X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Gorące mamuśki 🤰❤️
Odpowiedz

Gorące mamuśki 🤰❤️

Oceń ten wątek:
  • Ounai Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2021, 08:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SzalonaOna wrote:
    Tu masz mój przykładowy jeden z tygodni :)

4f1a82b387b2.jpg
    Daj przepis na kurczaka sojowego. I co to za pasta migdałowa?

SYN 2015
    CÓRKA 2020
    CP 2025 💔
  • Anet.kaa Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2021, 08:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ceb33544e47b.jpg

Na dzień dobry :D
    Ja tak mam często, nie wiem jak Wy :D

Ounai, Zulugula, Lalia, Ladyo, dmg111, KarolinaMaria, Clover, emdar, Nowastaraczka, Enigvaa lubią tę wiadomość

8cs 👶💚
    Córeczka ur. 30.11.2020r 20:50
    2430g 52 cm

3i49px9ipvfkmmcw.png
  • KarolinaMaria Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2021, 08:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aneta, ja zawsze tak śpię 😎 swoją drogą to zastanawiam się, czy nie wykupić sobie webinaru u Hafiji o odstawianiu od piersi. Nie planuję jeszcze odstawić Matyldy, dla alergika im dłużej kp, tym lepiej, ale chcę zacząć działać w kierunku jej usamodzielniania (jak to brzmi 😂). Na tym webinarze mają gadać o oduczaniu dziecka od zasypiania na piersi itp. Matylda zasypia tylko w taki sposób, sen na spacerze to rzadkość. Kiedyś pisałam Laili, żeby się tym nie martwiła, a sama zaczynam się tym stresować. Chciałabym małymi kroczkami przestawić ją na inny sposób zasypiania. Wiem, że sposobów jest wiele, np. żeby wieczorami lulał mąż, ale u nas to nie przejdzie, bo L w tygodniu bywa poza domem. Nie jestem fanką Hafiji przez laktoterroryzm na jej profilu, ale muszę zacząć coś działać, bo to uwiązanie jest męczące. Jest mi Matyldy zwyczajnie szkoda, że beze mnie nie potrafi zasnąć ;( no i podejmę walkę o butelkę. Może zaskoczy nutramigen jak u Julci od DMG.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 lipca 2021, 11:29

dmg111 lubi tę wiadomość

🦄 2021 r.
  • Ounai Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2021, 08:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KarolinaMaria wrote:
    Aneta, ja zawsze tak śpię 😎 swoją drogą to zastanawiam się, czy nie wykupić sobie webinaru u Hafiji o odstawianiu od piersi. Nie planuję jeszcze odstawić Matyldy, dla alergika im dłużej kp, tym lepiej, ale chcę zacząć działać w kierunku jej usamodzielniania (jak to brzmi 😂). Na tym webinarze mają gadać o oduczaniu dziecka od zasypiania na piersi itp. Matylda zasypia tylko w taki sposób, sen na spacerze to rzadkość. Kiedyś pisałam Lalii, żeby się tym nie martwiła, a sama zaczynam się tym stresować. Chciałabym małymi kroczkami przestawić ją na inny sposób zasypiania. Wiem, że sposobów jest wiele, np. żeby wieczorami lulał mąż, ale u nas to nie przejdzie, bo L w tygodniu bywa poza domem. Nie jestem fanką Hafiji przez laktoterroryzm na jej profilu, ale muszę zacząć coś działać, bo to uwiązanie jest męczące. Jest mi Matyldy zwyczajnie szkoda, że beze mnie nie potrafi zasnąć ;( no i podejmę walkę o butelkę. Może zaskoczy nutramigen jak u Julci od DMG.
    Ja właśnie odstawiam Martę od zasypiania przy piersi. Dziś drugi dzień. Zostawiłam jej póki co dosypianie przy cycu. Czyli jak się przebudzi to jej daję. Ale główne usypianie na drzemkę jest bez. Długo nam schodzi żeby zasnęła, ale w końcu się udaje.

