X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Gorące mamuśki 🤰❤️
Odpowiedz

Gorące mamuśki 🤰❤️

Oceń ten wątek:
  • Lalia Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2021, 21:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, nadrobiłam pobieżnie 😘

Tajka, jesteś dla mnie prawdziwą bohaterką ❤️ śliczną masz córcie 😘

Meggi, Oliwka urocza 😍 i Olek też zjadłby gazetę 😅

Edyciak, nie wiedziałam Twojego Olka ale solidny z niego chłopczyk 💪 a mi się wydawało, że mój 8,4kg jest duży jak na ten wiek 😂

Ounai, zdjęcia Marty na 10 mscy fantastyczne 🤩 a wózek z tą wkładką super 👌

U nas mega intensywnie 🤯
    Wczoraj wyjeżdżaliśmy z domu po 10 rano i tak lało, że ulice były nieprzejezdne, więc na starcie się załamaliśmy 🤦 a prognozy pokazywały cały weekend 90% opadów.. ale im bliżej celu, tym temperatura wyższa a pogoda coraz ładniejsza ☀️ hotel jest bardzo fajny, mamy pokój na parterze więc żadnego problemu z wózkiem, przemiła obsługa, realizacja bonu, w cenie basen, siłownia, sala zabaw dla dzieci, chyba sauna i śniadanie. Pokój przestronny, z lodówką, nawet jak poprosiliśmy o łóżeczko turystyczne to jest jeszcze sporo miejsca. Minus za to, że są remonty na drogach 🥴a najwięcej właśnie tu na miejscu, ale i tak w główne punkty podjeżdżamy autem więc da się przeżyć 👍 Olek jest fantastycznym towarzyszem podróży 💙 w samochodzie spał albo się bawił, tutaj nikogo się nie boi, jeździ z nami w wózku, czaruje panie z recepcji uśmiechem 😁 na basenie na początku był zdystansowany, ale się nie bał, dzisiaj już było szaleństwo 😂 w sali zabaw chciał wylizać wszystkie kulki z basenu, matka musiała pilnować (i siedzieć tam z nim, bo przecież on jeszcze nie siedzi) 🤭 w dzień prawie nie śpi, ale też nie marudzi bo nie ma czasu, tak go wszystko ciekawi🤷 pospacerowalismy po Polańczyku i Zaporze nad Jeziorem Solińskim 😎 jutro po śniadaniu już wracamy, ale niesamowicie się cieszę że udało nam się wyskoczyć na te 3 dni 💛

Ale żeby nie było tak pięknie, to oczywiście musiałam się czymś podtruć i chyba przez godzinę myślałam, że się wykończe😰 i mimo że diety nie pilnowałam i wjechało i piwo bezalkoholowe i szarlotka z lodami i gofr i pizza i placki po węgiersku, to do domu wrócę chyba z kilo lżejsza przez to zatrucie 😜

kic83, kiniusia270, Zulugula, Nowastaraczka, Ladyo, Ounai, Clover, dmg111, Suszarka, Tajka, Inaa89 lubią tę wiadomość

"Dopóki walczysz, jesteś zwycięzcą"
    Św. Augustyn

💙💙 Aleksander 💙💙
    🎂18.12.2020 r. (38+4)🕖 7:12 ⚖️ 3500g📏 53 cm
    age.png

💙💙 Kacper 💙💙
    🎂13.01.2023 r. (39+1) 🕐00:57 ⚖️3280 g 📏58 cm
    age.png
  • kar_oliv Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2021, 21:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tajka za Twój upór i wytrwałość należy Ci się medal!!! 🥇Jesteś niesamowita!!!

Lalia lubi tę wiadomość

atdcgu1rjappkskg.png
  • kic83 Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2021, 21:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tajka
    dla Ciebie 🏅

Ounai
    Martusia cudna, już taka duża...ten czas leci jak oszalały.

Edyciak
    Ale szybko Ci się rozwija Oluś! Super chłopak z niego.

Meggi
    śliczna Oliwia.

Lalia
    z takim cudnym dzieckiem to nie dziwię się że chcecie albo już zrobiliście drugie 🤞dużo zdrówka, współczuję zatrucia.

