Gorące mamuśki 🤰❤️
-
WIADOMOŚĆ
-
Meggi110818 wrote:Chyba kiedyś Anetka wrzucała takie screeny od swojego neurologa
Meggi110818, KarolinaMaria, dmg111 lubią tę wiadomość
-
My mamy nosidło Marsupi, czasami doraźnie je używam ale uważam że w chuście dziecko ma zdecydowanie lepszą pozycję.
Moja fizjo mówiła, aby nie używać nosidła przed tym jak dziecko samo usiądzie, a.ona ma dość normalne podejście. -
ZielonaHerbata wrote:Dzieki za informację 🤗muszę porozmawiać z naszą pediatra przy kolejnym szczepieniu.
Ja zrobiłam tak, że umówiłam telewizyte i wprost powiedziałam że chce skierowanie tu i tu, podałam nawet kod jaki ma wpisać ma skierowaniu. Powiedziałam że chodzimy prywatnie i chce też na nfz skorzystać. Dostałam bez problemu. 3 minuty to trwało.dmg111 lubi tę wiadomość
O ❤️
Z ❤️ -
U nas od kilku dni problemy z karmieniem.
Jakiś czas temu było.wieczorne szarpanie przed zaśnięciem ale w dzień i w nocy ładnie jadła.
A teraz karmienia w dzień to jakaś męka. Szarpie się,wyrywa,puszcza. Nie mam już pojęcia o co chodzi, czytałam że to może być relfuks. Ktoś miał z tym styczność?
Do tego wydaje mi się,że dużo ulewa. Pediatra mówi,ze ulewanie jest fizjologicznie i się zmniejszy jak dziecko zacznie siadac.
Mam wrażenie,że ciągle chodzimy po lekarzach a ostecznie i tak trzeba się samemu diagnozować a pediatra tylko mówi,że wszytsko jest w normie. -
Ewa88 wrote:My we wrześniu planujemy jechać nad morze i nosidło napewno by się przydało 🤔 tylko pytanie czy młoda będzie w nim chciała przebywać 🤔 trochę szkoda wydać 400-500zl na marne...
U nas raz jest bunt raz chustę a raz lubi. Także roznie to bywa 😁Ewa88 lubi tę wiadomość
-
Ewa88 wrote:My we wrześniu planujemy jechać nad morze i nosidło napewno by się przydało 🤔 tylko pytanie czy młoda będzie w nim chciała przebywać 🤔 trochę szkoda wydać 400-500zl na marne...
Ewa88 , Meggi110818, Suszarka lubią tę wiadomość
-
ZielonaHerbata my mamy stwierdzony refluks utajony poprzez badanie USG po samym piciu mleka, podaje przez to specjalne mm bebilon Ar. Młoda niewiele przybierała i były cyrki przy piciu, ulewala też sporo 😌 teraz jest już lepiej ale nie minęło w 100%12.2020 dziewczynka ❤️ po 6cs
11.2024 staramy się o rodzeństwo -
Ewa88 wrote:ZielonaHerbata my mamy stwierdzony refluks utajony poprzez badanie USG po samym piciu mleka, podaje przez to specjalne mm bebilon Ar. Młoda niewiele przybierała i były cyrki przy piciu, ulewala też sporo 😌 teraz jest już lepiej ale nie minęło w 100%
-
Zulu, jak dziś Tommi?
Aniu, pytałaś z jakiego powodu podcięcie wędzidełka.
Nasza.fizjo nas wysłała do neurologopedy z powodu niskich przyrostów między 4-6 miesiącem.
Neurologopeda, taka niby pro we Wrocławiu od razu stwierdziła że należy podciąć. Natomiast ona jest maniaczką podcinania, pisała to kiedyś Herbatka i ja też czytałam to o niej. Zaleciła nam dwóch chirurgów.
Chirurg powiedziała, że większa szkoda byłaby podczas podcięcia gdyby się np.źle zrosło niż bez cięcia bo ona tam nie ma co ciąć. Mamy masować aby nadać językowi większ ruchomość i tyle.
Mamy to obserwować i gdyby były jakieś problemy logopedyczne to wtedy ew podciąć.
