Gorące mamuśki 🤰❤️
-
WIADOMOŚĆ
-
Zulugula wrote:Dziewczyny, czy któraś z Was miała szybki poród przez to że miała miękką i skróconą szyjke już przed 37tyg? Czy to nie mialo żadnego wpływu?
Nie wiem czy to szybki poród, ale mój pierwszy trwał łącznie 7 godzin. Szyjka skracała się od 30 tygodnia, a finalnie syn urodzony w 36+3.
Drugi poród w 39+3 bez skracającej się i miękkiej szyjki wcześniej trwał 3,5 godziny 😄
A teraz to nie wiem jak będzie, bo szyjka trochę zmiękła i jest rozwarta na 1 palec. Mam nadzieję, że zdążę dojechać do szpitala 🤣dmg111 lubi tę wiadomość
-
KarolinaMaria wrote:Asias86, jakie macie typy spacerówek? Podziel się spostrzezeniami
[/QUOTE
Jak dziś oglądaliśmy to valco snap 4 albo joie ale tu był jakiś przedłużany nie wiem dokładnie, bo oczywiście tam stwierdziłam że valco ale jak wracałam to cały czas myślałam o tym drugim. Valco jest lekki i na pompowanych kołachKarolinaMaria lubi tę wiadomość
Kuba 26.07.2020
Bartek 27.10.2022 -
Ladyo wrote:U nas leniwa niedziela, kościół, cmentarz, a potem pojechaliśmy na Festiwal Foodtruckow
nawet dla mnie znalazło się coś zdrowego do zjedzenia, chociaż mój trener mi powiedział ze mam nie dac się zwariować i raz na jakiś czas pozwolić sobie na co chce, bo inaczej potem rzucę się na jedzenie i tyle z tego będzie. Teraz mąż poszedł ba noc do pracy, J. biega ze znajomymi po mieście, Amelka śpi a ja sobie robię Zanzibar- olejowanie włosów
. Lalia to już 7? Ale to leci, dopiero z walizkami stawialas się na porodówkę! Oluś jest cudny!!! Motylku pokaz efekty farbowania
Suszarko i to są efekty jedzenia słodyczy 😂 haha a tak poważnie to ja tez właśnie wyciągnęłam chleb z chęcią zjedzenia, patrzę a tam pleśń… Emdar fajnie ze wróciłaś do nas ❤️ asiu super ze ogarneliscie sprawy z kredytem
budujecie się? My tez mamy w planie, chociaż dopiero za rok Herbatko w sumie pierwsze słysze żeby po osteo zmieniło się tak zachowanie malucha, ale być może… a może to skok? Ounai jak te odżywki Anwen bo pamietam ze zamawialas? Zadowolona jesteś? Bo ja właśnie kupiłam zestaw do kręconych włosów i pare pierdółek
Ladyo, kic83 lubią tę wiadomość
Kuba 26.07.2020
Bartek 27.10.2022 -
Zulu, moja przyjaciółka urodziła w godzinę. Była w szpitalu jak się zaczęło (zaczęło się samo, bez indukcji). Ale ona praktycznie nie miała szyjki, wcześniej miała pessar.
Edit ofc pierwszy poród, teraz jest w drugiej ciąży i po ściągnięciu pessaru zostanie już w szpitaluWiadomość wyedytowana przez autora: 18 lipca 2021, 20:59
🦄 2021 r. -
Zulugula wrote:Dziewczyny, czy któraś z Was miała szybki poród przez to że miała miękką i skróconą szyjke już przed 37tyg? Czy to nie mialo żadnego wpływu?
Chociaż w pierwszym szpitalu sami mi powiedzieli, że poród będzie szybko, bo tej szyjki nie ma.
Byłam wtedy w 36 tyg.
Emdar, wiem o co chodzi z lękiem przed nocna histeria, bo mam to samo... po 40 minutach jednej nocy wysiedliśmy. Musimy też mieć więcej woli walki.Mikołaj 💗 07.09.2020
Adam 💗28.05.2023 -
Emdar, dziękuję, że pytasz. Na razie czuje się dobrze, wrócił do sił po operacji, przestał chudnąć, chodzi na chemię, która dobrze znosi. Za jakiś czas będzie miał tomografię, żeby sprawdzić czy chemia przynosi jakieś efekty.
Lalia, emdar, Suszarka, kic83, Zulugula, kar_oliv, dmg111 lubią tę wiadomość
Mikołaj 💗 07.09.2020
Adam 💗28.05.2023 -
emdar wrote:Kic, budzi się dwa albo trzy razy.
