Gorące mamuśki 🤰❤️
-
WIADOMOŚĆ
-
AgataAgatka wrote:Cześć dziewczyny. Tak podczytuje Was, ale jakoś nie miałam odwagi nic napisać chociaż trochę udzielałam się na innym wątku. W moim otoczeniu mam wrażenie, że wszystkie mamy udają, że są idealne i nie mają gorszych dni, a dzieci są idealne i cudowne. Bo to nie jest możliwe żeby tak było. Mówią tylko to co dobre, a to co gorsze przemilczą. Może dlatego, że jesteście trochę anonimowe tutaj to jest łatwiej pisać o wszystkim. Dużo też piszecie porad i jesteście wsparciem dla siebie nawzajem i dla mnie jesteście jak Was czytam.
A teraz coś o mnie. Mam na imię Agata i mam 28 lat. Mam córeczkę Pole. Ma 5 miesięcy. Urodziła się 4 lutego przez nagle cc (grożąca zamartwica). Jest z nią wszystko dobrze. Poza tym, że ma refluks żołądkowo-przełykowy. Jak miała 3 tygodnie to byłyśmy przez tydzień w szpitalu. Po karmieniu zaczął jej się cofać pokarm i nie zwymiotowała tylko się jej gdzieś zatrzymał i zaczęła się krztusić. Zdążyło się to jeszcze kilkanaście razy. Później już było lepiej. Przez wymiotowanie nie przybierała dobrze na wadze. Na szczęście teraz jest już wszystko dobrze.
Ja po ciężkim porodzie, jeszcze bardziej okropnym pobycie w szpitalu i braku wsparcia mam depresję poporodową. Złożyło się na to dużo czynników. Brałam leki i chodzę na terapie więc teraz funkcjonuje normalnieIga ❤️ 7.01.2021
Jagoda ❤️ 7.04.2022 -
Agata witaj oficjalnie i Ty:)
Bardzo mi przykro, że spotkała Cię depresja, mam nadzieję, że się z nią uporasz. Jak juz sama wiesz, służymy tu też ramieniem do żali i smutków. Apolonie witamy w naszym forumowym przedszkolu 😊Nowastaraczka lubi tę wiadomość
💙
💗 -
Ounai wrote:My nie, ale staramy się jakoś tak z głową korzystać z atrakcji. Nie stajemy się nagle multimilionerami których na wszystko stać
Mam pytanie, tak po poście Anetki mi się nasunęło. Czy jak Wasze dzieci raczkują albo stają przy meblach to wszystkie chodzicie za nimi pilnować żeby się nie uderzyły spadając? Tylko ja puszczam luzem moje dziecko zakładając że raczej spadnie na tylek a tam ma nasikane amortyzacji?
Ja też puszczałam luzem chłopaków i nic im nie jest i nic też poważnego im się nie stało, i Tymka też będę. Gdybym miała tak tylko za nimi biegać cały dzień to w domu nie zrobiłabym kompletnie nic 😉 Tymon narazie porusza się tylko po salonie, jeszcze nie wybrał się w podróż po innych zakątkach mieszkania 😅 za to pod stół czy krzesła uwielbia pełzac . Ale nadal tylko do tyłu, czasem uda mu się do przodu. Ale zaczął bujać się w pozycji czworaczej na kolanach i w ten sposób próbuje przemieszczać się do przodu, tzn buja się przez chwila i odbija do przodu 😅 tak śmiesznie to trochę wygląda 😁Zulugula lubi tę wiadomość
02.06 13 dpo II
03.06 14 dpo beta 181, prog 25,29
06.06 17 dpo beta 700
28+6 1496g
17.12.2020 ur się Tymek 💙 2245g i 48cm szczęścia 🥰
-
Zulugula wrote:Karolina, oddałam kampera Inie 😅
Zulugula, KarolinaMaria, dmg111, Lalia lubią tę wiadomość
02.06 13 dpo II
03.06 14 dpo beta 181, prog 25,29
06.06 17 dpo beta 700
28+6 1496g
17.12.2020 ur się Tymek 💙 2245g i 48cm szczęścia 🥰
-
Anet.kaa wrote:Ounai, ja też puszczam. Ostatnio nawet jak Kic napisała że ma w sobie luz przy drugim dziecku to pomyślałam "to co u mnie będzie przy drugim skoro przy pierwszyma już mam taki luz w dupie "
Latam za nią jak staje przy ścianie (bo robi to dopiero 2 dni) albo w kuchni przy meblach bo boje się o kafle na podłodze jak spadnie z takiej wysokości.
Natomiast ogólnie to daje jej wolną rękę do lizania podłogi, zjadania moich butów czy stawania.
Poza tym Pola już pięknie nauczyła się schodzić na pupę z pozycji stojącej.
Mój mąż oczywiście nie ma czasu dziś jechać do urzędów więc jedziemy pozałatwiać sprawy we wtorek. Rano odbierzemy dzieci ominęło dowody, bo Tymek musi być osobiście, pozałatwiamy rzeczy z mieszkaniem związane jak już będziemy w urzędzie a w południe odbierzemy paszporty. I zostanie nam szukać lastrico minute.SYN 2015
CÓRKA 2020
CP 2025 💔 -
Inaa89 wrote:Kic jaki robisz trening? Codziennie? Coś na yt czy tak z głowy? Ja chcę zacząć ale wiadomo musiałabym patrzeć sobie na tv i myślę co tu wynaleźć 😉
Tak mniej więcej wychodzi 5/7 dni.
