Gorące mamuśki 🤰❤️
-
WIADOMOŚĆ
-
Zulugula wrote:Taaak, scoot and ride to ponoć jakis szał ciał , bardzo na topie dziś. Myślę czy by nie ubrać dziadków i wujkow na zrzutke na roczek 😀 a niech się wozi po dzielni hehe chociaz w sumie w zimę to średnio 🤭
Moja sisostra kupila bratanicy na uro ostatnio, potwierdzam ze super wykonana i regulowana wiec spoko dla mniejszych i wiekszych dzieciakow. Tez myslalqm ze przerost ceny nad formą ale jednak idzie zq tym jakosc -
Ladyo wrote:Lalia myśle ze nic się Olkowi nie stanie od jednorazowego zjedzenia takich płatków
a następnym razem zalej wrzątkiem i będzie Ok, to chyba nawet łatwiej niż blendowac
Kochana, blendować zdecydowanie łatwiej 😅 bo ja mam taki blender sportowy, więc wrzuciłam łyżeczkę surowych płatków, wkręciłam butelkę w blender, płatki się rozdrobnily do wielkości posypki do ciasta i ja takimi płatkami mu ten jogurt posypałam. Te płatki były niewiele większe od ziarenek maku, a mniejsze od wiórek kokosowych. Myślę że Olek nawet nie poczuł że tam jakieś płatki były, bo były takie małe że nie było co gryźć, anawet ten rozgnieciony banan był większy 😅
A zalewając wrzątkiem będę musiała czekać aż się rozmiekną jak w owsiance (bo Olek przecież nie pogryzie), czekać aż wystygną itd. a jak wyjdzie taka jakby owsianka to jak jogurt dodać do tego 🤔
Tu problemem nie jest to czy one były twarde czy nie, tylko czy one muszą być ugotowane czy nie 🤷😂Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 lipca 2021, 22:53
-
"Niewiele większe od ziarenek maku, a mniejsze od wiórek kokosowych" - Lalia, uwielbiam tą Twoją dokładność 😁
Angie, a ja trzymam kciuki, żebyś Ty czuła się dobrze po szczepieniuMam nadzieję, że u Ciebie OK.
Zulu, powodzenia jutro, obyś łagodnie przeszła. U mnie na razie jest bardzo spoko, tylko troszkę mnie ręka piecze w miejscu ukłucia i drętwieje. Ale to dopiero niecałe 8 godzin po szczepieniu, więc pewnie najgorsze jeszcze przede mną 😅Lalia, Nowastaraczka, Zulugula, dmg111 lubią tę wiadomość
-
Zulu, wysłałam Doomi i Anetce z myślą o Kacperku i Poli, ale myślę, że do Tomasza też pasuje 😂
https://www.instagram.com/p/CQ0TrnsD-lk/?utm_medium=share_sheetIryska, Zulugula, dmg111 lubią tę wiadomość
-
Dziewczyny, któraś raportuje jeszcze w środy ze mną? 😅
Napiszę w skrócie, miesiącami:
6.01. 64,5kg
3.02. 63,2kg
3.03. 62,5kg
7.04. 62,2kg (spacery, ćw. w domu, mniej słodyczy)
5.05. 60,6kg
2.06. 59,0kg (spacery, siłownia 3xtydzień)
7.07. 56,6kg
To co w nawiasach, to w danym miesiącu wprowadzałam, więc w kolejnym widać większy efekt.
Teraz stawiam na szczotkowanie całego ciała i trening siłowy, bo mimo spadku wagi ciało potrzebuje jeszcze się "zassać" 🤦😂Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 lipca 2021, 07:30
Zulugula, Inaa89, Suszarka, Ounai, Ladyo, dmg111, Clover lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyLalia wrote:Dziewczyny, któraś raportuje jeszcze w środy ze mną? 😅
6.01. 64,5kg
3.02. 63,2kg
3.03. 62,5kg
5.05. 60,6kg
7.07. 56,6kg
To co w nawiasach, to w danym miesiącu wprowadzałam, więc w kolejnym widać większy efekt.
Teraz stawiam na szczotkowanie całego ciała i trening siłowy, bo mimo spadku wagi ciało potrzebuje jeszcze się "zassać" 🤦😂
Pięknie waga spada! Też stracilas 8 kg! Masz fotki dla porównania? -
Motylku, mam jakieś jedno zdjęcie 12 dni po porodzie ale w ubraniu, a później zdjęcie samego brzucha z marca jak zaczynałam szczotkować brzuch. Teraz odkąd wróciłam na siłownię, to robię sobie zdjęcia co miesiąc żeby sprawdzać efekty siłowni.
Ale zrobiłam tutaj taki kolaż:
Pierwsze zdjęcie, marzec (3 miesiące po porodzie), pierwszy dzień szczotkowania brzucha.
Drugie zdjęcie, koniec czerwca, pół roku po porodzie, najpierw miesiąc ćwiczeń w domu, a później miesiąc siłowni.