Annia, masz absolutną rację, nasze noce są i tak tak słabe, że naprawdę nie sądzę że może być dużo gorzej. To chyba kwestia naszej determinacji do nocnych histerii, na które nie mamy ochoty ☹.
Muszę się nastawić psychicznie, I powalczyć z tematem.
Ja bym powalczyła, nic nie stracisz, możesz jedynie zyskać!emdar, dmg111 lubią tę wiadomość
Córcia❤️05.2015 (3 cs) 39t1d - 2650 g hipotrofia // spadek do 2450 g SN
Synek💙10.2020 (5cs) - 40t2d - 3100 g spadek do 2895 SN+CC
[/url]
Autoimmunologiczne zapalenie tarczycy + jej niedoczynność -
Annia wrote:Emdar, dziękuję, że pytasz. Na razie czuje się dobrze, wrócił do sił po operacji, przestał chudnąć, chodzi na chemię, która dobrze znosi. Za jakiś czas będzie miał tomografię, żeby sprawdzić czy chemia przynosi jakieś efekty.
Annia lubi tę wiadomość
42 lata
08.03.2019 puste jajo płodowe💔
17.02.2020 Julek 💙 -
ZielonaHerbata wrote:Powiem Wam,że jestem podłamana. Nie wiem co się dzieje.
Po tym osteopacie jest coraz gorzej. Cały czas płacze, ataki histerii, do tego nie chce jeść. Szarpie się,odpycha, płacze, chwyta, puszcza 🤷🤷 to wszystko przeplatane krótkimi chwilami normalności.
Zawsze była kąpiel,jedzenie i po jedzeniu w ciągu 10 minut spala a teraz usypianie trwa godzinę, już nie wspomnę jak wygląda karmienie.
Nie wiem,czy to wszytsko mogę łączyć z wizyta u osteopaty ale wszytsko akurat tak się zbiegło w czasie,że podjerzewam,że to to.
Za 2 tyg mamy kolejną wizytę i zastanawiam się,czy jest sens iść.
Herbatko jak my bylismy u osteopaty (Brzozowski) to on uprzedzal ze mogą byc zmiany w zachowaniu nawet do tygodnia. Wlansie albo sie drastycznie polepszy albo pogorszy. Za tydzien powinna sie wyregulować.Corka wrzesien 2018 18 cykl staran
Poronienie listopad 2019 7tc
Synek styczeń 2021 -
kic83 wrote:Ja bym powalczyła, nic nie stracisz, możesz jedynie zyskać!42 lata
08.03.2019 puste jajo płodowe💔
17.02.2020 Julek 💙 -
veritaa wrote:Herbatko jak my bylismy u osteopaty (Brzozowski) to on uprzedzal ze mogą byc zmiany w zachowaniu nawet do tygodnia. Wlansie albo sie drastycznie polepszy albo pogorszy. Za tydzien powinna sie wyregulować.
Pytałam,czy może nastąpić pogorszenie,to mówił,że nie. W sumie się zdziwiłam bo ja sama kiedyś chodziłam do osteopaty i zawsze miałam kilka dni po silniejsze dolegliwości bólowe i osteopata zawsze uprzedzał,że tak może organizm zareagować i że to normlane.veritaa lubi tę wiadomość
-
emdar wrote:Ulaa, a co tam u naszego drugiego forumowego Julianka??? ❤❤ jeśli pisałaś to przepraszam, chwilę mnie nie było 😉 Jak się czujesz? Wszystko ok?
Annia, a jak tata?
