Gorące mamuśki 🤰❤️
-
WIADOMOŚĆ
-
kar_oliv wrote:Popękały mi naczynka na bialkach w oczach, nie wiem Czy to od ciągłego patrzenia w telefon czy od czegoś innego, ogólnie mam cerę naczynkowa ale zauważyłam więcej zylek na nogach...
Dziś ciśnienie 100/66 puls 84
Jestem zmęczona nie mam siły nic robić....
Ja mam caly czas ciśnienie ok 98/67 🤷♀️ ale ja zawsze takie mam więc normalnie się czuję. Ale puls to tez właśnie tak 80-90💙 11.2020
💗 11.2023 -
A propo łożyska to u mamyginekolog w artykule o losysku przodujacym są te informacje, że łożysko może byc nisko a potem się podnosi zazwyczaj. Mi chyba nie powiedzial gin ale na wynikach prenatalnych jest napisane "w dnie" i juz się wystraszylam ale ponoć dno w terminologii macicy to jest góra i że ok 🤷♀️💙 11.2020
💗 11.2023 -
Zulugula wrote:A propo łożyska to u mamyginekolog w artykule o losysku przodujacym są te informacje, że łożysko może byc nisko a potem się podnosi zazwyczaj. Mi chyba nie powiedzial gin ale na wynikach prenatalnych jest napisane "w dnie" i juz się wystraszylam ale ponoć dno w terminologii macicy to jest góra i że ok 🤷♀️
Ja mam łożysko dno/ściana tylna.
Zulugula lubi tę wiadomość
Mikołaj 💗 07.09.2020
Adam 💗28.05.2023 -
kar_oliv wrote:Ja też jestem z tych niskociśnieniowych ale ostatnio co nie wstaje to gwiazdy przed oczami
Mi ten doktorek u którego ostatnio byłam powiedział, że mam łożysko na przedniej ścianie, czyli domyślam się że będę czuła ruchy dość późno.
Ja ciągle czuje parcie na pęcherz, po jednej szklance picia sikam 5 razy, przez co pije mało bo mam już dość ciągłego wstawiania. Biorę Urosept ale nie widzę poprawy.
Dziś rano znowu ból głowy, ale udało się zwalczyć to Apapem. Nie chciałabym go brać ale inaczej ciężko mi funkcjonować
kar_oliv lubi tę wiadomość
-
Sylwucha ja rozumiem Cię, że jest Ci przykro przy zmianie lokum. W tym mieszkanku mieliście dobre wspomnienia, inne luźne życie A teraz ta przeprowadzka wiąże się jeszcze z innymi poważnymi zmianami w życiu, które jakbyśmy tego nie pragnęly są dla nas czymś obcym. Wkraczacie w nowy etap w życiu- to zawsze budzi lęk, ale będzie dobrze, zaraz przyzwyczaisz się do domku i nie będziesz wyobrażałam sobie mieszkać gdzie indziej
Sylwucha lubi tę wiadomość
-
Fragaria wrote:No dobrze, dziękuję za odpowiedzi, w takim razie ja też się nie przejmuje łożyskiem, czekam cierpliwie aż się podniesie
w grudniu byłam lyzeczkowana i trochę się wystraszylam że to mogło mieć wpływ.
W pierwszej ciąży łożysko było wysoko na tylnej ścianie, pierwsze ruchy poczułam w 17 tygodniu.
-
nick nieaktualny
-
Dziewczyny, z wielką gulą w gardle na koniec imprezy powiedziałam dziadkom, że mamy dla nich jeszcze jeden prezent, na który bardzo czekali i o który się upominali, ale muszą jeszcze trochę poczekać aż podrośnie 😍
Ucieszyli się niesamowicie, babcia powiedziała, że tak czuła u ponoć wczoraj podpytywała moją mamę 😂 mój tata się popłakał, ciocia też, pozostali się mega wzruszyli, w ogóle bili nam brawo 💚
Moja kuzynka powiedziała, że jak mnie zobaczyła to po buzi było widać i miała nawet pytać, ale było jej głupio 🤣
I dziadziu powiedział że zawsze nam życzył szczęścia, zdrowia i bocianów i bardzo się cieszy, że się spełniło 😘
Niesamowicie się wszyscy ucieszyli i bardzo nas wspierają 😊
kar_oliv, madziulix3, kic83, Edyciak, Annia, Zulugula, Iryska, Fragaria, casteam, dmg111, Ounai, doomi03, Ewa88 , SzalonaOna, kkasia, Julik, Sylwucha, Koteczka82 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyDziewczyny, które znacie już płeć dziecka. Mam takie pytanie, możecie sprawdzić, ile wynosiło pH moczu w pierwszym badaniu?
Czytałam o tym teście sody i tu chodzi o ph moczu. Im bliżej pH=5, tym większe prawdopodobieństwo że będzie dziewczynka. A im bliżej pH=8 Znaczy że będzie chłopiec. Ciekawe, czy się sprawdza.
-
Laila, wspaniała rodzinka
to jest bardzo budujące jak bliscy tak się cieszą naszym szczęściem
Cieszę sie również, że mdłości cały Ci jakoś wytrzymać na spotkaniu. Już coraz bliżej 2 trymestru więc będzie coraz lepiej z dnia na dzień )Lalia lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyEdyciak wrote:Dziewczyny, które znacie już płeć dziecka. Mam takie pytanie, możecie sprawdzić, ile wynosiło pH moczu w pierwszym badaniu?
Czytałam o tym teście sody i tu chodzi o ph moczu. Im bliżej pH=5, tym większe prawdopodobieństwo że będzie dziewczynka. A im bliżej pH=8 Znaczy że będzie chłopiec. Ciekawe, czy się sprawdza.
W Holandii nie robia badań moczu.
Ja zaczęłam robić ten test ok 9 tc i tak sobie powtarzałam co tydzień. Nic się nie zmieniało. Na amerykańskiej stronie przeczytalam że to zależy od diety ale tak naprawdę na nie mam zadnej diety. Jem wszystko co popadnie
U mnie ten test się sprawdził ale u koleżanki co także spodziewa się córeczki już nie.Edyciak lubi tę wiadomość
-
To był naprawdę piękny dzień 😍😍😍
Do 15 mdłości były naprawdę łaskawe, teraz mnie trochę męczą, ale im wybaczam 😁Ounai, kic83 lubią tę wiadomość