Jutro mamy kontrolną (po.planowanym podcięciu) wizytę u neurologopedy, ale ją chyba odwołam, choć chirurg mówiła abyśmy poszli)Annia lubi tę wiadomość
-
ok 9zl na dzien chyba wychodzilo
Clover, Ewa88 , dmg111 lubią tę wiadomość
-
Herbatka u Nas nadal ulewanie, bywało tak że już nie ulewala, a są dni że ulewa. Nasilo się teraz jak zaczęła pełzać, wspinać się, ciągle na brzuchu, po jedzniu mleka sekundy nie usiedzi i mi na ręku wywrotki robi i ucieka . Wydaje mi się że to też może mieć jakiś wpływ. Tez możemy mieć refluks jakiś, ale podobno to mija jak się bardziej spionizuje. Niby je spokojnie ale wyginanie głowy i tarcie oczu może na to wskazywać. Też muszę o to pediatre podpytać jak będziemy w poniedziałekO ❤️
Z ❤️ -
ZielonaHerbata wrote:U nas od kilku dni problemy z karmieniem.
Jakiś czas temu było.wieczorne szarpanie przed zaśnięciem ale w dzień i w nocy ładnie jadła.
A teraz karmienia w dzień to jakaś męka. Szarpie się,wyrywa,puszcza. Nie mam już pojęcia o co chodzi, czytałam że to może być relfuks. Ktoś miał z tym styczność?
Do tego wydaje mi się,że dużo ulewa. Pediatra mówi,ze ulewanie jest fizjologicznie i się zmniejszy jak dziecko zacznie siadac.
Mam wrażenie,że ciągle chodzimy po lekarzach a ostecznie i tak trzeba się samemu diagnozować a pediatra tylko mówi,że wszytsko jest w normie.Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 lipca 2021, 10:27
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyDzwoniła pediatra. WYNIKI Matyldy super. Odstawiamy całkowicie żelazo. W listopadzie mamy szczepienie to wtedy znów morfologie skontrolujemy
Ounai, Ladyo, Suszarka, Meggi110818, Clover, Annia, Maminka89, emdar, Ania81, Ewa88 , kar_oliv, Gagatka, dmg111 lubią tę wiadomość
-
Hej Mamusie. Mój raport: 7.07: 82,3 14.07: 80,5 21.07: 79,5
jestem zadowolona, czekałam aż zobaczę 7 z przodu
ważne ze spada w dol i jest postęp, za dwa miesiące będzie super
Dodatkowo waga pokazuje ze masa mięśni wyższa o 2 kg, a to dobrze ze tłuszcz spada a mięśnie rosną. Amelka od wczoraj pakuje ręce do buzi i ssie palce, to normalny etap? Zulu jak Tomus dziś? Suszarko wooow kobieta rakieta, jaki piękny spadek 😍 Herbatko u nas tez Amelka ostatnio się szarpie przy wieczornym karmieniu, ja zwalam to na skok rozwojowy i czekam aż przejdzie.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 lipca 2021, 10:42
Suszarka, kic83, Clover, Annia, SzalonaOna, Lalia, Ania81, calanthe, Ewa88 , Gagatka, dmg111 lubią tę wiadomość
-
ZielonaHerbata wrote:Nosidło jest od momentu jak dziecko samodzielnie siedzi ?
Mnie już wkurza motanie chusty 🥴
Suszarko, gratulacje! Przepiękny wynik!
My się zdecydowaliśmy na kavke tylko nie wiem czy chcę chustę czy Len. Braliśmy pod uwagę lenny lamb upgrade ale Marta miała w nim ciut gorsza pozycje.
Clover, dzięki, wreszcie ktoś minęło to jasno wytłumaczył
Waga kwestii wagi tak jak szacowałam +1 kg. Ale zlewam to, u teściowej niego było jak trzymać diety, za dużo się działo. Czasem trzebaWiadomość wyedytowana przez autora: 21 lipca 2021, 10:43
Suszarka, Clover lubią tę wiadomość
-
Ounai wrote:To normalne w tym wieku. Dziecko zaczyna rozumiec, że poza nim i mama jest jeszcze cały świat i się odrywa. Dużo dzieci tu miało w tym okresie taki problem. Ja karmiłam w sypialni, z zasłoniętymi oknami a jak było bardzo źle to skacząc dodatkowo na pilce. Niestety moja córka jest bardzo ruchliwa więc dość długo to trwało. Też sporo ulewała i też przeszło z wiekiem. Jak byla niemowlakiem to dziennie zużywałam 6 pajacyków bo tyle razy były całe zalane mlekiem. Wręcz chlustalo. Myślę że Twoja ma tak samo.
Sama już nie wiem, mąż mówi,że tylko wyszukuje niepotrzebnie choroby. Może i trochę ma racji.
Ogólnie on jest taki,że jak idziemy do lekrza,to on ufa lekarzowi a ja zaraz wymyślam i się doszukuje i czytam intenrety.