YT: gymbreak, mel b, Gilian Michaels.
Póki co nie cisnę bardzo bo jednak wymaga to czasu i sił, a nie zawsze jest jedno i drugie.
Inaa89, Lalia, emdar lubią tę wiadomość
Córcia❤️05.2015 (3 cs) 39t1d - 2650 g hipotrofia // spadek do 2450 g SN
Synek💙10.2020 (5cs) - 40t2d - 3100 g spadek do 2895 SN+CC
[/url]
Autoimmunologiczne zapalenie tarczycy + jej niedoczynność -
Anet.kaa wrote:Ja polecam Ci profil na youtube Trening Fitness. Babeczka ma mase treningów, dostosowanycg do poziomu, do tego z czym chcesz ćwiczyć i co ćwiczyć. Ja jak ćwicze przed tv to tylko z nią.Córcia❤️05.2015 (3 cs) 39t1d - 2650 g hipotrofia // spadek do 2450 g SN
[/url]
Początkowo byłam przy Maksie jak chodził przy kanapie, teraz widzę że radzi sobie z zejściem, kontroluje puszczanie się jedną rączką i upada na pupę, jak nie daje rady to woła "e, e, e", czyli "mama pomóż" 😂
Jak idzie do Wiki do pokoju to zerkam na niego czy jej za dużego syfu nie narobi, ostatnio wszedł jej na biurko i wylał mleko 🤦 zalał jej notatniki i inne.
Ogólnie kontroluje gdzie jest i co robi, ale za rękę go kurczowo nie trzymam.dmg111, Inaa89, Gagatka, Nowastaraczka lubią tę wiadomość
Córcia❤️05.2015 (3 cs) 39t1d - 2650 g hipotrofia // spadek do 2450 g SN
[/url]
Anetko u nas tez podciecie wywołało takie komentarze. Bo docierało tylko ze moze seplenić i nie wymawiać niektorych głosek, wiec to moje „widzimisie” bo ja nie mialam podpiętego i mam wade wymowy, teraz przez lata juz wypracowana i nie wszyscy ja zauważają. A jakos argument ze dziecko ma przez to problemy z jedzeniem, meczy sie i nie najada w pelni nie docierał 🤦♀️ Podciecie minelo to naskakuja na nas przez blw bo jestesmy zbyt odważni i to nienormalne (to moja czesc rodziny niestety) 🤦♀️🔸28 lat
🔸28 lat
Fryzjerka mi przeniosła wizytę na wczesniej więc muszę na godzinę ogarnąć niane do dzieci . Mama nie może bo ją postrzykło teściowej nie ma dzwonie po szwagierkach bo szkoda mi mojego zanzinabaru od pól roku tego nie miałam
-
Jednorożec89 wrote:Fryzjerka mi przeniosła wizytę na wczesniej więc muszę na godzinę ogarnąć niane do dzieci . Mama nie może bo ją postrzykło teściowej nie ma dzwonie po szwagierkach bo szkoda mi mojego zanzinabaru od pól roku tego nie miałam
Suszarka lubi tę wiadomość
SYN 2015
CÓRKA 2020
CP 2025 💔 -
nick nieaktualnyHejka ☕
Ja dziś ogarnęłam Skarbówke i Przerejestrowanie auta! Na szczęście mam to już z głowy, a że byłam z Matyldą to Pani nas wzięła bez kolejki 🙉 nie prosiłam o to, Pani sama wyszła z inicjatywa, miło z ich strony ❤️
Teraz siedzę na kawusi u babci...
Byłam też na bad krwi dla endo, zobaczymy co ciekawego tam wyjdzie.
Po południu lecimy z mężem do księdza zapytać o tą Komunie, a później muszę podjechać na warsztat i sorawdzic szczelność klimy
Także u mnie aktywny dzionek, dobrze, że wolny
Do oracy wracam dopiero we wtorek, więc mam jeszcze chwilę na szczęście
Milego dnia dla Was! U mnie dziś deszczowo. Ale niedziela/poniedziałek ma być upał więc uderzamy na plażę tu niedaleko nas
Inaa89, Gagatka lubią tę wiadomość
-
Ounai wrote:A nie możesz powiedzieć fryzjerce, że niespodzianka zgadzasz się na zmianę godziny bo nie masz z kim zostawić dzieci? Tak chyba łatwiej
-
nick nieaktualnyJednorożec89 wrote:Latwiej ale wtedy ona mi zaproponuje inny dzień zapewne a tak czekam żeby się chociaż do fryzjera wyrwać w najgorszym wypadku nie będę mieć wyboru i trudno. Jeszcze do starego zadzwonię może się wyrwie wcześniej
-
nick nieaktualnyAaa miałam dziś szybką konsultacje z moim diabetologiem - mogę wrócić do ćwiczeń. Zobaczymy jak moja waga teraz będzie się zachowywać jak już schudłam i biorę leki jakiś czas. Także i serwa ja przez 3 tyg.
P. S. Lada chwila powinnam dostać okres i czuję się tak napompowana jak balon. 😂