X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Gorące mamuśki 🤰❤️
Odpowiedz

Gorące mamuśki 🤰❤️

Oceń ten wątek:
  • Lalia Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2021, 21:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, nadrobiłam pobieżnie 😘

Tajka, jesteś dla mnie prawdziwą bohaterką ❤️ śliczną masz córcie 😘

Meggi, Oliwka urocza 😍 i Olek też zjadłby gazetę 😅

Edyciak, nie wiedziałam Twojego Olka ale solidny z niego chłopczyk 💪 a mi się wydawało, że mój 8,4kg jest duży jak na ten wiek 😂

Ounai, zdjęcia Marty na 10 mscy fantastyczne 🤩 a wózek z tą wkładką super 👌

U nas mega intensywnie 🤯
    Wczoraj wyjeżdżaliśmy z domu po 10 rano i tak lało, że ulice były nieprzejezdne, więc na starcie się załamaliśmy 🤦 a prognozy pokazywały cały weekend 90% opadów.. ale im bliżej celu, tym temperatura wyższa a pogoda coraz ładniejsza ☀️ hotel jest bardzo fajny, mamy pokój na parterze więc żadnego problemu z wózkiem, przemiła obsługa, realizacja bonu, w cenie basen, siłownia, sala zabaw dla dzieci, chyba sauna i śniadanie. Pokój przestronny, z lodówką, nawet jak poprosiliśmy o łóżeczko turystyczne to jest jeszcze sporo miejsca. Minus za to, że są remonty na drogach 🥴a najwięcej właśnie tu na miejscu, ale i tak w główne punkty podjeżdżamy autem więc da się przeżyć 👍 Olek jest fantastycznym towarzyszem podróży 💙 w samochodzie spał albo się bawił, tutaj nikogo się nie boi, jeździ z nami w wózku, czaruje panie z recepcji uśmiechem 😁 na basenie na początku był zdystansowany, ale się nie bał, dzisiaj już było szaleństwo 😂 w sali zabaw chciał wylizać wszystkie kulki z basenu, matka musiała pilnować (i siedzieć tam z nim, bo przecież on jeszcze nie siedzi) 🤭 w dzień prawie nie śpi, ale też nie marudzi bo nie ma czasu, tak go wszystko ciekawi🤷 pospacerowalismy po Polańczyku i Zaporze nad Jeziorem Solińskim 😎 jutro po śniadaniu już wracamy, ale niesamowicie się cieszę że udało nam się wyskoczyć na te 3 dni 💛

Ale żeby nie było tak pięknie, to oczywiście musiałam się czymś podtruć i chyba przez godzinę myślałam, że się wykończe😰 i mimo że diety nie pilnowałam i wjechało i piwo bezalkoholowe i szarlotka z lodami i gofr i pizza i placki po węgiersku, to do domu wrócę chyba z kilo lżejsza przez to zatrucie 😜

kic83, kiniusia270, Zulugula, Nowastaraczka, Ladyo, Ounai, Clover, dmg111, Suszarka, Tajka, Inaa89 lubią tę wiadomość

"Dopóki walczysz, jesteś zwycięzcą"
    Św. Augustyn

💙💙 Aleksander 💙💙
    🎂18.12.2020 r. (38+4)🕖 7:12 ⚖️ 3500g📏 53 cm
    age.png

💙💙 Kacper 💙💙
    🎂13.01.2023 r. (39+1) 🕐00:57 ⚖️3280 g 📏58 cm
    age.png
  • kar_oliv Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2021, 21:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tajka za Twój upór i wytrwałość należy Ci się medal!!! 🥇Jesteś niesamowita!!!

Lalia lubi tę wiadomość

atdcgu1rjappkskg.png
  • kic83 Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2021, 21:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tajka
    dla Ciebie 🏅

Ounai
    Martusia cudna, już taka duża...ten czas leci jak oszalały.

Edyciak
    Ale szybko Ci się rozwija Oluś! Super chłopak z niego.

Meggi
    śliczna Oliwia.

Lalia
    z takim cudnym dzieckiem to nie dziwię się że chcecie albo już zrobiliście drugie 🤞dużo zdrówka, współczuję zatrucia.

