WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Gorące mamuśki 🤰❤️
Odpowiedz

Gorące mamuśki 🤰❤️

Oceń ten wątek:
  • Ounai Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2021, 12:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SzalonaOna wrote:
    Ounai, Anetka - dziękuję! Umówiłam się do fizjo na 3.08. Zobaczymy co powie... 🤔
    Też pomyślałam, że może za mało wody, albo za szybko biegniesz jak na swoją obecną kondycję. Nie wiem jak Ty, ale dla mnie 3 km biegu bez przerwy na start to byłaby masakra.

SzalonaOna lubi tę wiadomość

age.png

age.png
  • Anet.kaa Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2021, 13:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Motylku, sprawdziłam na IG Twoje tempo biegu i faktycznie jest dość szybkie jak na początek jeśli dawno nie biegałaś.
    Może spróbuj zejść tak do 7:10-15 i sprawdź jak będzie.

Poszłam z Polą na basen i już drugi raz w drodze mi zasnęła :D
    Ostatnio siedziałam na basenie na słoneczku (przespała całe 2h które byłyśmy) a dziś siedzę w parku obok basenu aby się wyspała i dopiero pójdziemy na basen :D

SzalonaOna, Ewa88 , Gagatka lubią tę wiadomość

8cs 👶💚
    Córeczka ur. 30.11.2020r 20:50
    2430g 52 cm

3i49px9ipvfkmmcw.png
  • Ounai Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2021, 13:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Enigvaa wrote:
    O widzisz, to ja nie wiem co czytalam 🤔 kuszące, Twoja chusta w jednorożce jest piekna 😍 chyba bym wyslala do szycia. Chociaz kavka ma piekny wzor lamy :)
    Jeszcze mam możliwość kupić takie za 400 zł

77a1f583a53b.jpg

I już mam mega mentlik w głowie 😱

calanthe, Lalia, Enigvaa lubią tę wiadomość

age.png

age.png
  • ZielonaHerbata Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2021, 13:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anetka a Wy do jakiego pediatry chodzicie ?

klz9df9hix7ly771.png
  • Zulugula Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2021, 13:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 sierpnia 2021, 11:57

💙 11.2020
    💗 11.2023
  • kic83 Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2021, 13:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    21.05 urodziła się Wiki ❤️
    21.10 urodził się Maks 💙
    21.07 podpisaliśmy akt notarialny, umowę przyrzeczoną 🏡

MAMY TO!!! 🍾🥂 Mieszkanie jest nasze 🎉🎊

SzalonaOna, Annia, Ania81, calanthe, KarolinaMaria, emdar, Maminka89, Suszarka, Ladyo, Ewa88 , Ounai, Clover, Lalia, asias86, Enigvaa, kar_oliv, Gagatka, AgataAgatka, dmg111 lubią tę wiadomość

Córcia❤️05.2015 (3 cs) 39t1d - 2650 g hipotrofia // spadek do 2450 g SN
    Synek💙10.2020 (5cs) - 40t2d - 3100 g spadek do 2895 SN+CC
    mhsv9vvjge47oh9x.png[/url]
    nqtkdf9hy13p613h.png
    Autoimmunologiczne zapalenie tarczycy + jej niedoczynność
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 lipca 2021, 13:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anet.kaa wrote:
    Motylku, sprawdziłam na IG Twoje tempo biegu i faktycznie jest dość szybkie jak na początek jeśli dawno nie biegałaś.
    Może spróbuj zejść tak do 7:10-15 i sprawdź jak będzie.

Poszłam z Polą na basen i już drugi raz w drodze mi zasnęła :D
    Ostatnio siedziałam na basenie na słoneczku (przespała całe 2h które byłyśmy) a dziś siedzę w parku obok basenu aby się wyspała i dopiero pójdziemy na basen :D
    Tyle, że ten problem miałam zawsze. Po każdym biegu. Nawet jak wcześniej biegałam z tempem ponad 8 i tak samo ból głowy nie do zniesienia. Hm, spróbuję. Chociaż szczerze mówiąc, to nie czulam jakoś mocno tej prędkości. Ba, zrobiła. Sobie 3 przystanki, gdzie szlam, tylko zatrzymywałam aplikacje żeby zmierzyła mi sam bieg 🤔