KarolinaMaria lubi tę wiadomość

SYN 2015
    CÓRKA 2020
    CP 2025 💔
  • Anet.kaa Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2021, 08:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KarolinaMaria wrote:
    Aneta, ja zawsze tak śpię 😎 swoją drogą to zastanawiam się, czy nie wykupić sobie webinaru u Hafiji o odstawianiu od piersi. Nie planuję jeszcze odstawić Matyldy, dla alergika im dłużej kp, tym lepiej, ale chcę zacząć działać w kierunku jej usamodzielniania (jak to brzmi 😂). Na tym webinarze mają gadać o oduczaniu dziecka od zasypiania na piersi itp. Matylda zasypia tylko w taki sposób, sen na spacerze to rzadkość. Kiedyś pisałam Lalii, żeby się tym nie martwiła, a sama zaczynam się tym stresować. Chciałabym małymi kroczkami przestawić ją na inny sposób zasypiania. Wiem, że sposobów jest wiele, np. żeby wieczorami lulał mąż, ale u nas to nie przejdzie, bo L w tygodniu bywa poza domem. Nie jestem fanką Hafiji przez laktoterroryzm na jej profilu, ale muszę zacząć coś działać, bo to uwiązanie jest męczące. Jest mi Matyldy zwyczajnie szkoda, że beze mnie nie potrafi zasnąć ;( no i podejmę walkę o butelkę. Może zaskoczy nutramigen jak u Julci od DMG.
    Ja właśnie przez ten.laktoterror nie wykupie raczej tego kursu :D ale u nas sprawa dzieje się powoli sama tak naprawdę. 4 karmienia dziennie są z butli w tym dwa moje mleko a dwa MM. U Was jeśli jest bunt na MM to fakrycznie może być problem i może warto zainwestować w to.szkolenie, choć jest też pełno grup na FB związanych z KP k babeczki są bardzo pomocne.
    W kwestii zasypiania z cycem to u nas wieczorne zasypianie tak wygląda , do tego szum (ostatnik dźwięk jazdy tirem 🤣) i bujanie (wczoraj udało się bujać na siedząco). Natomiast fakt, tata potrafi ją ubujać bez piersi, moja mama to samo, wrzeszczy i trwa to dłużej (na pierwszy sen) natomiast jak się pezebudza już na śnie nocnym, to jak ja ide, daje jej pierś i bujam to ciężko mi ją odczepić od piersi bo smoczkuje, a mąż w kilka minut ją ogarnia i śpi dużo szybciej i to bez piers. U Was znowu sprawa utrudniona skoro taty nie ma w tygodniu.
    Może zacznijcie w weekendy od czegoś takiego.

Podobno nutramigen jest bardzo słodki i pasuje dzieciom.
    Na szczęście Pola nie ma problemu z MM i od razu udało sie trafić na takie które jej smakuje Bwbilon Advance ale np kiedyś dałam jej Bwbilon Profutura i nie pasowało.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 lipca 2021, 08:52

8cs 👶💚
    2430g 52 cm

3i49px9ipvfkmmcw.png
  • Anet.kaa Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2021, 08:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ounai wrote:
    Ja właśnie odstawiam Martę od zasypiania przy piersi. Dziś drugi dzień. Zostawiłam jej póki co dosypianie przy cycu. Czyli jak się przebudzi to jej daję. Ale główne usypianie na drzemkę jest bez. Długo nam schodzi żeby zasnęła, ale w końcu się udaje.
    To u nas odwrotnie. Główne nocne i poranne zasypianie cyc a dosypianie nocne mąż buja.
    Też za jakiś czas zaczne z tego rezygnować ale lubie KP i z racji tego że nie karmie w dzień to korzystam choć podczas usypiania z tej bliskości między nami.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 lipca 2021, 08:54

8cs 👶💚
    2430g 52 cm

3i49px9ipvfkmmcw.png
  • Zulugula Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2021, 09:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anetka priv

💙
    💗
  • Suszarka Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2021, 09:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nutramigen jest gorzki na maksa :) jak nam pediatra zapisywała to mówiła że może być problem bo dzieci nie chcą tego pić 🙈

Te nasze kiepskie noce to jednak zęby na 99%. Wczoraj od 20 do 23:30 przebudziła się 3 albo 4 razy. Nawet przez sen gryzła palce. W końcu się poddałam i dałam Pedicetamol, po którym spala bez pobudki 4h. Przed 4 mleko, jeszcze godzina może snu a potem kilka wybudzeń z płaczem. Ja pierdziele, dajcie kawy 🙈

