Gorące mamuśki 🤰❤️
-
WIADOMOŚĆ
-
Inaa89 wrote:Właśnie wyszliśmy od lekarza rehabilitacji. Pani Dr mega zadowolona z postępow Tymka, uważa że jak na wczesniaka to wybił się aż nad do przodu 😁 normalnie zakończyła by już spotkania z fizjo, ale właśnie ze względu na to że to wczesniak i troszkę przeszedł po porodzie mamy jeszcze chodzić miesiac-2 miesiące. Z tym że zamiast 2 razy w tygodniu teraz tylko raz 😊 jestem dumna z mojego synka ❤💙 do tego mamy zezwolenie na spacerówkę nawet na półleżąco. Tymek ma jedno oczko troszkę mniejsze, najbardziej rzuca się to w oczy jak ma się go na kolanach. Ale Pani Dr powiedziała że poprostu ta stronę preferował w brzuchu, to mu się jeszcze troszkę wyrówna ale jednak pozostanie mu to na zawsze.
Też córka ma jedno mniejsze, ja sama mam tak samo i dopiero koło 18stki zauważyłam na jednym zdjęciu 😅Inaa89 lubi tę wiadomość
O ❤️
Z ❤️ -
Suszarka wrote:Dzień dobry, u nas dzisiaj przerwa w spaniu od 4 do 6, a o 7 pobudka. Właśnie sobie aplikuję dawkę kofeiny. Iga śpi drzemkę, jak wstanie to idziemy na stragan po warzywa i może dorwiemy arbuza. Póki co pierze się czwarta pralka, a ja dziękuję Electroluxowi za wspaniały wynalazek w postaci suszarki bębnowej 😂
Ounai, jak Twojemu mężowi idzie dieta, bo chyba nic nie pisałaś? Bardzo jestem ciekawa.
Anniu, mam nadzieję że bawisz się tak dobrze że nie masz czasu do nas zaglądać 😍
Clover, jak pogoda nad morzem?
Anetka, co u Was? Jak zdrowie?
Lalia, załamię Cię, ale mam pralkosuszarke i następnym razem biorę 2 sprzęty osobno. Mam z pompą ciepła czyli niby to samo, ale nie do końca. Bo pralkosuszarka musi dosuszyć też bęben. Więc suszy dłużej. I wielu rzeczy nie da się po prostu suszyć tak więc i tak rozkładam suszarkęchociaż dużo mniej niż kiedyś.
Iryska, KarolinaMaria, Suszarka, Inaa89 lubią tę wiadomość
-
Meggi110818 wrote:Też córka ma jedno mniejsze, ja sama mam tak samo i dopiero koło 18stki zauważyłam na jednym zdjęciu 😅02.06 13 dpo II
03.06 14 dpo beta 181, prog 25,29
06.06 17 dpo beta 700
28+6 1496g
17.12.2020 ur się Tymek 💙 2245g i 48cm szczęścia 🥰
-
Inaa, gratulacje dla Tymka 💙💙💙
Emdar, mój mąż pracuje w biurze, to musi mieć wyprasowane czy tego chce czy nie 😅 co do Olka rzeczy, to nie wiem, może ja mam jakąś starą pralkę albo źle piorę (40 stopni, 1000 obrotów) ale rzeczy 100% bawełniane, nawet strzepniete i ładnie rozwieszone po wyschnięciu są bardzo pogniecione, więc muszę je przejechać żelazkiem 🥴 tyle że Olka rzeczy nie prasuje tak dokładnie tylko zazwyczaj przejeżdżam z jednej strony 😂 a swoje rzeczy prasuję przed wyjściem 😁
Ounai, w naszej mini łazience nie ma szans na dwa sprzęty, ale jak kiedyś będziemy mieć dom to chcę pralnie z pralką, suszarką i trzema koszami do segregowania prania plus koszem na suche rzeczy do złożenia lub prasowania 😁❤️Inaa89, dmg111 lubią tę wiadomość
-