Emdar dziękuję, że pytasz 😘
Julianek miał chwilę, że chciał przyspieszyć wyjście na ten świat, ale przyhamował i na tą chwilę jest wszystko ok 😘
Duży już chłopaczek, bo wg szacunków lekarza i pomiarów z usg ma już 2 kg 💪
Upały ostatnio sprawiły, że więcej czasu siedziałam w domu, ale poza tym czuję się naprawdę ok 😊emdar, Lalia, dmg111 lubią tę wiadomość
-
Ladyo wrote:U nas leniwa niedziela, kościół, cmentarz, a potem pojechaliśmy na Festiwal Foodtruckow
nawet dla mnie znalazło się coś zdrowego do zjedzenia, chociaż mój trener mi powiedział ze mam nie dac się zwariować i raz na jakiś czas pozwolić sobie na co chce, bo inaczej potem rzucę się na jedzenie i tyle z tego będzie. Teraz mąż poszedł ba noc do pracy, J. biega ze znajomymi po mieście, Amelka śpi a ja sobie robię Zanzibar- olejowanie włosów
. Lalia to już 7? Ale to leci, dopiero z walizkami stawialas się na porodówkę! Oluś jest cudny!!! Motylku pokaz efekty farbowania
Suszarko i to są efekty jedzenia słodyczy 😂 haha a tak poważnie to ja tez właśnie wyciągnęłam chleb z chęcią zjedzenia, patrzę a tam pleśń… Emdar fajnie ze wróciłaś do nas ❤️ asiu super ze ogarneliscie sprawy z kredytem
budujecie się? My tez mamy w planie, chociaż dopiero za rok Herbatko w sumie pierwsze słysze żeby po osteo zmieniło się tak zachowanie malucha, ale być może… a może to skok? Ounai jak te odżywki Anwen bo pamietam ze zamawialas? Zadowolona jesteś? Bo ja właśnie kupiłam zestaw do kręconych włosów i pare pierdółek
aby efekty mogę pokazać w przyszłym tygodniu bo chcę ściąć cały ten rozjaśniany wysuszony dół, czyli ok 10cm, bo tam włosy są bardzo suche i strasznie się plączą. A poza tym dopóki nie nauczę się porządnie dbać o kręcone to wolę mieć jest krótsze, bo jednak łatwiej kręcić jak nie są takie długie
Ladyo lubi tę wiadomość
BOY 2015
GIRL 2020 -
Dobry wieczór
Jesteśmy zmęczeni dzisiejszym dniem, ale wszystko się udało! 😊 Olek był mega grzeczny w kościele, ledwo się zaczęła msza i zasnął, musiałam go budzić na obrzęd Chrztu 😁 Ani razu nie płakał, dopiero pod koniec mszy troszkę zaczął marudzić, ale na rękach się uspokoił. Ksiądz był zaskoczony i mówił, że takie dziecko to rzadkość 😁 Olek podczas obrzędu Chrztu był bardziej zainteresowany niż przestraszony i chciał złapać księdza za rękę 🤣🤣 Później na sali też wszystko wyszło super, goście zadowoleni i my też. W sumie było 20 osób, cieszę się, że postawiliśmy na swoim i nie zapraszaliśmy więcej gości, chociaż obie mamy mocno na to naciskały. Jedzenie pycha, a panie w restauracji bardzo miłe i pomocne. Udało im się tak poprawić tort, że praktycznie nie było widać, że sie wczoraj rozjechał - moja mama pracuje w sklepie, w którym są ozdoby na torty i kiedy jej powiedziałam, co się stało kupiła kilka dodatkowych ozdób żeby można było jakoś ukryć tą zniszczoną część, a panie z kuchni po mistrzowsku to wykonały
Ogólnie to mega się stresowałam, a wszystko wyszło świetnie. Jesteśmy bardzo zadowoleniemdar, SzalonaOna, asias86, Lalia, Zulugula, dmg111, Suszarka, Ania81 lubią tę wiadomość
-
asias86 wrote:Nie kupujemy pół bliźniaka w sumie ok 110 metrów i 500 działki jak na warunki Warszawy i okolic to super okazja.
Asia
a w jakiej dzielnicy?Córcia❤️05.2015 (3 cs) 39t1d - 2650 g hipotrofia // spadek do 2450 g SN
Synek💙10.2020 (5cs) - 40t2d - 3100 g spadek do 2895 SN+CC
[/url]
Autoimmunologiczne zapalenie tarczycy + jej niedoczynność -
Mam koleżankę, która miała pessar w dochodów ciążach. W pierwszej z pessarem urodziła godz po zdjęciu, ledwo dojechali do szpitala bo mieli 10 min autem, a w drugiej w związku z tym że u nas był szpital Covidowy została już w szpitalu i poród trwał 30 min.
Ja takich przygód nie miałam, u mnie szyjka zawsze jak ze stali i trzeba się naczekac zanim ruszy
Emdar, a ja myślę że na dwoje babka wróżyła. Jak synowi próbowałam ograniczać karmienia i nie pomogło. On był po prostu głodny i musiał butle opróżnić. Jeśli dostał mniej to budził się częściej. Ilość mleka na noc musiała się zgadzać. Dopiero koło 2rz zaczął mieć 1 pobudkę i później wcale.
Annia, a może warto spróbować rozdzieli c karmienie od usypiania już w dzień. Jak załapie w dzień to istnieje szansa że i w nocy przestawi się. A jednak łatwiej walczyć z wrzeszczącym dzieckiem w dzień niż w nocy.Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 lipca 2021, 22:15
BOY 2015
GIRL 2020