Gorące mamuśki 🤰❤️
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyMi równo w 32 tyg na usg mówił 2 kg, a finalnie w 34 urodziła się 2210Ulaa wrote:Emdar dziękuję, że pytasz 😘
Julianek miał chwilę, że chciał przyspieszyć wyjście na ten świat, ale przyhamował i na tą chwilę jest wszystko ok 😘
Duży już chłopaczek, bo wg szacunków lekarza i pomiarów z usg ma już 2 kg 💪
Upały ostatnio sprawiły, że więcej czasu siedziałam w domu, ale poza tym czuję się naprawdę ok 😊
Ulaa lubi tę wiadomość
-
Lalia, wszystkiego najlepszego dla Olusia z okazji ukończenia siedmiu miesięcy! 🎉😊 I super, że udało mu się usiąść, gratulacje dla niego! 💪😁
Emdar, przypomniało mi się dzisiaj, że kiedyś pisałam Ci o bratanku mojego męża, który do 1,5 roku życia bardzo słabo spał. Przyjechali do nas teraz na 2 tygodnie i rozmawialiśmy dzisiaj na temat spania, okazuje się, że teraz kładą go między 19 a 20 a budzi się o 7-8, więc przesypia około 12 godzin ciągiem. Ma 3 lata, ale jego mama mówiła, że kiedy miał te około 1,5 roku to już mu się zaczęło przestawiać z tym spaniem, potrafił wtedy przespać 8-10 godzin w nocy i w ciągu dnia miał drzemkę około 2h w południe, a jeszcze chwilę wcześniej mieli ogromny problem z jego spaniem w nocy, a o drzemce w dzień w ogóle nie było mowy. Z całego serca życzę Ci, żeby niebawem i u Was spanie zaczęło wyglądać coraz lepiej 😘
emdar, Lalia, dmg111 lubią tę wiadomość
-
Ja też Wam się pochwalę. Mój syn spał przy szumisiu i jak poszedł do przedszkola to nie potrafił zasnąć na drzemkę bo brakowało mu szumu. Postanowiłam zacząć przestawiać Martę, żeby ułatwić jej zasypianie w żłobku. Zmieniamy nawyki od 2 tyg. Wcześniej wyglądało to tak, że zasypiała przy (uwaga!) dwóch szumisiach - w razie gdyby jeden się wyłączył, bujana na piłce (pkdskakiwalam z nią na kolanach) z moim cyckiem w buzi. Wiem, hardcore, nawet nie pytajcie jak do tego doszło. Ułatwiałam sobie trudne momenty i jakoś tak wyszło. Po 2 tyg mamy: Marta zasypia albo po prostu bujana na pilce, albo przy piersi. Najczęściej woli przy piersi, ale rozdzielanie karmienia i zasypiania będzie później. I bez szumisia jakiegokolwiek! Jestem z nas dumna, bo myślę, że odwaliłam kawał dobrej roboty. Zwłaszcza, że miewałam kryzysy kiedy dla świętego spokoju chciałam odpuścić, np wczoraj kiedy siedzieliśmy ze znajomymi i pomyślałam "widzimy się raz na rok albo pół roku. Może odpuszczę i przynajmniej szybciej zaśnie a ja będę mogła z nimi dłużej posiedzieć". Ale była konsekwentna i warto było. Teraz planuję zacząć przyzwyczajać ją powoli do spania w hałasie i też powoli zacząć oddzielacza karmienie od zasypiania. Tak więc dołączam do częściowo do tych mam co odstawiają od piersi z tym że ja odstawiam pierś tylko przy usypianiu bo do jedzenia zostaje jeszcze
asias86, emdar, Lalia, dmg111, Ania81, KarolinaMaria, Clover lubią tę wiadomość
SYN 2015
CÓRKA 2020
Starania od czerwca 2025
CP 2025 💔 7tc
Usunięcie lewego jajowodu -
Clover, dajesz nadzieję, dziękuję 😊🥰. Chociaż dzisiejsza noc była naprawdę ok, zasnął o 20:30, obudził się koło 2, 4 i już na dobre o 6:45. Dla mnie to naprawdę ekstra 🙂. Super,że chrzest Wam się udał

Ounai, pewnie jest jak piszesz, że na dwoje babka wróżyła z tym nocnym jedzeniem. Julek od zawsze jadł często a mało; każdy mówi że prawie 1,5 roczne dziecko nie ma prawa być głodne w nocy,no ale może on faktycznie chce jeść? ( próby z mlekiem pół na pół z wodą kończą się mega wkurwem Julka). Tak czy siak, spróbuję za jakiś czas, chwilowo nie mam zasobów na ten manewr. Super ze Martę udało Ci się od szumisia oduczyć 👏👏👏! Kiedy zaczynacie żłobek? A jak będziesz robić z KP? Będziesz ściągać żeby jej podawali w żłobku Twoje mleko?
