X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Gorące mamuśki 🤰❤️
Odpowiedz

Gorące mamuśki 🤰❤️

Oceń ten wątek:
  • Inaa89 Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2021, 15:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ounai wrote:
    A dlaczego nie chcecie żeby miała tam gdzie ma szkołę? Pewnie będzie jej przykro że ma iść z obcymi dziećmi a nie z kolegami z klasy. Może nie warto takie kombinować ze względu na dziecko.
    To nie ma znaczenia, bo i tak w klasie nie wszystkie dzieci są z jednej parafii. Bynajmniej u nas tak jest. Już dwóch synów szło do komunii i dzieci z klasy miały komunię w różnych terminach i różnych kościołach.

02.06 13 dpo II
    03.06 14 dpo beta 181, prog 25,29
    06.06 17 dpo beta 700
    28+6 1496g <3
    17.12.2020 ur się Tymek 💙 2245g i 48cm szczęścia 🥰

f2wlanliic1wg5qa.png
  • Suszarka Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2021, 15:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anetka, ze mną mąż był jeden raz u fizjo. Wzięłam go bo miałam dość latania po lekarzach sama, a na poprzedniej wizycie Iga się darła okrągłą godzinę. Oczywiście jak byliśmy oboje to ani nie jęknęła. A, w międzyczasie oczywiście zapomniał o tej wizycie i na szybko kombinował wyjście z pracy. Stwierdziłam że wolę iść sama niż słuchać jego fochów na to że musiał się urwać z pracy.

U nas armagedon, kolejna noc z 6 czy 7 pobudkami. W dzień płaczki, jęczenie i ciągnięcie się za ucho. Godzinę temu się poddałam i dałam Nurofen.

Iga ❤️ 7.01.2021
    Jagoda ❤️ 7.04.2022
  • Ounai Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2021, 15:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ladyo wrote:
    Ounai u nas w ogóle nie ma zwyczaju ze idzie się do komunii ze szkoła. Każde dziecko idzie w swojej parafii. Moja J. chodziła do szkoły w jednej parafii a mieszkaliśmy w innej i w tej innej szła do komunii, tak samo inne dzieci z jej klasy :) teraz od 2 lat mieszkamy w parafii gdzie ja miałam komunie, bierzmowanie itp ale ja nie lubię tej parafii i dlatego chcemy kombinować z chrztem, ale właśnie nieczęsto wyrażają zgodę :/
    Oooo to nie wiedziałam że tak jest. Ale w sumie ja się wychowałam na wsi, gdzie była jedna parafia na dwie wsie i szkoły i wszystkie dzieci z tych 2 szkół szły razem do I Komunii.

Zaszalałam dziś i zrobiłam karkówkę długo pieczona w sosie z czerwonej cebuli i żurawiny. Wyjdzie razem z ziemniakami i sałatą jakieś 800-900kcal na porcję (samo mięso ma 495kcal). Ale warto. Dobrze, że dziś jadę na niskokalorycznym śniadaniu. Zjem taka sama kolację i powinnam utrzymać deficyt.

Właśnie, Motyl, dawaj foty. To już tyle kg, na bank masz mega efekty. Pokaż przemianę...!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 lipca 2021, 15:12

SzalonaOna, Lalia lubią tę wiadomość

BOY 2015
    GIRL 2020
    CB 2025 💔
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 lipca 2021, 15:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ounai wrote:
    A dlaczego nie chcecie żeby miała tam gdzie ma szkołę? Pewnie będzie jej przykro że ma iść z obcymi dziećmi a nie z kolegami z klasy. Może nie warto takie kombinować ze względu na dziecko.
    Ona nie chce iść z klasą, tylko chce iść tu na miejscu. I w sumie nam lepiej, bo ala rodzina jest stąd właśnie. A przyjęcie też będzie tutaj. Więc bez sensu takie jeżdżenie między miejscowościami.

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 lipca 2021, 15:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ladyo wrote:
    Ounai u nas w ogóle nie ma zwyczaju ze idzie się do komunii ze szkoła. Każde dziecko idzie w swojej parafii. Moja J. chodziła do szkoły w jednej parafii a mieszkaliśmy w innej i w tej innej szła do komunii, tak samo inne dzieci z jej klasy :) teraz od 2 lat mieszkamy w parafii gdzie ja miałam komunie, bierzmowanie itp ale ja nie lubię tej parafii i dlatego chcemy kombinować z chrztem, ale właśnie nieczęsto wyrażają zgodę :/
    Dokładnie. Z tego co czytam teraz, to każde dziecko idzie w swojej parafii a nie tam gdzie szkoła...

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 lipca 2021, 15:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lalia wrote:
    Meggi, cieszę się że chrzciny udane 😁

Motylku, super że Matylda zdrowa! A Ty masz ekstra efekty 💪 pochwal się zdjęciem przed i teraz!

