Gorące mamuśki 🤰❤️
-
WIADOMOŚĆ
-
Zulugula wrote:Anetka
Jestem trochę rozczarowana leniwcem, spodziewałam się efektu wow. Ale to nie mnie ma się podobać 🤭 Tomek niby się bawi, łapie za ręce ale na razie z dystansem. Nie telepie się tak jak na książeczki czy wielorybka.
Meggi
Ale masz fajną tą Oliwke🤩
Tez kupiłam tę matę wodną, zainteresowania zero🙈 może jeszcze kiedys się chyci.
Suszarko
Podasz jakie macie to koło z majtkami? Gdzies z allegro? Wolę kupić juz sprawdzone😁
Ladyo
Ja chyba właśnie ok 6-7tyg mialam odchody ale od początku bardzo skąpe, potem juz tylko plamienia.
Edyciak
Najlepsze zabawki to kable, pilot, butelka, pudełka, zmywarka 🤷♀️ ehh no kupilam tego leniwca a i tak firanka wygrała 🙈
O tak najlepsze i tak jest wszystko co nie jest zabawką. Telepie się jak zobaczy pilota, legowisko psa też jest na topie, a jak torba od wózka i buty koło drzwi to hit! 🙈Lalia lubi tę wiadomość
O ❤️
Z ❤️ -
Wstawiam zaległe zdjęcia. Mówię Wam, coraz trudniej jest
Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 lipca 2021, 22:25
Ewa88 , edyciak., Suszarka, ZielonaHerbata, Meggi110818, Clover, Tajka, Zulugula, Enigvaa, Inaa89, Ladyo, Lalia, dmg111, Angie1985, Nowastaraczka, kiniusia270, kar_oliv, kic83 lubią tę wiadomość
BOY 2015
GIRL 2020
CB 2025 💔 -
Zulugula wrote:Suszarko
Podasz jakie macie to koło z majtkami? Gdzies z allegro? Wolę kupić juz sprawdzone😁
https://allegro.pl/oferta/kolko-kolo-do-nauki-plywania-bestway-dla-niemowlat-10514215555
Ale nie wiem czy się opłaca zamawiać. Kupowaliśmy na termach za 40zł 😁 podobno spoko kółka dla bobasów są tez w Pepciu ale to wiem tylko z opowieści 😁Zulugula lubi tę wiadomość
Iga ❤️ 7.01.2021
Jagoda ❤️ 7.04.2022 -
Suszarka wrote:Mamy takie
https://allegro.pl/oferta/kolko-kolo-do-nauki-plywania-bestway-dla-niemowlat-10514215555
Ale nie wiem czy się opłaca zamawiać. Kupowaliśmy na termach za 40zł 😁 podobno spoko kółka dla bobasów są tez w Pepciu ale to wiem tylko z opowieści 😁
Też do koszyka wrzuciłam 😉
Dzieci już muszą siedzieć do tego koła? Czy jak?O ❤️
Z ❤️ -
Meggi110818 wrote:Też do koszyka wrzuciłam 😉
Dzieci już muszą siedzieć do tego koła? Czy jak?no i w wodzie jednak inaczej się te siły rozkładają niż siedząc na krześle 🤔
edyciak. lubi tę wiadomość
Iga ❤️ 7.01.2021
Jagoda ❤️ 7.04.2022 -
Hej dziewczyny 😘 trochę mnie tu nie było.....dziękuję wam raz jeszcze za słowa wsparcia przy mojej walce o kp....bardzo podniosły mnie one na duchu i już inaczej do tego podchodzę. Jednak jeszcze nie odpuściłam. Jestem strasznie zawzięta...przez ten czas oczywiście dalej przystawiam Majeczke, raz je lepiej, raz gorzej....karmię mm..były u mnie dwie cdl....każda inne zalecenia....walczę z laktatorem, kilka razy dziennie plus 3x dziennie Power pumping....jednak nie wiem, czy ro cos daje, bo dalej minimalne ilosci...Nowe butelki, odstawienie smoczka, całe dnie na cycu, podcięte górne wedzidelko, fizjoterapeuta, osteopata....dużo by pisać...Ale do brzegu.
