WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Gorące mamuśki 🤰❤️
Odpowiedz

Gorące mamuśki 🤰❤️

Oceń ten wątek:
  • Jednorożec89 Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2021, 06:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ounai wyhaczyłam go na olx za 550. Dziękuję za polecenie:)

Ounai lubi tę wiadomość

Dawniej Biedrona89

11.2021- puste jajo płodowe 💔

17.07.2018 - Franio 💙💙

17.04.2021 - Jaś 💙💙

Kwas foliowy, Wit D3

Morfologia nasienia - ✅

HyCoSy - oba jajowodu drożne

Histeroskopia - stan zapalny i mikropolipowatość endometrium

Lipiec 2024 Wracamy do starań 😊 lametta+Ovitrelle+luteina
    "Póki Bóg nie raczy odsłonić przyszłości ludzkiej, cała ludzka mądrość będzie się mieścić w tych paru słowach: Czekać i nie tracić nadziei!" A.Dumas
  • AgataAgatka Ekspertka

Wysłany: 22 lipca 2021, 07:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W sprawie refluksu to mogę napisać jak było u Poli. Od urodzenia po jedzeniu chlustała mlekiem. Nic z tym nie robiliśmy. Lekarz powiedział, że to za wcześnie. Jak miała niecałe 3 tygodnie to już po jakimś czasie po jedzeniu jak leżała to pierwszy raz się ksztusila pokarmem,który się cofnął. Zrobiła się cała czerwona i sztywna. Nie potrafiła odksztusić. Mąż klepał ją po pleckach i wypluła. Po kilku dniach to samo tylko podczas kp. Jadła, nagle się oderwała i zrobiła się czerwona i sztywna. Byłam sama w domu i zadzwoniłam po pogotowie. W tym czasie udało się, żeby wypluła. Zabrali nas do szpitala. Tam sytuacja powtarza się kilkanaście razy. Za każdym razem trzeba było jej pomóc. W szpitalu od razu stwierdzili, że to refluks. Miała robione usg brzucha i wyszło że ma krótszy jakiś odcinek w przełyku (nie pamiętam jak się nazywa taki zawijas). Jest to predyspozycja do refluksu. Jedyne co zalecili to podawanie zagęstnika przed kp lub do mm. Powiedzieli, że będzie lepiej jak będzie już siedziała, bo będzie w pozycji pionowej i jak zacznie przyjmować stałe pokarmy a nie płynne.
    Teraz już sama sobie radzi. Słychać jak jej się cofa pokarm, ale potrafi odksztusić. Widać i słychać jak ma coś w ustach i 'przeżuwa'. Pola ulewa głównie jak jest na brzuchu. Nie wiem czy to z tym jest powiązane, ale ma wzmożone napięcie w barkach

02.2021 Apolonia 🩷
    11.2023 będzie synek 👣
  • AgataAgatka Ekspertka

Wysłany: 22 lipca 2021, 07:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zulu, dużo zdrowia i żeby wszystko było dobrze. Mam nadzieję, że szybko wrócicie do domu

02.2021 Apolonia 🩷
    11.2023 będzie synek 👣
  • AgataAgatka Ekspertka

Wysłany: 22 lipca 2021, 07:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeszcze z refluksem powiązany jest zespół Sandifera. W szpitalu powiedzieli, że może też to być u Poli, ale w końcu tego nie potwierdzili. Pola miała robione EEG czy nie ma padaczki. Żeby wykluczyć. Wyszło wszystko dobrze

02.2021 Apolonia 🩷
    11.2023 będzie synek 👣
  • Ladyo Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2021, 07:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Mamusie! Witam w ten piękny czwartek :) dzisiaj pobudka rano, bo na 7.50 mam trenera, rodzinka jeszcze śpi :) pewnie jak wrócę to Amelka dopiero będzie się przebudzac, Jagoda będzie się przewracać na drugi bok. Idę ćwiczyć a Wam życzę miłego dnia ❤️ Zulu daj znać jak Tomus ❤️!