Meggi110818, edyciak., Lalia, Suszarka lubią tę wiadomość

Córcia❤️05.2015 (3 cs) 39t1d - 2650 g hipotrofia // spadek do 2450 g SN
    Synek💙10.2020 (5cs) - 40t2d - 3100 g spadek do 2895 SN+CC
    mhsv9vvjge47oh9x.png[/url]
    nqtkdf9hy13p613h.png
    Autoimmunologiczne zapalenie tarczycy + jej niedoczynność
  • kiniusia270 Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2021, 21:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadrobiłam i w końcu mam chwile, żeby coś napisać 😅

Martusia jaka już pannica 🤭❤️ Śliczna dziewczynka 🥰

Edyciak Olek jaki przystojniak 😊

Kic zazdro 😍 Daj namiary gdzie taka miejscówka 🏝🏖

Tajka wielki szacun, podziwiam siłę i determinację ❤️

Dzisiaj próbowałam kilka razy coś napisać ale dzieć mi nie pozwalał 🙈 Od kilku dni tylko pilnuje Stanleya, żeby sobie nie zrobił krzywdy… czuję się jakbym z dnia na dzień walczyła o przeżycie 😂 Stanley przez średnio 80% swojej aktywności nie robi nic innego tylko wstaje i siada przy czym się da plus próbuje robić kroki w bok 🤦‍♀️ Zainteresowanie zabawkami spadło… jedynie piłka czy kuleczkami chwile się zajmie.

Dzisiaj w końcu przyszła wkładka do wózka, zamówiłam w końcu z Minky Baby handmade, bo nie chciało mi się czekać tyle czasu a i tak przez to, ze mieli problem z materiałem w hurtowni i koniec końców wzięłam inny czekałam 2 tygodnie 😅 ale jestem mega zadowolona z wykonania i jakości.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 lipca 2021, 14:06

kic83, Zulugula, edyciak., Nowastaraczka, Ladyo, Lalia, Clover, Fragaria, dmg111, Suszarka, Tajka, SzalonaOna, KarolinaMaria, emdar, calanthe lubią tę wiadomość

’94
    17.10.2020 Staś ♥️
    godz. 3:55, waga 4050g, długość 56cm
    17.11.2023 Basia ♥️
    godz. 16:39, waga 3860 g długość 55 cm
  • kic83 Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2021, 21:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kiniusia
    jaki Twój syn jest już duży😚
    Śliczna wkładka!

kiniusia270 lubi tę wiadomość

Córcia❤️05.2015 (3 cs) 39t1d - 2650 g hipotrofia // spadek do 2450 g SN
    Synek💙10.2020 (5cs) - 40t2d - 3100 g spadek do 2895 SN+CC
    mhsv9vvjge47oh9x.png[/url]
    nqtkdf9hy13p613h.png
    Autoimmunologiczne zapalenie tarczycy + jej niedoczynność
  • Meggi110818 Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2021, 21:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lalia wrote:
    Dziewczyny, nadrobiłam pobieżnie 😘

Tajka, jesteś dla mnie prawdziwą bohaterką ❤️ śliczną masz córcie 😘

Meggi, Oliwka urocza 😍 i Olek też zjadłby gazetę 😅

Edyciak, nie wiedziałam Twojego Olka ale solidny z niego chłopczyk 💪 a mi się wydawało, że mój 8,4kg jest duży jak na ten wiek 😂

Ounai, zdjęcia Marty na 10 mscy fantastyczne 🤩 a wózek z tą wkładką super 👌

U nas mega intensywnie 🤯
    Wczoraj wyjeżdżaliśmy z domu po 10 rano i tak lało, że ulice były nieprzejezdne, więc na starcie się załamaliśmy 🤦 a prognozy pokazywały cały weekend 90% opadów.. ale im bliżej celu, tym temperatura wyższa a pogoda coraz ładniejsza ☀️ hotel jest bardzo fajny, mamy pokój na parterze więc żadnego problemu z wózkiem, przemiła obsługa, realizacja bonu, w cenie basen, siłownia, sala zabaw dla dzieci, chyba sauna i śniadanie. Pokój przestronny, z lodówką, nawet jak poprosiliśmy o łóżeczko turystyczne to jest jeszcze sporo miejsca. Minus za to, że są remonty na drogach 🥴a najwięcej właśnie tu na miejscu, ale i tak w główne punkty podjeżdżamy autem więc da się przeżyć 👍 Olek jest fantastycznym towarzyszem podróży 💙 w samochodzie spał albo się bawił, tutaj nikogo się nie boi, jeździ z nami w wózku, czaruje panie z recepcji uśmiechem 😁 na basenie na początku był zdystansowany, ale się nie bał, dzisiaj już było szaleństwo 😂 w sali zabaw chciał wylizać wszystkie kulki z basenu, matka musiała pilnować (i siedzieć tam z nim, bo przecież on jeszcze nie siedzi) 🤭 w dzień prawie nie śpi, ale też nie marudzi bo nie ma czasu, tak go wszystko ciekawi🤷 pospacerowalismy po Polańczyku i Zaporze nad Jeziorem Solińskim 😎 jutro po śniadaniu już wracamy, ale niesamowicie się cieszę że udało nam się wyskoczyć na te 3 dni 💛

