WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Gorące mamuśki 🤰❤️
Odpowiedz

Gorące mamuśki 🤰❤️

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 lipca 2021, 13:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ladyo wrote:
    Motylku zgadzam się z dziewczynami. Ja tez na to patrzę inaczej, bo moja J. jest w podobnej sytuacji rodzinnej co Z. tzn ojciec jest gdzie indziej, nigdy się nią nie interesował a teraz nagle miesza (właśnie- nawet Wam nie pisałam jaka była dalsza historia z ojcem i babcia, otóż on przyjeżdża za tydzień do pl i ma do nas przyjść spotkać sie z J. ale w miedzy czasie jak sie dowiedział ze J. mi o wszystkim już dawno powiedziała i ich plan przekabacenia jej w tajemnicy sie nie udał to napisał jej ze jest „taka sama debilka jak jej matka i niech zapomni ze coś od niego dostanie”wiec w końcu same nie wiemy czy sie pofatyguje). Wracając do tematu- Z. nie jest niczemu winna. To jest dziecko i jako dziecko ma prawo sie złościć i buntować bo tak okazuje emocje. Ma nawet prawo kłamać bo takie są dzieci. Ona jest pokrzywdzona i to Wasza rola żeby czuła sie bezpieczna i kochana. Ona musi wiedzieć gdzie jest jej dom, jej rodzina. Musi mieć swoje bezpieczne miejsce. To tez nie jest tak ze to jest dobra wola Twojego męża, bo miejsce zamieszkania przy ojcu to jedno a kontakty to drugie. Ustalcie ze np mama będzie ja zabierała na weekend do siebie a w tygodniu u Was, czy jakos inaczej, ale tak żeby Z. wiedziała gdzie jest jej miejsce. Mi tez Pani psycholog mówiła ze takie dzieci z rozbitych rodzin potrzebują żeby podbudować ich poczucie własnej wartości, mówiła ze np powinnam sie z mężem umówić ze w różnych sytuacjach mam stanąć po stronie J. a nie męża żeby ona widziała ze jest ważna. Jak teraz Z. nie zbuduje własnej wartości to już zawsze Brdzie miała z tym problem.
    Ale my kontakty mamy z góry ustalane już sporo czasu. To znaczy że Zuzia wie, że tydzień jest u nas, tydzień u mamy. A jak jest rok szkolny, to jest 5 dni tu i 5 dni tam. Rozumiem też bunt, każde dziecko to przechodzi. Problem leży tu, że jej matka traktuje ją jak dorosła. Zabiera na imprezki, Zuzia uczestniczy tam w rozmowach dorosłych, jest puszczoną samopas: telefon, TV, nie musi chodzić spać o jakiejś godzinie tylko siedzi całe noce i uwaga! Śpi z matką i jej mężem... Zawsze. Poza tym u mamy nie musi sprzątnąć pokoju, wyjść z pieskiem, czy myć zębów. Jak jest w trakcie szkoły tam, to wracając do domu musimy poprawiać wszystkie lekcje zrobione u matki, bo jest tyle błędów :( po prostu jej matka traktuje ją jak koleżankę, a nie córkę. Ona nie czuję się odpowiedzialna za nią. Przynajmniej w moich oczach.
    Jest mi strasznie przykro, bo Zuzi łatwo pwoedziec, że w domu jest źle, ale nie zauważa jednocześnie ile rzeczy jej kupimy, gdzie ja zabieramy. Nigdy nie usłyszałam dziękuję. Ciągle tylko słyszę od niej "nie jesteś moją prawdziwa mama". Nie wiem jak to rozwiązać. Rozmawialiśmy z nią już tyle razy... Nie przynosi to skutku. Dlatego zapisuję nas na terapię rodzinna. Może to pomoże przejść jej przez to wszystko.
    Ale... Mam odrobinę żalu do męża, że w sytuacjach kiedy zwyczajnie pyskuje i podnosi głos na dorosłych on nie reaguje. Ja swoim dzieciom na takie zachowanie nigdy bym nie pozwoliła.

