X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Gorące mamuśki 🤰❤️
Odpowiedz

Gorące mamuśki 🤰❤️

Oceń ten wątek:
  • Ladyo Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2021, 17:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tajka ja Ciebie podziwiam całym sercem! Nie widziałam jeszcze tak zawziętej dziewczyny! Szacun pełna para!!! A maleńka podobna do Ciebie ❤️ Ounai Martusia jest świetna 😍😍😍

Ounai lubi tę wiadomość

age.png
    👧🏻 2008 👧🏼2021 👧🏼2024
  • Meggi110818 Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2021, 17:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Clover wrote:
    Meggi, piękna Oliwka! 😍 Mój Olek też jeździ często w gondoli na brzuchu, też chciałam się skonsultować z fizjo i dzisiaj powiedziała, że mogę spróbować go wozić w spacerówce na płasko, bo jeszcze nie siedzi oczywiście. Czekam tylko aż przyjdzie wkładka która zamówiłam i zamieniamy, bo teraz spacery to dramat. Na plecach źle, na brzuchu też 🙄

Ounai, jaka cudowna Martusia 😍 Duża dziewczynka już z niej 😊

Tajka, ale śliczna królewna z Majeczki ❤ A Ciebie szczerze podziwiam, jesteś dla mnie prawdziwą bohaterką! 😚

Niby ostanio fizjo powiedziała że może na płasko o ile nie będzie dźwigać głowy, ale ona musi wszystko widzieć i wydaje mi się że na bank będzie dźwigać. Moja spacerówka wydaje mi się mega duża do niej, mam x-pulsa i boję się że będzie w niej latać 🙈. Poza tym mam wrażenie (muszę sprawdzić) że nawet na płasko dół jest jakby niżej

W pon oddajemy stelaż do serwisu na 4 dni, bo koła jakoś terkoczą i się trzęsą.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 lipca 2021, 17:09

O ❤️
    Z ❤️
  • Clover Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2021, 17:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ladyo, być może to przez tą wysypkę. Mój Olek jak miał zaostrzenia to był tak rozdrażniony, że w żaden sposób nie mogłam go uspokoić. Później, jak mu zeszło wszystko to normalnie jak nie to samo dziecko. Ale równie dobrze może być i skok 🙈

U nas dziś świetne wieści, fizjo powiedziała, że nie potrzebujemy już kolejnych wizyt 😁 Olek zaprezentował wszystkie swoje umiejętności, ona jeszcze sprawdziła sama po swojemu i wygoniła nas do domu 😁 Mamy tylko przyjść jeśli do 10 miesiąca Olek nie będzie czworakował lub podejmował prób czworakowania, no i zaleciła kontrolę po około 5 tygodniach od pierwszych samodzielnych kroków, żeby skontrolować, czy poprawnie stawia stopy. No i możemy trochę dalej ćwiczyć w domu, jeśli Olek będzie wyrażał chęć. Jestem zadowolona że do niej trafiliśmy, super babka i bardzo nam pomogła 😊

Wydaje mi się, że na dniach wyjdzie też drugi ząbek, bo dziąsełko zrobiło się białe w tym miejscu. Mam nadzieję, że tak się stanie, bo codziennie jest dramat 🙈

Ladyo, Lalia, Ounai, Suszarka, Inaa89 lubią tę wiadomość

06.02.2021 👶💙

age.png
  • Meggi110818 Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2021, 17:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Brawo dla Olka💪

Dziewczyny, co trzeba dla dziecka wyrobić (papiery) jeśli się chce wyjechać z nim na wakacje za granicę? Jestem zielona, a we wrześniu jeśli Mała by już siedziała w spacerówce chcemy lecieć do Włoch albo Grecji.

Clover lubi tę wiadomość

O ❤️
    Z ❤️
  • Meggi110818 Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2021, 17:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ladyo wrote:
    Nie wiem co się dziś dzieje z Amelka, cały dzień płacze, uspokaja się tylko na piersi, nie może zasnąć bo po pięciu minutach się wybudza z płaczem. Jakby coś ją bolało :( może to ta wysypka ją swędzi? Czy to ten cały skok rozwojowy? Byłam tez u fizjo urogin, rzeczywiście miałyście racje, taka wizyta powinna być po porodzie obowiązkowa! Tak mnie wyładowała i wybadala ze jestem w szoku! Ale powiedziała ze mój brzuch po 2 ciążach jeat w stanie idealnym, tak samo jak mięśnie dna miednicy. Zezwoliła na basen i ćwiczenia z trenerem personalnym, bez większego angażowania brzucha. I super, bo mamy takiego jednego konkretnego trenera i planuje się do niego zapisać. Mądry chłopak, będzie wiedział jakie ćwiczenia mi wolno. Chociaż mój ma właśnie stwierdził „po co Ci trener, wyglądasz jak przed ciąża” wiec chyba nie zauważa tych plus 10 kg 😂

Bo pewnie te +10kg poszło w cycki 👌

Ladyo, dmg111 lubią tę wiadomość

O ❤️
    Z ❤️
  • KarolinaMaria Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2021, 17:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Meggi, ja chodzę z małą do gabinetu dr Machoś 😁 ale nie do niej, bo terminy ma kosmiczne, tylko do innej neurologopedy, która z nią pracuje, terminy też miała odległe, ale nas przyjęła i bardzo pomogła.

