Gorące mamuśki 🤰❤️
-
WIADOMOŚĆ
-
Aneta, ja zawsze tak śpię 😎 swoją drogą to zastanawiam się, czy nie wykupić sobie webinaru u Hafiji o odstawianiu od piersi. Nie planuję jeszcze odstawić Matyldy, dla alergika im dłużej kp, tym lepiej, ale chcę zacząć działać w kierunku jej usamodzielniania (jak to brzmi 😂). Na tym webinarze mają gadać o oduczaniu dziecka od zasypiania na piersi itp. Matylda zasypia tylko w taki sposób, sen na spacerze to rzadkość. Kiedyś pisałam Laili, żeby się tym nie martwiła, a sama zaczynam się tym stresować. Chciałabym małymi kroczkami przestawić ją na inny sposób zasypiania. Wiem, że sposobów jest wiele, np. żeby wieczorami lulał mąż, ale u nas to nie przejdzie, bo L w tygodniu bywa poza domem. Nie jestem fanką Hafiji przez laktoterroryzm na jej profilu, ale muszę zacząć coś działać, bo to uwiązanie jest męczące. Jest mi Matyldy zwyczajnie szkoda, że beze mnie nie potrafi zasnąć ;( no i podejmę walkę o butelkę. Może zaskoczy nutramigen jak u Julci od DMG.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 lipca 2021, 11:29
dmg111 lubi tę wiadomość
🦄 2021 r. -
KarolinaMaria wrote:Aneta, ja zawsze tak śpię 😎 swoją drogą to zastanawiam się, czy nie wykupić sobie webinaru u Hafiji o odstawianiu od piersi. Nie planuję jeszcze odstawić Matyldy, dla alergika im dłużej kp, tym lepiej, ale chcę zacząć działać w kierunku jej usamodzielniania (jak to brzmi 😂). Na tym webinarze mają gadać o oduczaniu dziecka od zasypiania na piersi itp. Matylda zasypia tylko w taki sposób, sen na spacerze to rzadkość. Kiedyś pisałam Lalii, żeby się tym nie martwiła, a sama zaczynam się tym stresować. Chciałabym małymi kroczkami przestawić ją na inny sposób zasypiania. Wiem, że sposobów jest wiele, np. żeby wieczorami lulał mąż, ale u nas to nie przejdzie, bo L w tygodniu bywa poza domem. Nie jestem fanką Hafiji przez laktoterroryzm na jej profilu, ale muszę zacząć coś działać, bo to uwiązanie jest męczące. Jest mi Matyldy zwyczajnie szkoda, że beze mnie nie potrafi zasnąć ;( no i podejmę walkę o butelkę. Może zaskoczy nutramigen jak u Julci od DMG.
KarolinaMaria lubi tę wiadomość
SYN 2015
CÓRKA 2020
CP 2025 💔 -
KarolinaMaria wrote:Aneta, ja zawsze tak śpię 😎 swoją drogą to zastanawiam się, czy nie wykupić sobie webinaru u Hafiji o odstawianiu od piersi. Nie planuję jeszcze odstawić Matyldy, dla alergika im dłużej kp, tym lepiej, ale chcę zacząć działać w kierunku jej usamodzielniania (jak to brzmi 😂). Na tym webinarze mają gadać o oduczaniu dziecka od zasypiania na piersi itp. Matylda zasypia tylko w taki sposób, sen na spacerze to rzadkość. Kiedyś pisałam Lalii, żeby się tym nie martwiła, a sama zaczynam się tym stresować. Chciałabym małymi kroczkami przestawić ją na inny sposób zasypiania. Wiem, że sposobów jest wiele, np. żeby wieczorami lulał mąż, ale u nas to nie przejdzie, bo L w tygodniu bywa poza domem. Nie jestem fanką Hafiji przez laktoterroryzm na jej profilu, ale muszę zacząć coś działać, bo to uwiązanie jest męczące. Jest mi Matyldy zwyczajnie szkoda, że beze mnie nie potrafi zasnąć ;( no i podejmę walkę o butelkę. Może zaskoczy nutramigen jak u Julci od DMG.
ale u nas sprawa dzieje się powoli sama tak naprawdę. 4 karmienia dziennie są z butli w tym dwa moje mleko a dwa MM. U Was jeśli jest bunt na MM to fakrycznie może być problem i może warto zainwestować w to.szkolenie, choć jest też pełno grup na FB związanych z KP k babeczki są bardzo pomocne.
W kwestii zasypiania z cycem to u nas wieczorne zasypianie tak wygląda , do tego szum (ostatnik dźwięk jazdy tirem 🤣) i bujanie (wczoraj udało się bujać na siedząco). Natomiast fakt, tata potrafi ją ubujać bez piersi, moja mama to samo, wrzeszczy i trwa to dłużej (na pierwszy sen) natomiast jak się pezebudza już na śnie nocnym, to jak ja ide, daje jej pierś i bujam to ciężko mi ją odczepić od piersi bo smoczkuje, a mąż w kilka minut ją ogarnia i śpi dużo szybciej i to bez piers. U Was znowu sprawa utrudniona skoro taty nie ma w tygodniu.
Może zacznijcie w weekendy od czegoś takiego.
Podobno nutramigen jest bardzo słodki i pasuje dzieciom.
Na szczęście Pola nie ma problemu z MM i od razu udało sie trafić na takie które jej smakuje Bwbilon Advance ale np kiedyś dałam jej Bwbilon Profutura i nie pasowało.Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 lipca 2021, 08:52
KarolinaMaria lubi tę wiadomość
-
Ounai wrote:Ja właśnie odstawiam Martę od zasypiania przy piersi. Dziś drugi dzień. Zostawiłam jej póki co dosypianie przy cycu. Czyli jak się przebudzi to jej daję. Ale główne usypianie na drzemkę jest bez. Długo nam schodzi żeby zasnęła, ale w końcu się udaje.
