Gorące mamuśki 🤰❤️
-
WIADOMOŚĆ
-
Pcosik, Suszareczko właśnie to miałam na myśli 😘 że to wszystko kwestia zdrowia 👍
Ja absolutnie nie namawiam nikogo do rezygnacji z ćwiczeń i aktywności! Chodziło mi o to, że naprawdę warto sprawdzić czy można, a jeśli można to czy wszystko 🙂Suszarka, ZielonaHerbata, Ounai, Pcosik_2, Clover, dmg111 lubią tę wiadomość
-
Suszarka wrote:W żłobku nie mogą nic podać. Gorączka, złe samopoczucie, biegunka = telefon do rodzica.
Moja ciocia pracuje w żłobku. Ale to co opowiada o wyczynach ludzi, to mózg w pionie staje. Notorycznie rodzice faszerują dzieci w szatni nurofenem; przyprowadzają dzieci z gorączką, a jak panie się zorientują to mówią "widocznie jeszcze leki nie zaczęły działać"; jak dziecko ma gorączkę i katar to zawsze wytłumaczeniem są zęby albo alergia. Jedna mama wylicza na dzień 2 pieluchy i 5 mokrych chusteczek (przynosi codziennie w woreczku; nie jest to biedna kobieta). Prośby o podawanie leków też się zdarzały.
Suszareczko, widzę, że wszędzie jest ten sam problem 😵 ja pracuję w szkole i też naprawdę trzeba się często dopraszać o podstawowe rzeczy, a chore dzieci to już w ogóle standard 🤦
Raz jeden z moich uczniów miał ponad 38stopni gorączki i zadzwoniłam po ojca, to ten mnie opierniczyl że jest zima i szybko robi się ciemno a on w nocy nie widzi jak jeździ samochodem i w dodatku musi odśnieżyć pojazd i w ogóle czemu dzwonię tak późno i nie rozpoznałam wcześniej że jego syn będzie miał gorączkę 😳😳😳 -
kic83 wrote:Za każdym razem gryzie podczas kp??
Może to być przez ząbkowanie, przez zatkany nos (katar), złe uchwycenie piersi (nawet po roku od kp).
Nie zniechęcaj się tylko. -
Załatwiliśmy dziś chrzciny
5 września. Szkoda ze nie da sie 13.09, bo w taka date chrzciny miała J, ale siostra będzie miala za to tydzień wcześniej, tez we wrześniu
Musieliśmy się dopasować do grafiku męża. Restauracja tez załatwiona, przyjęcie co prawda na 25 osób, ale to najbliższa rodzina: rodzice rodzeństwo i babcie. Musimy jeszcze spotkać się z managerem ustalić menu itp bo dziś tylko zaklepaliśmy termin. Chrzestna jest siostra męża, chrzestnym mój szwagier. Motylku Ja się również podpisuje pod słowami Lalii i tez odebrałam je tak jak dziewczyny. Tu nie chodzi o czepianie się tylko o troskę, jesteśmy tu razem, wspieramy się i po prostu nie chcemy Motylku żebyś za chwile miała problemy z nietrzymaniem moczu itp. Ja tez byłam przed ciąża aktywna, po cc poszłam i do fizjo i do gina na kontrole. Pomimo tego ze fizjo mówiła ze moje ciało po ciazy praktycznie nie ma żadnych negatywnych skutków, mięśnie dna miednicy są silne, nie mam żadnego rozejścia itp to pozwoliła mi na konkretne ćwiczenia z trenerem a o bieganiu przez 6 miesięcy mam nawet mie myśleć. A jeśli byłoby coś nie tak to na pewno byłby to dłuższy okres. Lalia nie wiem jak w żłobku ale wiem, ze w szkole Pani Higienistka kilka razy do mnie dzwoniła ze np Jagodę boli głowa i czy może jej podać paracetamol
Gagatko, Kic widziałaś fotki! Ale jesteście HOT! Każda na inny sposób, ale każda to stuprocentowa, seksowna kobietka
Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 sierpnia 2021, 23:10
Lalia, kic83, Gagatka, Fragaria, Clover, dmg111 lubią tę wiadomość
-
My wczoraj byliśmy ze znajomymi w restauracji. Wzięłam Amelkę na ręce i ją karmiłam (tak btw polecam chustę do karmienia z mamabear na Allegro, ja się czuje bardzo komfortowo karmiąc używając jej), trochę sobie przysnęła przy piersi. Amelka była w samej sukience i pampersie. Odłożyłam ja śpiąca do wózka, patrzę na moja sukienkę a tam brązowa plama 😂 Amelka się 💩 po pachy i przeciekło na moja sukienkę 😂😂😂! Na szczęście był upał a my siedzieliśmy w ogródku wiec poszłam do łazienki, zapralam sukienkę i szybko wyschła
!
Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 sierpnia 2021, 23:14
Lalia, Zulugula, dmg111, Nowastaraczka lubią tę wiadomość
-
Ladyo wrote:My wczoraj byliśmy ze znajomymi w restauracji. Wzięłam Amelkę na ręce i ją karmiłam (tak btw polecam chustę do karmienia z mamabear na Allegro, ja się czuje bardzo komfortowo karmiąc używając jej), trochę sobie przysnęła przy piersi. Amelka była w samej sukience i pampersie. Odłożyłam ja śpiąca do wózka, patrzę na moja sukienkę a tam brązowa plama 😂 Amelka się 💩 po pachy i przeciekło na moja sukienkę 😂😂😂! Na szczęście był upał a my siedzieliśmy w ogródku wiec poszłam do łazienki, zapralam sukienkę i szybko wyschła
!
O jak ja pamiętam te GIGANTYCZNE kupy robione cichaczem przy karmieniu! 😂😂 Przecież był taki czas że codziennie prałam przecieradło o 4 rano, bo Olek tak sobie upodobał 😂😂Ladyo, dmg111 lubią tę wiadomość
-
Motylku, ale to, że nie byłaś u fizjo po poprzednich porodach nie oznacza, że wszystko było ok. To, że ktoś nigdy nie byl u onkologa nie oznacza, że nie ma raka. Zupełnie inaczej by też było gdybyś powiedziała "nie wybieram sie do fizjoterapeuty bo uważam że jest mi to zbędne i nie interesuje mnie Wasze zdanie w tym temacie". Ale skoro mówisz, że się wybierasz to dla nas to jest sygnał, że chcesz o siebie zadbać. A chwilę potem robisz coś na przekór. Albo pytasz tu jak ćwiczyć, dziewczyny piszą Ci co możesz a czego nie a Ty później i tak robisz to co napisały, żebyś nie robiła. Mnie to osobiście trochę irytuje, że prosisz o rady z góry wiedząc, że i tak nie zamierzasz się zastosować jeśli nie pokryją się z Twoim planem.
Lalia, zakochanaaw, Ladyo, Suszarka, Clover lubią tę wiadomość
-
Cześć Mamusie ❤️ U nas dziś szybka pobudka już o 7.00, zawsze była najwcześniej o 9
zaraz się wybieramy na jakiś spacer, tatuś cały dzień w pracy a J. jak to nastolatki ma swoje sprawy
Miłego dnia!
Inaa89, Lalia, Suszarka lubią tę wiadomość
-
Lalia tak ja mam Bebilon Advance 2 gotowe buteleczki, wcześniej była 1. Uważam że jeśli dziecko dostaje mleczko MM naprawdę bardzo sporadycznie to jest to fajne rozwiązanie. Bo tych gotowych nie trzeba już podgrzewać (można w kąpieli wodnej ale nie trzeba i wystarczy temp pokojowa) i bezpośrednio podaję się maluszkowi. U nas takie rozwiązanie się sprawdza. Gdy mąż zostaję z Tymkiem sam i mały jest głodny wyciąga z szafy przelewa do butelki i podaję.