🦄 2021 r.
  • Clover Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2021, 17:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Meggi110818 wrote:
    Niby ostanio fizjo powiedziała że może na płasko o ile nie będzie dźwigać głowy, ale ona musi wszystko widzieć i wydaje mi się że na bank będzie dźwigać. Moja spacerówka wydaje mi się mega duża do niej, mam x-pulsa i boję się że będzie w niej latać 🙈. Poza tym mam wrażenie (muszę sprawdzić) że nawet na płasko dół jest jakby niżej

My mamy Roan Bloom i też mi się wydaje, że spacerówka jest duża. No ale mój Olek to też kawał chłopa jest, w gondoli już leży na całą długość więc raczej nie będziemy mieli innego wyjścia niż niebawem zmienić. Początkowo pewnie będzie śmiesznie wyglądał 😅 Wkurza mnie, że w spacerówce moskitiera nie przylega tak fajnie jak w gondoli, bardzo nam się teraz przydaje bo mamy tu plagę komarów.

06.02.2021 👶💙

age.png
  • Meggi110818 Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2021, 17:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KarolinaMaria wrote:
    Meggi, ja chodzę z małą do gabinetu dr Machoś 😁 ale nie do niej, bo terminy ma kosmiczne, tylko do innej neurologopedy, która z nią pracuje, terminy też miała odległe, ale nas przyjęła i bardzo pomogła.

Moja znajoma w tydzień miała termin, zadzwoniła w tamtym tyg i w poniedzielek już była na wizycie. Może jakieś szczecie miała. Ale ja jak pisałam to też dostałam wiadomość że do Machos (ona przyjmuje do roku dzieci) to terminy na lipiec były

W każdym razie ja mam daleko, 5h jazdy ale miałam już jechać, później co tydzień video i kontrola za 2 miesiące. Poleciła mi wtedy jedną neurologopede z moich okolic i w sumie efekty są po 3 tyg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 lipca 2021, 18:00

KarolinaMaria lubi tę wiadomość

O ❤️
    Z ❤️

Wysłany: 2 lipca 2021, 18:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tajka, też o Tobie myślałam. Niestety miałam podobnie, CDL i szpital powiedzieli, że wędzidełko ok. U nas może nie było tragedii z wędzidełkiem, ale było słabe napięcie mięśni twarzy. To potęgowało problem ze ssaniem. Jeśli będę miała kiedyś drugie dziecko i będzie problem z laktacją, to od razu idę do neurologopedy. Gratuluję wytrwałości! Niesamowite, że Majka ma już 2 miesiące 😱

🦄 2021 r.

Wysłany: 2 lipca 2021, 18:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Meggi110818 wrote:
    Moja znajoma w tydzień miała termin, zadzwoniła w tamtym tyg i w poniedzielek już była na wizycie. Może jakieś szczecie miała. Ale ja jak pisałam to też dostałam wiadomość że do Machos (ona przyjmuje do roku dzieci) to terminy na lipiec były

W każdym razie ja mam daleko, 5h jazdy ale miałam już jechać, później co tydzień video i kontrola za 2 miesiące. Poleciła mi wtedy jedną neurologopede z moich okolic i w sumie efekty są po 3 tyg

Ona w ogóle tworzy super miejsce dla bobasów. Chodzimy tam teraz do osteopaty 😁 do neurologopedy juz nie musimy.

🦄 2021 r.
  • Meggi110818 Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2021, 18:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KarolinaMaria wrote:
    Ona w ogóle tworzy super miejsce dla bobasów. Chodzimy tam teraz do osteopaty 😁 do neurologopedy juz nie musimy.

A Wy mieliście wędzidełko czy tylko napięcie? My mamy za duże napięcie w buzi, rozluźniamy ja teraz. A napięcie przez wędzidełko, ona też spina nam barki. Więc czeka Nas podcięcie, ale dopiero jak przygotujemy dobrze buzię

O ❤️
    Z ❤️

Wysłany: 2 lipca 2021, 18:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Meggi110818 wrote:
    A Wy mieliście wędzidełko czy tylko napięcie? My mamy za duże napięcie w buzi, rozluźniamy ja teraz. A napięcie przez wędzidełko, ona też spina nam barki. Więc czeka Nas podcięcie, ale dopiero jak przygotujemy dobrze buzię

I to i to. Wędzidełko podcięcie, z napięciem pracujemy, ale jest dużo, dużo lepiej. Mamy dalej masować i wizyta u logopedy jakby coś się działo.

