Gorące mamuśki 🤰❤️
-
WIADOMOŚĆ
-
Zulu, przede wszystkim widzimy. Często ma rozpostarte ręce jak Jezus z Rio, czy jak kto woli - ze Świebodzina. Ładnie łączy dłonie w linii środkowej i przekracza tę linię, zeby siegnąć po zabawki, ale jej ruchy rękami są dość sztywne, nie macha płynnie rękami, widać spinę. Jest lepiej, ale może bobath to za mało i dlatego poszłam do osteo.
Edit i podrywa często głowę do góry, co świadczy o wzmożonym napięciu na obwodzieWiadomość wyedytowana przez autora: 29 czerwca 2021, 13:23
'90
06.05.2020 r. II 🦄
13.01.2021 r. godz. 11.00 Matylda 3280 g, 51 cm -
KarolinaMaria wrote:Zulu, przede wszystkim widzimy. Często ma rozpostarte ręce jak Jezus z Rio, czy jak kto woli - ze Świebodzina. Ładnie łączy dłonie w linii środkowej i przekracza tę linię, zeby siegnąć po zabawki, ale jej ruchy rękami są dość sztywne, nie macha płynnie rękami, widać spinę. Jest lepiej, ale może bobath to za mało i dlatego poszłam do osteo.
Edit i podrywa często głowę do góry, co świadczy o wzmożonym napięciu na obwodzie
To my mamy tak samo z tą główką.
Po wizycie u osteopaty i 3 spotkaniach z vojta ukazała się nam szyja, wcześniej taki ABS był 😁
Dostaliśmy jeszcze masaże lecznicze na obręcz barkową, ale na nfz zaczynamy od 5 sierpnia.
Ja od logopedy mam ćwiczenia na policzki, ale Mała się wyrywa trochę i ciężko je robić. Podpowiem osteopacie to może coś też zadziała w policzkach.
Efekt osteopatii podobno pojawia się często do 3 dni po, więc może jeszcze coś pozytywnego zauważycie. Ja zawsze 7 dni po mam pisać sms do osteopaty czy coś zauważyłam.Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 czerwca 2021, 13:35
KarolinaMaria lubi tę wiadomość
O ❤️
Z ❤️ -
Dziewczyny, wspięłam się na wyżyny macierzyństwa🦸♀️
Pierwszy raz w życiu zrobiłam przetwory i zrobiłam Olkowi dżem truskawkowy bez cukru 😎
Aż trzy małe słoiczki po zupkach z Gerbera 🤣
I mam nadzieję, że nie dość że mi się to ładnie przechowa do zimy, to Olek będzie chciał to jeść 😅
Ale początek jest obiecujący, bo wczoraj dałam mu takie świeże truskawki zblendowane i mega się krzywił nie chciał, a dzisiaj dałam mu drewnianą łyżkę, którą mieszałam ten dżem to wylizywał aż go trzęsło, a nie dałam ani grama cukru 😁Zulugula, Ladyo, Suszarka, Inaa89, Ewa88 , Fragaria, Annia, dmg111, Clover, SzalonaOna lubią tę wiadomość
-
Annia wrote:A jak Marta, ma już ząbka?
Ja widzę, że Mikoemu ciężko bez tych zębów, np dziamgac chlebek, banana byłoby mu wygodniej z ząbkami z przodu.
Właśnie Fra, jak skóra Adasia i jak dajesz radę na diecie?
Ja też się zastanawiam czy nie spróbować chociaż w dzień przejść na butelkę bo martwię się o żłobek. Dziś mamy spotkanie w żłobku to się dowiem co i jak.
Przyszła wkładka od Beztroski. No warto było czekać miesiac. W porównaniu do tej z Cuddle Me together niebo a ziemia. Jest przepiękna!!!
Lalia, Suszarka, Clover, doomi03 lubią tę wiadomość
-
Zulugula wrote:Ja zawekowalam kilka zupek i mi się popsuły. Nie umiem chyba wekowac 🙈 albo z gorąca.
Właśnie mnie to stresuje 😅 dwie godziny dusiłam te truskawki AA, truskawki na dżem, a potem je jeszcze pasteryzowalam, czyli już gotowe słoiki gotowałam w garczku z wodą 😅 -
Zulugula wrote:Lalia! Zapomnialam Ci wczoraj napisać, że śniło mi się, że jesteś w drugiej ciąży 😀
Hahaha 😁❤️
W czwartek jedziemy do tego SPA więc kto wie 😂Inaa89, Zulugula, Fragaria, kic83, KarolinaMaria, dmg111, Ounai, Clover, Ewa88 lubią tę wiadomość
-
Zulugula wrote:Ja zawekowalam kilka zupek i mi się popsuły. Nie umiem chyba wekowac 🙈 albo z gorąca.
Lalia, Zulugula lubią tę wiadomość
-
Ounai wrote:Albo wyparzylas wcześniej słoiki? Trzeba wyparzyć żeby było jak najmniej bakterii, żeby nie powodowały psucia. Lalia, tak samo przy dżemach bez cukru.