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 lipca 2021, 13:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lalia wrote:
    Motylku, rozumiem Wasze zdenerwowanie i frustrację, ale nie możesz porównywać sytuacji rodzinnej Twoich dzieci do Zuzi.
    Z tego co piszesz to Twój były mąż chętnie zabiera dzieci, a Filip lubi też u niego być. Ty jesteś na maksa oddana Kornelii i Filipowi, z tego co piszesz to Twój obecny mąż też.
    Może odpowiedzcie sobie uczciwie przed sobą czy tyle samo uwagi, ciepła a przede wszystkim zrozumienia i cierpliwości poświęcacie Zuzi, co pozostałym dzieciom?
    Zyzia ma 9 lat, to jeszcze dziecko, nawet nie nastolatka. Patrząc z jej perspektywy to tata ma nową żonę i nowe dzieci, mama ma nowego partnera i będzie mieć nowe dziecko. Wszystkie dzieci są ze swoimi rodzicami a ona raz tu, raz tam, a tak naprawdę nigdzie nie czuje się bezpiecznie i dobrze. I niestety ale to w Waszej kwestii, w sensie rodziców, jest zadbać o to żeby zbudować zaufanie, relacje i poczucie bezpieczeństwa. A przerzucanie się kto bardziej zawinił w wychowaniu Zuzi na pewno nie pomoże.
    Lalia mój byly mąż zabiera samego Filipa max 4 razy w mcu na 1 dzien. To bardziej Filip za nim tęskni niż on za Filipem.
    Z tym, że moje dzieci lubią być w domu.
    Zuzia nie, bo jest ciągle zazdrosna o to, że P traktuje Kornele jak swoją córkę. Ale co ja jestem tu winna? Na mnie się wyzywa, ciągle mi coś zarzuca, a tak naprawdę nie zrobiłam nic złego.

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 lipca 2021, 13:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jednorożec89 wrote:
    Wygadam wam się. Chorobą mojej matki jakby coś wyszło mnie przeraża z,dwóch powodów po pierwsze boję się o nią a po drugie ( może wyjdę na wredną córkę) boję się że przyjdzie taka chwila że ona będzie leżąca trzeba bedzie koło niej zrobić dokładnie wszystko i wtedy to wszystko spadnie na mnie. Mój brat będzie miał to w dupie bo on w Anglii mieszka i nie planuję na razie wracać do tego ona ma ciężki charakter. Obaiwam się że taka sytuacja wykończy mnie fizycznie i psychicznie
    Nie denerwuj się, poczekaj na diagnozę. Na zapas nie warto!

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 lipca 2021, 13:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I PRZEPRASZAM Was za moje żale. Ale od pół roku zachowanie Z jest dramatyczne. To już nawet mój mąż wielokrotnie jej mówił... Tyle rozmów było. I jak grochem o ścianę.
    Tak naprawdę możemy jej dawać prezenty, organizować czas, na wszystko pozwalać, a Zuzia dalej żyje w przekonaniu, że mama jest najlepsza na świecie, bo dała jej telefon 🤦‍♀️

Ciężkie to wszystko.

• Annia Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2021, 13:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SzalonaOna wrote:
    I PRZEPRASZAM Was za moje żale. Ale od pół roku zachowanie Z jest dramatyczne. To już nawet mój mąż wielokrotnie jej mówił... Tyle rozmów było. I jak grochem o ścianę.
    Tak naprawdę możemy jej dawać prezenty, organizować czas, na wszystko pozwalać, a Zuzia dalej żyje w przekonaniu, że mama jest najlepsza na świecie, bo dała jej telefon 🤦‍♀️

Ciężkie to wszystko.
    Nie jestem psychologiem, ale nie oczekiwałabym wdzięczności od dziecka. Poza tym... Widać jak bardzo brakuje jej mamy, skoro ją tak bardzo idealizuje. Myślę, że terapia rodzinna to dobry pomysł, ale tak jak mówię, boję się, że mama Zuzi może Wam bruździć.

