Gorące mamuśki 🤰❤️
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja chodziłam na Bobath (co prawda krótko bo i problem nie był jakiś bardzo poważny) ale w domu również miałam zalecone ćwiczenia 🧐ZielonaHerbata wrote:Właśnie między innymi dlatego nam neurolog odrdzal- mówi,że często rodzice dodatkowo muszą cwiczyc w domu i 99% rodziców ćwiczy źle i może to przynieść więcej szkody niż pożytku. Bo to nie są proste ćwiczenia aby je faktycznie wykonać poprawnie.
Ale zobaczymy jakie będą u nas postępy z tym Bobathem.
Co do płaczu przy Vojcie to nie jest mój wymysł 🤷 mówiła mi to ta przyjaciółka która ćwiczy Vojtę z synkiem, ich fizjo tak powiedziała. I jeśli ten chłopiec przy jakimś ćwiczeniu nie płacze to z miejsca mają je zmieniane.Iga ❤️ 7.01.2021
Jagoda ❤️ 7.04.2022 -
A co ja mam powiedzieć? W przyszłym tygodniu zamawiam tort na roczek.
Mój mąż wziął urlop na dziś, piątek, poniedziałek i wtorek. Dzisiaj załatwiamy urzędy, a w pt jedziemy do teściowej. Wracamy we wtorek do południa. Po południu Tymek ma rehabilitację a wieczorem idzie na urodziny. A ja w środę do fryzjera. Planuję uciąć co najmniej 10cm włosów.
Myślałam, że przegięłam ostro w weekend ale waga leci. Chyba wczorajszym długim spacerem wyrównałam
nick nieaktualny, Lalia, Gagatka, Clover, nick nieaktualny lubią tę wiadomość
-
My też ćwiczymy w domu, kilka razy dziennie. Ostatnio to jest trudne bo dziecko mi ucieka z puzzli albo się chowa pod nimi 😛Suszarka wrote:Ja chodziłam na Bobath (co prawda krótko bo i problem nie był jakiś bardzo poważny) ale w domu również miałam zalecone ćwiczenia 🧐
Co do płaczu przy Vojcie to nie jest mój wymysł 🤷 mówiła mi to ta przyjaciółka która ćwiczy Vojtę z synkiem, ich fizjo tak powiedziała. I jeśli ten chłopiec przy jakimś ćwiczeniu nie płacze to z miejsca mają je zmieniane.
dmg111, Gagatka lubią tę wiadomość
12.10.2020 ❤️
14.05.2024 ❤️ -
nick nieaktualnyFajnie, że waga spada 💪Ounai wrote:A co ja mam powiedzieć? W przyszłym tygodniu zamawiam tort na roczek.
Mój mąż wziął urlop na dziś, piątek, poniedziałek i wtorek. Dzisiaj załatwiamy urzędy, a w pt jedziemy do teściowej. Wracamy we wtorek do południa. Po południu Tymek ma rehabilitację a wieczorem idzie na urodziny. A ja w środę do fryzjera. Planuję uciąć co najmniej 10cm włosów.
Myślałam, że przegięłam ostro w weekend ale waga leci. Chyba wczorajszym długim spacerem wyrównałam
U mnie waga stoi i niestety to chyba ten etap, kiedy zastrzyki przestają działać. No nic, trzymam się dalej, poćwiczę trochę, może ruszy mi metabolizm, bo od kilku dni nic.. 🤦♀️ -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Motylku niesamowite jak z takiej kruszynki teraz mamy taka duża śliczna pannice 🥰😘
Zaraz wrzucę nasze 😉
nick nieaktualny, Gagatka lubią tę wiadomość
02.06 13 dpo II
03.06 14 dpo beta 181, prog 25,29
06.06 17 dpo beta 700
28+6 1496g
17.12.2020 ur się Tymek 💙 2245g i 48cm szczęścia 🥰