Ale żeby nie było tak pięknie, to oczywiście musiałam się czymś podtruć i chyba przez godzinę myślałam, że się wykończe😰 i mimo że diety nie pilnowałam i wjechało i piwo bezalkoholowe i szarlotka z lodami i gofr i pizza i placki po węgiersku, to do domu wrócę chyba z kilo lżejsza przez to zatrucie 😜

To super czas macie. Zazdroszczę. Też musimy się wyrwać gdzieś chociaż na te 2-3 dni.

Tak Oliwka jest wszystko i wszędzie - żerna. Co tylko ma w zasięgu to najpierw ląduje w buzi, później ewentualnie się tym pobawi, poogląda . Wczoraj na język poszła ściana z cegły, dzisiaj podnóżek w wc🙄. U pediatry też wszystko pakowała do buzi, krzesło lizać chciała, stetoskop ciągnęła lekarce i do buzi, przewijak, lekarka w końcu w żarcie powiedziała żebyśmy już szły bo Oliwka zje jej cały gabinet 🙈
    Mam nadzieję że brak wybiórczości zostanie jej przy normalnym jedzeniu 😁

Zulugula, Lalia lubią tę wiadomość

O ❤️
    Z ❤️
  • Meggi110818 Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2021, 21:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kiniusia piękny uśmiech Synka, a te ząbki takie urocze 😍

Kic koniecznie daj namiar na ten hotel👌

O ❤️
    Z ❤️
  • Enigvaa Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2021, 22:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Meggi110818 wrote:
    To super czas macie. Zazdroszczę. Też musimy się wyrwać gdzieś chociaż na te 2-3 dni.

Tak Oliwka jest wszystko i wszędzie - żerna. Co tylko ma w zasięgu to najpierw ląduje w buzi, później ewentualnie się tym pobawi, poogląda . Wczoraj na język poszła ściana z cegły, dzisiaj podnóżek w wc🙄. U pediatry też wszystko pakowała do buzi, krzesło lizać chciała, stetoskop ciągnęła lekarce i do buzi, przewijak, lekarka w końcu w żarcie powiedziała żebyśmy już szły bo Oliwka zje jej cały gabinet 🙈
    Mam nadzieję że brak wybiórczości zostanie jej przy normalnym jedzeniu 😁

Malwi tez tak ma, co zlapie do reki to od razu trzeba zjesc. Siluje sie z moja pidzama, musze ja usypiac odkryta bo od razu ciagnie pieluche do zjedzenia. I z jedzeniem nie ma problemu, nawet jak jej nie smakuje i ja wstrząsa to i tak chce jesc 🤣

Lalia lubi tę wiadomość

🔸28 lat

Wysłany: 2 lipca 2021, 22:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kic nie wiem czy pisalam, mialam zamiar, ale nie pamietam. Nie mozesz nam takich zdjec wrzucac! Zazdroszcze odpoczynku! 😍

Edyciak widzialam Aleksa i wcale na swoja wage nie wyglada, super chlopak i jak ladnie siedzi!

Ounai Martusia w zoltym fotelu wymiata! Widac po niej ze to mala agentka, cos czuje ze z nia zawsze bedziecie mieli wesolo 😍

Tajka coz ja moge powiedziec, kłaniam sie! Jestes bohaterka! I to juz 2 miesiace! Jak to szybko zlecialo 🙈

Kiniusia bardzo ladny wzor tej wkladki. A model przeuroczy z tym uśmieszkiem 😍

kiniusia270, kic83 lubią tę wiadomość

🔸28 lat

Wysłany: 2 lipca 2021, 22:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miały być zimowe zwierzęta 😅 Dobrze, że jednak wzięłam tą, przynajmniej już nie będą mówić jaka ładna dziewczynka 😂🙈

Co do wagi, Stasio ma jakieś 9 kg i nosi rozmiar 74/80 także widzę, że przyhamował ze wzrostem.

