WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Gorące mamuśki 🤰❤️
Odpowiedz

Gorące mamuśki 🤰❤️

Oceń ten wątek:
  • Nowastaraczka Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2021, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Meggi110818 wrote:
    Chyba kiedyś Anetka wrzucała takie screeny od swojego neurologa
    To byłam ja :d sprobuje odnalezc kartkę i wrzucic once again :p

Meggi110818, KarolinaMaria, dmg111 lubią tę wiadomość

4 cs cb
    5cs 🍀

Beta 09.03 1067
    11.03 2392.21

25.03 jest ❤

7.11.2020 🥳🤱
    💚💚💚💚💚💚💚💚

55c3208ed6.png
  • Anet.kaa Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2021, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My mamy nosidło Marsupi, czasami doraźnie je używam ale uważam że w chuście dziecko ma zdecydowanie lepszą pozycję.
    Moja fizjo mówiła, aby nie używać nosidła przed tym jak dziecko samo usiądzie, a.ona ma dość normalne podejście.

8cs 👶💚
    Córeczka ur. 30.11.2020r 20:50
    2430g 52 cm

3i49px9ipvfkmmcw.png
  • Meggi110818 Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2021, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ZielonaHerbata wrote:
    Dzieki za informację 🤗muszę porozmawiać z naszą pediatra przy kolejnym szczepieniu.

Ja zrobiłam tak, że umówiłam telewizyte i wprost powiedziałam że chce skierowanie tu i tu, podałam nawet kod jaki ma wpisać ma skierowaniu. Powiedziałam że chodzimy prywatnie i chce też na nfz skorzystać. Dostałam bez problemu. 3 minuty to trwało.

dmg111 lubi tę wiadomość

O ❤️
    Z ❤️
  • Anet.kaa Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2021, 09:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nowastaraczka wrote:
    Aaa, czyli i ja sie pomyliłam :D

Meggi110818, Nowastaraczka, dmg111 lubią tę wiadomość

8cs 👶💚
    2430g 52 cm

3i49px9ipvfkmmcw.png
  • Meggi110818 Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2021, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nowastaraczka wrote:

Kurde to się pomyliłam trochę 😅

Nowastaraczka lubi tę wiadomość

O ❤️
    Z ❤️
  • Ewa88 Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2021, 09:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My we wrześniu planujemy jechać nad morze i nosidło napewno by się przydało 🤔 tylko pytanie czy młoda będzie w nim chciała przebywać 🤔 trochę szkoda wydać 400-500zl na marne...

12.2020 dziewczynka ❤️ po 6cs
    11.2024 staramy się o rodzeństwo
  • ZielonaHerbata Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2021, 09:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas od kilku dni problemy z karmieniem.
    Jakiś czas temu było.wieczorne szarpanie przed zaśnięciem ale w dzień i w nocy ładnie jadła.
    A teraz karmienia w dzień to jakaś męka. Szarpie się,wyrywa,puszcza. Nie mam już pojęcia o co chodzi, czytałam że to może być relfuks. Ktoś miał z tym styczność?

Do tego wydaje mi się,że dużo ulewa. Pediatra mówi,ze ulewanie jest fizjologicznie i się zmniejszy jak dziecko zacznie siadac.

Mam wrażenie,że ciągle chodzimy po lekarzach a ostecznie i tak trzeba się samemu diagnozować a pediatra tylko mówi,że wszytsko jest w normie.

klz9df9hix7ly771.png

Wysłany: 21 lipca 2021, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewa88 wrote:
    My we wrześniu planujemy jechać nad morze i nosidło napewno by się przydało 🤔 tylko pytanie czy młoda będzie w nim chciała przebywać 🤔 trochę szkoda wydać 400-500zl na marne...
    Zawsze jest takie ryzyko. Najwyżej sprzedasz :)
    U nas raz jest bunt raz chustę a raz lubi. Także roznie to bywa 😁

Ewa88 lubi tę wiadomość

klz9df9hix7ly771.png
  • Ounai Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2021, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewa88 wrote:
    Polecam Edytę Gniewkiewicz na fb. Już tu kiedyś pisałam. Za 55zl miałam od niej 10 nosideł do testowania. W onbusimo Marta płakała, tolerowałam tylko Lenny lamb upgrade i kavka multi age. Wybraliśmy kavke bo dużo mniej się w niej buntowała

Ewa88 , Meggi110818, Suszarka lubią tę wiadomość

age.png

age.png
  • Ewa88 Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2021, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ZielonaHerbata my mamy stwierdzony refluks utajony poprzez badanie USG po samym piciu mleka, podaje przez to specjalne mm bebilon Ar. Młoda niewiele przybierała i były cyrki przy piciu, ulewala też sporo 😌 teraz jest już lepiej ale nie minęło w 100%

12.2020 dziewczynka ❤️ po 6cs
    11.2024 staramy się o rodzeństwo

Wysłany: 21 lipca 2021, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewa88 wrote:
    ZielonaHerbata my mamy stwierdzony refluks utajony poprzez badanie USG po samym piciu mleka, podaje przez to specjalne mm bebilon Ar. Młoda niewiele przybierała i były cyrki przy piciu, ulewala też sporo 😌 teraz jest już lepiej ale nie minęło w 100%
    Pediatra Wam dała skierowanie,czy takie coś robi się tylko prytwanie ?

klz9df9hix7ly771.png
  • Anet.kaa Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2021, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zulu, jak dziś Tommi?

