Gorące mamuśki 🤰❤️
-
WIADOMOŚĆ
-
Iryska wrote:Wszystkie dzieci na forum siądą a Michałek dalej będzie bez siadu😁
Natomiast mój brat najpierw chodził a później usiadł. -
emdar wrote:Warszawianki, 11.09? Komu pasuje/nie pasuje?
Ja wolę w tygodniu, niż w weekend, ale jeśli większości będzie pasował 11.09 to będęCórcia❤️05.2015 (3 cs) 39t1d - 2650 g hipotrofia // spadek do 2450 g SN
Synek💙10.2020 (5cs) - 40t2d - 3100 g spadek do 2895 SN+CC
[/url]
Autoimmunologiczne zapalenie tarczycy + jej niedoczynność -
Irysko, wg mnie warto mieć te urządzenia osobno
Tak, taki jest plan, że wracam od grudnia. W grudniu Matylda będzie jeszcze z tatą, który weźmie tacierzyński i zaległy urlop. Potem będzie przychodziła do nas moja mama, a jak zrobi się cieplej, to ja będę ją podrzucała do moich rodziców, od rodziców do mojej pracy mam 5 minut autem. Rodzice mają działkę zaraz przy osiedlu. Mała będzie miała gdzie pobiegać. Czekamy też na miejsce w państwowym żłobku, liczę, że we wrześniu 2022 się dostanie, poszłaby wtedy na 5 godzin, odbierałaby ją moja mama i szłyby pieszo do naszego domu. Moja mama jest chętna i propozycja opieki wyszła od niej. Ja jestem zdania, że dziadkowie nie muszą zajmować się wnukami, swoje dzieci już odchowali, ale widzę, że moi chcą pomóc. Dużo o tym gadamy, czesto mówię mamie, że jeśli poczuje, że nie daje rady to wybieramy prywatny żłobek. Choć nie ukrywam, że ten komfort zostawienia małej z babcią jest super. Chcemy w przyszłości spróbować żłobka, bo ja w dzieciństwie byłam strasznym dzikusem chowanym pod maminą spódnicą. Pójście do zerówki było okropnym przeżyciem 😔
Lalia, Iryska, Zulugula, Annia, dmg111 lubią tę wiadomość
'90
06.05.2020 r. II 🦄
13.01.2021 r. godz. 11.00 Matylda 3280 g, 51 cm -
Karolina, polubiłam za chęć pomocy ze strony dziadków 👍
U nas jest bardzo podobna sytuacja, tylko pomoc zaoferował teść, który jest młodym emerytem. Ma do nas 10min rowerem/samochodem. My raczej żłobka nie bierzemy pod uwagę, ale mamy trochę inne zdanie co do przedszkola 😂 ja jestem zdania że jak Olek skończy 2,5 roku (czerwiec 2023) to jest to dobry czas na rozpoczęcie adaptacji w przedszkolu, a mój mąż twierdzi że skoro jego tata chce być z Olkiem to na przedszkole jest czas jak Olek będzie miał 3,5 roku (czerwiec 2024) 😂 ale myślę że pewnie dojdzie do kompromisu, że Olek pójdzie w wieku 2,5 roku, ale nie będzie od 8-16, tylko pewnie teść będzie go odbierał o 13-14 😂Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 sierpnia 2021, 23:53
KarolinaMaria lubi tę wiadomość
-
Witam się z Wami, zajrzałam na chwilkę ale nie nadrobię wszystkiego, może jutro w podróży się uda. Widziałam Suszarko, że pytałaś o pogodę nad morzem, uważam, że super nam się trafiło, bo przez większość pobytu było słonecznie i ciepło (20-23 stopnie). Na początku troszkę padało, ale przelotnie i mimo deszczu udawało się spędzić fajnie dzień.