Suszarka, emdar, Clover lubią tę wiadomość

age.png
    👧🏻 2008 👧🏼2021 👧🏼2024
  • Meggi110818 Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2021, 07:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inga28 wrote:
    Też u niego właśnie byliśmy i według mnie on totalnie nie nadaje się do małych dzieci :/ Gustaw nigdy jakoś bardzo nie płakał jak był mały a jak już to chwile. U niego przepłakał całą wizytę 🙄 on zamiast spróbować go uspokoić to nic nie zrobił.

U nas problem był taki, że mały układał głowę tylko na jedną stronę a na drugą kompletnie nie chciał. Na pierwszej wizycie mówił, że efekty są nawet po kilku godzinach. U nas się nie pojawiły do drugiej wizyty :/ więc mój mąż pyta a co dalej jak i po tej nie będzie a on już taki zmieszany, że to wtedy może umówić się do jego kolegi bo on jest bardziej doświadczony 🤦🏻‍♀️ I chodziło mu właśnie o tego Brzozowskiego.

My już na 3 wizytę do niego nie poszliśmy z polecenia jednej lekarki poszliśmy do Mularczyka (co śmieszne okazało się, że obok Marco ma swój drugi gabinet obok niego😅) ale ten gościu w ogóle jest już jakiś ześwirowany. Mąż coś się z nim pokłócił przed wizytą, i potem sama wizyta trawiła z 5 minut☹️ Pytam po jakim czasie efekty a ten, że po 2 miesiącach 😅 Gdzie u niemowlaka 2 miesiące to kupa czasu :/

Wtedy już zrezygnowaliśmy z osteopatow. I ostatecznie po prostu pomogła fizjoterapia

Ojeju to rzeczywiście źle trafiłaś. A to byli osteopaci pediatryczni? Bo to jest ważne.
    U Nas jak Oliwka była Mała tak do 3 miesięcy to usypiala na spotkaniach, on z nią chodził na rękach w kołysce i tak z nią pracował, ruchy były delikatne, takie płynne. Ja patrząc na to samej mi się chciało spać 🙈. teraz też nie ma płaczu ani nic, leży na plecach i zagadujemy ją zabawkami, a on tam robi swoje. Efekty były do 3 dni, np to że nie wyginala się na rękach już, że dało się ja w ogóle nosić, że ładnie spać zaczęła, że buzie zaczęła domykać. I pięknie wyprowadził kształt główki, pracując na szwach. Robiłam zdjęcia, sam mi kazał, żebym zobaczyła różnice. I mam zdjęcie po 3 tyg i rzeczywiście bardzo widać różnicę było.
    Ale fakt że trudno trafić na dobrego, Ci najlepsi mają terminy nawet po rok czasu do przodu zarezerowane.

O ❤️
    Z ❤️
  • ZielonaHerbata Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2021, 08:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inga28 wrote:
    Też u niego właśnie byliśmy i według mnie on totalnie nie nadaje się do małych dzieci :/ Gustaw nigdy jakoś bardzo nie płakał jak był mały a jak już to chwile. U niego przepłakał całą wizytę 🙄 on zamiast spróbować go uspokoić to nic nie zrobił.

U nas problem był taki, że mały układał głowę tylko na jedną stronę a na drugą kompletnie nie chciał. Na pierwszej wizycie mówił, że efekty są nawet po kilku godzinach. U nas się nie pojawiły do drugiej wizyty :/ więc mój mąż pyta a co dalej jak i po tej nie będzie a on już taki zmieszany, że to wtedy może umówić się do jego kolegi bo on jest bardziej doświadczony 🤦🏻‍♀️ I chodziło mu właśnie o tego Brzozowskiego.