Meggi110818, edyciak., Lalia, Suszarka lubią tę wiadomość

Córcia❤️05.2015 (3 cs) 39t1d - 2650 g hipotrofia // spadek do 2450 g SN
    Synek💙10.2020 (5cs) - 40t2d - 3100 g spadek do 2895 SN+CC
    mhsv9vvjge47oh9x.png[/url]
    nqtkdf9hy13p613h.png
    Autoimmunologiczne zapalenie tarczycy + jej niedoczynność
  • kiniusia270 Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2021, 21:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadrobiłam i w końcu mam chwile, żeby coś napisać 😅

Martusia jaka już pannica 🤭❤️ Śliczna dziewczynka 🥰

Edyciak Olek jaki przystojniak 😊

Kic zazdro 😍 Daj namiary gdzie taka miejscówka 🏝🏖

Tajka wielki szacun, podziwiam siłę i determinację ❤️

Dzisiaj próbowałam kilka razy coś napisać ale dzieć mi nie pozwalał 🙈 Od kilku dni tylko pilnuje Stanleya, żeby sobie nie zrobił krzywdy… czuję się jakbym z dnia na dzień walczyła o przeżycie 😂 Stanley przez średnio 80% swojej aktywności nie robi nic innego tylko wstaje i siada przy czym się da plus próbuje robić kroki w bok 🤦‍♀️ Zainteresowanie zabawkami spadło… jedynie piłka czy kuleczkami chwile się zajmie.

Dzisiaj w końcu przyszła wkładka do wózka, zamówiłam w końcu z Minky Baby handmade, bo nie chciało mi się czekać tyle czasu a i tak przez to, ze mieli problem z materiałem w hurtowni i koniec końców wzięłam inny czekałam 2 tygodnie 😅 ale jestem mega zadowolona z wykonania i jakości.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 lipca 2021, 14:06

kic83, Zulugula, edyciak., Nowastaraczka, Ladyo, Lalia, Clover, Fragaria, dmg111, Suszarka, Tajka, SzalonaOna, KarolinaMaria, emdar, calanthe lubią tę wiadomość

’94
    17.10.2020 Staś ♥️
    godz. 3:55, waga 4050g, długość 56cm
    17.11.2023 Basia ♥️
    godz. 16:39, waga 3860 g długość 55 cm
  • kic83 Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2021, 21:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kiniusia
    jaki Twój syn jest już duży😚
    Śliczna wkładka!

kiniusia270 lubi tę wiadomość

Córcia❤️05.2015 (3 cs) 39t1d - 2650 g hipotrofia // spadek do 2450 g SN
    Synek💙10.2020 (5cs) - 40t2d - 3100 g spadek do 2895 SN+CC
    mhsv9vvjge47oh9x.png[/url]
    nqtkdf9hy13p613h.png
    Autoimmunologiczne zapalenie tarczycy + jej niedoczynność
  • Meggi110818 Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2021, 21:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lalia wrote:
    Dziewczyny, nadrobiłam pobieżnie 😘

Tajka, jesteś dla mnie prawdziwą bohaterką ❤️ śliczną masz córcie 😘

Meggi, Oliwka urocza 😍 i Olek też zjadłby gazetę 😅

Edyciak, nie wiedziałam Twojego Olka ale solidny z niego chłopczyk 💪 a mi się wydawało, że mój 8,4kg jest duży jak na ten wiek 😂

