Gorące mamuśki 🤰❤️
-
WIADOMOŚĆ
-
Lalia widziałam wczoraj Olusia, słodziak mały 😍 wszystkiego Naj na 7 miesięcy 😘
My zrobimy fotkę po powrocie z wakacjiLalia lubi tę wiadomość
02.06 13 dpo II
03.06 14 dpo beta 181, prog 25,29
06.06 17 dpo beta 700
28+6 1496g
17.12.2020 ur się Tymek 💙 2245g i 48cm szczęścia 🥰
-
Zulugula wrote:Dzięki dziewczyny za odpowiedzi:)
Ounai
Marta nadal przesypia noce?
Mówiłaś, że zaczęła po skoku w którym Tomek chyba teraz jest, a który kończy się za 3tyg.. więc tli mi się nadzieja. Czy ona aby nie budziła Ci się w tym skoku mega często? Coś mi tak świta. Bo u nas jest jakis hardkore teraz, może to z gorąca, może skok ale co godzina jest cyc.tak, że u nas noce super. Zaczęła tak spać ok 9 miesiąca, właśnie po skoku.
Hahaha emdar u nas to samo w sklepie. Od razu się drze. Jeśli wózek nie jest w ruchu to tak samo na ulicy czy gdziekolwiek. Dla Marty musi się dziać
Żłobek Marta zacznie we wrześniu, ale po naszym wyjeździe walacyjnym. U nas dzieciom nie dają mleka w ogóle, tylko stałe posiłki więc nic nie muszę ściągać.Zulugula, emdar lubią tę wiadomość
BOY 2015
GIRL 2020
CB 2025 💔 -
dmg111 wrote:Pobudki co 1.5-2h, nad ranem trzy co 1h, więc bez zmian 😢 Ale ostatnio mąż z nią spał i wyszło, że pije po 100ml mleka i myślę, że w tym problem, jakby zjadła raz a porządnie, to może by dluzej spala 🤔
Mówił też, że nauczy ją spać w łóżeczku (od około 24 jest zawsze ze mną) i to im nie wyszło, hahaha 😂
Po wakacjach oduczamy spania ze mną, bo ja przed pracą muszę się wyspać, nie mogę tak żyć 🙈42 lata
08.03.2019 puste jajo płodowe💔
17.02.2020 Julek 💙 -
Hej hej, miało być mnie więcej a jest mniej ☹ maz na l4 w domu wiec korzystam ze jest i spędzamy razem czas co u nas rzadko się zdarza bo mój K. Duzo pracuje.
Spóźnione wszystkiego naj naj dla Stasia i dla Olusia 🥳🥳
Juz wiem co to znaczy uciekające dziecko jak robi mu sie zdjęcie....masakra mialobyc ładne w plenerze a tu dupa....Kuba ciągle sie obracał na brzuszek lub pełzał po całym kocu 🙈
Co do nocek i karmien to się nie wypowiem bo Kuba od dłuższego czasu spi całe noce. Ale ale wynalazłam wkładkę o strukturze plastra miodu która jest 3in1 😁😁 pasuje do każdego fotelika I spacerówki wiec nie trzeba zmieniać jak się zmieni fotelik. Jesteśmy w fazie testowej ale aktualnie upały się skończyły wiec nie wypowiem się czy mniej Kuba się poci.... jakby ktoś chciał to wkładka jest firmy: aircuddle.
Motylku szkoda ze nie udało się z awansem ale sądzę że jeszcze przyjdzie Twoj czas i się uda. Matyldzia to petarda jak Marta, zasuwa az milo.
Ula cudnie wyglądasz z brzuszkiem 🥰
Tajka wiem ze dziewczyny juz wszystko powiedziały i ja je popieram w 100% to jest ten czas by odpuścić albo samemu albo z pomocą specjalisty. Szkoda tych pięknych chwil. Nie walczyłam tak długo jak Ty ale jak odpuściłam to życie stało się piękniejsze bo minęły pytania typu ile zjadl I czy sie najadl i czy dobrze będzie przybierał.
Miłego dnia życzę 😘😘SzalonaOna, Lalia lubią tę wiadomość
-
Ounai, to nasze dzieci widzę się dogadają w kwestii aktywności🤣 Tak jak piszesz, musi się dziać ( czasem nawet pralka jest spoko,ale już zaczyna go nudzić ostatnio 🤦♀️). Już czekam żłobka jak na zbawienie, serio. Kocham go nad życie, ale jego turbo ruchliwość i potrzeba ciągłej animacji plus pilnowanie żeby sobie nic nie zrobił wykracza poza nasze możliwości. Akcja z wczoraj, wychodzimy z domu, otworzyłam drzwi na klatkę, wyprowadzam wózek, Julek lotem błyskawicy ucieka z mieszkania i pędem do windy, naciska guziczek ( ostatnio frajda jakich mało), a że winda akurat byla na naszym piętrze to drzwi się otwierają i ten myk juz w windzie i naciska "parter" 🤦♀️. W ostatniej sekundzie wsadziłam stopę w drzwi windy ( byłam w gaciach i staniku 🤣). I tak cały dzień; sekundę oddechu mam jak siedzi w łóżeczku, albo w krzesełku do karmienia, albo jak śpi( w dzień około 2h),a tak to z oka spuścić nie idzie.
