X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Gorące mamuśki 🤰❤️
Odpowiedz

Gorące mamuśki 🤰❤️

Oceń ten wątek:
  • Ladyo Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2021, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamusie zainteresowane w Rossmanie promocja na żel sutricon, zamiast 25 jest za 8,99 :)

Zulugula, Nowastaraczka, Suszarka, dmg111 lubią tę wiadomość

age.png
    👧🏻 2008 👧🏼2021 👧🏼2024
  • Inaa89 Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2021, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja narazie odpuściłam dietę, staram się jeść regularnie bez podjadania. Dużo owoców i warzyw. Ale nie ukrywam wciągnę też pizze czy hamburgery. A lody To codziennie 🙈
    Stanęłam z Waga 56,5kg. Nie ważne co zjem Waga stoi w miejscu. Docelowo chce 50-52. Tak zawsze czułam się najlepiej. Wrócimy z wakacji to wezmę się za ćwiczonka.

Lalia, SzalonaOna, Clover lubią tę wiadomość

02.06 13 dpo II
    03.06 14 dpo beta 181, prog 25,29
    06.06 17 dpo beta 700
    28+6 1496g <3
    17.12.2020 ur się Tymek 💙 2245g i 48cm szczęścia 🥰

f2wlanliic1wg5qa.png
  • ZielonaHerbata Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2021, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Clover- jaki Olus zadowolony 🤗 i jakiego ma fajnego lisa ! 🦊
    Widzę,że ledwo co się kolki skończą, to trzeba się szykować na zęby, nie ma nudy 😁😁

Aż się boje tych zębów 🦷

Clover lubi tę wiadomość

klz9df9hix7ly771.png
  • Lalia Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2021, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, czy odstawienie od piersi zawsze wiąże się z przejściem na MM??

Ja w chwili obecnej nie wyobrażam sobie jak odstawić Olka 😳
    On nie zasypia sam, nie zasypia bujany, lulany itd.
    Olek je, zasypia przy jedzeniu, odkładam go do łóżeczka i śpi 🤷
    Niezależnie czy to drzemka w dzień czy nocne spanie.
    Zasypia na spacerach w wózku, czaaasem mimo cyca nie zaśnie to go trochę w bujaczku lulamy.

U nas dzień wygląda mniej więcej tak:
    Ok. 7 pobudka
    Ok. 9 kaszka i cyc
    Ok. 11 cyc i drzemka
    Ok. 13 słoik i cyc
    Ok. 15:30 cyc i drzemka
    Ok. 17:30 cyc
    Ok. 19:30 cyc i nocne spanie
    Olek nie najada się jeszcze kaszką, słoikiem, chrupkami itd, on musi dojeść cycem. Drzemki też pokrywają się z karmieniem.
    Czyli co, powinnam oddzielić karmienie od drzemki i uczyć go zasypiania przez bujanie i lulanie??

"Dopóki walczysz, jesteś zwycięzcą"
    Św. Augustyn

💙💙 Aleksander 💙💙
    🎂18.12.2020 r. (38+4)🕖 7:12 ⚖️ 3500g📏 53 cm
    age.png

💙💙 Kacper 💙💙
    🎂13.01.2023 r. (39+1) 🕐00:57 ⚖️3280 g 📏58 cm
    age.png
  • Lalia Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2021, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anetka, Zulu Wasze grafiki mnie rozłożyły 😂😂😂
    Ale mimo wszystko ja skłaniam się bardziej do negliżu Zulu 🤣🤣🤣

Zulugula lubi tę wiadomość

Św. Augustyn

💙💙 Aleksander 💙💙
    age.png

💙💙 Kacper 💙💙
    age.png
  • Iryska Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2021, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lalia wrote:

Zasypia na spacerach w wózku, czaaasem mimo cyca nie zaśnie to go trochę w bujaczku lulamy.