-
Suszarka wrote:Ja chodziłam na Bobath (co prawda krótko bo i problem nie był jakiś bardzo poważny) ale w domu również miałam zalecone ćwiczenia 🧐
Co do płaczu przy Vojcie to nie jest mój wymysł 🤷 mówiła mi to ta przyjaciółka która ćwiczy Vojtę z synkiem, ich fizjo tak powiedziała. I jeśli ten chłopiec przy jakimś ćwiczeniu nie płacze to z miejsca mają je zmieniane.
Moja fizjo Sama mówiła żeby wyłapywać takie chwile na ćwiczenia żeby Mała jak najlepiej to znosiła. I nie płacz czy krzyk jest tym co mówi o ćwiczeniu tylko właśnie zrobienie wzorca czyli np. Rączka ma się otworzyć, głową podnieść w danym momencie.
A pozycja jest zmieniana wtedy gdy tego wzorca nie da się uzyskać albo dziecko robi "nie zdrowe" uniki ciałem.
Ludzie dorośli też są vojta prowadzeni i nie krzyczą 😉
Ja takiej fizjo bym nie ufała.
Nowastaraczka lubi tę wiadomość
O ❤️
Z ❤️ -
Motylku proszę 😉
Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 lipca 2021, 08:52
dmg111, nick nieaktualny, Meggi110818, Nowastaraczka, calanthe, Ladyo, kiniusia270, Suszarka, Lalia, KarolinaMaria, Enigvaa, Nikaa92, asias86, AgataAgatka, Ounai, Gagatka, kic83, Annia, Fragaria, Clover, nick nieaktualny lubią tę wiadomość
02.06 13 dpo II
06.06 17 dpo beta 700
28+6 1496g

-
Głównie Bobath. Vojte miał ale przez chwilę. Zrezygnowaliśmy z tej fizjo która ja prowadziła przez wzgląd na to jakie głupoty wygadywała. Mówiłam już tu kiedyś o tym. My jeździmy 2 razy w Tyg do ośrodka dziennego na ćwiczenia na NFZ.Iryska wrote:Inaa , Tymek był ćwiczony Vojtą czy Bobath?02.06 13 dpo II
06.06 17 dpo beta 700
28+6 1496g

-
Mi też fizjo mówiła że jeśli dziecko nie płacze to vojta jest źle wykonywana 🤔 mówiły to 2 fizjo. Także widzicie każdy mówi co innego.Suszarka wrote:Ja chodziłam na Bobath (co prawda krótko bo i problem nie był jakiś bardzo poważny) ale w domu również miałam zalecone ćwiczenia 🧐
Co do płaczu przy Vojcie to nie jest mój wymysł 🤷 mówiła mi to ta przyjaciółka która ćwiczy Vojtę z synkiem, ich fizjo tak powiedziała. I jeśli ten chłopiec przy jakimś ćwiczeniu nie płacze to z miejsca mają je zmieniane.02.06 13 dpo II
06.06 17 dpo beta 700
28+6 1496g

-
Inaa89 wrote:Mi też fizjo mówiła że jeśli dziecko nie płacze to vojta jest źle wykonywana 🤔 mówiły to 2 fizjo. Także widzicie każdy mówi co innego.
Może fizjo fizjo nie równa. U Nas mało płaczu a po pierwszym tygodniu mega poprawa była, więc działać działa 😉
Nowastaraczka, Inaa89 lubią tę wiadomość
O ❤️
Z ❤️ -
nick nieaktualny
-
Suszarka wrote:Ja chodziłam na Bobath (co prawda krótko bo i problem nie był jakiś bardzo poważny) ale w domu również miałam zalecone ćwiczenia 🧐
My też mamy Bobatha i też mamy ćwiczenia w domu. Chodziło mi,że ćwiczenia Vojty są dużo bardziej skomplikowane i czesto wykonywane w domu niepoprawnie.
A bobath to według mnie bardziej takie zabawy 🙂
Iryska, Inaa89 lubią tę wiadomość