X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Gorące mamuśki 🤰❤️
Odpowiedz

Gorące mamuśki 🤰❤️

Oceń ten wątek:
  • calanthe Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2021, 22:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 listopada 2021, 14:00

Kjnfp1.png
    jyXOp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 lipca 2021, 22:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Meggi110818 wrote:
    Czy ktoś z Was kupowała coś w Room99? Jak tam jest z jakością?
    Polecam. Kupiłam tam pościel (wypełnienie) i poszewki. Dłuuuugo się nimi cieszyłam, nim zmieniłam...

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 lipca 2021, 22:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ulaa wrote:
    Emdar dziękuję, że pytasz 😘
    Julianek miał chwilę, że chciał przyspieszyć wyjście na ten świat, ale przyhamował i na tą chwilę jest wszystko ok 😘
    Duży już chłopaczek, bo wg szacunków lekarza i pomiarów z usg ma już 2 kg 💪

Upały ostatnio sprawiły, że więcej czasu siedziałam w domu, ale poza tym czuję się naprawdę ok 😊
    Mi równo w 32 tyg na usg mówił 2 kg, a finalnie w 34 urodziła się 2210 :)

Ulaa lubi tę wiadomość

• Clover Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2021, 23:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lalia, wszystkiego najlepszego dla Olusia z okazji ukończenia siedmiu miesięcy! 🎉😊 I super, że udało mu się usiąść, gratulacje dla niego! 💪😁

Emdar, przypomniało mi się dzisiaj, że kiedyś pisałam Ci o bratanku mojego męża, który do 1,5 roku życia bardzo słabo spał. Przyjechali do nas teraz na 2 tygodnie i rozmawialiśmy dzisiaj na temat spania, okazuje się, że teraz kładą go między 19 a 20 a budzi się o 7-8, więc przesypia około 12 godzin ciągiem. Ma 3 lata, ale jego mama mówiła, że kiedy miał te około 1,5 roku to już mu się zaczęło przestawiać z tym spaniem, potrafił wtedy przespać 8-10 godzin w nocy i w ciągu dnia miał drzemkę około 2h w południe, a jeszcze chwilę wcześniej mieli ogromny problem z jego spaniem w nocy, a o drzemce w dzień w ogóle nie było mowy. Z całego serca życzę Ci, żeby niebawem i u Was spanie zaczęło wyglądać coraz lepiej 😘

emdar, Lalia, dmg111 lubią tę wiadomość

06.02.2021 👶💙

age.png
  • Ounai Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2021, 23:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też Wam się pochwalę. Mój syn spał przy szumisiu i jak poszedł do przedszkola to nie potrafił zasnąć na drzemkę bo brakowało mu szumu. Postanowiłam zacząć przestawiać Martę, żeby ułatwić jej zasypianie w żłobku. Zmieniamy nawyki od 2 tyg. Wcześniej wyglądało to tak, że zasypiała przy (uwaga!) dwóch szumisiach - w razie gdyby jeden się wyłączył, bujana na piłce (pkdskakiwalam z nią na kolanach) z moim cyckiem w buzi. Wiem, hardcore, nawet nie pytajcie jak do tego doszło. Ułatwiałam sobie trudne momenty i jakoś tak wyszło. Po 2 tyg mamy: Marta zasypia albo po prostu bujana na pilce, albo przy piersi. Najczęściej woli przy piersi, ale rozdzielanie karmienia i zasypiania będzie później. I bez szumisia jakiegokolwiek! Jestem z nas dumna, bo myślę, że odwaliłam kawał dobrej roboty. Zwłaszcza, że miewałam kryzysy kiedy dla świętego spokoju chciałam odpuścić, np wczoraj kiedy siedzieliśmy ze znajomymi i pomyślałam "widzimy się raz na rok albo pół roku. Może odpuszczę i przynajmniej szybciej zaśnie a ja będę mogła z nimi dłużej posiedzieć". Ale była konsekwentna i warto było. Teraz planuję zacząć przyzwyczajać ją powoli do spania w hałasie i też powoli zacząć oddzielacza karmienie od zasypiania. Tak więc dołączam do częściowo do tych mam co odstawiają od piersi z tym że ja odstawiam pierś tylko przy usypianiu bo do jedzenia zostaje jeszcze ;)