Inaa, ja słyszałam że salę na komunię trzeba 2-3 lata wcześniej, ale 5-6 to już masakra 😳

Anetko, ze mną mąż jeździ na szczepienia, głównie dlatego że albo mieliśmy o 8 rano a on miał drugą zmianę, albo akurat musiał odebrać dzień wolny za nadgodziny więc akurat korzystaliśmy. U nas do przychodni może wejść dwoje rodziców co jest super, bo ja najczęściej ogarniam formalności (ankieta, podpisy, książeczka zdrowia) a mąż Olka (rozbiera, pilnuje, trzyma na szczepieniu).
    Raz wziął opiekę nad zdrowym dzieckiem jak jechaliśmy do okulisty, bo to było całkiem w innym mieście i nie wiedziałam jak Olek da radę w trasie. A raz na USG bioderek zabrałam teścia, bo też było daleko i dobrze że był bo w Olek pierwszy raz mi się tak darł w samochodzie wtedy 😅
    Poproszę żeby jutro mi mąż rano zrobił :)

Lalia lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 lipca 2021, 15:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurde wstydzę się, ale poproszę go o fotki :) zaraz zrobię jakieś małe porównanie...

kic83, dmg111, dmg111, Lalia lubią tę wiadomość

• KarolinaMaria Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2021, 15:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anetka, mój też dużo pracuje i jeśli jest w domu to idziemy zawsze razem. Robi to sam z siebie. U neurologopedy byliśmy 3 razy, z czego 2 razy z nim. Nie załatwia sobie specjalnie wolnego, bo w jego pracy to niemożliwe, jeśli jest ma drugim końcu Polski, ale jak jest w domu to korzystam.
    Nie chodzi nawet o uczestnictwo w wizycie, ale o pomoc z dojazdem. Nie muszę wtedy prowadzić, on ogarnia wózek itp., a ja się mogę skupić na zabawianiu małej. Często ma wolne piątki i wtedy chodzimy razem do fizjo, ale czasem też proponuję sama, żeby został i się wyspał, albo nas podwiózł i w tym czasie zrobił zakupy w lidlu obok, a po wszystkim odebrał. Wtedy nie tracimy wspólnego czasu na zakupy. Podsumowując, jak ma wolne to chodzimy razem, a jak ma pracę (nawet tutaj na miejscu) to chodzę sama. U nas jest trochę chodzenia po przychodniach i jakby miał być z nami zawsze, to musiałby się chyba zwolnić. Lubię jak nam towarzyszy, ale z drugiej strony jestem z siebie trochę dumna, że jakoś sama to ogarniam. Jakbym nie miała prawka albo auta to byłaby kaplica 😂

Edit i tak jak Lalia, czasem wzywam posiłki. Jak Matylda miała apogeum buntu fotelikowego, to na wizyty w innym mieście brałam mamę.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 lipca 2021, 15:27

Lalia lubi tę wiadomość

🦄 2021 r.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 lipca 2021, 15:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobra, macie moje porównanie. Czarna bielizna z teraz.

Nie widać jakiejś spektakularnej zmiany, ale jednak coś jest :) mnie cieszy nawet i to :)

80dee5678444.jpg
    fc22e5f868d7.jpg
    952ab330f8d7.jpg

Ounai, dmg111, Ladyo, Suszarka, Inaa89, Clover, kic83, KarolinaMaria, emdar, Zulugula, Lalia, Martt95, kiniusia270, kar_oliv, Nowastaraczka lubią tę wiadomość

• Ounai Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2021, 15:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wow, ale pięknie 😍 też chcę tak wyglądać... ❤️

SzalonaOna, Lalia lubią tę wiadomość

BOY 2015
    GIRL 2020
    CB 2025 💔
  • ZielonaHerbata Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2021, 15:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Motylku- kompletnie nie widać,że urodziłaś trójkę dzieci! Pięknie!☺️☺️

SzalonaOna lubi tę wiadomość

klz9df9hix7ly771.png
  • dmg111 Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2021, 15:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 sierpnia 2021, 05:49

SzalonaOna, Martt95, Nowastaraczka lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 lipca 2021, 15:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny! Moja skóra widzi te porody, a raczej odczuwa... No ale nic. Jeszcze z 15 kg i już będzie pięknie :) niedługo konsultacja z diabeto, będę czekać na wskazówki co do ćwiczeń, żeby skórę ujędrnić i zlikwidować cellulit. No i zobaczymy :)

dmg111, kic83 lubią tę wiadomość

• dmg111 Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2021, 15:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 lipca 2021, 00:31

Inaa89, ZielonaHerbata, Suszarka, Clover, Nikaa92, SzalonaOna, kic83, KarolinaMaria, emdar, Iryska, Meggi110818, Ounai, Zulugula, Ladyo, Lalia, Martt95, kiniusia270 lubią tę wiadomość

• Suszarka Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2021, 15:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Motylku 😱😱 jak możesz pisać, że nie widać spektakularnej zmiany? Powiem Ci co ja widzę:

