Gorące mamuśki 🤰❤️
-
WIADOMOŚĆ
-
Anet.kaa wrote:Zulu, jak dziś Tommi?
Aniu, pytałaś z jakiego powodu podcięcie wędzidełka.
Nasza.fizjo nas wysłała do neurologopedy z powodu niskich przyrostów między 4-6 miesiącem.
Neurologopeda, taka niby pro we Wrocławiu od razu stwierdziła że należy podciąć. Natomiast ona jest maniaczką podcinania, pisała to kiedyś Herbatka i ja też czytałam to o niej. Zaleciła nam dwóch chirurgów.
Chirurg powiedziała, że większa szkoda byłaby podczas podcięcia gdyby się np.źle zrosło niż bez cięcia bo ona tam nie ma co ciąć. Mamy masować aby nadać językowi większ ruchomość i tyle.
Mamy to obserwować i gdyby były jakieś problemy logopedyczne to wtedy ew podciąć.
Jutro mamy kontrolną (po.planowanym podcięciu) wizytę u neurologopedy, ale ją chyba odwołam, choć chirurg mówiła abyśmy poszli)
No właśnie nasza fizjo mówiła,że dużo jej pacjentów było u niej i wszystkich masowo wysyłała na podciecie a później chirurg dużo przypadków odsyłał i mówił,że nie ma potrzeby.
A może zamiast jutrzejszej kontroli do niej to iść do kogoś innego ?
Oszaleć można z tymi lekarzami czasami 🙈 -
Ewa88 wrote:ZielonaHerbata my mamy stwierdzony refluks utajony poprzez badanie USG po samym piciu mleka, podaje przez to specjalne mm bebilon Ar. Młoda niewiele przybierała i były cyrki przy piciu, ulewala też sporo 😌 teraz jest już lepiej ale nie minęło w 100%
A czy refluks może ujawnić się nagle skoro przez ponad miesiąc było wszytsko ok ?
Czytałam,że w diagnozie refluksu najbardziej nieskutecznym i niemiarodajny badaniem jest USG. Że najlepiej wykonać Scyntygrafię.
-
kic83 wrote:No pięknie!
Dzięki czemu takie rezultaty?
-dieta 1800 kcal,
-śniadania wyłącznie bialkowo-tłuszczowe, nie później niż godzinę po wstaniu z łóżka,
-rezygnacja zupełna z przekąsek między posiłkami, mam 4-5 posiłków i w międzyczasie nie podjadam NIC,
-eliminacja słodyczy - słodycze to moja zmora, więc bywa ciężko ale się nie poddaję. Przez te prawie 3 tygodnie jadłam raz najmniejsze lody i raz bezę, ale obie rzeczy wliczałam w bilans. Jednak jeśli chodzi o słodycze to u mnie się najlepiej sprawdza metoda aby nie jeść wcale. Po zjedzeniu tej bezy przez dwa kolejne dni mi się strasznie chciało słodkiego, a teraz już np. nie czuję potrzeby jeść. Jeśli sobie na coś pozwolę to chcę potem więcej i codziennie. Póki nie osiągnę wagi docelowej to słodycze będę jadła od wielkiego dzwonu, później ewentualnie na etapie wychodzenia z redukcji będę sobie pozwalała na słodycze wliczone w bilans.
-trening 4x w tygodniu, czekam na rozpiskę od trenerki, na razie kombinuję sama ze sprzętem który mam dostępny w domu.
Poza tym ja mam dużo tzw. spontanicznej aktywności. W ciągu dnia siedzę praktycznie tylko przy posiłkach, tak to bez przerwy coś robię. Dużo chodzę, spaceruję z dzieckiem, sporo też Igę noszę a ona swoje waży...
Spytałam dzisiaj trenerki czy takie tempo spadku wagi jest ok. Jak chudłam przed ślubem to waga leciała wolniej, ale z drugiej strony wtedy chodziłam do pracy (8h na krześle), a teraz jestem non stop w ruchu. Zobaczymy co powie.