asias86, emdar, Lalia, dmg111, Ania81, KarolinaMaria, Clover lubią tę wiadomość

BOY 2015
    GIRL 2020
    CB 2025 💔
  • asias86 Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2021, 05:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kic83 wrote:
    Asia
    a w jakiej dzielnicy?
    W Łomiankach. Jakieś 15 minut autobusem do metra Młociny

kic83 lubi tę wiadomość

Kuba 26.07.2020

Bartek 27.10.2022
  • Zulugula Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2021, 07:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 sierpnia 2021, 11:56

💙
    💗
  • emdar Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2021, 07:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Clover, dajesz nadzieję, dziękuję 😊🥰. Chociaż dzisiejsza noc była naprawdę ok, zasnął o 20:30, obudził się koło 2, 4 i już na dobre o 6:45. Dla mnie to naprawdę ekstra 🙂. Super,że chrzest Wam się udał:)

Ounai, pewnie jest jak piszesz, że na dwoje babka wróżyła z tym nocnym jedzeniem. Julek od zawsze jadł często a mało; każdy mówi że prawie 1,5 roczne dziecko nie ma prawa być głodne w nocy,no ale może on faktycznie chce jeść? ( próby z mlekiem pół na pół z wodą kończą się mega wkurwem Julka). Tak czy siak, spróbuję za jakiś czas, chwilowo nie mam zasobów na ten manewr. Super ze Martę udało Ci się od szumisia oduczyć 👏👏👏! Kiedy zaczynacie żłobek? A jak będziesz robić z KP? Będziesz ściągać żeby jej podawali w żłobku Twoje mleko?

Ale mam zajar, dziś w "moim" lumpie nowa dostawa🎉🤩. Tata ma już zapowiedziane, że zostaje z młodzieżą, a mama idzie na łupy 😊.

dmg111, Lalia, KarolinaMaria, Clover lubią tę wiadomość

42 lata
    08.03.2019 puste jajo płodowe💔
    17.02.2020 Julek 💙
  • asias86 Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2021, 07:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    emdar wrote:
    Clover, dajesz nadzieję, dziękuję 😊🥰. Chociaż dzisiejsza noc była naprawdę ok, zasnął o 20:30, obudził się koło 2, 4 i już na dobre o 6:45. Dla mnie to naprawdę ekstra 🙂. Super,że chrzest Wam się udał:)

Ounai, pewnie jest jak piszesz, że na dwoje babka wróżyła z tym nocnym jedzeniem. Julek od zawsze jadł często a mało; każdy mówi że prawie 1,5 roczne dziecko nie ma prawa być głodne w nocy,no ale może on faktycznie chce jeść? ( próby z mlekiem pół na pół z wodą kończą się mega wkurwem Julka). Tak czy siak, spróbuję za jakiś czas, chwilowo nie mam zasobów na ten manewr. Super ze Martę udało Ci się od szumisia oduczyć 👏👏👏! Kiedy zaczynacie żłobek? A jak będziesz robić z KP? Będziesz ściągać żeby jej podawali w żłobku Twoje mleko?

Ale mam zajar, dziś w "moim" lumpie nowa dostawa🎉🤩. Tata ma już zapowiedziane, że zostaje z młodzieżą, a mama idzie na łupy 😊.
    A gdzie ten lump?

Kuba 26.07.2020

Bartek 27.10.2022
  • emdar Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2021, 07:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    asias86 wrote:
    A gdzie ten lump?
    Broniewskiego 9A 😊. Naprawdę polecam:) mąż się śmieje że powinni mi płacić za reklamę, bo każdemu ich polecam 😊

42 lata
    17.02.2020 Julek 💙
  • dmg111 Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2021, 08:10

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 sierpnia 2021, 05:53

Zulugula, emdar, Ladyo, KarolinaMaria, Annia, Clover, kic83 lubią tę wiadomość

• kar_oliv Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2021, 08:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lalia gratulacje dla Olusia 🎉

Lalia lubi tę wiadomość

atdcgu1rjappkskg.png
  • dmg111 Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2021, 08:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