Aniu, pytałaś z jakiego powodu podcięcie wędzidełka.

Nasza.fizjo nas wysłała do neurologopedy z powodu niskich przyrostów między 4-6 miesiącem.
    Neurologopeda, taka niby pro we Wrocławiu od razu stwierdziła że należy podciąć. Natomiast ona jest maniaczką podcinania, pisała to kiedyś Herbatka i ja też czytałam to o niej. Zaleciła nam dwóch chirurgów.
    Chirurg powiedziała, że większa szkoda byłaby podczas podcięcia gdyby się np.źle zrosło niż bez cięcia bo ona tam nie ma co ciąć. Mamy masować aby nadać językowi większ ruchomość i tyle.
    Mamy to obserwować i gdyby były jakieś problemy logopedyczne to wtedy ew podciąć.
    Jutro mamy kontrolną (po.planowanym podcięciu) wizytę u neurologopedy, ale ją chyba odwołam, choć chirurg mówiła abyśmy poszli)

Annia lubi tę wiadomość

8cs 👶💚
    2430g 52 cm

3i49px9ipvfkmmcw.png
  • Nowastaraczka Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2021, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewa88 wrote:
    Polecam wypozyczyc :) ok 9zl na dzien chyba wychodzilo

Clover, Ewa88 , dmg111 lubią tę wiadomość

4 cs cb
    5cs 🍀

Beta 09.03 1067
    11.03 2392.21

25.03 jest ❤

7.11.2020 🥳🤱
    💚💚💚💚💚💚💚💚

55c3208ed6.png
  • Meggi110818 Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2021, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Herbatka u Nas nadal ulewanie, bywało tak że już nie ulewala, a są dni że ulewa. Nasilo się teraz jak zaczęła pełzać, wspinać się, ciągle na brzuchu, po jedzniu mleka sekundy nie usiedzi i mi na ręku wywrotki robi i ucieka . Wydaje mi się że to też może mieć jakiś wpływ. Tez możemy mieć refluks jakiś, ale podobno to mija jak się bardziej spionizuje. Niby je spokojnie ale wyginanie głowy i tarcie oczu może na to wskazywać. Też muszę o to pediatre podpytać jak będziemy w poniedziałek

O ❤️
    Z ❤️
  • Ounai Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ZielonaHerbata wrote:
    U nas od kilku dni problemy z karmieniem.
    Jakiś czas temu było.wieczorne szarpanie przed zaśnięciem ale w dzień i w nocy ładnie jadła.
    A teraz karmienia w dzień to jakaś męka. Szarpie się,wyrywa,puszcza. Nie mam już pojęcia o co chodzi, czytałam że to może być relfuks. Ktoś miał z tym styczność?

Do tego wydaje mi się,że dużo ulewa. Pediatra mówi,ze ulewanie jest fizjologicznie i się zmniejszy jak dziecko zacznie siadac.

Mam wrażenie,że ciągle chodzimy po lekarzach a ostecznie i tak trzeba się samemu diagnozować a pediatra tylko mówi,że wszytsko jest w normie.
    To normalne w tym wieku. Dziecko zaczyna rozumiec, że poza nim i mama jest jeszcze cały świat i się odrywa. Dużo dzieci tu miało w tym okresie taki problem. Ja karmiłam w sypialni, z zasłoniętymi oknami a jak było bardzo źle to skacząc dodatkowo na pilce. Niestety moja córka jest bardzo ruchliwa więc dość długo to trwało. Też sporo ulewała i też przeszło z wiekiem. Jak byla niemowlakiem to dziennie zużywałam 6 pajacyków bo tyle razy były całe zalane mlekiem. Wręcz chlustalo. Myślę że Twoja ma tak samo.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 lipca 2021, 10:27

age.png

age.png
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ZielonaHerbata wrote:
    Pediatra Wam dała skierowanie,czy takie coś robi się tylko prytwanie ?
    Tylko refluks stwierdza się najwcześniej po 6 mcu

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 lipca 2021, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzwoniła pediatra. WYNIKI Matyldy super. Odstawiamy całkowicie żelazo. W listopadzie mamy szczepienie to wtedy znów morfologie skontrolujemy :)