Ounai, zdjęcia Marty na 10 mscy fantastyczne 🤩 a wózek z tą wkładką super 👌

U nas mega intensywnie 🤯
    Wczoraj wyjeżdżaliśmy z domu po 10 rano i tak lało, że ulice były nieprzejezdne, więc na starcie się załamaliśmy 🤦 a prognozy pokazywały cały weekend 90% opadów.. ale im bliżej celu, tym temperatura wyższa a pogoda coraz ładniejsza ☀️ hotel jest bardzo fajny, mamy pokój na parterze więc żadnego problemu z wózkiem, przemiła obsługa, realizacja bonu, w cenie basen, siłownia, sala zabaw dla dzieci, chyba sauna i śniadanie. Pokój przestronny, z lodówką, nawet jak poprosiliśmy o łóżeczko turystyczne to jest jeszcze sporo miejsca. Minus za to, że są remonty na drogach 🥴a najwięcej właśnie tu na miejscu, ale i tak w główne punkty podjeżdżamy autem więc da się przeżyć 👍 Olek jest fantastycznym towarzyszem podróży 💙 w samochodzie spał albo się bawił, tutaj nikogo się nie boi, jeździ z nami w wózku, czaruje panie z recepcji uśmiechem 😁 na basenie na początku był zdystansowany, ale się nie bał, dzisiaj już było szaleństwo 😂 w sali zabaw chciał wylizać wszystkie kulki z basenu, matka musiała pilnować (i siedzieć tam z nim, bo przecież on jeszcze nie siedzi) 🤭 w dzień prawie nie śpi, ale też nie marudzi bo nie ma czasu, tak go wszystko ciekawi🤷 pospacerowalismy po Polańczyku i Zaporze nad Jeziorem Solińskim 😎 jutro po śniadaniu już wracamy, ale niesamowicie się cieszę że udało nam się wyskoczyć na te 3 dni 💛

Ale żeby nie było tak pięknie, to oczywiście musiałam się czymś podtruć i chyba przez godzinę myślałam, że się wykończe😰 i mimo że diety nie pilnowałam i wjechało i piwo bezalkoholowe i szarlotka z lodami i gofr i pizza i placki po węgiersku, to do domu wrócę chyba z kilo lżejsza przez to zatrucie 😜

To super czas macie. Zazdroszczę. Też musimy się wyrwać gdzieś chociaż na te 2-3 dni.

Tak Oliwka jest wszystko i wszędzie - żerna. Co tylko ma w zasięgu to najpierw ląduje w buzi, później ewentualnie się tym pobawi, poogląda . Wczoraj na język poszła ściana z cegły, dzisiaj podnóżek w wc🙄. U pediatry też wszystko pakowała do buzi, krzesło lizać chciała, stetoskop ciągnęła lekarce i do buzi, przewijak, lekarka w końcu w żarcie powiedziała żebyśmy już szły bo Oliwka zje jej cały gabinet 🙈
    Mam nadzieję że brak wybiórczości zostanie jej przy normalnym jedzeniu 😁

Zulugula, Lalia lubią tę wiadomość

O ❤️
    Z ❤️
  • Meggi110818 Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2021, 21:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kiniusia piękny uśmiech Synka, a te ząbki takie urocze 😍

Kic koniecznie daj namiar na ten hotel👌

O ❤️
    Z ❤️
  • Enigvaa Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2021, 22:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Meggi110818 wrote:
    To super czas macie. Zazdroszczę. Też musimy się wyrwać gdzieś chociaż na te 2-3 dni.

Tak Oliwka jest wszystko i wszędzie - żerna. Co tylko ma w zasięgu to najpierw ląduje w buzi, później ewentualnie się tym pobawi, poogląda . Wczoraj na język poszła ściana z cegły, dzisiaj podnóżek w wc🙄. U pediatry też wszystko pakowała do buzi, krzesło lizać chciała, stetoskop ciągnęła lekarce i do buzi, przewijak, lekarka w końcu w żarcie powiedziała żebyśmy już szły bo Oliwka zje jej cały gabinet 🙈
    Mam nadzieję że brak wybiórczości zostanie jej przy normalnym jedzeniu 😁

Malwi tez tak ma, co zlapie do reki to od razu trzeba zjesc. Siluje sie z moja pidzama, musze ja usypiac odkryta bo od razu ciagnie pieluche do zjedzenia. I z jedzeniem nie ma problemu, nawet jak jej nie smakuje i ja wstrząsa to i tak chce jesc 🤣

Lalia lubi tę wiadomość

🔸28 lat

Wysłany: 2 lipca 2021, 22:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kic nie wiem czy pisalam, mialam zamiar, ale nie pamietam. Nie mozesz nam takich zdjec wrzucac! Zazdroszcze odpoczynku! 😍

Edyciak widzialam Aleksa i wcale na swoja wage nie wyglada, super chlopak i jak ladnie siedzi!