Lalia, asias86 lubią tę wiadomość
02.06 13 dpo II
03.06 14 dpo beta 181, prog 25,29
06.06 17 dpo beta 700
28+6 1496g
17.12.2020 ur się Tymek 💙 2245g i 48cm szczęścia 🥰
-
U mnie dwójka już w przedszkolu. Tymek i starszaki nadal śpią. A ja siedzę i popijam kawkę 😊 też muszę w tym tyg zabrać się za temat chrztu. Znaczy restauracje mam ogarnięta która zrobi chrzest 26 grudnia w drugi dzień świąt ale zanim zarezerwuje muszę pogadać jeszcze z księdzem bo to kluczowe Czy udzieli chrztu w święta.02.06 13 dpo II
03.06 14 dpo beta 181, prog 25,29
06.06 17 dpo beta 700
28+6 1496g
17.12.2020 ur się Tymek 💙 2245g i 48cm szczęścia 🥰
-
Ja dzisiaj mam cały dzień załatwień. Muszę iść zarejestrować auto, spowiedź, świeczkę jakaś muszę kupić, ustalić menu na chrzciny, jeszcze ogarniamy z mężem kabinę prysznicową dla mamy musimy się w końcu na jakąś zdecydować dzisiaj trzeba coś zamówićDawniej Biedrona89
11.2021- puste jajo płodowe 💔
17.07.2018 - Franio 💙💙
17.04.2021 - Jaś 💙💙
Kwas foliowy, Wit D3
Morfologia nasienia - ✅
HyCoSy - oba jajowodu drożne
Histeroskopia - stan zapalny i mikropolipowatość endometrium
Lipiec 2024 Wracamy do starań 😊 lametta+Ovitrelle+luteina
"Póki Bóg nie raczy odsłonić przyszłości ludzkiej, cała ludzka mądrość będzie się mieścić w tych paru słowach: Czekać i nie tracić nadziei!" A.Dumas -
Te jednorazowe butelki mm to moje ostatnie odkrycie, ja je zabieram je jak gdzieś idziemy 🙂 dzięki temu nie muszę nieść termosu, mleka i butelki, i torba nie jest wypchana po brzegi. I jak ktoś rzadko korzysta to faktycznie nie ma obaw że np. puszka mleka straci przydatność.
kic, ja mam katarek travel i moim zdaniem jest super. Polecany jest też elektroniczny aspirator Haxe z tego co słyszałam.kic83, Lalia, KarolinaMaria lubią tę wiadomość
Iga ❤️ 7.01.2021
Jagoda ❤️ 7.04.2022 -
Ladyo- ooo nawet nie wiedzilam,że są takie wynalazki jak chusta do karmienia 🤭aż sobie zobaczyłam jak takie coś wygląda.
Zazdroszczę spacerów, u nas nadal bunt na wózek nad czym bardzo ubolewam bo nasze spacery,to zawsze była fajna część dnia 😊
Pozostają nam pikniki 😁Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 sierpnia 2021, 09:02
Ladyo lubi tę wiadomość
-
ZielonaHerbata wrote:Ladyo- ooo nawet nie wiedzilam,że są takie wynalazki jak chusta do karmienia 🤭aż sobie zobaczyłam jak takie coś wygląda.