Ok. 7 pobudka
    Ok. 9 kaszka i cyc
    Ok. 11 cyc i drzemka
    Ok. 13 słoik i cyc
    Olek nie najada się jeszcze kaszką, słoikiem, chrupkami itd, on musi dojeść cycem. Drzemki też pokrywają się z karmieniem.
    Czyli co, powinnam oddzielić karmienie od drzemki i uczyć go zasypiania przez bujanie i lulanie??
    Do 1 rz podstawa diety niemowlaka jest mleko, odstawienie od piersi trzeba zastąpić mm. Ale w praktyce mleko pije chyba większość dzieci po ukończeniu 1 rz. Ja tez nie wiem jak odstawie Michałka, na noc usypia tylko przy piersi, w dzień na drzemki musi coś pociumkać zanim zaśnie.
    Ja mam marzenie żeby on całkiem sam umiał zasypiać, tylko nie wiem jak go tego nauczyć 😁. Dziecko mojej koleżanki ma 9 miesięcy i od urodzenia tak zasypia ze odłożona do łóżeczka, przytula się do pieluszki i śpi. Tak sama całkiem 😳

Lalia lubi tę wiadomość

12.10.2020 ❤️
    14.05.2024 ❤️
  • Ladyo Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2021, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny te rysunki mnie rozwaliły, to 100000% ja 😂 wiecznie z cycem na wierzchu, jak w nocy budzę sie np do toalety to tez idę z cycem na wierzchu, bo po co chować jak za chwile będę wyciągnąć 😂 śmieje się ze mój mąż widzi teraz więcej moich piersi niż przez całe moje życie!!! Jutro jestem zapisana do trenera personalnego, nie mogę sie doczekać. Ciekawa jestem jak to będzie bo zawsze ćwiczyłam sama, dietę kombinowałam sama i często slabo sie to kończyło… Tak wiec dołączam do zdających tygodniowe raporty, u mnie będzie to środa :) kto jest z nami? Ounai, Motylek, Lalia, Clover, Suszarka, czy któraś z mamuś jeszcze, bo już nie pamietam :)? Motylku super ta Twoja dieta, aż sobie zapisałam ten tydzień 1 :)

Zulugula, Suszarka, SzalonaOna, Inaa89, Ounai, Nowastaraczka, Clover, dmg111, emdar lubią tę wiadomość

age.png
    👧🏻 2008 👧🏼2021 👧🏼2024
  • KarolinaMaria Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2021, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Irysko, Lalia, Ounai, widzę, że nie jestem odosobniona w marzeniach o samodzielnym zasypianiu bobasa 😔 tu nie chodzi o to, że chcę iść w miasto na całą noc, tylko chciałabym móc np. wyskoczyć wieczorem do Lidla, albo wyjść gdzieś z L na chwilę i zostawić małą pod opieką babci. Już nie mowię o sytuacjach skrajnych, gdybym np. trafiła do szpitala. W dzień mała odpływa w aucie i czasem w wózku, czasem też odpłynie lulana przez moja mamę po dłuuuugiej walce. Jak mnie widzi, to wiadomo, że cyc.
    Lalia, jeśli będziesz karmić do roku to nie trzeba zastępować kp mm z butelki, potem zastąpisz kp np. mlecznymi kaszkami. Ja chcę zacząć wplatać mm, bo szykuję grunt pod powrót do pracy.

🦄 2021 r.
  • Zulugula Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2021, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 lipca 2021, 11:09

Lalia, dmg111 lubią tę wiadomość

💙
    💗
  • kar_oliv Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2021, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lalia dopiero zaczynam kaszki, z czymś podajesz? Na czym robisz? Ja mam te czary mamy najpierw dałam mannę na wodzie to takiej rzadkiej nie chciała jeść zrobiłam gęstą tzw. kit i zjadła 🤣

atdcgu1rjappkskg.png
  • Zulugula Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2021, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 sierpnia 2021, 11:51

Ladyo, ZielonaHerbata, Nowastaraczka, Lalia, Clover, dmg111, Ounai lubią tę wiadomość

💙
    💗
  • Suszarka Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2021, 11:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak Ladyo, jestem z Wami 😁 na razie trzymam się dzielnie, ale minęły dopiero 3 dni 😂😂 pozdrawiam znad drugiego śniadania (dziś pół kilo truskawek).

