleć ze to może rzeczywisice jakiś skok rozwojowy czy coś bo od jakiegoś czasu jest taka bardzo "kumata" I coraz lepiej się z nią rozmawia.

Powiem wam dziewczyny ze czasami myślę że popełniłam jakiś błąd wychowawczy ze Ala tak emocjonalnie nie może sobie poradzic. Ale czytam różne porady z różnych źródeł internetu i chyba to jednak normalne ze dwulatek sobie z tymi emocjami nie radzi. Czasami ręce mi opadają. Jest w bardzo ciężkim etapie i naprawdę mam z nią co robić. Boje się myśleć co będzie dalej, jednak każdy wiek dziecka widze ze może zaskoczyć 🙈
    Ja myślę że to zazdrość. U nas właśnie tak gdzieś po miesiącu zaczęło się apogeum zazdrości, ataki złości, krzyki itd. Trwało to niestety dość długo.

age.png

age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 maja 2021, 12:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale_ks wrote:
    Ounai ja mam tendencje do wypominania przez co nie mogę zapomnieć co się stało a to ze mój mąż ma do tej sytuacji podejście „ mam wyje*ane” No to mi to nie pomaga w wybaczenia mu. Mam nadzieje ze na wyjeździe odpoczniemy i zamkniemy ten temat..

Lalia przykro mi z powodu auta, ale spędzicie miło czas we trójkę w domu i gratuluje podjęcia decyzji o siłowni ;) ja wychodzę z założenia ze każda mama potrzebuje czasem wyjsc bez dziecka i nie czyni nas to złymi rodzicami.

Jednorozcu ja już od 4 msc się zbieram żeby posprzątać w garderobie, mam taki bałagan ze aż wstyd, musiałabym w końcu przejrzeć co ja wgl tam mam bo nawet nie wiem jak ciuchy w kulki pozwijane 🤦🏻‍♀️

Szalona wszystkiego najlepszego na 7msc dla Matyldy 🎉

Kiniusia oby Staszkowi szybko przeszło 😢

Udało mi się kołyskę sprzedać ale nie wiem co mnie tknęło i zgodziłam się na wysyłkę a teraz męczymy się żeby to jakoś spakować bo takich dużych kartonow nigdzie nie ma 🤦🏻‍♀️

My chrzcilismy Stasia w kwietniu także ten temat mamy już za sobą :)
    Fajnie, że chrzciny za Wami! Ja nie ogarniam takich imprez 😂

• Wik89 Autorytet

Wysłany: 31 maja 2021, 13:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Motylku, gratulacje i wszystkiego dobrego dla Matyldy 🥳

II 2020 22 cs szczęśliwy
    👶 X 2020
    XII 2022 6 cs szczęśliwy
    👧 IX 2023
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 maja 2021, 13:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ❤️❤️❤️

d41e471d6868.jpg

calanthe, kiniusia270, Martt95, Nowastaraczka, Lalia, kar_oliv, Clover, Inaa89, Zulugula, dmg111, kic83, Suszarka, Ladyo, Angie1985, Gagatka, Lulu83, Ewa88 lubią tę wiadomość

• Nowastaraczka Autorytet

Wysłany: 31 maja 2021, 13:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moti , Matyldzia pięknotka🥰😍 duzo buziaczkow na miesięcznice

4 cs cb
    5cs 🍀

Beta 09.03 1067
    11.03 2392.21

25.03 jest ❤

7.11.2020 🥳🤱
    💚💚💚💚💚💚💚💚

55c3208ed6.png
  • kar_oliv Autorytet

Wysłany: 31 maja 2021, 13:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Motylku gratuluję (jak Ty to wszystko ogarniasz, szok jesteś jakimś cyborgiem 🙉) i śliczna Matyldzia, już taka duża panna, śliczne ubranko 😁

atdcgu1rjappkskg.png
‹‹ 3649 3650 3651 3652 3653 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych podczas starania o dziecko

Przeczytaj dlaczego coraz więcej lekarzy zaleca kobietom starającym się o dziecko prowadzenie aplikacji miesiączkoweji i obserwację własnego ciała. Kalendarz owulacji - czym jest, na czym to polega i dlaczego podczas starania o dziecko warto wiedzieć coś więcej o swoim cyklu niż czas jego trwania. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z zajściem w ciążę - 13 niepokojących objawów

Czy problemy z zajściem w ciążę można przewidzieć? Przeczytaj listę 13 potencjalnych symptomów, którym powinnaś się bliżej przyjrzeć. Nieregularme miesiączki, obfite miesiączki, niskie libido czy utrata włosów - nie ignoruj tych i innych symptomów mogących świadczyć o zaburzeniach hormonalnych czy innych schorzeniach powodujących problemy z zajściem w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