Zapomniałam pisać, przedwczoraj byl pierwszy lot z łóżka 😭 odwróciłam się na 2s po spodnie…. Na szczęście aż tak wysokiego łoża nie mamy i zdążyłam zamortyzować upadek podsuwając stopę pod główkę. Gdyby nie mój krzyk z przerażenia to pewnie nawet by nie jęknął 😳 Mam nadzieje, ze to był pierwszy i ostatni raz

’94
    17.10.2020 Staś ♥️
    godz. 3:55, waga 4050g, długość 56cm
    17.11.2023 Basia ♥️
    godz. 16:39, waga 3860 g długość 55 cm
  • Lalia Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2021, 22:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kinga, Staszko jak zwykle rewelacja 😍😍😍 skradł moje serce koszulką 💙🐼

"Dopóki walczysz, jesteś zwycięzcą"
    Św. Augustyn

💙💙 Aleksander 💙💙
    🎂18.12.2020 r. (38+4)🕖 7:12 ⚖️ 3500g📏 53 cm
    age.png

💙💙 Kacper 💙💙
    🎂13.01.2023 r. (39+1) 🕐00:57 ⚖️3280 g 📏58 cm
    age.png
  • Ounai Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2021, 22:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lalia, biedaku. Wreszcie się wyrwaliście i taka akcja. Współczuję Ci :(

Tajka, zapomniała Ciebie napisać. Po pierwsze mała jest cudowna. A poza drugie jesteś prawdziwą bohaterką! Mam nadzieję, że wyjdzie Ci to karmienie piersią bo należy Ciebie się jak żadnej z nas!

Lalia lubi tę wiadomość

👩🏻‍🦰40🧔🏻38
    👦🏻2015
    👱🏻‍♀2020

Starania od czerwca 2025 (5cs po usunięciu jajowodu)
    CP 2025 💔 7tc - 5.08.2025

Usunięcie lewego jajowodu

AMH (4dc) 1,83 ng/ml
    Glukoza 98 mg/ml
    Insulina 8,70 µIU/ml
    TSH 1,47 µIU/ml
    FT4 0,94 ng/dl
    FSH (4dc) 4,67 mIU/ml
    LH (4dc) 2,21 mIU/ml
    Estradiol (4dc) 43,00 pg/ml
    Prolaktyna (4dc) 6,87 ng/ml
    Progesteron (8dpo) 32,27 ng/ml
    Wymazy MUCHa negatywne
  • Fragaria Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2021, 22:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadrobiłam, ale zasypiam na siedząco 😑 u nas znów infekcja, choruje i starszy i młodszy. Gorączka prawie po 40stopni 🤒 😮

Ona i On 36lat
    +
    02.2016 Syn ❤️
    12.2019 Aniołek (12 tc)
    11.2020 Synek 💙
  • dmg111 Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2021, 23:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    B

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 lipca 2021, 15:54

• Clover Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2021, 23:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ounai, super ten wózek! Wkładka pięknie się wkomponowała. A Marta chyba bardzo zadowolona 😁

Kiniusia, jaki przystojny wesołek z Twojego synka 😍

Lalia, super, że tak ciekawie spędziliście ten czas. Bardzo współczuję zatrucia, mam nadzieję, że już Ci lepiej 😘

Fragaria, dużo zdrówka dla Twoich chłopaków!

Lalia, kiniusia270 lubią tę wiadomość

06.02.2021 👶💙

age.png
  • Clover Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2021, 23:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się trochę wkręciłam w oglądanie Euro, mimo, że nie jestem jakąś fanką piłki nożnej, ale czasem oglądnę sobie mecz kiedy Olek już śpi. W naszej okolicy jest kręgielnia, która organizuje konkurs polegający na typowaniu wyników meczów i dzisiaj udało mi się trafić i wygrałam kubek kibica 🤣 Gdyby udało się jeszcze wytypować strzelca pierwszej bramki, to bym wygrała rezerwację toru na godzinę, ale niestety nie trafiłam. Ale jest jeszcze kilka meczów do końca Euro, a jeśli się nie uda to mąż powiedział, że i tak mnie zabierze na kręgle 😁