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 lipca 2021, 09:04

Iga ❤️ 7.01.2021
    Jagoda ❤️ 7.04.2022
  • Anet.kaa Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2021, 09:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suszarka wrote:
    Nutramigen jest gorzki na maksa :) jak nam pediatra zapisywała to mówiła że może być problem bo dzieci nie chcą tego pić 🙈

Te nasze kiepskie noce to jednak zęby na 99%. Wczoraj od 20 do 23:30 przebudziła się 3 albo 4 razy. W końcu się poddałam i dałam Pedicetamol, po którym spala bez pobudki 4h.
    No popatrz a ja czytałam na jakiejś grupie że słodki jak miód 🤣

8cs 👶💚
    2430g 52 cm

3i49px9ipvfkmmcw.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 lipca 2021, 09:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ounai wrote:
    Daj przepis na kurczaka sojowego. I co to za pasta migdałowa?
    22506783495b.jpg

Pasta migdałowa jest z Lidla. Gdzieś na tym dziale eko. Teraz akurat jej nie mam, bo w zamian kupiłam pastę orzechowo-proteinowa :)

Ounai lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 lipca 2021, 09:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anet.kaa wrote:
    Ja właśnie przez ten.laktoterror nie wykupie raczej tego kursu :D ale u nas sprawa dzieje się powoli sama tak naprawdę. 4 karmienia dziennie są z butli w tym dwa moje mleko a dwa MM. U Was jeśli jest bunt na MM to fakrycznie może być problem i może warto zainwestować w to.szkolenie, choć jest też pełno grup na FB związanych z KP k babeczki są bardzo pomocne.
    W kwestii zasypiania z cycem to u nas wieczorne zasypianie tak wygląda , do tego szum (ostatnik dźwięk jazdy tirem 🤣) i bujanie (wczoraj udało się bujać na siedząco). Natomiast fakt, tata potrafi ją ubujać bez piersi, moja mama to samo, wrzeszczy i trwa to dłużej (na pierwszy sen) natomiast jak się pezebudza już na śnie nocnym, to jak ja ide, daje jej pierś i bujam to ciężko mi ją odczepić od piersi bo smoczkuje, a mąż w kilka minut ją ogarnia i śpi dużo szybciej i to bez piers. U Was znowu sprawa utrudniona skoro taty nie ma w tygodniu.
    Może zacznijcie w weekendy od czegoś takiego.

Podobno nutramigen jest bardzo słodki i pasuje dzieciom.
    Na szczęście Pola nie ma problemu z MM i od razu udało sie trafić na takie które jej smakuje Bwbilon Advance ale np kiedyś dałam jej Bwbilon Profutura i nie pasowało.
    To moja Matylda pije każde mleko jakie się jej da 🙉 mały grubasek, byle do brzuszka poszło 😂

• Zulugula Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2021, 09:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anet.kaa wrote:
    ceb33544e47b.jpg

Na dzień dobry :D
    Ja tak mam często, nie wiem jak Wy :D

U mnie tak:😀
    8d572ee6a648.jpg

SzalonaOna, kiniusia270, dmg111, KarolinaMaria, Clover, Inaa89, Lalia, Ladyo, emdar, Nowastaraczka lubią tę wiadomość

💙
    💗
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 lipca 2021, 09:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anet.kaa wrote:
    No popatrz a ja czytałam na jakiejś grupie że słodki jak miód 🤣
    Nie, nutramigen jest chyba najgorszy w smaku. Szwagierka ma dla małego. Dramat w smaku dla dorosłych. Ale dzieci jakoś piją i żyją :)

dmg111 lubi tę wiadomość

• kar_oliv Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2021, 09:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Motylku gratulacje, pięknie wyglądasz podziwiam Cię za całokształt i organizację! 😍

SzalonaOna lubi tę wiadomość

atdcgu1rjappkskg.png
  • dmg111 Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2021, 09:44

