Gorące mamuśki 🤰❤️
-
WIADOMOŚĆ
-
kic83 wrote:Dzień dobry,
Uwaga, mamy już 6 zębów 😂
🦷🦷🦷🦷🦷🦷🤦
Dwie górne i dwie dolne jedynki i dwie górne dwójki.
Ślini się na potęgę i oczywiście "cudnie" 😂 śpi.02.06 13 dpo II
03.06 14 dpo beta 181, prog 25,29
06.06 17 dpo beta 700
28+6 1496g
17.12.2020 ur się Tymek 💙 2245g i 48cm szczęścia 🥰
-
Gagatka wrote:Mam ten sam zestaw. I Ola pluje mi tym innoferem, plus na początku bolał ją brzuch. W przyszłym tygodniu mamy badania, to zobaczę.
dmg111, Gagatka lubią tę wiadomość
02.06 13 dpo II
06.06 17 dpo beta 700
28+6 1496g
-
Kic, co za zębowe szaleństwo. Maks może wystąpić w reklamie pasty dla bobasów 😂 Warunki ma!
Lalia, Clover, jak ząbkujące Olki? Jak noc?
Zulu, mogliście wynająć kampera 😂 a niebieska torba z ikei to najlepsza walizka. Przewiozłam w niej nad morze mnóstwo 'bambetli'.
Gagatko, Matylda też pluje innoferem. Chyba nie pasuje jej oleista konsystencja.
kic83, Zulugula, Gagatka lubią tę wiadomość
🦄 2021 r. -
Zulu to jak już jesteś wprawiona w pakowanie, to my za tydzień wyjeżdżamy nad morze, może wpadniesz nas spakować 😅
A tak na poważnie udanego wypoczynku 😘Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 lipca 2021, 08:59
kic83, Zulugula, dmg111, Lalia lubią tę wiadomość
02.06 13 dpo II
06.06 17 dpo beta 700
28+6 1496g
-
KarolinaMaria wrote:Kic, co za zębowe szaleństwo. Maks może wystąpić w reklamie pasty dla bobasów 😂 Warunki ma!
Lalia, Clover, jak ząbkujące Olki? Jak noc?
Zulu, mogliście wynająć kampera 😂 a niebieska torba z ikei to najlepsza walizka. Przewiozłam w niej nad morze mnóstwo 'bambetli'.
Gagatko, Matylda też pluje innoferem. Chyba nie pasuje jej oleista konsystencja.
Hahaha, pomyślę o tym, może za kasę za reklamę kupię więcej prosecco żeby jakoś łagodniej przejść to ząbkowanie 😂KarolinaMaria, Enigvaa, dmg111, Lalia, emdar, Nowastaraczka lubią tę wiadomość
Córcia❤️05.2015 (3 cs) 39t1d - 2650 g hipotrofia // spadek do 2450 g SN
Synek💙10.2020 (5cs) - 40t2d - 3100 g spadek do 2895 SN+CC
[/url]
Autoimmunologiczne zapalenie tarczycy + jej niedoczynność -
Zulugula wrote:Ja Karmilam co 2h w dzień i w nocy a i tak dostalam okres🤷♀️
Śmiejemy się z mężem, że wystarczyło, że Tomuś oblizal łyżeczkę z marchewki i już dostalam @ 😂 bo pierwszego dnia RD dostalam.
Swoją drogą dziwny ten okres, w ogole nie boli, a zwykle bolał pierwszego dnia i zawsze czułam pobolewania przed, a teraz wręcz bierze mnie z zaskoczenia.. 😳
Dzisiaj wyruszamy, jednak mam jedną cygańską torbę- z ikei 🤭
Na 1tydzień to pakuje nas z zamkniętymi oczami w 10min , na 4tyg to jednak wzięłam pół domu 😂
Zulu
udanego wyjazdu!Zulugula lubi tę wiadomość
Córcia❤️05.2015 (3 cs) 39t1d - 2650 g hipotrofia // spadek do 2450 g SN
Synek💙10.2020 (5cs) - 40t2d - 3100 g spadek do 2895 SN+CC
[/url]
Autoimmunologiczne zapalenie tarczycy + jej niedoczynność -
Dziewczyny jak wyjeżdżacie na wakacje to określacie sobie np jakiś budżet jaki chcecie/możecie wydać ( nie wliczając noclegu)? Czy poprostu ile wydacie to tyle wydacie?02.06 13 dpo II
06.06 17 dpo beta 700
28+6 1496g
-
Cześć dziewczyny. Tak podczytuje Was, ale jakoś nie miałam odwagi nic napisać chociaż trochę udzielałam się na innym wątku. W moim otoczeniu mam wrażenie, że wszystkie mamy udają, że są idealne i nie mają gorszych dni, a dzieci są idealne i cudowne. Bo to nie jest możliwe żeby tak było. Mówią tylko to co dobre, a to co gorsze przemilczą. Może dlatego, że jesteście trochę anonimowe tutaj to jest łatwiej pisać o wszystkim. Dużo też piszecie porad i jesteście wsparciem dla siebie nawzajem i dla mnie jesteście jak Was czytam.
