Gorące mamuśki 🤰❤️
-
WIADOMOŚĆ
-
Zulugula wrote:My niestety wylądowalismy z Tomusiem w szpitalu
jak się polepszy lub wyjdziemy dam znac. Poki co proszę trzymajcie kciuki żeby się juz bardziej nie pogarszalo.
-
Zulugula wrote:My niestety wylądowalismy z Tomusiem w szpitalu
jak się polepszy lub wyjdziemy dam znac. Poki co proszę trzymajcie kciuki żeby się juz bardziej nie pogarszalo.
Zulu
dawaj znać jak w szpitalu coś więcej powiedzą!
Dużo zdrówka dla Tomka dla Ciebie sił!Córcia❤️05.2015 (3 cs) 39t1d - 2650 g hipotrofia // spadek do 2450 g SN
Synek💙10.2020 (5cs) - 40t2d - 3100 g spadek do 2895 SN+CC
[/url]
Autoimmunologiczne zapalenie tarczycy + jej niedoczynność -
ZielonaHerbata wrote:A czy refluks może ujawnić się nagle skoro przez ponad miesiąc było wszytsko ok ?
Czytałam,że w diagnozie refluksu najbardziej nieskutecznym i niemiarodajny badaniem jest USG. Że najlepiej wykonać Scyntygrafię.
Może tak być, narazie się nie zagłębiam, poczekam do roku czy przejdzie czy nie, a potem najwyżej dalej będę szukać 🤔🤔
Nam tylko pediatra zaproponowała usg, więc jestem zadowolona i z tego...12.2020 dziewczynka ❤️ po 6cs
11.2024 staramy się o rodzeństwo -
Ladyo, super spadek wagi! To osiąganie celów jest super, prawda? 😍 Pytałaś o rączki w buzi, to normalny etap w rozwoju dziecka 🙂
Lalia, jestem pewna że osiagniesz cokolwiek sobie zamarzysz, na pewno już wkrótce się nam pochwalisz wymarzoną figurą 😘
kic, gratulacje z okazji mieszkania 🥳
Ounai, to safari jest bombowe. Ja bym brała, zwłaszcza że cena korzystna
Dziewczyny, z tymi diagnozami to naprawdę czasem warto zaufać lekarzowi. Nie mówię że każdy pediatra czy fizjoterapeuta ma 100% racji w każdym przypadku. Ale z drugiej strony chodzenie od lekarza do lekarza czy robienie poważnych badań tylko po to żeby ktoś potwierdził "diagnozę" wymyśloną przez rodzica, który o medycynie nie ma pojęcia, wydaje mi się trochę dziwne. Szkoda czasu, kasy, i szkoda stresu dziecka.Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 lipca 2021, 13:48
kic83, Ladyo, Iryska, Annia, KarolinaMaria, Clover, Lalia, dmg111 lubią tę wiadomość
Iga ❤️ 7.01.2021
Jagoda ❤️ 7.04.2022 -
calanthe wrote:Ounai jak dla mnie wygrywa ta Safari ze zdjęcia 🤩🤩🤩 mimo, że chusta też piekna.
Ja się przymierzam do kupna fidella fusion, ale to jeszcze muszę przemyśleć. Chcę kupić nosidło dlatego, że nie uśmiecha mi się brać wózka na plażę to raz, dwa Wera jak za długo w wózku siedzi to jest ryk niemiłosierny (gdziekolwiek jedziemy ma dłużej to noismy i taki wypad średnio należy do udanych), a trzy starsza idzie od września do przedszkola to na szybki wypad byłoby w sam raz (mamy do przedszkola 3 min. to odpadło by mi wyciąganie wózka).
Pytanie tylko czy Wera będzie chciała w nim siedzieć 🤔
Zulu zdrówka dla Tomcia, obyście nie musieli tam długo siedzieć! -
W kwestii refluksu i ulewania, Mikołaj na pewno miał, też ten ukryty, bo widziałam, że mu się cofa, krzywił się, tak buzię otwierał. Wyrósł z tego w okolicy 7mego miesiąca. Ja z tym nic nie robiłam, bo refluks u takich maluchów to jakby fizjologia niestety.
KarolinaMaria, Iryska, Suszarka, Ewa88 lubią tę wiadomość
Mikołaj 💗 07.09.2020
Adam 💗28.05.2023 -
Ewa88 wrote:U nas też jest tarcie oczu 🤔🤔 wcześniej o tym nie słyszałam że to może być objaw refluksu...
No właśnie jak gdzieś przez przypadek przeczytałam, że trze dziecko oczy i nos, Ale córka trze głównie jak się przebudzi, więc nie wiem czy u Nas to jakiś wyznacznik. Ja czekam na razie z tym, może nasilo się bo dziecko bardziej mobilne, albo po nowej kaszce 🤔Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 lipca 2021, 14:17
O ❤️
Z ❤️ -
Michałek jak był malutki to dopiero ulewał! Czasem 5 razy miał zmieniane ubranko w dzień bo ciągle rzyg, rzyg...
Ale nawet nie myślałam żeby iść z tym do lekarza, chyba to normalne że dziecko ulewa, bo jeszcze nie ma sprawnych zwieraczy w przełyku.KarolinaMaria, Annia lubią tę wiadomość
12.10.2020 ❤️
14.05.2024 ❤️ -
Iryska wrote:Michałek jak był malutki to dopiero ulewał! Czasem 5 razy miał zmieniane ubranko w dzień bo ciągle rzyg, rzyg...
Ale nawet nie myślałam żeby iść z tym do lekarza, chyba to normalne że dziecko ulewa, bo jeszcze nie ma sprawnych zwieraczy w przełyku.
Problem się robi jak nie chce jeść i słabo przybiera. -
Ania81, a Ty niespodzianka zaczyna szaf mieć depresji? Boki to tak trochę wygląda. Idź pogadać z psychologiem, co?
Słuchajcie jakie jaja. Mówię Pani z Cuddle Me że wkładkami nie do końca pasuje. I okazało się, że ja nie powiedziałam że mama Priama 2.0 i Pani mi uszyła do 1.0 a one znacznie się różnią. Np 2.0 ma lepszą regulacje pasów i większe siedzisko. I ją się wkurzałam a to nie była wina Pani haha I ta Pani stwierdziła że powinna dopytać i chce mi wysłać nowa wkładkę. Ale powiedziałam że ja też mogłam powiedzieć od razu więc ma nie wysyłać tylko jak będę składach nowe zamówienie to się upomnę o rabata pewne niedługo będzie potrzebna jakąś pościel do żłobka to akurat sobie zamówię tam
-
nick nieaktualnyAnnia wrote:W kwestii refluksu i ulewania, Mikołaj na pewno miał, też ten ukryty, bo widziałam, że mu się cofa, krzywił się, tak buzię otwierał. Wyrósł z tego w okolicy 7mego miesiąca. Ja z tym nic nie robiłam, bo refluks u takich maluchów to jakby fizjologia niestety.
-
Suszarka wrote:Jeśli któraś dziewczyna się jeszcze zastanawia nad zakupem nosidła, to ja z całego serca polecam Kavkę! Jestem zakochana. Zakładanie trwa 30 sekund, ciężar dziecka się super rozkłada. Wczoraj byliśmy chwilę na budowie, nie ma tam warunków do jazdy wózkiem. Wzięłam nosidło, pozwiedzałam z Igą działkę, podglądała drzewa, zjadła malin prosto z krzaka a na koniec się tak zrelaksowała że zasnęła 😍
Ladyo, Suszarka lubią tę wiadomość