Gorące mamuśki 🤰❤️
-
WIADOMOŚĆ
-
ZielonaHerbata wrote:Właśnie między innymi dlatego nam neurolog odrdzal- mówi,że często rodzice dodatkowo muszą cwiczyc w domu i 99% rodziców ćwiczy źle i może to przynieść więcej szkody niż pożytku. Bo to nie są proste ćwiczenia aby je faktycznie wykonać poprawnie.
Ale zobaczymy jakie będą u nas postępy z tym Bobathem.
Co do płaczu przy Vojcie to nie jest mój wymysł 🤷 mówiła mi to ta przyjaciółka która ćwiczy Vojtę z synkiem, ich fizjo tak powiedziała. I jeśli ten chłopiec przy jakimś ćwiczeniu nie płacze to z miejsca mają je zmieniane.Iga ❤️ 7.01.2021
Jagoda ❤️ 7.04.2022 -
A co ja mam powiedzieć? W przyszłym tygodniu zamawiam tort na roczek.
Mój mąż wziął urlop na dziś, piątek, poniedziałek i wtorek. Dzisiaj załatwiamy urzędy, a w pt jedziemy do teściowej. Wracamy we wtorek do południa. Po południu Tymek ma rehabilitację a wieczorem idzie na urodziny. A ja w środę do fryzjera. Planuję uciąć co najmniej 10cm włosów.
Myślałam, że przegięłam ostro w weekend ale waga leci. Chyba wczorajszym długim spacerem wyrównałamSzalonaOna, Lalia, Gagatka, Clover, Ania81 lubią tę wiadomość
-
Suszarka wrote:Ja chodziłam na Bobath (co prawda krótko bo i problem nie był jakiś bardzo poważny) ale w domu również miałam zalecone ćwiczenia 🧐
Co do płaczu przy Vojcie to nie jest mój wymysł 🤷 mówiła mi to ta przyjaciółka która ćwiczy Vojtę z synkiem, ich fizjo tak powiedziała. I jeśli ten chłopiec przy jakimś ćwiczeniu nie płacze to z miejsca mają je zmieniane.dmg111, Gagatka lubią tę wiadomość
12.10.2020 ❤️
14.05.2024 ❤️ -
nick nieaktualnyOunai wrote:A co ja mam powiedzieć? W przyszłym tygodniu zamawiam tort na roczek.
Mój mąż wziął urlop na dziś, piątek, poniedziałek i wtorek. Dzisiaj załatwiamy urzędy, a w pt jedziemy do teściowej. Wracamy we wtorek do południa. Po południu Tymek ma rehabilitację a wieczorem idzie na urodziny. A ja w środę do fryzjera. Planuję uciąć co najmniej 10cm włosów.
Myślałam, że przegięłam ostro w weekend ale waga leci. Chyba wczorajszym długim spacerem wyrównałam
U mnie waga stoi i niestety to chyba ten etap, kiedy zastrzyki przestają działać. No nic, trzymam się dalej, poćwiczę trochę, może ruszy mi metabolizm, bo od kilku dni nic.. 🤦♀️ -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Motylku niesamowite jak z takiej kruszynki teraz mamy taka duża śliczna pannice 🥰😘
Zaraz wrzucę nasze 😉SzalonaOna, Gagatka lubią tę wiadomość
02.06 13 dpo II
03.06 14 dpo beta 181, prog 25,29
06.06 17 dpo beta 700
28+6 1496g
17.12.2020 ur się Tymek 💙 2245g i 48cm szczęścia 🥰
-
Suszarka wrote:Ja chodziłam na Bobath (co prawda krótko bo i problem nie był jakiś bardzo poważny) ale w domu również miałam zalecone ćwiczenia 🧐
Co do płaczu przy Vojcie to nie jest mój wymysł 🤷 mówiła mi to ta przyjaciółka która ćwiczy Vojtę z synkiem, ich fizjo tak powiedziała. I jeśli ten chłopiec przy jakimś ćwiczeniu nie płacze to z miejsca mają je zmieniane.
Moja fizjo Sama mówiła żeby wyłapywać takie chwile na ćwiczenia żeby Mała jak najlepiej to znosiła. I nie płacz czy krzyk jest tym co mówi o ćwiczeniu tylko właśnie zrobienie wzorca czyli np. Rączka ma się otworzyć, głową podnieść w danym momencie.
A pozycja jest zmieniana wtedy gdy tego wzorca nie da się uzyskać albo dziecko robi "nie zdrowe" uniki ciałem.
Ludzie dorośli też są vojta prowadzeni i nie krzyczą 😉
Ja takiej fizjo bym nie ufała.Nowastaraczka lubi tę wiadomość
O ❤️
Z ❤️ -
Motylku proszę 😉
Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 lipca 2021, 08:52
dmg111, SzalonaOna, Meggi110818, Nowastaraczka, calanthe, Ladyo, kiniusia270, Suszarka, Lalia, KarolinaMaria, Enigvaa, Nikaa92, asias86, AgataAgatka, Ounai, Gagatka, kic83, Annia, Fragaria, Clover, Ania81 lubią tę wiadomość
02.06 13 dpo II
06.06 17 dpo beta 700
28+6 1496g
-
Iryska wrote:Inaa , Tymek był ćwiczony Vojtą czy Bobath?02.06 13 dpo II
06.06 17 dpo beta 700
28+6 1496g
-
Co do płaczu przy Vojcie to nie jest mój wymysł 🤷 mówiła mi to ta przyjaciółka która ćwiczy Vojtę z synkiem, ich fizjo tak powiedziała. I jeśli ten chłopiec przy jakimś ćwiczeniu nie płacze to z miejsca mają je zmieniane.02.06 13 dpo II
06.06 17 dpo beta 700
28+6 1496g
-
Inaa89 wrote:Mi też fizjo mówiła że jeśli dziecko nie płacze to vojta jest źle wykonywana 🤔 mówiły to 2 fizjo. Także widzicie każdy mówi co innego.
Może fizjo fizjo nie równa. U Nas mało płaczu a po pierwszym tygodniu mega poprawa była, więc działać działa 😉Nowastaraczka, Inaa89 lubią tę wiadomość
O ❤️
Z ❤️ -
nick nieaktualny
-
Co do płaczu przy Vojcie to nie jest mój wymysł 🤷 mówiła mi to ta przyjaciółka która ćwiczy Vojtę z synkiem, ich fizjo tak powiedziała. I jeśli ten chłopiec przy jakimś ćwiczeniu nie płacze to z miejsca mają je zmieniane.
My też mamy Bobatha i też mamy ćwiczenia w domu. Chodziło mi,że ćwiczenia Vojty są dużo bardziej skomplikowane i czesto wykonywane w domu niepoprawnie.
A bobath to według mnie bardziej takie zabawy 🙂Iryska, Inaa89 lubią tę wiadomość