Lalia, KarolinaMaria, Suszarka, Ladyo lubią tę wiadomość

06.02.2021 👶💙

age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 lipca 2021, 23:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ZielonaHerbata wrote:
    Kiedy Wasze dzieci zaczęły spędzać dużo czasu na brzuchu? Tak że ta pozycja już im się podobała i nie wymagała wysiłku ?
    Matyldzi późno szczerze mówiąc. Dopiero koło 4-5miesiaca. Ale do dziś nie jest fanką brzucha :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 lipca 2021, 23:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ladyo wrote:
    Cześć Mamusie w piątek (musiałam sprawdzić w kalendarzu czy to na pewno piątek :D ). Dziś mam wreszcie wizytę u fizjo urogin, bo ostatnio mi odwołała. Jestem bardzo ciekawa! Wysypka u Amelki nadal spora choć lepsza delikatnie niż wczoraj. Mąż wczoraj wrócił do pracy, dziś idzie na noc i trochę mnie to stresuje… Jaga w niedziele wyjeżdża na obóz to juz całkiem będziemy same w domu. Ale damy rade, nie przeżywam :) Ina cieszę się się wyniki dobre! Motylku a jak kardiolog Matyldzi?
    Trochę jestem zawiedziona, ale dziękuję że pytasz. Ogólnie tyle czasu czekania na wizytę, a okazało się, że lekarka tylko ja osłuchała, zrobiła ekg (powiedziała że tu wszystko ok), a na usg serca wpisali nas na poniedziałek rano (także znów muszę wziąć wolne chyba :/)... Póki co cieszę się że wszystko ok, ale u nas isg będzie decydujące, bo ta dziurkę było widać właśnie na usg.

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 lipca 2021, 23:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadrobilam wszystko :)

My korzystamy pełna para. Spacery, latanie po Ogrodzie na boso, morze, plaża...

Ogólnie zimno, jakieś 20 stopni😂 ale przynajmniej nie pada jak wczoraj. Cała drogę jechaliśmy to lało jak z cebra. Aż się odechciewało. Na szczęście już ma się obyć bez deszczu i oby tak było.

W niedzielę wieczorem wracamy to pewnie się uaktywnię.

Pozdrawiam Was :)

dmg111, Suszarka, Ounai, Inaa89, Clover lubią tę wiadomość

• Ounai Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2021, 08:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    01.05.2021 73,9 kg
    08.05.2021 74,7 kg
    15.05.2021 74,7 kg
    22.05.2021 73,5 kg
    29.05.2021 73,5 kg
    12.06.2021 73,8 kg
    19.05.2021 74,5 kg
    26.06.2021 73,7 kg
    03.07.2021 73,9 kg

U mnie jak widać lipa. Właśnie zrobiłam panel tarczycowy i hemoglobine glikowana. I umowie się do lekarza. Zostawiłam w lab znowu 150zl, ale teraz będę mieć już komplet badań. Kazałam sobie zrobić tsh, ft3, ft4, anty tg i anty tpo.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 lipca 2021, 08:29

Lalia, SzalonaOna lubią tę wiadomość

👩🏻‍🦰40🧔🏻38
    👦🏻2015
    👱🏻‍♀2020

Starania od czerwca 2025 (5cs po usunięciu jajowodu)
    CP 2025 💔 7tc - 5.08.2025

Usunięcie lewego jajowodu

AMH (4dc) 1,83 ng/ml
    Glukoza 98 mg/ml
    Insulina 8,70 µIU/ml
    TSH 1,47 µIU/ml
    FT4 0,94 ng/dl
    FSH (4dc) 4,67 mIU/ml
    LH (4dc) 2,21 mIU/ml
    Estradiol (4dc) 43,00 pg/ml
    Prolaktyna (4dc) 6,87 ng/ml
    Progesteron (8dpo) 32,27 ng/ml
    Wymazy MUCHa negatywne
‹‹ 3788 3789 3790 3791 3792 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

3 naturalne sposoby na mdłości w ciąży

Mdłości i nudności to jedna z najczęstszych i najbardziej typowych dolegliwości w pierwszych tygodniach ciąży. Czym są one spowodowane i jak sobie pomóc? Poznaj sprawdzone i skuteczne sposoby, jak zmniejszyć mdłości w ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Gdzie rodzić - wybór szpitala do porodu

Poród to wyjątkowa chwila. Wraz ze zbliżającym się terminem porodu, wiele kobiet zastanawia się gdzie rodzić. Warto poświęcić trochę czasu na wybór szpitala, w którym chciałabyś aby przyszło na świat Twoje dziecko. Przeczytaj jak się do tego dobrze przygotować, czym się kierować przy wyborze szpitala i jakie informacje zebrać na temat wybranej placówki.   

CZYTAJ WIĘCEJ