Gorące mamuśki 🤰❤️
-
WIADOMOŚĆ
-
Rozumiem. Wiesz co u mnie kupki sluzowe robila non stop córka. Tez bylam z nia u wielu specjalistów a przeszlo samo z czasem. Taka prawda.
Syn za to robi jedna kupe na tydzien
Jesli badania sa ok to bym sie tak nie martwila poki coZulugula, Martt95 lubią tę wiadomość
Corka wrzesien 2018 18 cykl staran
Poronienie listopad 2019 7tc
Synek styczeń 2021 -
dmg111 wrote:7 😉 Jeśli czegoś jej nie dawałaś co jest w tym panelu to warto to zrobić przed, np. ja nie dawałam jajka, to alergolog powiedziała, by przed testami jej dać, by wytworzyły się przeciwciała, i faktycznie wyszło jej na białko jaja, gdybym nie podała, to bym myślała, że nie ma alergii (swoją drogą nic jej nie było po tym jajku, a wyszła bardzo silna alergia 🤷🏻♀️)
Trochę się boję, bo po jajku zjedzonym przeze mnie miała wysypkę. Przechodzi tylko zapieczone. Są 2 rodzaje alergii, w testach wychodzi alergia IgE zależna. Ja liczę, że ona ma tę IgE niezależną i z tego wyrośnie. Wszystko wskazuje, że to właśnie ta druga, bo reakcje ma dość późno.🦄 2021 r. -
Dziewczyny proszę was o odpowiedź bo cała ciąże żyję w stresie przez te wcześniejsze poronienia ale teraz mam do was ogromną prośbę może wy wiecie coś w tym temacie. Cała ciąże miałam dobre wyniki usg ostanie usg dwa tygodnie temu też było ok, a wczoraj dwa razy prawie zeslablam przez ten upał i pojechałam na ip i lekarz stwierdźil że są złe przepływy w mózgu chciał mnie zostawiać ale w końcu zgodził się ze we wtorek mam przyjść do niego prywatnie sprawdzić jeszcze raz, może wy wiecie o co chodzi czym to grozi jestem kłębkiem nerwow
-
Veritaa, wiem, że testy wychodzą różnie, ale spowodowane jest to głownie tym, że alergie IgE niezależne nie wyjdą w testach nigdy. To są alergie, z których zazwyczaj się wyrasta. U dorosłego też nie wszystko wychodzi, ja mam alergię na kurz, a w testach skórnych nic nie wyszło. Poza tym jak jest się od kilku miesięcy na diecie eliminacyjnej, dziecko dostaje wysypki po zjedzeniu przez mamę odrobiny zapieczonego nabiału i każdy nowy pokarm przy RD podaje się w stresie, to wierz mi, że szuka się każdego rozwiązania. Dlatego robimy testy, może coś wniosą. Gdyby nie miały zupełnego sensu to alergolodzy by ich nie polecali.
Edit my robimy rozszerzony panel, bo mamy jeszcze podejrzenie alergii na pyłki ;/Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 lipca 2021, 09:37
Zulugula, dmg111, Clover lubią tę wiadomość
🦄 2021 r. -
nick nieaktualny
-
Mamusie miłej niedzieli ❤️ Amelka zasnęła wczoraj o 20 i obudziła sie dopiero o 3! Później o 5 i spała do 9. Takiego długiego pierwszego seta jeszcze nie miała! A dla mamuś które miały gorsza noc na pocieszenie:
SzalonaOna, Zulugula, KarolinaMaria, dmg111, Angie1985, Suszarka, Maminka89, Lalia, emdar, Wik89, kiniusia270, Ounai, kic83, Ania81, Clover lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyZulugula wrote:Tu w mieście u rodziców pójdziemy z nim do pediatry moich bratankow, ponoć bardzo spoko babeczka. Niech go oslucha bo kaszle brzydko, goraczki juz nie ma. Zważymy go i tez niech się wypowie na ten temat, ciekawe co powie. Jak ma małe przyrosty bo tak ma to ok, ale jak zaliczył spadek z wagi to niefajnie.
Godz 9 i jest juz taka lampa🌞 chlopaki śpią a ja się chlodze na tarasie w cieniu i zbieram siły. Tomus zasnął wcześnie bo przed 19 Tak ze o 3 mielismy pobudke na ponad godzinę. Bylo bardzo gorąco, glowa cała mokra. Czy Wasze dzieci śpią w samym pampersie w tych upalach?
Teraz kiedy jest przeziębiony to zupełnie nie wiem jak on ma spać żeby nie bylo mu gorąco a jednocześnie gdzies nie "podwiało" -
Nikola.1984 wrote:Dziewczyny proszę was o odpowiedź bo cała ciąże żyję w stresie przez te wcześniejsze poronienia ale teraz mam do was ogromną prośbę może wy wiecie coś w tym temacie. Cała ciąże miałam dobre wyniki usg ostanie usg dwa tygodnie temu też było ok, a wczoraj dwa razy prawie zeslablam przez ten upał i pojechałam na ip i lekarz stwierdźil że są złe przepływy w mózgu chciał mnie zostawiać ale w końcu zgodził się ze we wtorek mam przyjść do niego prywatnie sprawdzić jeszcze raz, może wy wiecie o co chodzi czym to grozi jestem kłębkiem nerwow
Dziewczyny, u mojego syna każdy kontakt z laktoza kończył się płaczem i biegunka, a syn wyrósł z tego mając 4 lata. Teraz trochę wydziwia z jedzeniem ale to też myślę że dlatego że przez te 4 lata wielu rzeczy nie jadł.
Za to Marta też ma plamki czerwone na buzi od wielu rzeczy (takie kontaktowe wokół ust). Odkąd mlecznych, jak brat ja chipsami poczęstuje, od owoców ale i tak dostajeBOY 2015
GIRL 2020 -
Karolina, jak nam pediatra powiedziała że Olek przy AZS może mieć alergie pokarmowe to też jesteśmy bardzo, baardzo ostrożni z RD, więc nie dziwię się że robicie testy, najważniejszy jest spokój 😘
Inna, cudny Tymuś 💙 udanych wakacji!
Zulu, zdrówka dla Tomusia, super że go osłucha sprawdzony lekarz 💪
Ja byłam z Olkiem w kościele, prawie całą mszę przespał 😁 później poszliśmy na lody 😍 nie pisałam Wam, ale mój mąż od piątku ma grypę żołądkowa i to taki hardcore, że takiego chorego i słabego go jeszcze nie widziałam, szok jak odwodnienie może położyć prawie stu kilowego dorosłego faceta 😳 ale dzisiaj jest już poprawa spora i na szczęście my z Olkiem się nie zaraziliśmy 🙏 zaraz lecimy na obiad do teściów 🙂
No i najważniejsze: mój śliczny synek kończy dzisiaj 7 miesięcy 🥰🥰🥰
NIE CYTUJCIE ZDJĘĆ
P.s. straciłam nadzieję na ostre zdjęcia 😂Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 lipca 2021, 12:18
Inaa89, KarolinaMaria, emdar, Zulugula, Wik89, Maminka89, Annia, kiniusia270, Ladyo, Ounai, dmg111, Ania81, kic83, Suszarka, SzalonaOna, Clover lubią tę wiadomość