Lalia, Nikaa92, Ounai, Clover lubią tę wiadomość
42 lata
08.03.2019 puste jajo płodowe💔
17.02.2020 Julek 💙 -
Ciężko mi ostatnio czytać forum, a co dopiero pisać. Jak przy Poli mam telefon w ręku to jest krzyk i ręce wyciąga, że chce. To samo z pilotem. Więc od razu chowam wszystko.
Tajka dziewczyny wszystko napisały i zgadzam się w tym 100%. Zdrowie też to psychicznie jest ważniejsze. Mi psycholog powiedziała, że po przestaniu kp moje hormony mogły się uregulować i to też mogło pomoc.
Pisałyście też o złych relacjach z mamą/teściową. Ja dopiero na terapii się dowiedziałam jaki poważny mam problem z mamą. Oczywiście wszystko wiąże się z dzieciństwem. Nie myślałam, że to ma aż taki wpływ na całe życie. A teściowa jak zwykle się czepia wszystkiego. Teraz o to po co nam nowy stolik kawowy przecież i tak Pola zniszczy. Więc chyba następny remont mieszkania powinien być jak Pola (lub jej młodsze rodzeństwo) będzie miała 18 lat, bo jeszcze coś zniszczy 🤦♀️ brak słów02.2021 Apolonia 🩷
11.2023 będzie synek 👣 -
emdar wrote:Da się, ale nie wiem jak Twój mały, ale mój to w sklepie (jakimkolwiek) wysiedzi w wózku maks 5 minut. Za dużo dla niego atrakcji, żeby siedzieć grzecznie (ewentualnie przyjaciółka Peppa na telefonie daje radę, ale puszczam jak naprawdę muszę).Kuba 26.07.2020
Bartek 27.10.2022 -
dmg111 wrote:Dziewczyny, ale ile zeszło z "siedzę z asekuracja" do "siedzę sama"? Jula od dwóch tygodni intensywnie siada, ale jako że nie czworakuje, to odkryła, że wspinając się po mnie może się odwrócić i siada i opiera się o mnie (ładnie siada z rotacji), od paru dni robi to już na tyle pewnie, że plecki daje do pionu i ręką jedna się bawi, a druga asekuruje i trzyma mnie lub ziemi. Kiedy zacznie sama? 😀 Za trzy tygodnie jedziemy na wakacje i czuję, że ułatwiłoby mi to życie (spacerówka w końcu się podniesie 🙈), nie wiem czy się łudzić czy nie? 😂
U nas kilka dni z asekuracją ale szybko mu poszło i osiągnął równowagęteż jeszcze nie czworakuje chociaż pozycje do czworaków przyjął dawno ale ruszyć nie umie.
Spacerówka na siedząco to złoto! Gustaw mógłby z niej nie wychodzić 😅
dmg111, Zulugula, Lalia, emdar lubią tę wiadomość
-
Inga28 wrote:U nas kilka dni z asekuracją ale szybko mu poszło i osiągnął równowagę
też jeszcze nie czworakuje chociaż pozycje do czworaków przyjął dawno ale ruszyć nie umie.
Spacerówka na siedząco to złoto! Gustaw mógłby z niej nie wychodzić 😅Kuba 26.07.2020
Bartek 27.10.2022 -
Zulugula wrote:A Tomek nadal nie usiadł 😳😳 zdarzylo mu się ze 4 razy ale taki siad płotkarski i tyle. Parę razy praaawie usiadł poprawnie, podniósł się w niedźwiadka ugiął itp itd już dupka była 2mm od ziemi i niet, poszedl sobie🤦♀️
Czworakuje już bardzo szybko, wstaje przy meblach a nawet zrobił takie 2 krzywe kroki stojac przy kanapie ale siąść nie i koniec 🤷♀️
Widocznie siad jest dla nich zbyt nudny
Zulugula, dmg111 lubią tę wiadomość
-
Zulugula wrote:A Tomek nadal nie usiadł 😳😳 zdarzylo mu się ze 4 razy ale taki siad płotkarski i tyle. Parę razy praaawie usiadł poprawnie, podniósł się w niedźwiadka ugiął itp itd już dupka była 2mm od ziemi i niet, poszedl sobie🤦♀️
Czworakuje już bardzo szybko, wstaje przy meblach a nawet zrobił takie 2 krzywe kroki stojac przy kanapie ale siąść nie i koniec 🤷♀️
U nas dziś była fizjo, pochwaliła go że pięknie czworakuje. Do końca lipca będzie jeszcze przychodzić a potem będzie decydować czy zakańczamy ćwiczenia. Ale jest dobrej myśli🙂Lalia, Ania81, Zulugula, dmg111, Suszarka, emdar, Clover lubią tę wiadomość
12.10.2020 ❤️
14.05.2024 ❤️