Dodatkowo wprowadziłam suche szczotkowanie, wygląd nog i pośladków się mega poprawił dzięki temu. Czekam z niecierpliwością aż brzuch się zrobi równie fajny 😂
Trenerka mi powiedziała przy pierwszym wazeniu że motywacja jest kluczem do wszystkiego. Bo można mieć catering dietetyczny, treningi personalne i zabiegi modelujące, ale to w magiczny sposób nie sprawi że schudniemy. I bardzo się to sprawdza, bo ja nie mam rozpisanej diety (po prostu sama liczę kalorie), treningi wymyślam sama a jednak osiągnęłam zadowalające efekty w te niespełna 3 tygodnie. Nie odpuszczam sobie i daje to efekt ❤️
Powiem Wam że jestem strasznie zadowolona, myślałam że może kilogram mi ubyło, a tu taka niespodzianka 😍 teraz to dopiero dostałam kopa do działania! Do wagi sprzed ciąży brakuje mi już tylko 3.5kg 😍ZielonaHerbata, Clover, Annia, SzalonaOna, Ladyo, Lalia, kic83, Maminka89, Ewa88 , Gagatka, dmg111 lubią tę wiadomość
Iga ❤️ 7.01.2021
Jagoda ❤️ 7.04.2022 -
W ogóle to mam dzisiaj Zanzibar, idę na 18:30 na brwi. Jutro znowu, bo na 8 mam do fryzjera 🥳 a w piątek skoczę na badania, przed chwilą odebrałam skierowania z przychodni.
Clover, Annia, SzalonaOna, Lalia, kic83, Ewa88 , Gagatka, dmg111 lubią tę wiadomość
Iga ❤️ 7.01.2021
Jagoda ❤️ 7.04.2022 -
Ja za 2 tyg mam urodziny koleżanki. Zaprosiła bardzo dużo ludzi i między innymi będzie tam mój były chłopak ze świeżą żoną. 8 lat go nie widziałam i rozstaliśmy się w średnich warunkach, znaczy on mnie rzucił, a ja pół roku płakałam 🙈.
Nie wiem jak, ale w 2 tyg muszę zrobić formę życia i najlepiej jeszcze zaliczyć sylikony 🤣Clover, ZielonaHerbata, Ladyo, Lalia, KarolinaMaria, Suszarka, Ewa88 , dmg111 lubią tę wiadomość
O ❤️
Z ❤️ -
ZielonaHerbata wrote:Ounai, tylko właśnie jak ocenić ,że to normlane i odróżnić od refluksu ?
Sama już nie wiem, mąż mówi,że tylko wyszukuje niepotrzebnie choroby. Może i trochę ma racji.
Ogólnie on jest taki,że jak idziemy do lekrza,to on ufa lekarzowi a ja zaraz wymyślam i się doszukuje i czytam intenrety.
Suszarka, ja też zanzi - mam fryzjera! Zetnę co najmniej do ramion, tak żeby się dało związać bo Marta ciągnie mnie za włosy więc nie mogę mieć tylko rozpuszczonychmoże wreszcie zaczną się porządnie kręcić. Idę po latach znowu do faceta, bo moja poprzednia fryzjerka nie ogarnia kręconych włosów
Suszarka lubi tę wiadomość
-
Mój mąż wczoraj wieczorem kiedy ja się kąpałam nagrał filmik, jak Olek powtarza po nim "tata" 💙 Wiem, że to nie jest jeszcze świadome i że mały nie wie, że tata to tata, ale mój mąż mało nie pękł z dumy. Najpierw mi nie chciał pokazać, bo myślał, że może mi będzie przykro 😁
A dzisiaj rano wysłuchałam zawiłej opowieści o tym, jak mój mąż wstał w nocy do Olka i musiał mu przebrać pajaca, bo gdzieś siusiu uciekło bokiem troszkę. Mąż był tak zaspany, że nie mógł zapiąć tego pajaca tak jak trzeba, najpierw zostały mu dwa wolne zatrzaski, później jeden, a później znowu dwa 😂😂 No nie mogłam z tego jak mi to opowiadał: "przerobiłem całość i znowu mi zostało 😂". I jeszcze stwierdził, że zatrzaski z dziurką są "żeńskie", a te drugie, z dzyndzelkiem to "męskie". Miałam ubaw po pachy 😂😂ZielonaHerbata, Ounai, Lalia, dmg111 lubią tę wiadomość
-
Herbata, zluzuj z tymi doktorami, bo się zajedziesz. I mówię Ci to ja, hipochondryczka. Mnie strasznie męczy chodzenie po specjalistach z Matyldą, w każdym tygodniu gdzieś jesteśmy. Ją to też na pewno męczy. Owszem kusi mnie, by iść jeszcze do innego fizjo na konsultację, albo do innego alergologa, ale mówię sobie stop. Jak dostaniemy się na rehab z NFZ, albo z WWR, to rezygnuję z prywatnych wizyt, bo braknie nam tygodnia. Jak będziesz tak chodzić od lekarza do lekarza to będziesz miała jeszcze większy młyn w głowie, bo wiadomo, że każdy powie trochę co innego.