A teraz coś o mnie. Mam na imię Agata i mam 28 lat. Mam córeczkę Pole. Ma 5 miesięcy. Urodziła się 4 lutego przez nagle cc (grożąca zamartwica). Jest z nią wszystko dobrze. Poza tym, że ma refluks żołądkowo-przełykowy. Jak miała 3 tygodnie to byłyśmy przez tydzień w szpitalu. Po karmieniu zaczął jej się cofać pokarm i nie zwymiotowała tylko się jej gdzieś zatrzymał i zaczęła się krztusić. Zdążyło się to jeszcze kilkanaście razy. Później już było lepiej. Przez wymiotowanie nie przybierała dobrze na wadze. Na szczęście teraz jest już wszystko dobrze.
Ja po ciężkim porodzie, jeszcze bardziej okropnym pobycie w szpitalu i braku wsparcia mam depresję poporodową. Złożyło się na to dużo czynników. Brałam leki i chodzę na terapie więc teraz funkcjonuje normalnieZulugula, Lalia, Ladyo, Annia, emdar lubią tę wiadomość
02.2021 Apolonia 🩷
11.2023 będzie synek 👣 -
Kic jaki robisz trening? Codziennie? Coś na yt czy tak z głowy? Ja chcę zacząć ale wiadomo musiałabym patrzeć sobie na tv i myślę co tu wynaleźć 😉02.06 13 dpo II
06.06 17 dpo beta 700
28+6 1496g
-
Inaa89 wrote:Dziewczyny jak wyjeżdżacie na wakacje to określacie sobie np jakiś budżet jaki chcecie/możecie wydać ( nie wliczając noclegu)? Czy poprostu ile wydacie to tyle wydacie?
Inaa89, Lalia lubią tę wiadomość
-
Inaa89 wrote:Kic jaki robisz trening? Codziennie? Coś na yt czy tak z głowy? Ja chcę zacząć ale wiadomo musiałabym patrzeć sobie na tv i myślę co tu wynaleźć 😉
Inaa89, Lalia lubią tę wiadomość
-
Agatko witamy
Ciesze się, że z Polunią już jest wszystko dobrze, dzielna dziewczynka!
A Ty jesteś wspaniałą Mamą. Gratuluje Ci że nie bałaś się i sięgnęłaś po pomoc, mam ogromną nadzieje że z dnia na dzień będzie już wszystko lepiej.
My zawsze służymy pomocą, odzywaj się jeśli tylko masz ochotę, zawsze wesprzemy i sprowadzimy na ziemie że z dziećmi nie jest tak kolorowo jak znajome mówiąZulugula, Inaa89, KarolinaMaria, Clover, kic83, dmg111, Lalia, emdar lubią tę wiadomość
-
W kwestii miesiączki to ja np karmie teraz (od miesiąca) 4-5 razy na dobę (te dwa nocne to jedynie ciumknięcia, dwa to odciąganie, a jedno przed snem takie prawdziwe karmienie) a.miesiączki nadal nie mam.
Moje dziecko zawsze jadło mało i krótko a mimo to miesiączka nie wróciła jeszcze z czego jestem.bardzo zadowolona.
Pewnie prolaktyne mam wywaloną w kosmos, libido jakby go nie było, i sucho jak na Saharze 😖😖😖 -
Zulu, udanego wyjazdu! Współczuje pakowania na 4 tygodnie
My jutro wyjeżdzamy do Austrii a ja jeszcze nic nie ogarnęłam - nie chce mi się. Przy Poli mi ciężko bo laska staje gdzie tylko może, np przy ścianie więc raczej cały dzień latam aby ją przypilnować niż myśle o pakowaniu. Jutro moja mama przyjedzie, bo jedzieny z babkami to spakuje co trzeba.
Już mnie głowa.boli na myśl o wspólnym wyjeździe.
Mówie wczoraj teściowej o wędzidełku Poli, że jest do podcięcia, a ten babon potraktował mnie tak.jakbym wymyślała, głaskała Pole po glówce i mówiła "ohhh biedna Polunia, tak Cie mama urządziła" ... tak się wkurw#^#%@ że dostała delikatny opiernicz. Ja się tym stresuje, sama mam prawie zawał że trzeba to zrobić a ona będzie mnie traktować jakby to było.moje widzimisie.
Później mówie jej że Piotrek pójdzie na podcinanie bo neurologopeda powiedziała że po 1 jemu też wtedy chirurg sprawdzu po 2 tatusiowie to lepiej znoszą, a ta pinda "ohhhhh Anetko, lepiej nie, a jak Piotruś tam fiknie i zemdleje" - bo Piotruś zasłabł jak miał 12 lat na pobieraniu krwi.... powiedziałam jej, że PIOTRUŚ jest już dorosłym Piotrem który jest ojcem i to że zasłabł 20 lat temu nie znaczy że zrobi to teraz, poza tym ja zajmuje sie wszyztkim związanym z Polą a też nie jest mi łatwo znpsić pobierania krwi a on sam chce iść na to podcięcie.