Laila, a myślałam że ze mną jest coś nie tak z praniem. W łazience mam jeden podwójny kosz na pranie, a w sypialni kosz z czystymi ubraniami do prasowania. Już od ponad 5 lat mamy segregację brudnych ubrań. Wtedy widać co trzeba uprać
Lalia, Nowastaraczka lubią tę wiadomość
02.2021 Apolonia 🩷
11.2023 będzie synek 👣 -
Lalia, a nie wejdzie Wam jedno na drugim na łączniku? Suszarka osobno to zbawienie, do mojej się mieszczą dwa wsady prania. Dzisiaj rano włączyłam do prania ciuchy Igi i od razu dałam do suszarki (program Delikatne trwa 1:47), zanim się wysuszyło to wypralam kolejne 2 wsady które teraz się suszą razem 👍 po suszarce nie prasuję praktycznie nic (pieluchy tetrowe, niektóre spodnie i ewentualnie jakieś t-shirty specjalnej troski). Jeśli chcesz mieć mniej zmięte pranie to zmniejszaj obroty wirowania 😘
Anetko, trenuję 3x w tygodniu, na więcej nie mam czasu 🤷 dietę trzymam raczej ostro, efekty są naprawdę obiecujące. Za tydzień kolejne ważenie. Iga nie śpi ani w dzień ani w nocy, wyszły jej w dwa tygodnie trzy ząbki i idzie czwarty. Zaczyna się wreszcie bujać w pozycji czworaczej, a póki co przemieszcza się poprzez turlanie oraz próbuje siadac z pozycji bocznej. Jestem na skraju wyczerpania, marzę o wakacjach ale w tym roku nie ma na to szans 🙈kic83, Lalia lubią tę wiadomość
Iga ❤️ 7.01.2021
Jagoda ❤️ 7.04.2022 -
Suszarka wrote:Lalia, a nie wejdzie Wam jedno na drugim na łączniku? Suszarka osobno to zbawienie, do mojej się mieszczą dwa wsady prania. Dzisiaj rano włączyłam do prania ciuchy Igi i od razu dałam do suszarki (program Delikatne trwa 1:47), zanim się wysuszyło to wypralam kolejne 2 wsady które teraz się suszą razem 👍 po suszarce nie prasuję praktycznie nic (pieluchy tetrowe, niektóre spodnie i ewentualnie jakieś t-shirty specjalnej troski). Jeśli chcesz mieć mniej zmięte pranie to zmniejszaj obroty wirowania 😘
Anetko, trenuję 3x w tygodniu, na więcej nie mam czasu 🤷 dietę trzymam raczej ostro, efekty są naprawdę obiecujące. Za tydzień kolejne ważenie. Iga nie śpi ani w dzień ani w nocy, wyszły jej w dwa tygodnie trzy ząbki i idzie czwarty. Zaczyna się wreszcie bujać w pozycji czworaczej, a póki co przemieszcza się poprzez turlanie oraz próbuje siadac z pozycji bocznej. Jestem na skraju wyczerpania, marzę o wakacjach ale w tym roku nie ma na to szans 🙈
Suszarko
ja już doczekać się nie mogę jak w nowym mieszkaniu będziemy mieli suszarkę i dużą pralkę a nie slim.
Brawo za treningi i za trzymanie diety!Suszarka, Lalia lubią tę wiadomość
Córcia❤️05.2015 (3 cs) 39t1d - 2650 g hipotrofia // spadek do 2450 g SN
Synek💙10.2020 (5cs) - 40t2d - 3100 g spadek do 2895 SN+CC
[/url]
Autoimmunologiczne zapalenie tarczycy + jej niedoczynność -
Cześć dziewczyny, zaraz będę nadrabiać bo Mikołaj dzisiaj zrobił sobie drzemkę przy piersi. Na razie pozdrawiam z mojego Zanzibaru. Jutro wracamy do Opola i jeśli we wrześniu nigdzie nie uda nam się jeszcze wyskoczyć to jest to mój ostatni urlop przed powrotem 1 października do pracy...