My już na 3 wizytę do niego nie poszliśmy z polecenia jednej lekarki poszliśmy do Mularczyka (co śmieszne okazało się, że obok Marco ma swój drugi gabinet obok niego😅) ale ten gościu w ogóle jest już jakiś ześwirowany. Mąż coś się z nim pokłócił przed wizytą, i potem sama wizyta trawiła z 5 minut☹️ Pytam po jakim czasie efekty a ten, że po 2 miesiącach 😅 Gdzie u niemowlaka 2 miesiące to kupa czasu :/

Wtedy już zrezygnowaliśmy z osteopatow. I ostatecznie po prostu pomogła fizjoterapia

O widzisz. A u nas właśnie właśnie cały przebieg wizyt super. Tak zaczarował Mała,że całe "badanie" była w niego wpatrzona i zaciekawiina gdzie zawsze płacze u lekarzy. Pod koniec już straciła cierpliwość i zaczęła płakać ,to wtedy fajnie ja zagadywał i jeszcze trochę udało się pociągnąć. Także jeśli chodzi o podjescie do dzieci,to ja oceniam akurat jako bardzo dobre. Mi też odpowiadał na milion moich pytań. Do tego zrobił obszerny wywiad z nami.
    Nawet na mojej ręce pokazał jakiego rodzaju będzie to dotyk żebym się nie martwiła ,że będzie to bolało.
    No ale jest jak jest teraz

Co do Mularczyka- on jest niby jeden z lepszych. Moja fizjo nam go polecała ale ostrzegała,że gościu jest mega specyficzny i że właśnie "nie lubi ojców" i zawsze mówi,żeby matka przychodziła ma wizyty. I niby ma swoje odpały i potrafi być bardzo nieprzyjemny ale niby jest mega skuteczny. Ona sama do niego chodziła.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 lipca 2021, 08:29

klz9df9hix7ly771.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 lipca 2021, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No co, u nas bunt pełna para. U mamy jest super bo 0 obowiązków, w domu źle, bo cokolwiek musi zrobić. A poza tym bunt, bo ona chce żeby tata był z mamą. I dlatego mnie nie szanuje i pyskuje do mnie. Non stop krzyczy. Ona nie potrafi zdania powiedzieć normalnym tonem już do nikogo. Wieczne wrzaski, płacze. Wiecznie jest pokrYwdzona. Wmawia wszystkim jak to źle jej w domu, bo nic nie dostaje, nikt jej nic nie kupuje. Generalnie to nie jest prawda. Wszystkie dzieci traktowane są równo. Ale pewne teksty nie ma prawa powiedzieć do mnie dziecko 9 letnie. Wczoraj np wykrzyczała mi że mogłam sobie więcej dzieci zrobić o.0 co to jest za tekst w ogóle..

• Meggi110818 Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2021, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Motylek mnie wczoraj zmotywował. Zaliczyłam wczoraj pierwszy delikatny bieg💪 od soboty jak mąż ogarnie mój rower, zacznę jeździć 2x w tyg i 2x w tyg biegać, plus w końcu zacznę robić ćwiczenia na brzuch od fizjo👌.

SzalonaOna, Clover, dmg111 lubią tę wiadomość

O ❤️
    Z ❤️

Wysłany: 22 lipca 2021, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Motylku- ja myślę,że 9lat to nadal dziecko i uważam,że to jest dla niej mega,mega trudna sytuacja. Ma prawo nie rozumieć różnych emocji,które zapewne nią targają.
    Niedosc,że mama nie jest z tatą, tata ma nową żonę ,to do tego dostała trójkę rodzeństwa.
    Myślę,że to bardzo dużo jak na takie dziecko.

Zapewne potrzeba Wam wiele cierpliwości i zrozumienia i milosci a i pomoc psychologa to mega dobry pomysł,nie ma co czekać z takimi sprawami.

Suszarka, KarolinaMaria, Ladyo, Lalia, kar_oliv, Clover, dmg111 lubią tę wiadomość

klz9df9hix7ly771.png
  • veritaa Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2021, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mularczyk jest specyficzny ale ponoc skuteczny bardzo. My bylismy u Brzozowskiego i bylam zadowolona tez.
    Mularczyk jest z wyksztacenia lekarzem anestezjologiem ale pracuje jako osteopata glownie dla dzieci.