Ale mam zajar, dziś w "moim" lumpie nowa dostawa🎉🤩. Tata ma już zapowiedziane, że zostaje z młodzieżą, a mama idzie na łupy 😊.
dmg111, Lalia, KarolinaMaria, Clover lubią tę wiadomość
42 lata
08.03.2019 puste jajo płodowe💔
17.02.2020 Julek 💙 -
A gdzie ten lump?emdar wrote:Clover, dajesz nadzieję, dziękuję 😊🥰. Chociaż dzisiejsza noc była naprawdę ok, zasnął o 20:30, obudził się koło 2, 4 i już na dobre o 6:45. Dla mnie to naprawdę ekstra 🙂. Super,że chrzest Wam się udał

Ounai, pewnie jest jak piszesz, że na dwoje babka wróżyła z tym nocnym jedzeniem. Julek od zawsze jadł często a mało; każdy mówi że prawie 1,5 roczne dziecko nie ma prawa być głodne w nocy,no ale może on faktycznie chce jeść? ( próby z mlekiem pół na pół z wodą kończą się mega wkurwem Julka). Tak czy siak, spróbuję za jakiś czas, chwilowo nie mam zasobów na ten manewr. Super ze Martę udało Ci się od szumisia oduczyć 👏👏👏! Kiedy zaczynacie żłobek? A jak będziesz robić z KP? Będziesz ściągać żeby jej podawali w żłobku Twoje mleko?
Ale mam zajar, dziś w "moim" lumpie nowa dostawa🎉🤩. Tata ma już zapowiedziane, że zostaje z młodzieżą, a mama idzie na łupy 😊.Kuba 26.07.2020
Bartek 27.10.2022 -
Żebyś wiedziała! Ja przeważnie udaje że śpię jak mnie Julek juz nad ranem obudzi( tak koło 4-5). Ten postoi w łóżeczku, pojojczy chwilę, powyrzuca co ta ma w łóżeczku( znaczy się zaczepia matkę🤣🤣🤣;ale dostać bboxem o 5 nad ranem w głowę nie polecam😒), i przeważnie się jeszcze kładzie. Nie dostał atencji od matki, to myśli sobie" a zakimam jeszcze,może za godzinę albo dwie się uda"😉dmg111 wrote:Małe cwane bestie 😂 Jak nie ma cycka, to ja to chrzanie i śpię dalej 😂
dmg111, Nikaa92, Lalia, Ladyo, Ania81, Nowastaraczka, Clover lubią tę wiadomość
42 lata
17.02.2020 Julek 💙 -
Da się, ale nie wiem jak Twój mały, ale mój to w sklepie (jakimkolwiek) wysiedzi w wózku maks 5 minut. Za dużo dla niego atrakcji, żeby siedzieć grzecznie (ewentualnie przyjaciółka Peppa na telefonie daje radę, ale puszczam jak naprawdę muszę).asias86 wrote:A czy wózkiem da tam radę wjechać bo bez dziecka to najszybciej we wrześniu pójdę 😁42 lata
17.02.2020 Julek 💙 -
nick nieaktualnyU nas około tydzieńdmg111 wrote:Dziewczyny, ale ile zeszło z "siedzę z asekuracja" do "siedzę sama"? Jula od dwóch tygodni intensywnie siada, ale jako że nie czworakuje, to odkryła, że wspinając się po mnie może się odwrócić i siada i opiera się o mnie (ładnie siada z rotacji), od paru dni robi to już na tyle pewnie, że plecki daje do pionu i ręką jedna się bawi, a druga asekuruje i trzyma mnie lub ziemi. Kiedy zacznie sama? 😀 Za trzy tygodnie jedziemy na wakacje i czuję, że ułatwiłoby mi to życie (spacerówka w końcu się podniesie 🙈), nie wiem czy się łudzić czy nie? 😂
dmg111 lubi tę wiadomość