Gorące mamuśki 🤰❤️
-
WIADOMOŚĆ
-
Cześć Mamusie w piątek (musiałam sprawdzić w kalendarzu czy to na pewno piątek
). Dziś mam wreszcie wizytę u fizjo urogin, bo ostatnio mi odwołała. Jestem bardzo ciekawa! Wysypka u Amelki nadal spora choć lepsza delikatnie niż wczoraj. Mąż wczoraj wrócił do pracy, dziś idzie na noc i trochę mnie to stresuje… Jaga w niedziele wyjeżdża na obóz to juz całkiem będziemy same w domu. Ale damy rade, nie przeżywam
Ina cieszę się się wyniki dobre! Motylku a jak kardiolog Matyldzi?
dmg111, Nowastaraczka, Inaa89, Clover, Lalia lubią tę wiadomość
-
Ladyo wrote:Dziewczyny jak długo miałyście krwawienia/plamienia w połogu? Rzeczywiście skończyło się w ciągu 6 tyg? Ja nadal mam delikatne plamienia i tak się zastanawiam czy to się kiedyś skończy
?
U mnie po 1ej ciąży ok 7 tygodni, po drugiej 3/4 tygodnie. Myślę że to kwestia indywidualna. Nie martw się, niedługo się skończy.Ladyo lubi tę wiadomość
Córcia❤️05.2015 (3 cs) 39t1d - 2650 g hipotrofia // spadek do 2450 g SN
Synek💙10.2020 (5cs) - 40t2d - 3100 g spadek do 2895 SN+CC
[/url]
Autoimmunologiczne zapalenie tarczycy + jej niedoczynność -
Ladyo wrote:Dziewczyny jak długo miałyście krwawienia/plamienia w połogu? Rzeczywiście skończyło się w ciągu 6 tyg? Ja nadal mam delikatne plamienia i tak się zastanawiam czy to się kiedyś skończy
?
Ja miałam mega długo, juz sie wydawalo ze koniec a jeszcze cos bylo. Z dwojga złego lepiej w ta stronę niz jakby nie schodziło 😘
Ladyo lubi tę wiadomość
-
Cześć dziewczyny. 😊
Jak zwykle wyskakuję jak Filip z konopi.. 😉 Mały właśnie zasypia przy piersi, to może choć parę stron poczytam..
Co u nas..
Rośnie mi mały ancymonek. 😏 Olek jest bardzo prędki, nie można go już spuścić z oka nawet na moment. Dotyka wszystkich kabli, ciągnie za obrusy, firanki etc. Wczoraj nabił sobie guza. Wyszłam do WC na minutę. A on zaraczkowal z maty pod komodę i wspiął się na kolana, jak to zobaczyłam, to krzyknęłam do niego, a on się puścił i poleciał czołem na podłogę.
Chodzimy do fizjo i ćwiczymy trochę w domu, bo z powodu, że Olek jest przyspieszony w rozwoju, to jego umiejętności tracą trochę na jakości i cały czas obręcz barkowa ma spiętą.
RD idzie nam fajnie. Kilka dni temu kupiliśmy mu krzesełko. Zjada prawie wszystko, co mu nałożę. Stosujemy metodę mieszaną, tzn karmię łyżeczką, ale pozwalam mu sięgać po jedzenie.
Zrobił się grubaskiem, bo waży 9,3kg, nosi rozmiar 80. Ale myślę, że już nie będzie tak szybko rósł...
Całusy dziewczyny 🥰Inaa89, Lalia, dmg111 lubią tę wiadomość
-
Zulugula wrote:dziewczyny z basenowymi dziećmi - jak się bawicie z nimi w wodzie? macie jakieś akcesoria do wody?
Zulugula lubi tę wiadomość
Iga ❤️ 7.01.2021
Jagoda ❤️ 7.04.2022 -
Suszarka wrote:Siedzę z Małą w brodziku na kolanach i ona sobie chlapie, jeżdżę nią po wodzie brzuszkiem i plecami, mój mąż jej robi "hopa" wkładając i wyciągając z wody. Ma też to kółko z "majtkami" i to jest super sprawa, ostatnio z 2h na termach spędziła w tym kółku i się cieszyła 😁😁 mamy też zabawki do wody (zwierzęta z pepcio), polecam bardzo, super się sprawdzają na basenie 😁
U nas wszystko to samo co u Suszarki!Suszarka lubi tę wiadomość
Córcia❤️05.2015 (3 cs) 39t1d - 2650 g hipotrofia // spadek do 2450 g SN
Synek💙10.2020 (5cs) - 40t2d - 3100 g spadek do 2895 SN+CC
[/url]
Autoimmunologiczne zapalenie tarczycy + jej niedoczynność -
Edyta, ale fajny Oluś! Śliczny z niego chłopczyk!
Gratuluje mu tak szybkich umiejętności, choć wiem jak to meczące dla rodzica.