Ounai, Ladyo, Suszarka, Meggi110818, Clover, Annia, Maminka89, emdar, Ania81, Ewa88 , kar_oliv, Gagatka, dmg111 lubią tę wiadomość

• Ladyo Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2021, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Mamusie. Mój raport: 7.07: 82,3 14.07: 80,5 21.07: 79,5 :) jestem zadowolona, czekałam aż zobaczę 7 z przodu :) ważne ze spada w dol i jest postęp, za dwa miesiące będzie super :) Dodatkowo waga pokazuje ze masa mięśni wyższa o 2 kg, a to dobrze ze tłuszcz spada a mięśnie rosną. Amelka od wczoraj pakuje ręce do buzi i ssie palce, to normalny etap? Zulu jak Tomus dziś? Suszarko wooow kobieta rakieta, jaki piękny spadek 😍 Herbatko u nas tez Amelka ostatnio się szarpie przy wieczornym karmieniu, ja zwalam to na skok rozwojowy i czekam aż przejdzie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 lipca 2021, 10:42

Suszarka, kic83, Clover, Annia, SzalonaOna, Lalia, Ania81, calanthe, Ewa88 , Gagatka, dmg111 lubią tę wiadomość

age.png
    👧🏻 2008 👧🏼2021 👧🏼2024
  • Ounai Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2021, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ZielonaHerbata wrote:
    Nosidło jest od momentu jak dziecko samodzielnie siedzi ?

Mnie już wkurza motanie chusty 🥴
    Powiem to ja, osoba co ma świra na punkcie chusty. Ostatnio czytałam że można nosić w nosidle dzieci które nie siedzą samodzielnie ALE... W takiej sytuacji nosidło dobiera się zawsze z doradcą chustonoszenia, żeby pozycja dziecka była zachowana :)

Suszarko, gratulacje! Przepiękny wynik!

My się zdecydowaliśmy na kavke tylko nie wiem czy chcę chustę czy Len. Braliśmy pod uwagę lenny lamb upgrade ale Marta miała w nim ciut gorsza pozycje.

Clover, dzięki, wreszcie ktoś minęło to jasno wytłumaczył :D

Waga kwestii wagi tak jak szacowałam +1 kg. Ale zlewam to, u teściowej niego było jak trzymać diety, za dużo się działo. Czasem trzeba ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 lipca 2021, 10:43

Suszarka, Clover lubią tę wiadomość

age.png

age.png

Wysłany: 21 lipca 2021, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ounai wrote:
    To normalne w tym wieku. Dziecko zaczyna rozumiec, że poza nim i mama jest jeszcze cały świat i się odrywa. Dużo dzieci tu miało w tym okresie taki problem. Ja karmiłam w sypialni, z zasłoniętymi oknami a jak było bardzo źle to skacząc dodatkowo na pilce. Niestety moja córka jest bardzo ruchliwa więc dość długo to trwało. Też sporo ulewała i też przeszło z wiekiem. Jak byla niemowlakiem to dziennie zużywałam 6 pajacyków bo tyle razy były całe zalane mlekiem. Wręcz chlustalo. Myślę że Twoja ma tak samo.
    Ounai, tylko właśnie jak ocenić ,że to normlane i odróżnić od refluksu ?
    Sama już nie wiem, mąż mówi,że tylko wyszukuje niepotrzebnie choroby. Może i trochę ma racji.
    Ogólnie on jest taki,że jak idziemy do lekrza,to on ufa lekarzowi a ja zaraz wymyślam i się doszukuje i czytam intenrety.

klz9df9hix7ly771.png
‹‹ 3877 3878 3879 3880 3881 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Dieta Płodności w OvuFriend - jak otrzymać spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności?

Brak śluzu płodnego, endometrioza, nieregularne cykle, a może PCOS? Dieta Płodności w OvuFriend to spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności dopasowane idealnie do Ciebie i Twoich dolegliwości! Sprawdź instrukcję krok po kroku, jak otrzymać Dietę Płodności i zwiększyć szanse na zajście w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność i zdrowie w posiłkach - co jeść w okresie przesilenia zimowego?

Wiadomo nie od dziś, że to co jemy ma ogromny wpływ na nasze zdrowie i płodność. Co jednak zrobić, kiedy dostępność świeżych i sezonowych produktów jest ograniczona? Po jakie produkty sięgać zimą, aby dostarczać organizmowi kluczowych składników dla zdrowia i płodności? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko i ciąża po poronieniu - prawdziwe historie ♡

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko" - opowieść o Karolinie, która doświadczyła bolesnej straty w 21. tygodniu ciąży... Jak sama mówi: wszystko układało się idealnie, nic nie wskazywało na to, że coś może być nie tak. "Starania o dziecko i ciąża po poronieniu" -  o bólu, bezsilności, traumie, ale również o pięknym odrodzeniu, niegasnącej nadziei i szczęśliwym zakończeniu. 

CZYTAJ WIĘCEJ