Gorące mamuśki 🤰❤️
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyUlaa wrote:Emdar dziękuję, że pytasz 😘
Julianek miał chwilę, że chciał przyspieszyć wyjście na ten świat, ale przyhamował i na tą chwilę jest wszystko ok 😘
Duży już chłopaczek, bo wg szacunków lekarza i pomiarów z usg ma już 2 kg 💪
Upały ostatnio sprawiły, że więcej czasu siedziałam w domu, ale poza tym czuję się naprawdę ok 😊Ulaa lubi tę wiadomość
-
Lalia, wszystkiego najlepszego dla Olusia z okazji ukończenia siedmiu miesięcy! 🎉😊 I super, że udało mu się usiąść, gratulacje dla niego! 💪😁
Emdar, przypomniało mi się dzisiaj, że kiedyś pisałam Ci o bratanku mojego męża, który do 1,5 roku życia bardzo słabo spał. Przyjechali do nas teraz na 2 tygodnie i rozmawialiśmy dzisiaj na temat spania, okazuje się, że teraz kładą go między 19 a 20 a budzi się o 7-8, więc przesypia około 12 godzin ciągiem. Ma 3 lata, ale jego mama mówiła, że kiedy miał te około 1,5 roku to już mu się zaczęło przestawiać z tym spaniem, potrafił wtedy przespać 8-10 godzin w nocy i w ciągu dnia miał drzemkę około 2h w południe, a jeszcze chwilę wcześniej mieli ogromny problem z jego spaniem w nocy, a o drzemce w dzień w ogóle nie było mowy. Z całego serca życzę Ci, żeby niebawem i u Was spanie zaczęło wyglądać coraz lepiej 😘emdar, Lalia, dmg111 lubią tę wiadomość
-
Ja też Wam się pochwalę. Mój syn spał przy szumisiu i jak poszedł do przedszkola to nie potrafił zasnąć na drzemkę bo brakowało mu szumu. Postanowiłam zacząć przestawiać Martę, żeby ułatwić jej zasypianie w żłobku. Zmieniamy nawyki od 2 tyg. Wcześniej wyglądało to tak, że zasypiała przy (uwaga!) dwóch szumisiach - w razie gdyby jeden się wyłączył, bujana na piłce (pkdskakiwalam z nią na kolanach) z moim cyckiem w buzi. Wiem, hardcore, nawet nie pytajcie jak do tego doszło. Ułatwiałam sobie trudne momenty i jakoś tak wyszło. Po 2 tyg mamy: Marta zasypia albo po prostu bujana na pilce, albo przy piersi. Najczęściej woli przy piersi, ale rozdzielanie karmienia i zasypiania będzie później. I bez szumisia jakiegokolwiek! Jestem z nas dumna, bo myślę, że odwaliłam kawał dobrej roboty. Zwłaszcza, że miewałam kryzysy kiedy dla świętego spokoju chciałam odpuścić, np wczoraj kiedy siedzieliśmy ze znajomymi i pomyślałam "widzimy się raz na rok albo pół roku. Może odpuszczę i przynajmniej szybciej zaśnie a ja będę mogła z nimi dłużej posiedzieć". Ale była konsekwentna i warto było. Teraz planuję zacząć przyzwyczajać ją powoli do spania w hałasie i też powoli zacząć oddzielacza karmienie od zasypiania. Tak więc dołączam do częściowo do tych mam co odstawiają od piersi z tym że ja odstawiam pierś tylko przy usypianiu bo do jedzenia zostaje jeszcze
asias86, emdar, Lalia, dmg111, Ania81, KarolinaMaria, Clover lubią tę wiadomość
BOY 2015
GIRL 2020
CB 2025 💔 -
Clover, dajesz nadzieję, dziękuję 😊🥰. Chociaż dzisiejsza noc była naprawdę ok, zasnął o 20:30, obudził się koło 2, 4 i już na dobre o 6:45. Dla mnie to naprawdę ekstra 🙂. Super,że chrzest Wam się udał
Ounai, pewnie jest jak piszesz, że na dwoje babka wróżyła z tym nocnym jedzeniem. Julek od zawsze jadł często a mało; każdy mówi że prawie 1,5 roczne dziecko nie ma prawa być głodne w nocy,no ale może on faktycznie chce jeść? ( próby z mlekiem pół na pół z wodą kończą się mega wkurwem Julka). Tak czy siak, spróbuję za jakiś czas, chwilowo nie mam zasobów na ten manewr. Super ze Martę udało Ci się od szumisia oduczyć 👏👏👏! Kiedy zaczynacie żłobek? A jak będziesz robić z KP? Będziesz ściągać żeby jej podawali w żłobku Twoje mleko?
Ale mam zajar, dziś w "moim" lumpie nowa dostawa🎉🤩. Tata ma już zapowiedziane, że zostaje z młodzieżą, a mama idzie na łupy 😊.dmg111, Lalia, KarolinaMaria, Clover lubią tę wiadomość
42 lata
08.03.2019 puste jajo płodowe💔
17.02.2020 Julek 💙 -
emdar wrote:Clover, dajesz nadzieję, dziękuję 😊🥰. Chociaż dzisiejsza noc była naprawdę ok, zasnął o 20:30, obudził się koło 2, 4 i już na dobre o 6:45. Dla mnie to naprawdę ekstra 🙂. Super,że chrzest Wam się udał
Ounai, pewnie jest jak piszesz, że na dwoje babka wróżyła z tym nocnym jedzeniem. Julek od zawsze jadł często a mało; każdy mówi że prawie 1,5 roczne dziecko nie ma prawa być głodne w nocy,no ale może on faktycznie chce jeść? ( próby z mlekiem pół na pół z wodą kończą się mega wkurwem Julka). Tak czy siak, spróbuję za jakiś czas, chwilowo nie mam zasobów na ten manewr. Super ze Martę udało Ci się od szumisia oduczyć 👏👏👏! Kiedy zaczynacie żłobek? A jak będziesz robić z KP? Będziesz ściągać żeby jej podawali w żłobku Twoje mleko?
Ale mam zajar, dziś w "moim" lumpie nowa dostawa🎉🤩. Tata ma już zapowiedziane, że zostaje z młodzieżą, a mama idzie na łupy 😊.Kuba 26.07.2020
Bartek 27.10.2022 -
dmg111 wrote:Małe cwane bestie 😂 Jak nie ma cycka, to ja to chrzanie i śpię dalej 😂
dmg111, Nikaa92, Lalia, Ladyo, Ania81, Nowastaraczka, Clover lubią tę wiadomość
42 lata
17.02.2020 Julek 💙 -
asias86 wrote:A czy wózkiem da tam radę wjechać bo bez dziecka to najszybciej we wrześniu pójdę 😁42 lata
17.02.2020 Julek 💙 -
nick nieaktualnydmg111 wrote:Dziewczyny, ale ile zeszło z "siedzę z asekuracja" do "siedzę sama"? Jula od dwóch tygodni intensywnie siada, ale jako że nie czworakuje, to odkryła, że wspinając się po mnie może się odwrócić i siada i opiera się o mnie (ładnie siada z rotacji), od paru dni robi to już na tyle pewnie, że plecki daje do pionu i ręką jedna się bawi, a druga asekuruje i trzyma mnie lub ziemi. Kiedy zacznie sama? 😀 Za trzy tygodnie jedziemy na wakacje i czuję, że ułatwiłoby mi to życie (spacerówka w końcu się podniesie 🙈), nie wiem czy się łudzić czy nie? 😂
dmg111 lubi tę wiadomość