Zazdroszczę spacerów, u nas nadal bunt na wózek nad czym bardzo ubolewam bo nasze spacery,to zawsze była fajna część dnia 😊
Pozostają nam pikniki 😁 -
U nas dzis przejeżdża Tour de Pologne. Całe miasto oszalało, pierwszy raz takie wydarzenie, firmy zwalniają wcześniej pracownikow do domu, ulice maja być zamknięte, idziemy potem rodzinnie kibicować
Lalia, Suszarka, dmg111 lubią tę wiadomość
-
Ladyo wrote:Tak istnieje i jest to super wynalazek, siedzę normalnie ze znajomymi w restauracji, karmie Amelkę i nikt nie widzi moich piersi. Oczywiście jak inne mamy karmią i nie maja chusty to mi nic do tego ale ja sama czułabym się niekomfortowo jakbym tak karmiła. Chociaż jak ją kupiłam i pierwszy raz założyłam to mąż się śmiał czy będę pierogi lepić i fartuch założyłam 😂
Ale najważniejsze,że spełnia swoją funkcję -
Ladyo wrote:U nas dzis przejeżdża Tour de Pologne. Całe miasto oszalało, pierwszy raz takie wydarzenie, firmy zwalniają wcześniej pracownikow do domu, ulice maja być zamknięte, idziemy potem rodzinnie kibicować
U nas będzie w niedzielę. Pamiętam, że rok temu jechałam do gina w dniu wyścigu i się stresowałam, że nie zdążę przez objazdy
My zaraz zbieramy się do okulisty. Napiszę Wam co powiedziała Pani dr na to uciekające oczko. Niestety nadal mam problem z autem, oddajemy je do zaufanego mechanika dopiero w przyszłym tygodniu i dlatego dziś wiezie nas nas mój tata. Jutro na rehabilitację jedziemy autobusem (!!!). Mam takie przemyślenia, że jesteśmy teraz wszyscy strasznie wygodni. Moja mama przeżywa to, że jutro będę jechać z małą autobusem, chciała, by ojciec nas zawiózł, a przecież sama jeździła ze mną i bratem autobusami i tramwajami, bo nie ma prawa jazdy. Człowiek szybko przyzwyczaja się do dobrego.'90
06.05.2020 r. II 🦄
13.01.2021 r. godz. 11.00 Matylda 3280 g, 51 cm -
KarolinaMaria wrote:U nas będzie w niedzielę. Pamiętam, że rok temu jechałam do gina w dniu wyścigu i się stresowałam, że nie zdążę przez objazdy
My zaraz zbieramy się do okulisty. Napiszę Wam co powiedziała Pani dr na to uciekające oczko. Niestety nadal mam problem z autem, oddajemy je do zaufanego mechanika dopiero w przyszłym tygodniu i dlatego dziś wiezie nas nas mój tata. Jutro na rehabilitację jedziemy autobusem (!!!). Mam takie przemyślenia, że jesteśmy teraz wszyscy strasznie wygodni. Moja mama przeżywa to, że jutro będę jechać z małą autobusem, chciała, by ojciec nas zawiózł, a przecież sama jeździła ze mną i bratem autobusami i tramwajami, bo nie ma prawa jazdy. Człowiek szybko przyzwyczaja się do dobrego.
Daj znać co z tym oczkiem.
My byliśmy u okulisty jak Mała miała 4 miesiące i mówiła, że okulistycznie jest wszystko ok. Osteopata powiedział że oczko jest "napięciowe", jak ogarniemy napięcie w buzi i ciele i oczko się skoryguje. Wydaje mi się ze jest już lepiej z nim niż było.
My na nfz mamy 2x w tyg rehabilitacje i ja chciałam jeździć autobusem, tyle że Oliwka na razie do wózka się nie nadaje 😔O ❤️
Z ❤️ -
Meggi, myślę, że diagnoza u nas będzie podobna. Planuję jutro jechać z fotelikiem wpiętym w stelaż, będzie mi wygodniej i bezpieczniej wsiadać i wysiadać. Wiem, że spacery w foteliku nie są zalecane, ale jechałam tak pociągiem i było super wygodnie
Miałyśmy już próbę spacerówki na płasko, ale to jeszcze nie 'to'. Wróciłam do gondoli. Dlaczego Oliwka nie nadaje się do wózka? Ma bunt?
Lalia lubi tę wiadomość
'90
06.05.2020 r. II 🦄
13.01.2021 r. godz. 11.00 Matylda 3280 g, 51 cm