Gorące mamuśki 🤰❤️
-
WIADOMOŚĆ
-
Anet.kaa wrote:Tak, przepraszam. Chodziło mi o Surkont, do Lepki od jutra będe szukać terminu na podcięcie lub do Babiaka
Jest grupa na fb o wędzidełkach i tam dziewczyny zwalniają terminy albo się wymieniają. Ostanio ktoś do szczotki zwalniał, gdzie się rok czeka.O ❤️
Z ❤️ -
Anet.kaa wrote:Herbatko, właśnie widzę że do brzozowskiego jest miejsce na czwartek (jeśli to ten bo coś mało.opinii ma)
Ale zobacz sobie co o nim piszą na grupie hallo gdzie rodzić.
Dosłownie jakby jakieś cuda robił, aż jestem w szoku. -
Anet.kaa wrote:To przygotowywanie masz na myśli ćwiczenia teraz z wywijania języczka, podnoszenia go itp?
Też mamy to robić właśnie.
Dzięki za info o osteopacie, muszę poszukać jakiegoś.
Ehh, mnie to przeraża, tym bardziej że Pola to taki szogun ruchliwy...
Herbatko, też gdzię coś takiego o niej czytałam właśnie. No zobaczymy co chirurg powie.
Jest do pobrania na necie (znaczy pobrać się nie da, ale screeny da się zrobić, ja mam książkę od logopedy), książka projekt frenulotomia dr. Mira Rzadzka. Tam jest krok po kroku napisane co robić przed, są opisy i zdjęcia. Poszukaj, jak się nie uda, to gdzieś wygrzebie może link do tego.O ❤️
Z ❤️ -
ZielonaHerbata wrote:Anetka- jeśli chodzi o Osteopatie, to przekopałam całe internety😁
Najbardziej polecany jest Brzozowski i Szkolnicki. Do jednego termin na wrzesień a do drugiego na listopad 🥴🥴jak się zwolni termin to mogą dzownic ale ja zrezygnowałam bo bym była 90 na liście oczekujących. Także tego
Jeszcze z polecanych jest Mularczyk do niego terminy też hohoho.
Pochojka- terminy na wrzesień. Czasami się coś zwalnia i nie ma listy rezerwowych więc trzeba polować .
Romanowski- nie wiem jak z terminami ale jest dobry więc pewnie też długo się czeka,niestety się nie mogłam dodzwnic
Jest jeszcze Durczok i Marco Di Do.
Ja się zapisałam do Marco, były terminy na sierpień ale polowalam 3 dni i się udało na za tydzień 😅😅
To i tak dobrze ze są zapisy. My mamy takiego co od dwóch lat nie prowadzi zapisów 🙈🙈🙈 wybłagałam go przez kolegę z byłej pracy, którego siostra chodziła z nim do równoległej klasy w liceum 🙈O ❤️
Z ❤️ -
Aneta, jeśli to dla Ciebie ważne, to masz prawo wymagać, by był. My na pierwszej wizycie u neurologopedy byliśmy razem, a po wszystkim się poplakałam, to był taki ogrom wiedzy i żal do siebie, że uparłam sie na kp, a mała przez to 4 miesiące się męczyła. Najadała się, ale to był dla niej turbowysiłek. Chcę Ci tylko powiedzieć, że czasu się nie cofnie. Jesteś mamą, ale nie musisz znać się na wszystkim. Od tego są lekarze, by pokierować. Jak pokazuje nasze forum, pediatrzy nie mają pojęcia o wędzidełkach. Nam na słabe przyrosty też od razu poleciła MM, bo po co zgłebiać temat dziecka, ale ja już wtedy byłam pod opieką logo i wiedziałam, że problem może być w wędzidełku. Wcale nie ogarniasz tematu za późno! Jak teraz ogarniesz Polci wędzidełka to zapobiegniesz problemom w przyszłości, np. z wymową, z połykaniem stałych pokarmów, z nadmiernym napięciem w żuchwie. Znam dzieci, które miały podcinane wędzidełka w wieku przedszkolnym, to jest dopiero trauma. Robisz wszystko bardzo dobrze, bo szukasz pomocy u specjalistów. Jesteś najlepszą mamą dla swojej Calineczki.
Co do przygotowania do zabiegu, to my za długo nie masowalismy, bo termin w Opolu miałam ekspresowy. Potem masaże też nie były takie złe. Myślałam, że będzie gorzej. Będzie dobrze!🦄 2021 r. -
Motyl, efekty super 👍
Anetko, najważniejsze, że działacie w tym temacie 💪
Martt, dr Alis cudna ❤️
Dmg, jakim cudem Julka nie zburzyła Ci dekoracji? 😅 Śliczna jest ☀️
Dziewczyny, bardzo współczuję zębowych dolegliwości 😔 serce pęka jak się męczą bobasy 😔SzalonaOna, dmg111, Nowastaraczka lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyLalia wrote:Motyl, efekty super 👍
Anetko, najważniejsze, że działacie w tym temacie 💪
Martt, dr Alis cudna ❤️
Dmg, jakim cudem Julka nie zburzyła Ci dekoracji? 😅 Śliczna jest ☀️
Dziewczyny, bardzo współczuję zębowych dolegliwości 😔 serce pęka jak się męczą bobasy 😔dmg111 lubi tę wiadomość
-
ZielonaHerbata wrote:A od ilu według Was to podwyższona temperatura?
Dla mnie w granicy 37,5-38, a od 38 juz goraczka.Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 lipca 2021, 20:03
ZielonaHerbata lubi tę wiadomość
🔸28 lat
Dmg ale Ty masz poczucie estetyki. Pięknie!
Mart, Alis jest przeurocza! I Psi Patrol też widzę na miejscudmg111 lubi tę wiadomość
BOY 2015
GIRL 2020
CB 2025 💔 -
Anetka, myślę że trzeba znaleźć złoty środek. Jeśli Pola jest chora i idziesz do pediatry, albo na rutynową kontrolę to wiadomo, że można mężowi odpuścić żeby siec nie zwalniał specjalnie z pracy. Ale jeśli bardzo Ci zależy na wizycie u specjalisty i obecności męża to mu to powiedz. Powiedz mu ze to ważna wizyta i ma być. Ale jak będziesz wymagać żeby był na każdej wizy cie u każdego lekarza to w końcu oleje tą ważną, bo uzna, że to taka sama pierdoła jak poprzednia. U nas działa to tak, że jak dzieci chorują to ja z nimi idę sama, not pediatra przyjmuje rano. Ale jeśli mamy specjalistę to w miarę możliwości staram się umawiać na popołudnia. Jeśli się nie uda to mówię mężowi, że bardzo mi zależy i żeby tego dnia wziął wolne albo się zwolnił. Wpisuję mu też do kalendarza, żeby nie zapomniał.
Lalia lubi tę wiadomość
BOY 2015
GIRL 2020
CB 2025 💔 -
nick nieaktualny
-
Motylku
powiem Ci, że jest mega progress!
Brawo!!!
Ile razy w tygodniu cwiczysz i ile minut?
Ja wiem po sobie jak zaczynałam ile Cię to musiało / musi kosztować.
Według mnie dietą się nie wypracuje ciała, więc go girl!
Super że z serduszkiem Matyldy jest dobrze, śliczna jestSzalonaOna, dmg111 lubią tę wiadomość
Córcia❤️05.2015 (3 cs) 39t1d - 2650 g hipotrofia // spadek do 2450 g SN
Synek💙10.2020 (5cs) - 40t2d - 3100 g spadek do 2895 SN+CC
[/url]
Autoimmunologiczne zapalenie tarczycy + jej niedoczynność