SzalonaOna, ZielonaHerbata, Lalia, Suszarka lubią tę wiadomość

Mikołaj 💗 07.09.2020
    Adam 💗28.05.2023
  • calanthe Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2021, 13:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 listopada 2021, 14:00

Zulugula lubi tę wiadomość

Kjnfp1.png
    jyXOp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 lipca 2021, 13:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Annia wrote:
    Nie jestem psychologiem, ale nie oczekiwałabym wdzięczności od dziecka. Poza tym... Widać jak bardzo brakuje jej mamy, skoro ją tak bardzo idealizuje. Myślę, że terapia rodzinna to dobry pomysł, ale tak jak mówię, boję się, że mama Zuzi może Wam bruździć.
    Może i będzie. Tego jestem pewna. Łatwo nie będzie.

Ale.. Ona nawet alimentów od 3 lat nam nie płaci, więc...

No nic, zobaczymy co z tą terapia wyjdzie.

• Annia Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2021, 13:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Motylku, a mama Zuzi jest w związku z tym partnerem, z którym będzie teraz miała dziecko?

Mikołaj 💗 07.09.2020
    Adam 💗28.05.2023
  • calanthe Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2021, 13:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 listopada 2021, 14:00

KarolinaMaria, Annia, Zulugula, Ania81, SzalonaOna, Ewa88 , Iryska, Maminka89, Lalia, Clover, kic83, Ounai, Suszarka, kiniusia270, Nikaa92, dmg111, Nowastaraczka lubią tę wiadomość

Kjnfp1.png
    jyXOp2.png
  • Annia Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2021, 13:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Calanthe ale ślicznotka.

Mikołaj zaczął chodzić przy meblach!!! Kilka dni temu stanął a już drepta wzdłuż kominka, komody. :D Ale czad. :)

calanthe, SzalonaOna, Zulugula, Iryska, Maminka89, Ladyo, Ania81, KarolinaMaria, Lalia, Clover, Ounai, Suszarka, kic83, kiniusia270, dmg111, Nowastaraczka, kar_oliv, Fragaria lubią tę wiadomość

Mikołaj 💗 07.09.2020
    Adam 💗28.05.2023
  • KarolinaMaria Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2021, 13:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zulu, dużo zdrowia dla Tomasza i spokoju dla Ciebie.

Calanthe, uwielbiam to spojrzenie Wery ;) co to za klocki?

calanthe, Zulugula lubią tę wiadomość

'90

06.05.2020 r. II 🦄
    13.01.2021 r. godz. 11.00 Matylda 3280 g, 51 cm
  • Annia Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2021, 13:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zulu,a jak warunki w szpitalu, jest ok? Macie swoją salę? Szybkiego powrotu do zdrowia dla Tomcia!

Mikołaj 💗 07.09.2020
    Adam 💗28.05.2023
  • calanthe Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2021, 13:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 listopada 2021, 14:01

KarolinaMaria lubi tę wiadomość

Kjnfp1.png
    jyXOp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 lipca 2021, 13:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Annia wrote:
    Motylku, a mama Zuzi jest w związku z tym partnerem, z którym będzie teraz miała dziecko?
    Tak. Z tym, że on jest Turkiem. Prowadzą razem kebaba w Kamieniu Pomorskim i tam mieszkają.

• Zulugula Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2021, 14:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 sierpnia 2021, 11:58

💙 11.2020
    💗 11.2023
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 lipca 2021, 14:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Calanthe - śliczna niunia!

Annia - gratulacje dla Mikiego! ❤️

Żuku - to dobre wieści no i fajnie, że jednak mąż może wpadać... :)

Annia, calanthe lubią tę wiadomość

• Annia Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2021, 14:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SzalonaOna wrote:
    Tak. Z tym, że on jest Turkiem. Prowadzą razem kebaba w Kamieniu Pomorskim i tam mieszkają.
    O mamo... Żeby jeszcze jakieś różnice kulturowe tam nie wychodziły i nie utrudniały. :( A mówi po polsku? PS. Oczywiście nie mam nic do innych kultur! Mam nadzieję, że wiecie co mam na myśli. :) Coś co w jednej kulturze jest normą, to gdzie indziej jest nieakceptowalne itp.