Też za jakiś czas zaczne z tego rezygnować ale lubie KP i z racji tego że nie karmie w dzień to korzystam choć podczas usypiania z tej bliskości między nami.Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 lipca 2021, 08:54
-
Nutramigen jest gorzki na maksa
jak nam pediatra zapisywała to mówiła że może być problem bo dzieci nie chcą tego pić 🙈
Te nasze kiepskie noce to jednak zęby na 99%. Wczoraj od 20 do 23:30 przebudziła się 3 albo 4 razy. Nawet przez sen gryzła palce. W końcu się poddałam i dałam Pedicetamol, po którym spala bez pobudki 4h. Przed 4 mleko, jeszcze godzina może snu a potem kilka wybudzeń z płaczem. Ja pierdziele, dajcie kawy 🙈Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 lipca 2021, 09:04
Iga ❤️ 7.01.2021
Jagoda ❤️ 7.04.2022 -
Suszarka wrote:Nutramigen jest gorzki na maksa
jak nam pediatra zapisywała to mówiła że może być problem bo dzieci nie chcą tego pić 🙈
Te nasze kiepskie noce to jednak zęby na 99%. Wczoraj od 20 do 23:30 przebudziła się 3 albo 4 razy. W końcu się poddałam i dałam Pedicetamol, po którym spala bez pobudki 4h. -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyAnet.kaa wrote:Ja właśnie przez ten.laktoterror nie wykupie raczej tego kursu
ale u nas sprawa dzieje się powoli sama tak naprawdę. 4 karmienia dziennie są z butli w tym dwa moje mleko a dwa MM. U Was jeśli jest bunt na MM to fakrycznie może być problem i może warto zainwestować w to.szkolenie, choć jest też pełno grup na FB związanych z KP k babeczki są bardzo pomocne.
W kwestii zasypiania z cycem to u nas wieczorne zasypianie tak wygląda , do tego szum (ostatnik dźwięk jazdy tirem 🤣) i bujanie (wczoraj udało się bujać na siedząco). Natomiast fakt, tata potrafi ją ubujać bez piersi, moja mama to samo, wrzeszczy i trwa to dłużej (na pierwszy sen) natomiast jak się pezebudza już na śnie nocnym, to jak ja ide, daje jej pierś i bujam to ciężko mi ją odczepić od piersi bo smoczkuje, a mąż w kilka minut ją ogarnia i śpi dużo szybciej i to bez piers. U Was znowu sprawa utrudniona skoro taty nie ma w tygodniu.
Może zacznijcie w weekendy od czegoś takiego.
Podobno nutramigen jest bardzo słodki i pasuje dzieciom.
Na szczęście Pola nie ma problemu z MM i od razu udało sie trafić na takie które jej smakuje Bwbilon Advance ale np kiedyś dałam jej Bwbilon Profutura i nie pasowało. -
nick nieaktualny
-
U mnie jak jeszcze kp to wiecznie miałam cycki na wierzchu. Olek w nocy zasypiał na piersi, ale zdarzało mu się po kilku minutach przebudzić i chciał jeszcze, więc zazwyczaj nie chowałam piersi od razu tylko czekałam, czy się nie obudzi. Notorycznie też spaliśmy z zapalonym światełkiem (mamy taśmę ledową przy suficie), bo często podczas pilnowania, czy będzie już spał zasypiałam sama 😂
Nasza fizjo mówiła, że nutramigen pachnie jak rozgotowane kartofle 😅 Mój brat musiał jeść to mleko i mama mówi, że faktycznie było gorzkie. My mamy to neocate, ono też jest trochę gorzkawe ale Olkowi jakoś nie przeszkadza. On raczej nie gardzi jedzeniem 😂
Ounai, to dziąsełko było już bardzo bardzo białe, z daleka wyglądało tak, jakby już był ząbek i było bardzo opuchnięte. Chyba moje modły zostały wysłuchane, bo MAMY ZĄBKA! Uff, może w końcu będzie trochę lepszy humor u OlkaSzalonaOna, Lalia, ZielonaHerbata, Suszarka, dmg111, Ounai lubią tę wiadomość
-
Mój syneczek kończy dziś 5 miesięcy! A przecież dopiero co się urodził ❤😭
(...)Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 lipca 2021, 12:26
Inaa89, SzalonaOna, Meggi110818, ZielonaHerbata, Lalia, Ladyo, KarolinaMaria, kar_oliv, Zulugula, Suszarka, kiniusia270, Nowastaraczka, dmg111, Ounai, Nikaa92, Enigvaa, Martt95 lubią tę wiadomość
-
U nas na szczęście mały nie potrzebuje żadnego bujania do zasypiania. Zazwyczaj dostaje cyca wypija i zasypia w trakcie, trwa to maks 10min. Odkładam go do łóżeczka i śpi dalej. A jeśli nie zasnie przy cycku to odkładam go do łóżeczka, przytula się do pieluchy i po chwili zasypia. W dzień tak samo. Teraz wyszłam na spacer o 9.30 żeby zdążyć przed upałami. I zasnal po 5min , śpi do teraz więc cały czas spacerujemy.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 lipca 2021, 11:09
ZielonaHerbata, Lalia lubią tę wiadomość
02.06 13 dpo II
03.06 14 dpo beta 181, prog 25,29
06.06 17 dpo beta 700
28+6 1496g
17.12.2020 ur się Tymek 💙 2245g i 48cm szczęścia 🥰