Gorące mamuśki 🤰❤️
-
WIADOMOŚĆ
-
Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 czerwca 2021, 17:18
calanthe, Lalia, Annia, ZielonaHerbata, Suszarka, KarolinaMaria, Zulugula, dmg111, Ounai, Clover, Enigvaa, Inaa89, Ladyo, SzalonaOna, doomi03 lubią tę wiadomość
Córcia❤️05.2015 (3 cs) 39t1d - 2650 g hipotrofia // spadek do 2450 g SN
Synek💙10.2020 (5cs) - 40t2d - 3100 g spadek do 2895 SN+CC
[/url]
Autoimmunologiczne zapalenie tarczycy + jej niedoczynność -
Dziewczyny, słoiki Gerbera nie nadają się do wekowania: odpadły przykrywki 😂
Przekładam do słoiczków Pudliszki 🤣 -
ZielonaHerbata wrote:Sama jestem ciekawa 🙂koniecznie daj znać jak będziesz po.
Szkoda,że nie ma jej na znanym lekarzu. Chyba najbardziej lubię tą formę zapisywania się na wizyty.
Oczywiście, dam znaćdoomi03 lubi tę wiadomość
-
Lalia wrote:Dziewczyny, słoiki Gerbera nie nadają się do wekowania: odpadły przykrywki 😂
Przekładam do słoiczków Pudliszki 🤣
Rispekt za dżemormoże też się skuszę na kilka słoiczków.
Lalia lubi tę wiadomość
-
Moje dziecko nie chce już być karmione (pokarmy stałe) tylko chce sama jeść bo przecież jest taka dorosła i niezależna....
Dawałam jej jeden aby jadła sama a drugi karmiłam, i jak ją karmie to nie da się trafić łyżeczką do buzi tak ją wyrywa. Oczywiście papki są wszędzie ....
-
Anet.kaa wrote:Moje dziecko nie chce już być karmione (pokarmy stałe) tylko chce sama jeść bo przecież jest taka dorosła i niezależna....
Dawałam jej jeden aby jadła sama a drugi karmiłam, i jak ją karmie to nie da się trafić łyżeczką do buzi tak ją wyrywa. Oczywiście papki są wszędzie ....
Prawie 7 miesięcy to już poważny wiek, więc się nie dziwię 😋 jeszcze ze 2 miesiące i się wyprowadzi 🤣Ounai, KarolinaMaria, Iryska, Zulugula, Ewa88 , doomi03 lubią tę wiadomość
O ❤️
Z ❤️ -
Anetka, Zulu tak to jest jak Grażyna chciała na słoikach zaoszczędzić 🤣
Ale po koncentracie pomidorowym i chrzanie są ok 👍😁
A najwyżej kupię sobie z 10 takich małych słoiczków żeby mieć na dżemy dla bąbla 👌
Aa i gdyby któraś chciała, to ja robiłam tą metodą że do owoców daje się szczyptę soli, a ona powoduje że owoce puszczają naturalny cukier i dzięki temu nie trzeba dżemu dosładzać 👍ten dżem nie wychodzi taki słodziutki jak ze sklepu, ale nie jest kwaśny. Myślę że do naleśników, chałki, chleba, placków jogurtowych czy nawet gofrów to super 👌Suszarka, ZielonaHerbata, Clover, Inaa89, Ewa88 lubią tę wiadomość
-
Dla mam "szybkich" dzieci ciekawostka od fizjo. Jeśli bobas zaczyna raczkować i siadać prędzej niż przed 7. Miesiącem życia to jest spoko, ale absolutnie nie wolno mu pozwalać stawać na nóżki przy meblach tak szybko. Trzeba czekać właśnie co najmniej do tego 7. miesiąca, żeby sobie dziecko nie pokrzywiło nóg. Jak będzie się wcześniej rwać do stania to trzeba niestety sprowadzać do parteru.
Iryska, Annia, Clover, Inaa89, doomi03 lubią tę wiadomość
Iga ❤️ 7.01.2021
Jagoda ❤️ 7.04.2022 -
Dziewczyny czy którejś z Was na podobnym etapie ciąży do mojego teraz, zaczął odchodzić czop śluzowy?
Martwię się, bo dzisiaj już 3 razy przy podcieraniu się zauważyłam kawałki czopa. Na szczęście kolor przezroczysty/kremowy..
Ale trochę za wcześnie jeszcze 🤦♀️ -
Suszarka, gratki dla Igi 💪
Ounai, gratulacje również dla Marty 👍
Dziewczyny, poczytałam trochę o tym rozszerzaniu diety i wszędzie jest napisane, że jest taki "etap przejściowy" pomiędzy tym jak dziecko nie siedzi wcale, a siedzi samodzielnie. I właśnie wtedy co jest ten "stan przejściowy" , najczęściej określany jako "siedzi samodzielnie z podporem" to można sadzać dziecko w krzesełku na czas karmienia.
I powiedzcie, jak sprawdzić czy dziecko siedzi stabilnie z podporem? 😅 Mam posadzić Olka na podłodze i oprzeć mu rączki o podłogę?? Czy wsadzić do krzesełka i zobaczyć czy się nie chwieje na boki o trzyma względnie proste plecki??Ounai, Suszarka lubią tę wiadomość