Nie cytujcie zdjęcia.Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 lipca 2021, 08:29
Inaa89, Ounai, Zulugula, SzalonaOna, KarolinaMaria, Nowastaraczka, Ladyo, dmg111, Clover, kiniusia270, Suszarka lubią tę wiadomość
-
Lalia wrote:Dziewczyny, któraś raportuje jeszcze w środy ze mną? 😅
6.01. 64,5kg
3.02. 63,2kg
3.03. 62,5kg
5.05. 60,6kg
7.07. 56,6kg
Teraz stawiam na szczotkowanie całego ciała i trening siłowy, bo mimo spadku wagi ciało potrzebuje jeszcze się "zassać" 🤦😂
Co prawda już nie robię takich pomiarów jak troszkę odpuściłam tylko waze się co jakiś czas ale co tam ogarnę się tylko trochę z rana i też wrzucę 😊😊Lalia, Ounai lubią tę wiadomość
02.06 13 dpo II
03.06 14 dpo beta 181, prog 25,29
06.06 17 dpo beta 700
28+6 1496g
17.12.2020 ur się Tymek 💙 2245g i 48cm szczęścia 🥰
-
Lalia efekt mega 😯
Żałuję że ja sobie nie porobiłam fot żeby teraz porównać zawsze to inaczej człowieka motywuje.Lalia, Ounai lubią tę wiadomość
02.06 13 dpo II
06.06 17 dpo beta 700
28+6 1496g
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Inaa, ja właśnie żałuję że nie mam zdjęcia po porodzie, ale chyba wtedy nie byłam na to gotowa 😅
Suszareczko, z jednej strony lepiej, bo wymiary mam chyba najmniejsze w życiu, taką wagę to też miałam chyba zaraz po ślubie, ale z drugiej strony jak ważyłam te kilka kg więcej przed ciążą to to ciało było takie zbite, twarde, a teraz jest takie miękkie i sflaczałe 😂
Jak się patrzy jak wyglądałam w marcu a teraz to jest super 💪
Ale wstawię na chwilę zdjęcie jak wyglądałam rok przed ciążą, a jak teraz pół roku po porodzie. Zwróćcie uwagę, że teraz ważę mniej, a wyglądam "grubiej".
Dlatego dla mnie tak ważne jest to co Kic napisała, że dieta i spadek kilogramów to nie wszystko 🙂nie ma co patrzeć na wagę!
Nowastaraczka, SzalonaOna, Inaa89, Ladyo, Clover, dmg111 lubią tę wiadomość
-
To teraz ja nie będę rozpisywać się miesiącami tylko styczeń i teraz.
31 styczen:
Waga: 64.6kg
Klatka piersiowa: 94cm
Ramię: 27cm
Talia: 90cm
Biodra: 99cm
Udo: 53cm
Dziś 7 lipiec:
Waga: 56,5kg
Klatka piersiowa: 84cm
Ramię: 25cm
Talia: 72cm
Biodra: 92cm
Udo: 48cm
Niestety zdjęć dla porównania nie mam 😏
Lalia, Zulugula, SzalonaOna, Ladyo, Clover, Suszarka, dmg111 lubią tę wiadomość
02.06 13 dpo II
06.06 17 dpo beta 700
28+6 1496g
-
Motylku, ja kupiłam jakiś zestaw baniek chińskich i zwykłą oliwkę z ziaji i robiłam przez miesiąc uda i pośladki. Te banki były różnych rozmiarów więc na początku zaczynałam od dużej, a potem mniejsze. Ale teraz odpuściłam, bo znoszę wózek z pierwszego piętra i mam mega siniaki na nogach, a po bankach one się dłużej utrzymywały na nogach. Wrócę do baniek jak Olek pójdzie do spacerówki, nie będę wtedy wózka nosić 😁
Co do brzucha, to nie wiem jak Twoja skóra, ale moja po ciąży na brzuchu jest jeszcze taka mięciutka i bardzo elastyczna i ja czytałam, że właśnie brzuch to lepiej odpuścić jeśli chodzi o banki, bo można sobie tą skórę jeszcze bardziej rozciągnąć. Szczotka to duuużo lepsze rozwiązanie na brzuch 👍SzalonaOna lubi tę wiadomość
-
Lalia wrote:Zulu, wysłałam Doomi i Anetce z myślą o Kacperku i Poli, ale myślę, że do Tomasza też pasuje 😂
https://www.instagram.com/p/CQ0TrnsD-lk/?utm_medium=share_sheet
Ja co prawda nie raportuję w środy, ale. .. Dziś 72,5kg. Od wielu miesięcy nie mogłam złamać granicy 73kg. Ciągle siec bujałam pomiędzy 73,5 a 74,5 kg i nie chciało ruszyć. Dopiero poukładanie sobie pewnych rzeczy w głowie i znalezienie tak naprawdę własnej drogi, sposobu jedzenia, w którym nie będę czuć że coś sobie odmawiam albo jednocześnie będę utrzymywać deficyt kaloryczny. Teraz z czystym sumieniem mogę Wam powiedzieć, że jemy normalnie, w moim odczuciu. Dlatego normalnie, że zamierzam tak jeść już zawsze. Tylko kiedyś zwiększę po prostu kalorykę żeby wejść w zero kaloryczne. Od początku mojej przygody schudłam 5,2kg. To więcej zrzuconych kilogramów niż kiedykolwiek mi się udało. Przede mną jeszcze 15 co najmniej. Do wagi sprzed ciąży zostało mi 1,3kg.
A tak poza tematami dietowymi to dziś dzieci dały ognia. Miałam się kłaść spać ledwo patrzac na oczy i usłyszałam płacz Tymka. Okazało się że nogi go bolą (ma bóle wzrostowe). Mąż przyniósł ibuprom a ja siedziałam na łóżku piętrowym masując mu nogę. Mówię mężowi - patrz w kamerę czy Marta się nie wierci. To poszedł spać i nagle słyszę przeraźliwy ryk. Prawie zeskoczyłam z tej drabinki. Ledwo ja uspokoiłam to 10 min później powtórka. Po 3 takiej pobudce też dostała ibuprom. Byliśmy tak wykończeni wszyscy, że jak zwykle wstajemy o 7 tak wstaliśmy o 8. Mąż się śmiał, że znowu będzie musiał nadganiać godziny w pracy.Lalia, Ladyo, Clover, Suszarka lubią tę wiadomość
BOY 2015
GIRL 2020
CB 2025 💔