Ounai Martusia w zoltym fotelu wymiata! Widac po niej ze to mala agentka, cos czuje ze z nia zawsze bedziecie mieli wesolo 😍

Tajka coz ja moge powiedziec, kłaniam sie! Jestes bohaterka! I to juz 2 miesiace! Jak to szybko zlecialo 🙈

Kiniusia bardzo ladny wzor tej wkladki. A model przeuroczy z tym uśmieszkiem 😍

kiniusia270, kic83 lubią tę wiadomość

🔸28 lat

Wysłany: 2 lipca 2021, 22:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miały być zimowe zwierzęta 😅 Dobrze, że jednak wzięłam tą, przynajmniej już nie będą mówić jaka ładna dziewczynka 😂🙈

Co do wagi, Stasio ma jakieś 9 kg i nosi rozmiar 74/80 także widzę, że przyhamował ze wzrostem.

Zapomniałam pisać, przedwczoraj byl pierwszy lot z łóżka 😭 odwróciłam się na 2s po spodnie…. Na szczęście aż tak wysokiego łoża nie mamy i zdążyłam zamortyzować upadek podsuwając stopę pod główkę. Gdyby nie mój krzyk z przerażenia to pewnie nawet by nie jęknął 😳 Mam nadzieje, ze to był pierwszy i ostatni raz

’94
    17.10.2020 Staś ♥️
    godz. 3:55, waga 4050g, długość 56cm
    17.11.2023 Basia ♥️
    godz. 16:39, waga 3860 g długość 55 cm
  • Lalia Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2021, 22:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kinga, Staszko jak zwykle rewelacja 😍😍😍 skradł moje serce koszulką 💙🐼

"Dopóki walczysz, jesteś zwycięzcą"
    Św. Augustyn

💙💙 Aleksander 💙💙
    🎂18.12.2020 r. (38+4)🕖 7:12 ⚖️ 3500g📏 53 cm
    age.png

💙💙 Kacper 💙💙
    🎂13.01.2023 r. (39+1) 🕐00:57 ⚖️3280 g 📏58 cm
    age.png
  • Ounai Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2021, 22:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lalia, biedaku. Wreszcie się wyrwaliście i taka akcja. Współczuję Ci :(

Tajka, zapomniała Ciebie napisać. Po pierwsze mała jest cudowna. A poza drugie jesteś prawdziwą bohaterką! Mam nadzieję, że wyjdzie Ci to karmienie piersią bo należy Ciebie się jak żadnej z nas!

Lalia lubi tę wiadomość

BOY 2015
    GIRL 2020
    CB 2025 💔
  • Fragaria Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2021, 22:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadrobiłam, ale zasypiam na siedząco 😑 u nas znów infekcja, choruje i starszy i młodszy. Gorączka prawie po 40stopni 🤒 😮

Ona i On 36lat
    +
    02.2016 Syn ❤️
    12.2019 Aniołek (12 tc)
    11.2020 Synek 💙
  • dmg111 Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2021, 23:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    B

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 lipca 2021, 15:54

• Clover Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2021, 23:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ounai, super ten wózek! Wkładka pięknie się wkomponowała. A Marta chyba bardzo zadowolona 😁

Kiniusia, jaki przystojny wesołek z Twojego synka 😍

Lalia, super, że tak ciekawie spędziliście ten czas. Bardzo współczuję zatrucia, mam nadzieję, że już Ci lepiej 😘

Fragaria, dużo zdrówka dla Twoich chłopaków!

Lalia, kiniusia270 lubią tę wiadomość

06.02.2021 👶💙

age.png
  • Clover Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2021, 23:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się trochę wkręciłam w oglądanie Euro, mimo, że nie jestem jakąś fanką piłki nożnej, ale czasem oglądnę sobie mecz kiedy Olek już śpi. W naszej okolicy jest kręgielnia, która organizuje konkurs polegający na typowaniu wyników meczów i dzisiaj udało mi się trafić i wygrałam kubek kibica 🤣 Gdyby udało się jeszcze wytypować strzelca pierwszej bramki, to bym wygrała rezerwację toru na godzinę, ale niestety nie trafiłam. Ale jest jeszcze kilka meczów do końca Euro, a jeśli się nie uda to mąż powiedział, że i tak mnie zabierze na kręgle 😁