Piszecie o odstawieniu od piersi, a moja córka wycina taki numer że nie zje mm od nikogo poza mną... W sobotę wyszłam do galerii na dwie godziny. Moja mama próbowała, moja siostra próbowała i nic 🤷 jak wróciłam to Iga już była głodna i wkurzona na maksa. Mamy to wesele niedługo i trochę jestem przerażona. Mam nadzieję że się jej odwidzi 🙈

Ladyo, Ounai lubią tę wiadomość

Iga ❤️ 7.01.2021
    Jagoda ❤️ 7.04.2022
  • Zulugula Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2021, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 lipca 2021, 11:09

dmg111 lubi tę wiadomość

💙
    💗
  • KarolinaMaria Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2021, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suszarko, bo więź mama-dziecko to nie tylko kp. Wkurza mnie przedstawianie kp jako sposobu na unikatową więź, bo raz, że wpędza to w poczucie winy mamy maluchów na mm, a dwa czytałam u matai badania o tym, że to guzik prawda! Sposób karmienia nie ma znaczenia, jesteś całym światem dla Igi, najwidoczniej tylko przy Tobie jedzenie daje jej przyjemność. Trzymam kciuki, żeby jednak zrobiła wyjątek i dała się nakarmić babci ;)

Zulugula, Suszarka, Lalia, Clover, dmg111, emdar lubią tę wiadomość

🦄 2021 r.
  • Ounai Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2021, 12:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anet.kaa wrote:
    To u nas odwrotnie. Główne nocne i poranne zasypianie cyc a dosypianie nocne mąż buja.
    Też za jakiś czas zaczne z tego rezygnować ale lubie KP i z racji tego że nie karmie w dzień to korzystam choć podczas usypiania z tej bliskości między nami.
    Mi to osobiście nie przeszkadza, ale Marta pójdzie za dwa miesiące do żłobka i będzie problem. I tak naprawdę to ona będzie się męczyć bo nie będzie mogła zasnąć. Więc mam teraz te dwa miesiące żeby ją nauczyć.

Umówiłam męża do psychodietetyka klinicznego. Najwyżej mi opowie co mu tam babeczka naopowiadała. Fajnie, bo 17km od nas tylko. Choć nie wiem czy ja potrzebuję. Chyba poukładałam sobie wszystko. Jem wszystko tylko z umiarem. Już nie czuję wyrzutów sumienia z powodu zjedzenia drożdżówki. Nie czuję też żalu, że mąż coś chce zamówić a ja nie mogę. Wiem, że to mój wybór i że możemy zamówić kolejnego dnia, wtedy sobie dostosuję tak resztę posiłków, żeby nie przekroczyć kaloryki dziennej. Jeszcze dwa tygodnie temu gdyby mąż zaproponował zamówienie czegoś na dowóz użalałabym się nad sobą, że mam taką straszną ochotę sobie to zjeść a nie mogę. Chciałabym, żeby on też to poczuł ;)
    No i efekt uboczny zmiany myślenia to piękny spadek wagi. Jednak wczoraj to nie była pomyłka, bo dzisiaj znowu 0,2 kg mniej. Waga pokazała 73,0 kg. Tak nie mogłam w to uwierzyć, że wchodziłam na nią i schodziłam z niej 6 razy. Ale nie ma mowy o pomyłce, bo za każdym razem było tyle samo. Ostatni raz taki wynik widziałam w 17 tygodniu ciąży ;)

Ladyo, Suszarka, emdar lubią tę wiadomość

BOY 2015
    GIRL 2020
    CB 2025 💔
  • Inaa89 Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2021, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lalia wrote:

Ok. 7 pobudka
    Ok. 9 kaszka i cyc
    Ok. 11 cyc i drzemka
    Ok. 13 słoik i cyc
    Lalia ja bym na twoim miejscu nie zaczęła uczyć Olka zasypiania poprzez bujanie jeśli teraz nie ma potrzeby tak zasypiać bo może mu zostać już taki nawyk na dłużej ale to tylko moje zdanie.
    Co do mm zależy pewnie od dziecka. Moi chłopcy pili mm do 3 rż, rano, wieczorem czasem w nocy jeśli zdarzyla się pobudka a i czasem w ciągu dnia. Nic nie dało zastąpienie kaszkami itp. Mieli potrzeba mleczka więc pili.

Lalia, Suszarka, Ounai lubią tę wiadomość

02.06 13 dpo II
    03.06 14 dpo beta 181, prog 25,29
    06.06 17 dpo beta 700
    28+6 1496g <3
    17.12.2020 ur się Tymek 💙 2245g i 48cm szczęścia 🥰

f2wlanliic1wg5qa.png
  • Nowastaraczka Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2021, 12:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie nadgonię 😵 widzę ze ominelo mnie zdj miesieczne Julci a jestem ich wielką fanką😭

Co do fizjozabaw chcialam proponować zrzutkę ale Anetka chyba ogarniasz temat? Please daj mi znać na insta❤