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 sierpnia 2021, 05:50

• dmg111 Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2021, 09:48

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 sierpnia 2021, 05:50

• Clover Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2021, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie jak jeszcze kp to wiecznie miałam cycki na wierzchu. Olek w nocy zasypiał na piersi, ale zdarzało mu się po kilku minutach przebudzić i chciał jeszcze, więc zazwyczaj nie chowałam piersi od razu tylko czekałam, czy się nie obudzi. Notorycznie też spaliśmy z zapalonym światełkiem (mamy taśmę ledową przy suficie), bo często podczas pilnowania, czy będzie już spał zasypiałam sama 😂

Nasza fizjo mówiła, że nutramigen pachnie jak rozgotowane kartofle 😅 Mój brat musiał jeść to mleko i mama mówi, że faktycznie było gorzkie. My mamy to neocate, ono też jest trochę gorzkawe ale Olkowi jakoś nie przeszkadza. On raczej nie gardzi jedzeniem 😂

Ounai, to dziąsełko było już bardzo bardzo białe, z daleka wyglądało tak, jakby już był ząbek i było bardzo opuchnięte. Chyba moje modły zostały wysłuchane, bo MAMY ZĄBKA! Uff, może w końcu będzie trochę lepszy humor u Olka :)

SzalonaOna, Lalia, ZielonaHerbata, Suszarka, dmg111, Ounai lubią tę wiadomość

06.02.2021 👶💙

age.png
  • Clover Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2021, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój syneczek kończy dziś 5 miesięcy! A przecież dopiero co się urodził ❤😭

(...)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 lipca 2021, 12:26

Inaa89, SzalonaOna, Meggi110818, ZielonaHerbata, Lalia, Ladyo, KarolinaMaria, kar_oliv, Zulugula, Suszarka, kiniusia270, Nowastaraczka, dmg111, Ounai, Nikaa92, Enigvaa, Martt95 lubią tę wiadomość

06.02.2021 👶💙

age.png
  • Inaa89 Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2021, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas na szczęście mały nie potrzebuje żadnego bujania do zasypiania. Zazwyczaj dostaje cyca wypija i zasypia w trakcie, trwa to maks 10min. Odkładam go do łóżeczka i śpi dalej. A jeśli nie zasnie przy cycku to odkładam go do łóżeczka, przytula się do pieluchy i po chwili zasypia. W dzień tak samo. Teraz wyszłam na spacer o 9.30 żeby zdążyć przed upałami. I zasnal po 5min , śpi do teraz więc cały czas spacerujemy.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 lipca 2021, 11:09

ZielonaHerbata, Lalia lubią tę wiadomość

02.06 13 dpo II
    03.06 14 dpo beta 181, prog 25,29
    06.06 17 dpo beta 700
    28+6 1496g <3
    17.12.2020 ur się Tymek 💙 2245g i 48cm szczęścia 🥰

f2wlanliic1wg5qa.png
  • Inaa89 Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2021, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Clover słodziak mały 😍😘😘

Clover lubi tę wiadomość

02.06 13 dpo II
    03.06 14 dpo beta 181, prog 25,29
    06.06 17 dpo beta 700
    28+6 1496g <3
    17.12.2020 ur się Tymek 💙 2245g i 48cm szczęścia 🥰

f2wlanliic1wg5qa.png
‹‹ 3802 3803 3804 3805 3806 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

TOP 10 nowinek technologicznych w dziedzinie wspierania płodności, których nie możesz przegapić

Czy sztuczna inteligencja może wspierać płodność i zwiększać szanse na zajście w ciążę? Czy wirtualna rzeczywistość może być antidotum na problemy emocjonalne w trakcie przedłużających się starań o dziecko? Jak nowoczesne rozwiązania, aplikacje, gadżety mogą pomagać parom, które marzą o rodzicielstwie? Zebraliśmy dla Was 10 nowinek technologicznych, które mogą w znaczący sposób przybliżyć Was do spełnienia marzenia...

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ

Bolesne miesiączki - skąd się biorą bóle miesiączkowe? Przyczyny, objawy, leczenie.

Bolesne miesiączki mogą występować nawet u 75% kobiet w wieku rozrodczym! Jakie są najczęstsze przyczyny bólu miesiączkowego? Czym jest bolesne miesiączkowanie pierwotne, a czym wtórne? Kiedy bolesne miesiączkowanie wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