Jeśli chodzi o WWR to pediatra Wam nic nie powie. Musisz zadzwonić do poradni psychologiczno-pedagogicznej w waszym mieście i dowiedzieć się jakie papiery trzeba złożyć.Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 lipca 2021, 11:44
Ounai, ZielonaHerbata, Clover lubią tę wiadomość
'90
06.05.2020 r. II 🦄
13.01.2021 r. godz. 11.00 Matylda 3280 g, 51 cm -
nick nieaktualny
-
Clover, padłam haha 🤣🤣
Ladyo, piękne rezultaty wagowe 😍😍😍
Suszareczko, fantastyczne nastawienie 💪💪💪Suszarka, Ladyo, Clover lubią tę wiadomość
-
SzalonaOna wrote:Emdar, Anetka - biegacie codziennie?
Zawsze po bieganiu boli mnie Glowa 😪 czemu?!
Tu piszą, że głównie zła technika, zła postawa i że powinno się pójść do fizjo najpierw jeśli tak się dzieje, potem ewentualnie lekarzSzalonaOna lubi tę wiadomość
-
ZielonaHerbata wrote:No właśnie nasza fizjo mówiła,że dużo jej pacjentów było u niej i wszystkich masowo wysyłała na podciecie a później chirurg dużo przypadków odsyłał i mówił,że nie ma potrzeby.
A może zamiast jutrzejszej kontroli do niej to iść do kogoś innego ?
Oszaleć można z tymi lekarzami czasami 🙈
Na tym etapie chyba nie jest to potrzebne, a wydawać 200 zł aby ktoś mi pokazał te same ćwiczenia co chirurg to średnio mi się widzi (wydaje mi się że te ćwiczenia nie są jakoś bardzo konieczne po tym co mówiła a pokazała nam je tylko abyśmy coś wynieśli z wizyty za 200 zł)
Fakt, wkurzają mnie Ci lekarze i to bardzo ale ciesze się, że tak się to skończyło.
-
SzalonaOna wrote:Emdar, Anetka - biegacie codziennie?
Zawsze po bieganiu boli mnie Glowa 😪 czemu?!
Taki ucisk czujesz? Jeśli tak to obstawiam wysoki puls, może musisz biec wolniej po prostu.
Ja nie biegam codziennie, chciałabym 4x w tygodniu ale zwykle wychodzi 3. W tamtym tygodniu raz
Ja się staram nie zajeżdzać jak kiedyś bo wiem, że poza bieganiem mam jeszcze do ogarnięcia mieszkanie i dziecko.
Staram się też ćwiczyć coś siłowo, choć przez urlop przestałam.SzalonaOna lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyDziewczyny to moje 3 podejscie by napisac post a nie skasowac w polowie🤦♀️🤦♀️🤦♀️🤦♀️🤦♀️. Chyba pogoda i upaly zle tu podzialaly.
Haris ma sie troche lepiej, dziekuje za pamiec.
Dzielnie walczymy by brak leki i pij choc troszke mleczka. Jak juz bedzie z nim dobrze, to mam zamiar ogrqniczyc troszke kp. Choc ciekawe jak to pojdzie bo on wiecej niz 2 butle na dzien nie toleruje i jest krzyk. W sierpniu zaczynam Rd to tez pomoze mam nadzieje.
Zulu jak Tomek sie ma? Zycze my szybkiego powrotu do zdrowka z calego serca.
Jednorozec piekny twoj synusOunai lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Enigvaa wrote:Ounai a len czasem nie nosi gorzej niz bawelna? W sensie ciezar jest mocniej odczuwalny?
-
Ounai wrote:Len ma chyba lepsza nosnosc. Chusty z lnem są polecane dla większych chusciochow. A Marta też nie jest z tych dużych dzieci. Jeszcze łamię się cały czas żeby wysłać im moje jednorożce do szycia. Gdyby zrobili tylko panel to zostanie skrawków na nerkę.
O widzisz, to ja nie wiem co czytalam 🤔 kuszące, Twoja chusta w jednorożce jest piekna 😍 chyba bym wyslala do szycia. Chociaz kavka ma piekny wzor lamy🔸28 lat