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiem,wiem niby powinnam zluzować z lekarzami. Ale nie jest to proste skoro ciągle wydaje mi się ,że coś jest nie tak i jakieś objawy pasują mi np. właśnie do tego refluksu teraz🥴
    A nie chce czekać aż samo minie,bo może się okazać,że samo może nie minąć i w tym czasie mogłam coś robić żeby ulżyć Małej.
    Nie chcę niczego przegapić ani tracić czasu i coś za pozno zdiagnozować.
    Oszaleć można czasami 😅

klz9df9hix7ly771.png
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zulugula wrote:
    My niestety wylądowalismy z Tomusiem w szpitalu :( jak się polepszy lub wyjdziemy dam znac. Poki co proszę trzymajcie kciuki żeby się juz bardziej nie pogarszalo.
    Jeju :( trzymam za Was kciuki! Nie denerwuj się i informuj nas w miarę możliwości! Dużo zdrówka dla Tomusia!

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 lipca 2021, 13:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kic83 wrote:
    21.05 urodziła się Wiki ❤️
    21.10 urodził się Maks 💙
    21.07 podpisaliśmy akt notarialny, umowę przyrzeczoną 🏡

MAMY TO!!! 🍾🥂 Mieszkanie jest nasze 🎉🎊
    Gratulacje! Macie farta co do dat ❤️

kic83 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 lipca 2021, 13:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zulu zdrowka dla Tomusia, bardzo za was kciuki by szybko sie polepszylo, by Tomus wyzdrowial.

• Iryska Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2021, 13:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zulugula wrote:
    My niestety wylądowalismy z Tomusiem w szpitalu :( jak się polepszy lub wyjdziemy dam znac. Poki co proszę trzymajcie kciuki żeby się juz bardziej nie pogarszalo.
    Biedny ☹️☹️ oby było wszystko ok, daj znać!

12.10.2020 ❤️
    14.05.2024 ❤️
  • Annia Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2021, 13:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zulugula wrote:
    Zulu, przesyłam moc dobrych myśli i dobrych fluidów dla Was i dla Tomcia! Tomek to wojownik, mam nadzieję, że szybciutko wyzdrowieje przy lekkim szpitalnym wsparciu. Dawaj nam znać co i jak. :( Przykro mi, że tak się Wam urlop potoczył, ale teraz ważne, żeby Tomciowi szybko się polepszyło. Wirtualnie mocno przytulam.

Kic, gratuluję i trochę zazdroszczę, pozytywnie oczywiście. My nie możemy nic sensownego znaleźć - jak podoba nam się rozkład, to dzielnica nie ta, a jak dzielnica TA to za mały metraż i rozkład do bani. :/

Suszarko, mega gratuluję! Idziesz jak burza! Ja też jestem team albo zero słodyczy albo kilogram... Więc rozumiem cię doskonale.

Ladyo, Lalia Wam też wielkie gratki.

U nas koszmar nocny - Mikołaj opanował stanie i bez przerwy stoi. I jak to mówią po nowej umiejętności przychodzi KOSZMARNA noc. :/ Ciągle się wybudzał, denerwował się, tak jakby nie umiał zasnąć głęboko i sam się męczył.

Mikołaj 💗 07.09.2020
    Adam 💗28.05.2023
  • KarolinaMaria Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2021, 13:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zulugula wrote:

😥😳 Zulu, co Ty mówisz. Dużo zdrowia dla Tomasza, a dla Ciebie dużo siły. Jestem pewna, że w szpitalu szybko postawią Tomka na nogi. Zrobią posiew, badania, dobiorą leki, będzie dobrze.

'90

06.05.2020 r. II 🦄
    13.01.2021 r. godz. 11.00 Matylda 3280 g, 51 cm
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 lipca 2021, 13:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ja mam dola i to chyba mega takiego. Nic mi sie nie sily, z lozka ciezko mi sie podniesc🤦‍♀️🤦‍♀️🤦‍♀️.
    Dobija mnie pogoda. Dobija mnie przyjazd siostry meza w piatek wieczorem albo sobote rano. Choroba Harisa, wogole wszystko.
    Wczoraj kolezanka wyciagnela mnie na sile na kobiece wyjscie. Pogadalysmy sobie, ale o tak jakos tak do dupy ze mna.
    U nas jest po 12,a ja mam w dole bajzer, wrecz armagedon, dzieci w pizamach😭😭😭a ja sie za nic nie moge zebrac.
    Maz proboje mnie jakos wesprzec, porozmawiac ze mna. Robi mi co chwila jakies prezenty (a to sukienke, a to jakies wyjscie, a to zabieram dzieci i wrecz zmusza mnie bym sie z przyjaciolkami spoktala). A ja najlepiej zwinelabym sie na lozku i probowalam spac. Ja wiem ze nie spie przez upaly, no ale ten moj humor to jakos nie wiem skad.