Lalia, KarolinaMaria, Suszarka, Ladyo lubią tę wiadomość

06.02.2021 👶💙

age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 lipca 2021, 23:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ZielonaHerbata wrote:
    Kiedy Wasze dzieci zaczęły spędzać dużo czasu na brzuchu? Tak że ta pozycja już im się podobała i nie wymagała wysiłku ?
    Matyldzi późno szczerze mówiąc. Dopiero koło 4-5miesiaca. Ale do dziś nie jest fanką brzucha :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 lipca 2021, 23:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ladyo wrote:
    Cześć Mamusie w piątek (musiałam sprawdzić w kalendarzu czy to na pewno piątek :D ). Dziś mam wreszcie wizytę u fizjo urogin, bo ostatnio mi odwołała. Jestem bardzo ciekawa! Wysypka u Amelki nadal spora choć lepsza delikatnie niż wczoraj. Mąż wczoraj wrócił do pracy, dziś idzie na noc i trochę mnie to stresuje… Jaga w niedziele wyjeżdża na obóz to juz całkiem będziemy same w domu. Ale damy rade, nie przeżywam :) Ina cieszę się się wyniki dobre! Motylku a jak kardiolog Matyldzi?
    Trochę jestem zawiedziona, ale dziękuję że pytasz. Ogólnie tyle czasu czekania na wizytę, a okazało się, że lekarka tylko ja osłuchała, zrobiła ekg (powiedziała że tu wszystko ok), a na usg serca wpisali nas na poniedziałek rano (także znów muszę wziąć wolne chyba :/)... Póki co cieszę się że wszystko ok, ale u nas isg będzie decydujące, bo ta dziurkę było widać właśnie na usg.

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 lipca 2021, 23:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadrobilam wszystko :)

My korzystamy pełna para. Spacery, latanie po Ogrodzie na boso, morze, plaża...

Ogólnie zimno, jakieś 20 stopni😂 ale przynajmniej nie pada jak wczoraj. Cała drogę jechaliśmy to lało jak z cebra. Aż się odechciewało. Na szczęście już ma się obyć bez deszczu i oby tak było.

W niedzielę wieczorem wracamy to pewnie się uaktywnię.

Pozdrawiam Was :)

dmg111, Suszarka, Ounai, Inaa89, Clover lubią tę wiadomość

• Ounai Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2021, 08:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    01.05.2021 73,9 kg
    08.05.2021 74,7 kg
    15.05.2021 74,7 kg
    22.05.2021 73,5 kg
    29.05.2021 73,5 kg
    12.06.2021 73,8 kg
    19.05.2021 74,5 kg
    26.06.2021 73,7 kg
    03.07.2021 73,9 kg

U mnie jak widać lipa. Właśnie zrobiłam panel tarczycowy i hemoglobine glikowana. I umowie się do lekarza. Zostawiłam w lab znowu 150zl, ale teraz będę mieć już komplet badań. Kazałam sobie zrobić tsh, ft3, ft4, anty tg i anty tpo.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 lipca 2021, 08:29

Lalia, SzalonaOna lubią tę wiadomość

BOY 2015
    GIRL 2020
    CB 2025 💔
‹‹ 3788 3789 3790 3791 3792 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kwas foliowy podczas starania o dziecko, kwas foliowy w ciąży - dlaczego tak ważny?

Kwas foliowy to witamina z grupy B, o której żadna starająca się o ciążę kobieta, nie powinna zapominać! Kwas foliowy ma ogromny wpływ na rozwój płodu, prawidłowy przebieg ciąży, ale i również płodność kobiety! Dodatkowo przeczytaj dlaczego suplementacja kwasu foliowego zalecana jest czasem również dla mężczyzn.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Choroby endometrium - jakie są najczęstsze?

Czym jest endometrium, a czym endometrioza? Jakie mogą być inne choroby endometrium i jak się objawiają? Jaka grubość endometrium jest optymalna podczas starań o dziecko? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Nie pozwól, by decydował przypadek – świadomie zaplanuj swoje rodzicielstwo

Planowanie rodziny to proces, który wymaga nie tylko przygotowania emocjonalnego, ale również kompleksowego podejścia zdrowotnego. Współczesna medycyna oferuje narzędzia, które pozwalają przyszłym rodzicom świadomie zadbać o zdrowie swojego potomstwa. W tym kontekście niezwykle istotne jest zrozumienie roli genetyki i docenienie możliwości wczesnego wykrywania ryzyka chorób dziedzicznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