Ogólnie to jutro wracamy, ale cieszymy się, bo my nie lubimy zbyt długich wyjazdów 😂 Ale myślę, że fajnie spędziliśmy czas. Codziennie chodziliśmy na plażę, ale raczej rano czy po obiedzie niż w samo południe. Wczoraj byliśmy nawet na zachodzie słońca. Robiliśmy dziennie co najmniej 6 km pieszo, bo do samej plaży mieliśmy kawałek, a poza tym dużo spacerowaliśmy. Budynek w którym mamy pokój jest tak na uboczu miejscowości, więc jest tu bardzo spokojnie i przyjemnie. Niedaleko jest zalew i przystań jachtowa, więc też często sobie tam chodziliśmy popatrzeć na żaglówki. Olek jak nie spał w wózku to zaczepiał obcych swoją gadką, może będzie w życiu bardziej towarzyski niż jego rodzice 😂 Większość rzeczy spakowaliśmy już dzisiaj, jutro do 10.00 musimy oddać klucze i ruszamy do domu. To był naprawdę super wyjazd 😊 Ciekawe, ile waga mi w sobotę pokaże, bo trochę pyszności zjadłam, chociaż starałam się zachowywać umiarLalia lubi tę wiadomość
-
Karolina, przybijam piątkę. Ja też strasznie przeżyłam pójście do zerówki, nie chodziłam wcześniej ani do żłobka, ani do przedszkola. Do 5 r.ż. byłam też jedynaczką, więc naprawdę ciężko mi było się integrować z innymi dziećmi. Właściwie to przez wszystkie lata szkoły raczej trzymałam się w niewielkiej grupce, na uboczu. Dopiero kiedy miałam 19 lat i poszłam do pierwszej pracy to trochę się to zmieniło, bo po prostu musiałam zacząć się z ludźmi integrować. Ale mimo to, że trochę się zmieniłam, to dalej uważam, że jestem dzikusem, tylko teraz dobrze się maskuję 🤣 W każdej pracy ludzie twierdzili, że jestem mega towarzyska, ale to tylko pozory. Nie twierdzę, że to wszystko przez to, że nie chodziłam do żłobka czy przedszkola, ale jednak uważam, że jeśli dziecko chodzi, to bardzo to pomaga w socjalizacji.
KarolinaMaria lubi tę wiadomość
-
My mamy pralkosuszarke najnniejsza z możliwych Candy i nie ma tragedii. Wg mnie jeśli ktoś nie ma miejsca na dwa sprzęty to warto kupić pralkosuszarke.
Poli ubranka zawsze w niej suszę na programie 2,5h i zawsze są suche. Nasze majtki i koszulki również ładnie suszy chyba że napakuje za dużo, ręczniki lecę na programie 3,5. Często jest tak że ona sama skraca czas suszenia bo ubrania już są suche.
Jeansu czy bluzy owszem nie wysuszy ale takie rzeczy zwykle rozwiesza. Dla mnie największym komfortem są ubranka Poli które są suche i nie muszę bawić się w wieszanie tych malutkich rzeczy.Lalia lubi tę wiadomość
-
Anet.kaa wrote:Robiłyście jakieś podziękowania dla gości z okazji chrzcin?
ZielonaHerbata, Lalia lubią tę wiadomość
Iga ❤️ 7.01.2021
Jagoda ❤️ 7.04.2022 -
I druga rzecz, robiłyście kiedyś girlande z balonów?Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 sierpnia 2021, 08:35
02.06 13 dpo II
03.06 14 dpo beta 181, prog 25,29
06.06 17 dpo beta 700
28+6 1496g
17.12.2020 ur się Tymek 💙 2245g i 48cm szczęścia 🥰
-
Suszarka wrote:U mnie dostawali tylko ciasto na wyjście. Był ten temat niedawno i konkluzja była taka, że prezencik to miły gest, pod warunkiem że nie jest to durnostojka (np. magnes czy brelok ze zdjęciem), tylko coś co można wykorzystać (fiolka z herbatą, krówki itd.).
-
I druga rzecz, robiłyście kiedyś girlande z balonów?
Mi suszarka wszystko dosusza, nawet jeansy. Bluz nie suszę bo kurczy, a jak ustawiam program do delikatnego to nie dosusza właśnie. Natomiast nadal wolałabym 2 sprzety osobno właśnie wczoraj czyściłam gumę z paprochow i przeklinałem pod nosem że wolałam oszczędzić miejsce.
Podziękowań nie robiłam. Ale zostało nam dużo ciast, więc każdy trochę dostał bo my byśmy nie zjedli. -
O słuchajcie, ale mnie głowa boli po wczorajszym babskim dniu....Za dużo 🍷, a za mało czasu miałyśmy🤭🤭🤭. Sprzedałam Julka ojcu, i idę do łóżka:) Miłego dnia wszystkim 😘
Suszarka, Annia, Lalia, Ounai, kic83, dmg111 lubią tę wiadomość
42 lata
08.03.2019 puste jajo płodowe💔
17.02.2020 Julek 💙 -
I druga rzecz, robiłyście kiedyś girlande z balonów? -
Do mnie przedwczoraj dotarł thermomix. I jest to miłość od pierwszego użycia 😂
Jutro idziemy na wesele. Nie znoszę wesel. Mam nadzieję,że młode też 😂Iryska, Ladyo, Suszarka, Annia, Lalia, emdar, Ounai, Ewa88 , kic83, dmg111 lubią tę wiadomość