Wysłany: 21 lipca 2021, 13:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zulu- trzymam kciuki za Tomusia!

klz9df9hix7ly771.png
  • Ewa88 Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2021, 13:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ZielonaHerbata wrote:
    Pediatra Wam dała skierowanie,czy takie coś robi się tylko prytwanie ?

Robiłam prywatnie, wg pediatry na nfz to fizjologia i trzeba to przeczekać 🙁 przyrosty były małe ale w normie więc nic złego w tym nie widziała...
    Poszłam prywatnie i przynajmniej mam to potwierdzone na papierze i zaleciła zmienić mleko, i dziecko od razu spokojniejsze 😉 sprawdziła jeszcze odzwiernik, bo gdyby coś z tym było nie tak to by samo nie minęło i tylko operacja...
    Mimo wszystko mam stracha czy to faktycznie do roku minie... Jestem na fb na takiej grupie o refluksie i tam są naprawdę różne przypadki np. Że po roku dopiero się wszystko zaostrza itp

12.2020 dziewczynka ❤️ po 6cs
    11.2024 staramy się o rodzeństwo
  • Ewa88 Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2021, 13:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nowastaraczka wrote:
    Polecam wypozyczyc :) ok 9zl na dzien chyba wychodzilo

A gdzie? 🤔🤔

• calanthe Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2021, 13:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 listopada 2021, 14:00

Kjnfp1.png
    jyXOp2.png
  • Ewa88 Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2021, 13:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Meggi110818 wrote:
    Herbatka u Nas nadal ulewanie, bywało tak że już nie ulewala, a są dni że ulewa. Nasilo się teraz jak zaczęła pełzać, wspinać się, ciągle na brzuchu, po jedzniu mleka sekundy nie usiedzi i mi na ręku wywrotki robi i ucieka . Wydaje mi się że to też może mieć jakiś wpływ. Tez możemy mieć refluks jakiś, ale podobno to mija jak się bardziej spionizuje. Niby je spokojnie ale wyginanie głowy i tarcie oczu może na to wskazywać. Też muszę o to pediatre podpytać jak będziemy w poniedziałek

U nas też jest tarcie oczu 🤔🤔 wcześniej o tym nie słyszałam że to może być objaw refluksu...

‹‹ 3879 3880 3881 3882 3883 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Śluz szyjkowy, śluz z podniecenia, wydzielina z pochwy, upławy - jak odróżniać?

Śluz szyjkowy to bardzo ważny wskaźnik kobiecej płodności. Jak odróżniać poszczególne rodzaje śluzu? Czym różni się naturalny śluz szyjkowy od śluzu wynikającego z podniecenia? Czym są upławy i kiedy warto zgłosić się do lekarza? Jak zapisywać poszczególne rodzaje śluzu w aplikacji OvuFriend? 

CZYTAJ WIĘCEJ

USG, test PAPP-A. Nieprawidłowe wyniki badań w ciąży – co dalej?

W badaniu USG lekarz wykrył jakieś nieprawidłowości? A może wyniki testu PAPP-A są niezadowalające? Co dalej? Jakie kroki podjąć? Czy w takiej sytuacji nieinwazyjny test genetyczny może okazać się pomocny? Jakich informacji może dostarczyć test NIPT?

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża pozamaciczna - czym jest i jakie są objawy ciąży pozamacicznej?

Ciąża pozamaciczna (ektopowa) zdarza się raz na 90-100 przypadków ciąży. Jest to ciąża, która zamiast w macicy rozwija się poza nią. Objawy ciąży pozamacicznej nie są jednoznaczne. Trudno ją czasem rozpoznać, bo na początku objawy są podobne do ciąży o prawidłowym przebiegu. Na późniejszym etapie pojawia się ból podbrzusza, krwawienie oraz brak prawidłowego przyrostu hormonu hCG. 

CZYTAJ WIĘCEJ