• dmg111 Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2021, 08:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Lalia lubi tę wiadomość

• emdar Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2021, 08:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dmg111 wrote:
    Małe cwane bestie 😂 Jak nie ma cycka, to ja to chrzanie i śpię dalej 😂
    Żebyś wiedziała! Ja przeważnie udaje że śpię jak mnie Julek juz nad ranem obudzi( tak koło 4-5). Ten postoi w łóżeczku, pojojczy chwilę, powyrzuca co ta ma w łóżeczku( znaczy się zaczepia matkę🤣🤣🤣;ale dostać bboxem o 5 nad ranem w głowę nie polecam😒), i przeważnie się jeszcze kładzie. Nie dostał atencji od matki, to myśli sobie" a zakimam jeszcze,może za godzinę albo dwie się uda"😉

dmg111, Nikaa92, Lalia, Ladyo, Ania81, Nowastaraczka, Clover lubią tę wiadomość

42 lata
    17.02.2020 Julek 💙
  • asias86 Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2021, 08:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    emdar wrote:
    Broniewskiego 9A 😊. Naprawdę polecam:) mąż się śmieje że powinni mi płacić za reklamę, bo każdemu ich polecam 😊
    A czy wózkiem da tam radę wjechać bo bez dziecka to najszybciej we wrześniu pójdę 😁

Kuba 26.07.2020

Bartek 27.10.2022
  • emdar Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2021, 08:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zulu, ja za to miałam żelazną szyjkę aż do końca, i rodziłam 26 h. Moja lekarka mówi,że to przeważnie ma znaczenie.

42 lata
    17.02.2020 Julek 💙
  • dmg111 Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2021, 08:30

Cytuj  /     /  Zgłoś

• emdar Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2021, 08:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    asias86 wrote:
    A czy wózkiem da tam radę wjechać bo bez dziecka to najszybciej we wrześniu pójdę 😁
    Da się, ale nie wiem jak Twój mały, ale mój to w sklepie (jakimkolwiek) wysiedzi w wózku maks 5 minut. Za dużo dla niego atrakcji, żeby siedzieć grzecznie (ewentualnie przyjaciółka Peppa na telefonie daje radę, ale puszczam jak naprawdę muszę).

42 lata
    17.02.2020 Julek 💙
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 lipca 2021, 08:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dmg111 wrote:
    Dziewczyny, ale ile zeszło z "siedzę z asekuracja" do "siedzę sama"? Jula od dwóch tygodni intensywnie siada, ale jako że nie czworakuje, to odkryła, że wspinając się po mnie może się odwrócić i siada i opiera się o mnie (ładnie siada z rotacji), od paru dni robi to już na tyle pewnie, że plecki daje do pionu i ręką jedna się bawi, a druga asekuruje i trzyma mnie lub ziemi. Kiedy zacznie sama? 😀 Za trzy tygodnie jedziemy na wakacje i czuję, że ułatwiłoby mi to życie (spacerówka w końcu się podniesie 🙈), nie wiem czy się łudzić czy nie? 😂
    U nas około tydzień :)

dmg111 lubi tę wiadomość

‹‹ 3863 3864 3865 3866 3867 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

4 Problemy z zajściem w ciążę, które możesz wykryć z pomocą aplikacji OvuFriend!

Kalendarz owulacji kojarzy Ci się tylko z wyznaczaniem dni płodnych i terminu owulacji? Jego możliwości są dużo większe! Aplikacja może być pomocna w wykrywaniu problemów związanych z płodnością na bardzo wczesnym etapie. O jakich problemach mowa? Co możesz wykryć z pomocą kalendarza? Kliknij i przeczytaj!   

CZYTAJ WIĘCEJ

Karuzela łóżeczkowa, która rośnie razem z dzieckiem

Karuzele do łóżeczka to nie tylko dekoracja – pomagają stymulować zmysły malucha i wspierają jego rozwój. Kolorowe, poruszające się elementy przyciągają uwagę dziecka, rozwijając wzrok oraz koordynację. Dodatkowo, delikatna muzyka i spokojne ruchy karuzeli mogą działać kojąco, pomagając maluchowi w wyciszeniu się przed snem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