dmg111, Iryska, AgataAgatka, kiniusia270, Inaa89, Ounai, Lalia, KarolinaMaria, Ewa88 , emdar, Nowastaraczka, kic83, Ladyo, Fragaria lubią tę wiadomość
Mikołaj 💗 07.09.2020
Adam 💗28.05.2023 -
Widzę że pojawił się temat suszarki bębnowej, a ja też od jakiegoś czasu myślę żeby się Was doradzić. My od początku niby nie planowaliśmy suszarki jako oddzielnego urządzenia, myślałam tak jak Lalia ze jak padnie pralka kupi się 2w1. Pralka cały czas sprawna, a teraz znalazłam idealne miejsce dla suszarki i będziemy się przymierzać do zakupu. W ogóle jednak nie wiem na co zwrócić uwagę, nigdy nie miałam, nigdy nie widziałam efektów. Podpowiecie na co patrzeć? Czy jakoś konkretny model, producent?Ona i On 36lat
+
02.2016 Syn ❤️
12.2019 Aniołek (12 tc)
11.2020 Synek 💙 -
Fragaria wrote:Widzę że pojawił się temat suszarki bębnowej, a ja też od jakiegoś czasu myślę żeby się Was doradzić. My od początku niby nie planowaliśmy suszarki jako oddzielnego urządzenia, myślałam tak jak Lalia ze jak padnie pralka kupi się 2w1. Pralka cały czas sprawna, a teraz znalazłam idealne miejsce dla suszarki i będziemy się przymierzać do zakupu. W ogóle jednak nie wiem na co zwrócić uwagę, nigdy nie miałam, nigdy nie widziałam efektów. Podpowiecie na co patrzeć? Czy jakoś konkretny model, producent?
To są ciuszki Igi po suszeniu, ale przyznam szczerze że je wyjęłam przed 12 i tak leżały w misce bo nie miałam kiedy poskładać 🙈
Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 sierpnia 2021, 14:39
dmg111, Lalia, Fragaria lubią tę wiadomość
Iga ❤️ 7.01.2021
Jagoda ❤️ 7.04.2022 -
Suszarka wrote:
-
Fragaria wrote:Widzę że pojawił się temat suszarki bębnowej, a ja też od jakiegoś czasu myślę żeby się Was doradzić. My od początku niby nie planowaliśmy suszarki jako oddzielnego urządzenia, myślałam tak jak Lalia ze jak padnie pralka kupi się 2w1. Pralka cały czas sprawna, a teraz znalazłam idealne miejsce dla suszarki i będziemy się przymierzać do zakupu. W ogóle jednak nie wiem na co zwrócić uwagę, nigdy nie miałam, nigdy nie widziałam efektów. Podpowiecie na co patrzeć? Czy jakoś konkretny model, producent?
Fragaria lubi tę wiadomość
-
AgataAgatka wrote:Laila, a myślałam że ze mną jest coś nie tak z praniem. W łazience mam jeden podwójny kosz na pranie, a w sypialni kosz z czystymi ubraniami do prasowania. Już od ponad 5 lat mamy segregację brudnych ubrań. Wtedy widać co trzeba uprać
-
Ounai wrote:Ja bym to wyprasowała, bo by mnie denerwowały te zagniecenia 😂
odkąd się Iga urodziła to się trochę wyleczyłam z prasowalniczego zajoba 😂
KarolinaMaria, Ounai, Lalia, Iryska, emdar, Nowastaraczka, kic83, Ladyo, Fragaria, dmg111 lubią tę wiadomość
Iga ❤️ 7.01.2021
Jagoda ❤️ 7.04.2022 -
Suszarka wrote:Wolę spędzić ten czas z dzieckiem/poćwiczyć/przytulić się do męża/pomalować paznokcie
Ja to samo🙈Lalia, Suszarka, emdar, dmg111 lubią tę wiadomość
O ❤️
Z ❤️ -
Cześć Dziewczyny 😊 dawno się nie odzywałam, ale na bieżąco czytałam co tam u Was. Gratuluję wszystkim maluchom nowych umiejętności.