Melduję, że wyparzone 💪 babeczka od której był przepis podkreślała żeby wyparzyć słoiki i zakrętki 👍Ounai lubi tę wiadomość
-
Macie do polecenia jakieś sprawdzone zabawki,które mają melodyjki i świeca ? Ale coś niezbyt dużych gabarytów aby można było wziąć w drogę. I bez ostrych,dzikich dźwięków i stu migających kolorow🙈
Coś u Was zrobiło szczególną furorę ?
Edit. Ktoś ma króliczka alillo?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 czerwca 2021, 15:25
-
KarolinaMaria wrote:Fra, jak Adam, jak jego skóra?
Melduje ze jest pięknie ❤️ bialutka, czyściutka, mięciutka. Stare rany już prawie zniknęły, a odkąd gluten całkowicie wyleciał z jadłospisu nic nowego się nie pojawiło. W końcu czujemy prawdziwa ulgę!!! 😄
Robiliśmy też kontrolna morfologię i wyniki krwi się poprawiły 👏
Zapisujemy się na zaległe szczepienia i próbujemy rozszerzać dietę. Prawdę mówiąc idzie nam średnio na razie 😑 Adaś zje ze dwie łyżeczki, resztę wypluje
Co do diety to uczę się żyć bez glutenu i mąki 🤣 ale daje rade i nadal jestem zdeterminowana aby karmić piersią. Tyle już wysiłku włożyłam, nie mogę się poddać na prostej drodzeWiadomość wyedytowana przez autora: 29 czerwca 2021, 16:02
Suszarka, Zulugula, Annia, ZielonaHerbata, Lalia, Ladyo, calanthe, KarolinaMaria, dmg111, Ounai, Clover, Ewa88 lubią tę wiadomość
Ona i On 36lat
+
02.2016 Syn ❤️
12.2019 Aniołek (12 tc)
11.2020 Synek 💙 -
ZielonaHerbata wrote:Macie do polecenia jakieś sprawdzone zabawki,które mają melodyjki i świeca ? Ale coś niezbyt dużych gabarytów aby można było wziąć w drogę.
Coś u Was zrobiło szczególną furorę ?u nas robi szał ale rzadko go daję bo nie lubię tego typu zabawek 🙈
Widzę że nawet na dżem jest wiele przepisów, bo jestem zdziwiona że trzeba pasteryzować 🤭 U mnie w domu zawsze się nakłada gorący do słoików i tylko zakręca. Tak samo soki z sokownika. Pasteryzujemy zawsze przetwory robione "na zimno" czyli np. ogórki 🤔ZielonaHerbata, Lalia, Clover lubią tę wiadomość
Iga ❤️ 7.01.2021
Jagoda ❤️ 7.04.2022 -
Zielona u nas swego czasu szał robiła karuzela podróżna z tiny love
teraz uwielbia misia Tuptusia, ale to raczej nie na spacer 🤣 mamy pada z fisher price i mamy pszczolke-gryzak ale tych nie lubi
ZielonaHerbata lubi tę wiadomość
🔸28 lat
Ounai wrote:Ani jednego i gryzie wszystko. Radzi sobie z chlebem, ciastkami, warzywami, mięso wiadomości, żeby na małe kawałki jej rozdrabniam, kabanosy gryzie, szynkę też. Marcie właśnie wychodzi pierwszy więc walczymy z jej jęczybulstwem
Ja też się zastanawiam czy nie spróbować chociaż w dzień przejść na butelkę bo martwię się o żłobek. Dziś mamy spotkanie w żłobku to się dowiem co i jak.
Przyszła wkładka od Beztroski. No warto było czekać miesiac. W porównaniu do tej z Cuddle Me together niebo a ziemia. Jest przepiękna!!!
Powiem Ci ze ja daje butle w dzień i chwale sobie. Gdybym jeszcze nie odciągała to byłby pełen luz -
Inaa89 wrote:Kic a powiedz mi jak jest wg we Władysławowie? Jedziemy tam pierwszy raz. To jest bardziej wieksza miejscowość czy mniejsza? Są jakieś knajpki czy tylko jedna na krzyż?
Inna
mega deptak, na każdym kroku knajpki, stragany, atrakcje dla dzieci, jest w czym przebierać!
Typowa turystyczna raczej większa niż mniejsza miejscowość. Na plaży wcale nie ma dużo ludzi.
My jesteśmy zadowoleni, czas spędzamy na plaży i na basenie, jest tak gorąco że spacery wieczorami.Lalia, dmg111, Inaa89 lubią tę wiadomość
Córcia❤️05.2015 (3 cs) 39t1d - 2650 g hipotrofia // spadek do 2450 g SN
Synek💙10.2020 (5cs) - 40t2d - 3100 g spadek do 2895 SN+CC
[/url]
Autoimmunologiczne zapalenie tarczycy + jej niedoczynność -
dmg111 wrote:Maks jest boski i jest Julki ❤️😂❤️
😍😘💙❤️dmg111 lubi tę wiadomość
Córcia❤️05.2015 (3 cs) 39t1d - 2650 g hipotrofia // spadek do 2450 g SN
Synek💙10.2020 (5cs) - 40t2d - 3100 g spadek do 2895 SN+CC
[/url]
Autoimmunologiczne zapalenie tarczycy + jej niedoczynność