Zamknęła się ale już mam jej dość a czeka nas wspólny tydzień w Alpach...Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 lipca 2021, 09:36
Zulugula, kic83, dmg111, Lalia, Ladyo lubią tę wiadomość
-
veritaa wrote:Przepraszam ale to sa takie bzdury ze muszę sie odniesc
nie ma żadnej pewnosci czy jest owulacja czy nie a kiedy dostanie sie miesiaczke to kwestia mocno indywidualna. Ja sama karmilam córkę do 18 miesieca zycia tylko kp. Cycocholik na maxa, spala z piersia w buzi. Miesiaczke dostalam rowno 3 miesiace po porodzie i mialam ja juz regularnie przez caly okres karmienia piersią. Owulacje byly nawet ze skutkiem ciąży.
Syna karmie poki co tez tylko kp, moze mniej niz corke ale naze przerwy nie sa dluzsze niz 2h. Okres dostalam rowniez 3 miesiace po porodzie. Miesiaczkuje regularnie, owulacja byla.
Wsrod swoich koleżanek, głównie mam kp mam takie przypadki wlasnie jak ja oraz przypadki ze nie maja miesiaczki przez caly okree karmienia.
Przez takie rady tej cdl można niezła wpadke zaliczyć 😊
Pozdrawiam Was wszystkie, jesteście prawdziwe gorące mamuski ❤️i może niedokładnie napisałam. Mojej cdl chodziło o to, że wyrzuty prolaktyny muszą być w równych odstępach. Jeśli karmisz co 2-3-2,5-3-3-3,5h to te odstępy są różne i poziom prolaktyny nie jest stały. Poza tym umówmy się, to że dziecko ma cyca w buzi nie znaczy, że je. Moja też zasypia z cyckiem ale nie zawsze ciągnie tak, żeby mleko leciało
Ale wiadomo, że mimo to moja położna wcale nie namawia żeby opierać się na na KP jako pewnej metodzie antykoncepcyjnej. Jedynie na szkole rodzenia tłumaczyła nam dlaczego niektórym kobietom wraca okres wcześniej mimo, że karmią. I że to właśnie wynika z tego, że nie ma tej blokady prolsktunowej. Natomiast każdy organizm reaguje inaczej i dla przykładu, ja przesypiam noce, a mojej owulacji taki poziom prolaktyny wystarcza, żeby ją zablokować.
Kic gratulacje! Marta dalej chwali się tylko jednym dolnym zębem
Jejku, jutro mój dzień raportu 😱 jednocześnie się boję i nie mogę doczekać. Ale już wiem, że uda mi się zaraportować progresveritaa lubi tę wiadomość
BOY 2015
GIRL 2020
CB 2025 💔 -
Inaa89 wrote:Zulu to jak już jesteś wprawiona w pakowanie, to my za tydzień wyjeżdżamy nad morze, może wpadniesz nas spakować 😅
A tak na poważnie udanego wypoczynku 😘
Karolina, oddałam kampera Inie 😅Inaa89, KarolinaMaria, Lalia lubią tę wiadomość
💙
💗 -
Inaa89 wrote:Dziewczyny jak wyjeżdżacie na wakacje to określacie sobie np jakiś budżet jaki chcecie/możecie wydać ( nie wliczając noclegu)? Czy poprostu ile wydacie to tyle wydacie?
Mam pytanie, tak po poście Anetki mi się nasunęło. Czy jak Wasze dzieci raczkują albo stają przy meblach to wszystkie chodzicie za nimi pilnować żeby się nie uderzyły spadając? Tylko ja puszczam luzem moje dziecko zakładając że raczej spadnie na tylek a tam ma nasikane amortyzacji?Inaa89 lubi tę wiadomość
BOY 2015
GIRL 2020
CB 2025 💔 -
Ounai wrote:My nie, ale staramy się jakoś tak z głową korzystać z atrakcji. Nie stajemy się nagle multimilionerami których na wszystko stać
Mam pytanie, tak po poście Anetki mi się nasunęło. Czy jak Wasze dzieci raczkują albo stają przy meblach to wszystkie chodzicie za nimi pilnować żeby się nie uderzyły spadając? Tylko ja puszczam luzem moje dziecko zakładając że raczej spadnie na tylek a tam ma nasikane amortyzacji?
Latam za nią jak staje przy ścianie (bo robi to dopiero 2 dni) albo w kuchni przy meblach bo boje się o kafle na podłodze jak spadnie z takiej wysokości.
Natomiast ogólnie to daje jej wolną rękę do lizania podłogi, zjadania moich butów czy stawania.
Poza tym Pola już pięknie nauczyła się schodzić na pupę z pozycji stojącej.Lalia lubi tę wiadomość