Ostatnio mam jakiś spadek formy fizycznej i psychicznej. Jestem strasznie zmęczona. Mąż ma teraz urlop, to trochę popilnuje małego ale nie za dużo, bo robi małe remonty w domu rodzinnym bo docelowo za 2-3 lata będziemy się przeprowadzać. Dom ma 60 lat jak nie więcej, a teściowie nie inwestował w niego, więc wszystko jest do wymiany.
Dzisiaj rano miała przyjechać fizjo do Jaśka ale nie zapisała sobie w kalendarzu i kogoś innego umówiła🥴. Zadzwoniłam i ma przyjechać po pracy.
-
Maminka, ja ostatnie dni byłam na fali, a dziś jakis dołek. Umyłam dziś dwa okna w sypialni i ogarnęłam swoją szafę. Od razu wyprałam ubrania, w których dawno nie chodziłam z uwagi na ciążę, a po ciąży siedzenie w domu, np. płaszcz i żakiet . Za 3,5 miesiąca powrót do pracy, robi się poważnie.
Suszarko, też bym wolała 2 oddzielne urządzenia. Mam pralkosuszarkę i szczerze mówiąc rzadko z niej korzystam (z funkcji suszenia).
Warszawianki, czekam na zdjęcie z waszego spaceru!
Edit ostatnio pisałam, że kupiłam gofrownicę. Nie polecam jej! Gofry robią się tak szybko, że dziś czwarty dzień z rzędu będę robiła sobie je na kolację 😂😂😂 co za przeklęty sprzęt!Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 sierpnia 2021, 18:24
Lalia, Suszarka, Maminka89, Zulugula, emdar, Inaa89, kic83, Ladyo, dmg111 lubią tę wiadomość
'90
06.05.2020 r. II 🦄
13.01.2021 r. godz. 11.00 Matylda 3280 g, 51 cm -
Suszarka wrote:Wolę spędzić ten czas z dzieckiem/poćwiczyć/przytulić się do męża/pomalować paznokcie
Jednorożec89 lubi tę wiadomość
-
Ounai wrote:Też bym wolała ale to jest silniejsze ode mnie. To mi nie daje spokoju. Po prostu muszę.
Mam to samo:)
Znam osoby które starannie wieszają a starannie składają i zero żelazka ale ja nie umiem, wkurza mnie pranie niewyprasowane i koniec nawet zmięte reczniki mnie senerwuja w sumie jedynie bielizny i rzeczy niemnacych nie prasuje.
Moja mama jest po onlologu. Ma przerzuty do kręgosłupa ale tylko tam lekarz twierdzi że ja wyleczy. Ma być dobrze. Oby się nie myliłDawniej Biedrona89
11.2021- puste jajo płodowe 💔
17.07.2018 - Franio 💙💙
17.04.2021 - Jaś 💙💙
Kwas foliowy, Wit D3
Morfologia nasienia - ✅
HyCoSy - oba jajowodu drożne
Histeroskopia - stan zapalny i mikropolipowatość endometrium
Lipiec 2024 Wracamy do starań 😊 lametta+Ovitrelle+luteina
"Póki Bóg nie raczy odsłonić przyszłości ludzkiej, cała ludzka mądrość będzie się mieścić w tych paru słowach: Czekać i nie tracić nadziei!" A.Dumas -
Była już fizjo u Jasia. Wszystko jest ok. Ma lekkie napięcie w barkach ale pokazała jak ćwiczyć podczas zabawy. Trochę go wymasowała. Jestem zadowolona i jak ktoś ma możliwość wizyty domowej to polecam bo wtedy fizjo widzi czym dysponujemy w domu i co można wykorzystać. U nas np. pojemnik na zabawki.
A no i powiedziała, że Jasiek powinien niedługo brać się do siadu.
Lalia, KarolinaMaria, Iryska, Inaa89, dmg111 lubią tę wiadomość