🦄 2021 r.
  • Ounai Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2021, 19:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Meggi110818 wrote:
    Brawo dla Olka💪

Dziewczyny, co trzeba dla dziecka wyrobić (papiery) jeśli się chce wyjechać z nim na wakacje za granicę? Jestem zielona, a we wrześniu jeśli Mała by już siedziała w spacerówce chcemy lecieć do Włoch albo Grecji.
    Zależy gdzie za granicę. Musisz wyrobić albo dowód albo paszport, tak samo jak dorośli. Robisz zdjęcie. Wniosek o dowód można złożyć online i wystarczy jeden z rodziców, pod warunkiem że dysponujesz profilem zaufanym. Do wyrobienia paszportu potrzeba obydwojga rodziców, opłata 30zl. Okres oczekiwania teoretycznie miesiąc. A realnie to wiadomo, różnie. Żeby wyrobić paszport trzeba się wcześniej umówić. Nie ma rejonizacji więc można próbować w różnych miastach. U nas w mieście na złożenie wniosku czeka się 1,5 miesiąca, w mieście obok 2-3 tygodnie.

Meggi110818 lubi tę wiadomość

BOY 2015
    GIRL 2020
    CB 2025 💔
  • Ounai Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2021, 19:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama sprzedała bujak więc tata zmontował wózek

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 lipca 2021, 13:37

Ladyo, dmg111, Lalia, kar_oliv, kic83, Clover, SzalonaOna lubią tę wiadomość

BOY 2015
    GIRL 2020
    CB 2025 💔
  • Anet.kaa Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2021, 19:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Meggi110818 wrote:

Jak wydaje Ci się że będzie latać w spacerówce to Beztroska ma wkładki redukcyjne. Ja w końcu nie kupiłam bo nasza spacerówka jest dość wąska ale ludzis bardzo je polecają.

Meggi110818, Ounai lubią tę wiadomość

8cs 👶💚
    Córeczka ur. 30.11.2020r 20:50
    2430g 52 cm

3i49px9ipvfkmmcw.png
  • dmg111 Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2021, 19:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 lipca 2021, 15:54

Ounai lubi tę wiadomość

• Angie1985 Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2021, 20:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tajka podziwiam Cię całym serduchem. Wojowniczka z Ciebie jakich mało. Niezależnie co będzie z tego starcia wyjdziesz z tarczą.❤️❤️❤️❤️❤️
    A córeńka prześliczne cudo.

Martusia to słodki ancymonek. Te gatki ma boskie i co za nogi.😍😍😍😍😍

Clover brawo dla Olka.🥰

Clover, Tajka lubią tę wiadomość

mhsvej28dzyxqzel.png
  • Ounai Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2021, 21:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    c5ae77b7aa6c.jpg

Jaram się jak pochodnia. Normalnie jakby mi ktoś nowy wózek dał. Nie mogę się doczekać spaceru :D

Suszarka, Lalia, Inaa89, kic83, Ladyo, Clover, Tajka, SzalonaOna lubią tę wiadomość

BOY 2015
    GIRL 2020
    CB 2025 💔
  • Suszarka Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2021, 21:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angie, a co tam u Was? 😘

Iga ❤️ 7.01.2021
    Jagoda ❤️ 7.04.2022
  • Inaa89 Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2021, 21:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ounai, boska Martusia 😍 i te portki 🥰😘

Tajka pełen podziw dla Ciebie za determinację 💪 jesteś WIELKA!! A Majeczka przesłodka 😘

Clover super wieści, że zakończyliście przygodę z fizjo 😘 teraz już z górki 😉

Ja jutro idę z najstarszym na kontrole do fizjo bo ma masaże i ćwiczenia na kręgosłup. I zapisałam też Tymka aby ona go zobaczyła bo jest to wspaniała babeczka. Co prawda prywatnie ale zadaje ćwiczenia do domu i nie umawia co tydzień więc zobaczymy co tam Ina powie 😊

Ounai, Clover, Tajka lubią tę wiadomość

02.06 13 dpo II
    03.06 14 dpo beta 181, prog 25,29
    06.06 17 dpo beta 700
    28+6 1496g <3
    17.12.2020 ur się Tymek 💙 2245g i 48cm szczęścia 🥰

f2wlanliic1wg5qa.png
‹‹ 3787 3788 3789 3790 3791 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Starania o dziecko, niepłodność? - jak powiedzieć o tym innym?

Często bywa tak, że temat kłopotów z zajściem w ciążę jest owiany tajemnicą. Jak powiedzieć rodzinie i przyjaciołom o Waszych trudnych doświadczeniach związanych z przedłużającymi się staraniami o dziecko? Doświadczony psycholog, który na co dzień pracuje z parami zmagającymi się z niepłodnością - Justyna Kuczmierowska - proponuje napisanie listu. Sprawdź, co powinno znaleźć się w liście do bliskich osób. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak szybko zajść  w ciążę? Unikaj tych 7 rzeczy!

Na pierwszy rzut oka poczęcie dziecka wydaje się proste – wystarczy kochać się i potem tylko czekać na brak miesiączki. Dla potwierdzenia zrobić test ciążowy i załatwione! W rzeczywistości często wygląda to nieco inaczej. Dla wielu par podjęcie decyzji o powiększeniu rodziny i pojawienie się pozytywnego testu ciążowego nie następuje w tym samym miesiącu, kwartale bądź roku. Dlaczego? Przeczytaj, co może utrudniać zajście w ciążę i czego unikać, aby szybko zajść w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