Dzisiaj byłam u neurologopedy. Ostatnia deska ratunku. Stwierdziła, że Maja ma dolne wedzidełko bardzo rzadkiego typu, prawie niewidoczne, język układa w "kobrę", jakieś dziwne rzeczy których nawet nie powtórzę. Ale jedna rzecz ciągnie za sobą druga, dlatego ma cofniętą lekko żuchwę i barki idą jej do przodu, co może być przyczyną garbienia się w przyszłości (ja tak mam). Dlatego nie potrafi dobrze ssać, bierze tylko tzw "zupkę", to co leci łatwo, a reszty nie potrafi wyciągnąć... Zalecane masaże i szybkie podciecie i dalej masaże. Dlatego w czwartek idziemy na podcięcie. Wcześniej kilka osób sprawdzało wedzidelko i mówili, że jest ok....Ale jednak ufam tej kobiecie, bo jest specjalistką w tej dziedzinie....rozbudziła we mnie resztę nadziei. Mam nadzieję , że to pomoże....żałuję, że dopiero teraz się do niej udałam...Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 lipca 2021, 15:29
Ounai, edyciak., Lalia, dmg111, kiniusia270, kar_oliv, Fragaria, Ewa88 lubią tę wiadomość
-
.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 lipca 2021, 22:18
Meggi110818, Suszarka, Zulugula, Inaa89, ZielonaHerbata, Ladyo, Clover, Ounai, edyciak., Lalia, dmg111, kiniusia270, kar_oliv, kic83, Fragaria, SzalonaOna, Belie, calanthe, Martt95, Ewa88 lubią tę wiadomość
-
Suszarka wrote:Tajka, myślałam o Tobie dosłownie wczoraj. Cieszę się że jest światełko w tunelu. Mam nadzieję że ostatecznie wygrasz tą walkę. Zasługujesz na to. Trzymam mocno kciuki, a jednocześnie bardzo Ciebie podziwiam.
Dziękuję 😘 jeśli się nie uda, to zakończę tą walkę z podniesioną głową, bo wiem, że już zrobiłam wszystko .Lalia, Fragaria lubią tę wiadomość
-
Tajka wrote:Hej dziewczyny 😘 trochę mnie tu nie było.....dziękuję wam raz jeszcze za słowa wsparcia przy mojej walce o kp....bardzo podniosły mnie one na duchu i już inaczej do tego podchodzę. Jednak jeszcze nie odpuściłam. Jestem strasznie zawzięta...przez ten czas oczywiście dalej przystawiam Majeczke, raz je lepiej, raz gorzej....karmię mm..były u mnie dwie cdl....każda inne zalecenia....walczę z laktatorem, kilka razy dziennie plus 3x dziennie Power pumping....jednak nie wiem, czy ro cos daje, bo dalej minimalne ilosci...Nowe butelki, odstawienie smoczka, całe dnie na cycu, podcięte górne wedzidelko, fizjoterapeuta, osteopata....dużo by pisać...Ale do brzegu.
Dzisiaj byłam u neurologopedy. Ostatnia deska ratunku. Stwierdziła, że Maja ma dolne wedzidełko bardzo rzadkiego typu, prawie niewidoczne, język układa w "kobrę", jakieś dziwne rzeczy których nawet nie powtórzę. Ale jedna rzecz ciągnie za sobą druga, dlatego ma cofniętą lekko żuchwę i barki idą jej do przodu, co może być przyczyną garbienia się w przyszłości (ja tak mam). Dlatego nie potrafi dobrze ssać, bierze tylko tzw "zupkę", to co leci łatwo, a reszty nie potrafi wyciągnąć... Zalecane masaże i szybkie podciecie i dalej masaże. Dlatego w czwartek idziemy na podcięcie. Wcześniej kilka osób sprawdzało wedzidelko i mówili, że jest ok....Ale jednak ufam tej kobiecie, bo jest specjalistką w tej dziedzinie....rozbudziła we mnie resztę nadziei. Mam nadzieję , że to pomoże....żałuję, że dopiero teraz się do niej udałam...