Zulu, ciesze się, że powoli nastrój Ci się poprawia. :) Mam nadzieję, że wasz pobyt szpitalny szybko się skończy, trzymaj się tam. Jesteś bardzo dzielna. :)

Mikołaj 💗 07.09.2020
    Adam 💗28.05.2023
  • Ladyo Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2021, 14:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Motylku nie obraz sie ale moim zdaniem to nie Ty jesteś w tej relacji najważniejsza tylko Z. Musicie zrobić wszystko żeby czuła się z Wami dobrze, a jak ona będzie się czuła dobrze to wtedy dopiero Wy będziecie się tak czuć. A jeśli u matki Z. jest tak jak piszesz to tym bardziej te kontakty powinny być inaczej zorganizowane i jedli wystapicie z tym do sądu, to kazdy sąd kierując się dobrem dziecka, przyzna Wam racje. Bardzo dobrze ze idziecie na terapie ❤️

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 lipca 2021, 14:16

SzalonaOna, Lalia, Ounai, Suszarka lubią tę wiadomość

age.png
    👧🏻 2008 👧🏼2021 👧🏼2024
  • Ladyo Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2021, 14:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zulu bardzo się cieszę ze jest lepiej u Tomusia i ze u Ciebie tez jest lepiej ❤️❤️❤️

age.png
    👧🏻 2008 👧🏼2021 👧🏼2024
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 lipca 2021, 14:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Calanthe piekna Werka😍😍, wszystkiego naj

Zulu zdrowia dla Tomka.

Ounai moj maz mial ten zegarek i jak dla nas duze rozczarowanie, niesprawdzil sie wogole. I musze powiedziec, ze duzo dalas ze ten zegarek, tutaj taniej koszyuje jak przeliczylam.

Jednorozec zdrowka dla mamy.

Ja jestem po psychologu. Fajna z niej babeczka. Wyplakalam sie jak nigdy. Za tydzien mam kolejna wizyte.
    Jak to stiwerdzil a kilka czynnikow i spraw zlozylo sie na moje samopoczucie. Jak juz bede miala wiecej sily i czasu to wam napisze co i jak.

SzalonaOna, Lalia, Annia, Suszarka, calanthe lubią tę wiadomość

‹‹ 3885 3886 3887 3888 3889 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Wybór dawczyni komórki jajowej – o czym warto pamiętać?

Odkryj kluczowe aspekty wyboru dawczyni komórki jajowej i dowiedz się wszystkiego o procedurze in vitro z wykorzystaniem komórki jajowej dawczyni lub nasienia dawcy. Jak to dokładnie działa? Gdzie i w jaki sposób można znaleźć odpowiednią dawczynię? Rozmawiamy z lek. med. Włodzimierz Sieg z Kliniki INVICTA, który opowiedział nam również o innowacyjnym narzędziu wykorzystującym algorytm machine learning (AI) do doboru fenotypowego pomiędzy biorcami a dawcą komórek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Test Panorama – jeszcze dokładniejszy dzięki sztucznej inteligencji!

Jeszcze do niedawna wykonywanie dokładnych badań prenatalnych, takich jak amniopunkcja, wiązało się z ryzykiem dla rozwijającego się maleństwa. Rozwój technologii i medycyny przyczynił się powstania nieinwazyjnych testów prenatalnych nowej generacji (NIPT). Jednym z nich jest test Panorama, który jako jedyny wykorzystuje sztuczną inteligencję. Jak wykonuje się test? Na czym polega jego skuteczność? Jakie choroby i schorzenia mogą zostać dzięki niemu wykryte? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża bliźniacza – wszystko co musimy o niej wiedzieć

Ciąża bliźniacza to rodzaj ciąży wielopłodowej, podczas której w macicy kobiety rozwijają się jednocześnie dwa płody. Ciąże bliźniacze stanowią około 1,25% wszystkich ciąż, czyli średnio jeden na sto porodów kończy się przyjściem na świat nie jednego, a dwójki dzieci. Współcześnie coraz więcej ciąż to właśnie ciąże bliźniacze. Przeczytaj i dowiedz się m.in. jak powstaje ciąża bliźniacza, jakie są jej rodzaje i jakie może powodować ryzyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