Corka wrzesien 2018 18 cykl staran
    Poronienie listopad 2019 7tc
    Synek styczeń 2021

Wysłany: 22 lipca 2021, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    veritaa wrote:
    Mularczyk jest specyficzny ale ponoc skuteczny bardzo. My bylismy u Brzozowskiego i bylam zadowolona tez.
    Mularczyk jest z wyksztacenia lekarzem anestezjologiem ale pracuje jako osteopata glownie dla dzieci.
    Z jakim problemem byliście i po jakim czasie był efekt ?

klz9df9hix7ly771.png
  • Ounai Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2021, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jednorożec89 wrote:
    Ounai wyhaczyłam go na olx za 550. Dziękuję za polecenie:)
    Będziesz zadowolona. Ja mówiłam mężowi o samsungu z polecenia Kic ale mąż zaczął się śmiać że owszem, zegarek mega, ale trzeba często ładować. A to serio, nie dla mnie. Natomiast garminy to na chwilę obecną nie moja półka cenowa. Paski dodatkowe zamawiam na aliekspress, ma mieć 22mm. Szybkę zamawiałam na allegro bo chciałam jak najszybciej żeby mi się nie porysowal.

Motylku, ja też myślę, że to przez to, że ona sobie nie radzi z emocjami i naprawdę chciałaby żeby rodzice byli razem. Nie rozumie że to niczyja wina i obwinia Ciebie bo tak jej najłatwiej. Ja myślę, że Wy też powinniście iść do psychologię, nie tylko ona. Bo Wy musicie zrozumieć co zachodzi w jej głowie, inaczej nic z tego nie będzie.
    Pomysl. Rodzice się rozwiedli, wożą ją raz do mamy raz do taty. Tata znalazł sobie nowa rodzinę, zrobił sobie nowe dziecko z inną kobieta. Jej dzieci traktuje jak swoje a na nią krzyczy. Byliście w cyrku, na plaży a ona u mamy. Dla niej to jakby tata wybrał tamta rodzinę a ja odrzucił. Dorosłemu byłoby ciężko a co dopiero dziecku. Ona jest jak dzieci adoptowane i potrzebuje bardzo, bardzo dużo miłości.

Suszarka, ZielonaHerbata, emdar, KarolinaMaria, Ladyo, Lalia, Clover lubią tę wiadomość

age.png

age.png
  • Suszarka Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2021, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też uważam jak Zielona i Ounai... To jest mega ciężką sytuacja dla dziecka. Zwłaszcza jak wszyscy wokół mają pełne rodziny. Sama bym nie chciała być przerzucana między jednym a drugim domem bez przerwy. Da się też wyczuć że obecność Z stanowi dla Was problem, ciężar, i może ona też to tak odczuwa. Może się czuje jak dziecko "na doczepkę"... Nie mówię że to Wasza wina, ale pewnie tak jest. Myślę że psycholog to bardzo dobry pomysł, ale dla Was wszystkich. Zwłaszcza że niedługo wjedzie okres dojrzewania i dopiero się zacznie jazda. Wiadomo że w życiu się układa różnie, ale jednak dorośli są w stanie sobie przetłumaczyć znacznie więcej niż dzieci.

ZielonaHerbata, KarolinaMaria, emdar, Ladyo, Lalia, kar_oliv, Clover lubią tę wiadomość

Iga ❤️ 7.01.2021
    Jagoda ❤️ 7.04.2022
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 lipca 2021, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ounai wrote:
    Będziesz zadowolona. Ja mówiłam mężowi o samsungu z polecenia Kic ale mąż zaczął się śmiać że owszem, zegarek mega, ale trzeba często ładować. A to serio, nie dla mnie. Natomiast garminy to na chwilę obecną nie moja półka cenowa. Paski dodatkowe zamawiam na aliekspress, ma mieć 22mm. Szybkę zamawiałam na allegro bo chciałam jak najszybciej żeby mi się nie porysowal.