Masz pewnie Typ4 ten co my. Przed podcięciem tztsba bardzo dobrze przygotować buzię, same masaże wyciągną jeszcze to wędzidełko, lepiej będzie do podcięcia, do tego trzeba rozluźnić dno jamy ustnej, żuchwę itp. Czasami takie przygotowania trwają miesiąc. Trzeba ogarnąć napięcie w buzi, jeśli jest zaburzone. Dobra neurologopede to podstawa, my dopiero za 4 raz na taką trafiliśmy.
Skąd jesteś?
Możesz napisać ma fb do Machos (guru wśród neurologopedow w Polsce) kogo poleca z Twoich rejonów.
Chyba że masz blisko do Zabrza, gdzie przyjmuje to najlepiej
Plus dobry osteopata pediatryczny z dyplomem, bo dużo teraz jest psudo po jednym szkoleniu nazywają się osteopatami. A studia jednak trwają 4 lata.
Taki team u Nas w 3 tyg zdziałał cuda (osteopata tylko raz był, 30 minut pracy na buzi) , gdzie 5 miesięcy inni nic nie pomogli.Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 lipca 2021, 15:44
edyciak. lubi tę wiadomość
O ❤️
Z ❤️ -
My po szczepieniu. Tylko Rota, wiec lekko bo doustną. Ale w godzinie drzemki Malwi wiec od położenia na przewijaku darla sie tak ze nie dalo sie porozmawiac z pediatra 🙈 7845g. 🙈
Ounai, Suszarka, Clover, Meggi110818, edyciak., Lalia, dmg111, kar_oliv, Zulugula, Ewa88 lubią tę wiadomość
🔸28 lat
Meggi, piękna Oliwka! 😍 Mój Olek też jeździ często w gondoli na brzuchu, też chciałam się skonsultować z fizjo i dzisiaj powiedziała, że mogę spróbować go wozić w spacerówce na płasko, bo jeszcze nie siedzi oczywiście. Czekam tylko aż przyjdzie wkładka która zamówiłam i zamieniamy, bo teraz spacery to dramat. Na plecach źle, na brzuchu też 🙄
Ounai, jaka cudowna Martusia 😍 Duża dziewczynka już z niej 😊
Tajka, ale śliczna królewna z Majeczki ❤ A Ciebie szczerze podziwiam, jesteś dla mnie prawdziwą bohaterką! 😚 -
Nie wiem co się dziś dzieje z Amelka, cały dzień płacze, uspokaja się tylko na piersi, nie może zasnąć bo po pięciu minutach się wybudza z płaczem. Jakby coś ją bolało
może to ta wysypka ją swędzi? Czy to ten cały skok rozwojowy? Byłam tez u fizjo urogin, rzeczywiście miałyście racje, taka wizyta powinna być po porodzie obowiązkowa! Tak mnie wyładowała i wybadala ze jestem w szoku! Ale powiedziała ze mój brzuch po 2 ciążach jeat w stanie idealnym, tak samo jak mięśnie dna miednicy. Zezwoliła na basen i ćwiczenia z trenerem personalnym, bez większego angażowania brzucha. I super, bo mamy takiego jednego konkretnego trenera i planuje się do niego zapisać. Mądry chłopak, będzie wiedział jakie ćwiczenia mi wolno. Chociaż mój mąż właśnie stwierdził „po co Ci trener, wyglądasz jak przed ciąża” wiec chyba nie zauważa tych plus 10 kg 😂
Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 lipca 2021, 17:49
Lalia, dmg111, Inaa89, Ewa88 lubią tę wiadomość