Ina ciesze sie, że Tymek jest zdrowiutki. Silny z niego chłopiec!Inaa89, edyciak. lubią tę wiadomość
-
Zulugula wrote:dziewczyny z basenowymi dziećmi - jak się bawicie z nimi w wodzie? macie jakieś akcesoria do wody?
Co do you kółka to Marta tego z matka mi nie toleruje, ewentualnie takie zwykłe. Myślę, że to przez naukę pływania, bo tam nie ma korzystamy i nauczyła się być w wodzie bez wspomagaczy.
Edyciak, ale Oluś słodziutki gratulacje dla niego!
U Was też jest taka beznadziejna pogoda? Stwierdziłam, że nie będę gonić męża po pracy żeby mi jechał po karnet dla Marty (co miesiąc musimy kupować nowy) tylko pójdziemy sobie spacerkiem. Mamy tam niecałe 2 km. Jak wychodziłam to wiało. Ubrałam jej body z długim rękawem bo tak chłodnicze było, a jak wracałam to niby wiało ale słońce już grzało strasznie. Oczywiście Marta wracała z telefonem i piosenkami w ręce bo już była śpiąca ale w wózku przecież spać nie pójdzie 🤦♀️Zulugula, Nowastaraczka lubią tę wiadomość
BOY 2015
GIRL 2020
CB 2025 💔 -
Cześć Dzieciaczki i ich Mamy ☺️
Oliwka pozdrawia i przeprasza za ślinę 🙈
Czekamy na zgodę od fizjo na spacerówkę 🙏Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 lipca 2021, 15:31
edyciak., Suszarka, Ladyo, kiniusia270, Zulugula, Ounai, ZielonaHerbata, Fragaria, Ewa88 , Clover, Lalia, Nowastaraczka lubią tę wiadomość
O ❤️
Z ❤️ -
edyciak. wrote:Cześć dziewczyny. 😊
Jak zwykle wyskakuję jak Filip z konopi.. 😉 Mały właśnie zasypia przy piersi, to może choć parę stron poczytam..
Co u nas..
Rośnie mi mały ancymonek. 😏 Olek jest bardzo prędki, nie można go już spuścić z oka nawet na moment. Dotyka wszystkich kabli, ciągnie za obrusy, firanki etc. Wczoraj nabił sobie guza. Wyszłam do WC na minutę. A on zaraczkowal z maty pod komodę i wspiął się na kolana, jak to zobaczyłam, to krzyknęłam do niego, a on się puścił i poleciał czołem na podłogę.
Chodzimy do fizjo i ćwiczymy trochę w domu, bo z powodu, że Olek jest przyspieszony w rozwoju, to jego umiejętności tracą trochę na jakości i cały czas obręcz barkowa ma spiętą.
RD idzie nam fajnie. Kilka dni temu kupiliśmy mu krzesełko. Zjada prawie wszystko, co mu nałożę. Stosujemy metodę mieszaną, tzn karmię łyżeczką, ale pozwalam mu sięgać po jedzenie.
Zrobił się grubaskiem, bo waży 9,3kg, nosi rozmiar 80. Ale myślę, że już nie będzie tak szybko rósł...
Całusy dziewczyny 🥰
Oluś słodziak Mały.
Moja to chudzina tylko 7kg waży i 74 nosimy (i to z tych mniejszych firm)O ❤️
Z ❤️ -
Dzięki za miłe słowa 😉
Ladyo, u mnie odchody połogowe trwały około 8 tyg, potem była przerwa ze dwa tygodnie i znowu było plamienie - ale wg lekarza z blizny.
Inaa, często o tobie myślę, bo chciałabym mieć więcej chłopców. 😁 Ale mąż na razie nie chce powiększać rodziny...
Meggie, ona nie jest mała, jest w normie, to mój mi wystrzelił najbardziej między 4 a 5 miesiącem. Mieliśmy nawet do 6 karmień nocnych i myślę, że to było powodem.
Irysko, pracuję u siebie 3x w tyg po 3h. Tak na spokojnie. W pracy chcę wziąć urlop macierzyński i być tylko na własnej działalności, ale też tak na spokojnie. Chcę się nacieszyć maluszkiem. 😉 A tak poza tym to nie robię nic. 😁
A tak przy okazji, podpowiedzcie mi, jakimi zabawkami bawią się wasze dzieci. Bo mam wrażenie, że zabawki Olka są dla niego już zbyt nudne..Ladyo, Inaa89 lubią tę wiadomość
-
Edyciak u Nas taki basen super się sprawdza(wodno dmuchany)
https://allegro.pl/oferta/dmuchana-mata-wodna-sensoryczna-dla-niemowlat-xxl-10449401512
Potrafi pół godziny łapać uciekające rybki albo wchodzi na niego i się bujaLalia lubi tę wiadomość
O ❤️
Z ❤️