Motylku, ja też myślę, że to przez to, że ona sobie nie radzi z emocjami i naprawdę chciałaby żeby rodzice byli razem. Nie rozumie że to niczyja wina i obwinia Ciebie bo tak jej najłatwiej. Ja myślę, że Wy też powinniście iść do psychologię, nie tylko ona. Bo Wy musicie zrozumieć co zachodzi w jej głowie, inaczej nic z tego nie będzie.
    Pomysl. Rodzice się rozwiedli, wożą ją raz do mamy raz do taty. Tata znalazł sobie nowa rodzinę, zrobił sobie nowe dziecko z inną kobieta. Jej dzieci traktuje jak swoje a na nią krzyczy. Byliście w cyrku, na plaży a ona u mamy. Dla niej to jakby tata wybrał tamta rodzinę a ja odrzucił. Dorosłemu byłoby ciężko a co dopiero dziecku. Ona jest jak dzieci adoptowane i potrzebuje bardzo, bardzo dużo miłości.
    Matka tu jest tak samo winna. Wyszła za mąż i za chwilę rodzi jej braciszka. W dodatku matak gada jej głupoty ze chciałaby być z tatą.

• emdar Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2021, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Motyl, a Twój mąż z matką Z opiekę naprzemienną, czy ona tylko czasami jeździ do mamy?

42 lata
    08.03.2019 puste jajo płodowe💔
    17.02.2020 Julek 💙
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 lipca 2021, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Widzicie, problemu aż tak nie było, jak matka się nią nie interesowała. A im więcej jest w jej życiu, tym ona gorzej zachowuje się w domu.

Ale mój mąż tego też nie potrafi zrozumieć.

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 lipca 2021, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    emdar wrote:
    Motyl, a Twój mąż z matką Z opiekę naprzemienną, czy ona tylko czasami jeździ do mamy?
    Ogólnie miejsce zamieszkania ma przy nim, opieki Sad nie wypisał dokładnie. Więc to dobra wola mojego P ile czasu ona tam spędza. Teraz wychodzi w wakacje tak, że jest tydzień tu, tydzień tu. W trakcie roku szkole go dzielimy się po 5 dni.

• veritaa Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2021, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zielona u nas byla lekka asymetria. Ale naprawde lekka. Brzozowski nas uspokoil po 1 wizycoe juz byl efekt.

Corka wrzesien 2018 18 cykl staran
    Poronienie listopad 2019 7tc
    Synek styczeń 2021
  • kic83 Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2021, 11:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zulu
    Jak Tomek?

Córcia❤️05.2015 (3 cs) 39t1d - 2650 g hipotrofia // spadek do 2450 g SN
    Synek💙10.2020 (5cs) - 40t2d - 3100 g spadek do 2895 SN+CC
    mhsv9vvjge47oh9x.png[/url]
    nqtkdf9hy13p613h.png
    Autoimmunologiczne zapalenie tarczycy + jej niedoczynność
‹‹ 3883 3884 3885 3886 3887 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedobór kwasu foliowego - zaskakujące wyniki badań

Niemalże każda kobieta starająca się o dziecko ma świadomość, że podczas starań oraz w czasie ciąży powinna suplementować kwas foliowy. Jednak najnowsze doniesienia lekarzy wskazują na duże problemy z jego przyswajalnością. Co to oznacza? Niedobór kwasu foliowego - jakie mogą być tego skutki? Nawet pomimo zażywania kwasu foliowego, kobiety w dalszym ciągu mogą być narażone na ryzyko chorób/powikłań związanych z jego niedoborami. Jak temu zaradzić? Przeczytaj najnowsze doniesienia i zalecenia ginekologów.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta wegetariańska i dieta wegańska w ciąży i podczas laktacji

Czy dieta wegetariańska i wegańska w ciąży oraz podczas laktacji to dobry pomysł? Na co należy zwrócić uwagę nie jedząc w tym okresie mięsa lub żadnych produktów pochodzenia zwięrzęcego? Czy jest to bezpieczne dla ciąży i rozwoju płodu, a potem niemowlęcia? Przeczytaj jak powinna wyglądać dieta mamy karmiącej i czy spożywane przez nią pokarmy mogą wpływać na dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