-szczuplejsze uda i mniejszy cellulit
    -zniknely wałeczki z pleców! To jest mega i robi dużą różnicę
    -bardxiej płaski brzuch i ładniej zarysowana talia,
    -zniknely Ci też bryczesy

Moim zdaniem efekt jest MEGA! Idziesz po swoje jak burza, ogromne gratulacje 😘

dmg111, SzalonaOna, kic83, Clover, KarolinaMaria, Zulugula, Lalia lubią tę wiadomość

Iga ❤️ 7.01.2021
    Jagoda ❤️ 7.04.2022
  • Suszarka Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2021, 16:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dmg, wiedziałam że będzie super zdjęcie Julci i się nie zawiodłam 🥰 ona jest prześliczna ❤️

dmg111, kic83 lubią tę wiadomość

Iga ❤️ 7.01.2021
    Jagoda ❤️ 7.04.2022
  • Inaa89 Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2021, 16:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SzalonaOna wrote:
    U nas w ogóle nie wiem jak to będzie wyglądać...

No bo patrzcie. Mieszkamy w miejscowości X od roku. Koledy nie było bo pandemia. Z chodzi do szkoły w miejscowości Y. Jednak chcemy, by do Komunii poszła tu w miejscowości X. Druga sprawa, że w tym samym czasie raczej idzie do Komunii siostrzeniec P, więc dublują się nam goście. Dlatego też musimy ustalić miejsce przyjęcia z mama tego siostrzeńca, żebyśmy razem zrobili przyjęcie bo goście się nie rozdwoja. Więc raczej my musimy o tym zdecydować. Po trzecie, jest jeszcze matka Z, która się wpieprza i chce robić jakieś mini wesele (chyba ja pogięło), więc w ogóle dramat.

Ech, no masz rację. Ogarnę ten Kościół w tym tygodniu jeszcze. Pójdziemy póki P ma urlop...
    Już pisałam wyżej szkola nie ma znaczenia co do komunii. Do szkoły nie zawsze chodzą dzieci z jednej miejscowości czy z jednego osiedla. Jedyne co u nas jest w takim przypadku to katecheta/katechetka daje takie druczki w szkole w 3klasie i trzeba napisać do jakiej parafii dziecko przystępuje do Komunii Św. Bo to katechetki odpowiadają za przygotowanie do tego dnia, one dają dzieci wierszyki, wybierają kto śpiewa psalm, kto daje kwiaty na podziękowanie, ustawiają dzieci kto gdzie siedzi itd itd.

02.06 13 dpo II
    06.06 17 dpo beta 700
    28+6 1496g <3

f2wlanliic1wg5qa.png
  • Clover Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2021, 16:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Motylku, według mnie jest MEGA różnica, oczywiście na plus. Super! 😁💪

Dmg, ale cudowna, uśmiechnięta Julcia! 😍

dmg111, SzalonaOna lubią tę wiadomość

06.02.2021 👶💙

age.png
  • Inaa89 Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2021, 16:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Motylku woow woow woow 😯 przecież tu widać ogromne zmiany. Zgadzam się w 100% z suszarka 😘😘 jesteś mega 😘

SzalonaOna lubi tę wiadomość

02.06 13 dpo II
    06.06 17 dpo beta 700
    28+6 1496g <3

f2wlanliic1wg5qa.png
  • Inaa89 Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2021, 16:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dmg ekstra pomysł na zdjęcie! Świetny efekt 🥰 a Julcia cudowna 😍😘

dmg111 lubi tę wiadomość

02.06 13 dpo II
    06.06 17 dpo beta 700
    28+6 1496g <3

f2wlanliic1wg5qa.png
‹‹ 3798 3799 3800 3801 3802 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Dieta wegetariańska i dieta wegańska w ciąży i podczas laktacji

Czy dieta wegetariańska i wegańska w ciąży oraz podczas laktacji to dobry pomysł? Na co należy zwrócić uwagę nie jedząc w tym okresie mięsa lub żadnych produktów pochodzenia zwięrzęcego? Czy jest to bezpieczne dla ciąży i rozwoju płodu, a potem niemowlęcia? Przeczytaj jak powinna wyglądać dieta mamy karmiącej i czy spożywane przez nią pokarmy mogą wpływać na dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Super produkty na okres ciąży, czyli 9 produktów szczególnie polecanych dla kobiet w ciąży

Zapoznaj się z produktami, które są wyjątkowo cenne dla rozwijającego się maleństwa i Twojego nadwyrężonego ciążą organizmu. Postaraj się, aby takie produkty jak kasze, żurawina i migdały w okresie ciąży na stałe zagościły w Twoim menu.

CZYTAJ WIĘCEJ

11 najczęstszych pytań o IUI, czyli inseminacja w pigułce

Czym jest inseminacja? Kiedy warto skorzystać z tej metody? Dla kogo jest szczególnie polecana? Jaki jest koszt inseminacji? Jakie są szanse na zajście w ciążę po zabiegu inseminacji? Odpowiedzi na 11 najczęstszych pytań o inseminację. 

CZYTAJ WIĘCEJ