Co do neglizu ja zawsze jak ide na spacer to robie szybki check czy czasem nie zapomnialam zeby schować cyca🙈🙈🙈

Lalia, Zulugula, Suszarka, dmg111, Ounai lubią tę wiadomość

4 cs cb
    5cs 🍀

Beta 09.03 1067
    11.03 2392.21

25.03 jest ❤

7.11.2020 🥳🤱
    💚💚💚💚💚💚💚💚

55c3208ed6.png
  • ZielonaHerbata Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2021, 12:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się też z chęcią złoże na ten ebook od fizjomommy ☺️

klz9df9hix7ly771.png
  • Lalia Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2021, 12:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem na macierzyńskim do 16 grudnia, a do pracy teoretycznie wracam od 27 stycznia. Myślę, że jak Olek będzie jadł w dzień więcej to z dziennego cyca będzie łatwiej zejść, ale problemem może być ten wieczorny bo ja zazwyczaj pracuję tak jakby na drugie zmiany.
    Chociaż ostatnio wieczorem Olek coraz częściej nie zasypia w trakcie karmienia, tylko zje i turla się po łóżku, więc może jak zje kaszkę albo butle z mlekiem to wieczorny cyc uda się wyeliminować 😂
    Będę się martwić później 🤷

Św. Augustyn

💙💙 Aleksander 💙💙
    age.png

💙💙 Kacper 💙💙
    age.png
  • Ounai Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2021, 13:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ladyo wrote:
    Dziewczyny te rysunki mnie rozwaliły, to 100000% ja 😂 wiecznie z cycem na wierzchu, jak w nocy budzę sie np do toalety to tez idę z cycem na wierzchu, bo po co chować jak za chwile będę wyciągnąć 😂 śmieje się ze mój mąż widzi teraz więcej moich piersi niż przez całe moje życie!!! Jutro jestem zapisana do trenera personalnego, nie mogę sie doczekać. Ciekawa jestem jak to będzie bo zawsze ćwiczyłam sama, dietę kombinowałam sama i często slabo sie to kończyło… Tak wiec dołączam do zdających tygodniowe raporty, u mnie będzie to środa :) kto jest z nami? Ounai, Motylek, Lalia, Clover, Suszarka, czy któraś z mamuś jeszcze, bo już nie pamietam :)? Motylku super ta Twoja dieta, aż sobie zapisałam ten tydzień 1 :)
    Jeszcze Emdar jak wreszcie wróci z tej swojej wsi ;)

Dziewczyny, dzieci w którymś momencie po prostu same dorastają do tego, że kładziecie je w łóżku, położycie się obok i one zasną. U jednych dzieci dzieje się tak wcześniej u innych później. Czasem dopiero koło 2-3 lat. Na to po prostu trzeba czasu :)

Lalia, Clover, emdar lubią tę wiadomość

BOY 2015
    GIRL 2020
    CB 2025 💔
‹‹ 3803 3804 3805 3806 3807 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

11 największych mitów dotyczących starania o dziecko, w które być może jeszcze wierzysz

Niektóre nieprawdziwe stwierdzenia przekazywane są z ust do ust tak długo, że bez zastanowienia w nie wierzymy. Przeczytaj jakie są największe mity na temat starania o dziecko i upewnij się, że „nie padłaś ich ofiarą”.

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a problemy z płodnością - o emocjach w obliczu pandemii

Pandemia koronawirusa szczególnie mocno uderza w pary starające się o dziecko lub zmagające się z niepłodnością. Jak radzić sobie z emocjami w tym trudnym czasie? Na czym skupić swoją energię i uwagę? Jak obecny czas może przysłużyć się płodności? Czy z obecnej sytuacji można wyciągnąć dobrą lekcję? O tym wszystkim opowiada doświadczona psycholog, każdego dnia wspierająca pary w drodze do rodzicielstwa - Justyna Kuczmierowska. 

CZYTAJ WIĘCEJ

4 propozycje pysznych koktajli na ciążowe dolegliwości!

Cierpisz na typowo ciążowe dolegliwości? Twój układ pokarmowy jest bardzo wrażliwy i męczą Cię ciągłe niestrawności? A może nie możesz poradzić sobie z bolesnymi skurczami łydek? Poznaj kilka prostych i naturalnych sposobów na ciążowe dolegliwości - odkryj przepisy na koktajle! 

CZYTAJ WIĘCEJ