WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Gorące mamuśki 🤰❤️
Odpowiedz

Gorące mamuśki 🤰❤️

Oceń ten wątek:
  • Martt95 Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2021, 15:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny starszaków. Mam pytanko.

Dzisiaj mamy wielki progres. Alicja zaczyna robić siu siu na nocniczek! Wcześniej było to nie możliwe... na widok nocnika płacz i błaganie o założenie pampersa bo inaczej wstrzymywała. Czekalam na tą chwilę aż sama zawołała, aż będzie gotowa bo nam to łatwo nie chciało przyjść...

Dzisiaj zawołała i nie wiem co robić. Założyłam od razu majteczki i cały czas mowie ze musi pamiętać że siu siu na nocniczek. Była jedna wpadka na całego i raz popuściła. Jesteśmy bez pampersa od godziny 10. Więc w sumie niezły wynik. Siu siu zrobila z 5 razy na nocnik w tym czasie. Ale ja caly czas się pytam czy nie chce siu siu. I widzę że już ja to denerwuje. Czy ja mam się pytać czy zaufać. 🙈 Probuje zaobserowac kiedy jej sie chce ale to nie takie łatwe załapać. Rozumiem że na noc pampersa zakładać. Na wyjścia z domu tez? 🙉

Lalia lubi tę wiadomość

Alicja 10.10.2018
    Joanna 29.04.2021
  • Ounai Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2021, 15:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martt95 wrote:
    Dziewczyny starszaków. Mam pytanko.

Dzisiaj mamy wielki progres. Alicja zaczyna robić siu siu na nocniczek! Wcześniej było to nie możliwe... na widok nocnika płacz i błaganie o założenie pampersa bo inaczej wstrzymywała. Czekalam na tą chwilę aż sama zawołała, aż będzie gotowa bo nam to łatwo nie chciało przyjść...

Dzisiaj zawołała i nie wiem co robić. Założyłam od razu majteczki i cały czas mowie ze musi pamiętać że siu siu na nocniczek. Była jedna wpadka na całego i raz popuściła. Jesteśmy bez pampersa od godziny 10. Więc w sumie niezły wynik. Siu siu zrobila z 5 razy na nocnik w tym czasie. Ale ja caly czas się pytam czy nie chce siu siu. I widzę że już ja to denerwuje. Czy ja mam się pytać czy zaufać. 🙈 Probuje zaobserowac kiedy jej sie chce ale to nie takie łatwe załapać. Rozumiem że na noc pampersa zakładać. Na wyjścia z domu tez? 🙉
    Ja nie pytałam. I tak musi zakumac, że jak zrobi siku to majtusie będą mokre. Jedynie raz na jakiś czas myślę że warto przypomnieć "pamiętaj, że jak będzie Ci się chciało siku to musisz mnie zawołać. Ale też nie co 30 min tylko np co 2h.

Martt95, Annia lubią tę wiadomość

age.png

age.png
  • Annia Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2021, 15:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję Wam dziewczyny za miłe słowa. :)

Clover nie wiem skąd jesteś, ale u nas tez zlewa... złapało mnie jak wracałam z Mikołajem ze spaceru. Wyglądam jak mokra kura. 🤣

Mikołaj 💗 07.09.2020
    Adam 💗28.05.2023
  • Annia Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2021, 16:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaa i jutro o 17 oglądamy mieszkanie. Nie sprzedało się jeszcze. 😎

Ounai, KarolinaMaria, Maminka89, Lalia, Ladyo, Suszarka, kar_oliv, emdar, Clover, Inaa89, Nowastaraczka, asias86, Ewa88 , kic83 lubią tę wiadomość

Mikołaj 💗 07.09.2020
    Adam 💗28.05.2023
  • Annia Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2021, 17:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O! A tu najlepiej widać metamorfozę, bo jest przed i po.

https://www.instagram.com/p/CSob3xQAF07/?utm_source=ig_web_copy_link

kar_oliv, Lalia, Ladyo, Clover, Inaa89, Gagatka lubią tę wiadomość

Mikołaj 💗 07.09.2020
    Adam 💗28.05.2023
  • Tajka Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2021, 18:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania, ładna z Ciebie kobieta, ładnie Ci w tym blondzie, tryska od Ciebie pozytywna energia:)))

Jednorożec, gratuluję furki, a to już czas u Ciebie na spacerówke? Jak chrzciny, bo nie wiem czy pisałaś?

U nas udane, Maja pół mszy przespała, obudziło ją polewanie główki wodą, zdziwiona była , a później też spokojnie :) na obiedzie też dała radę, z rąk do rąk, milion zdjęć, ale nie marudziła:) nie jestem zadowolona z restauracji, smacznie i taniej wyszło zrobić w domu z thermomixem przy wynajmie jakiejś obsługi 😁 kelnerka wylała mleko na spodnie faceta chrzestnej, wszystko przesolone, ciasta okropne....A placilismy 120 zł za osobę.. najlepsze jest to że z mężem zapomnieliśmy że wybraliśmy menu z przystawkami i już się prawie zbieramy , a kelnerka rozstawia talerzyki..myślalam że to nowe do ciasta, a ona mówi że mamy jeszcze przystawki 😁
    A w torcie pomylili mi smaki...miała być malina i białą czekolada z ciemnym biszkoptem A była malina śmietanka z jasnym....ale już zgłosiłem do piekarni, czekam na rekompensatę:D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 sierpnia 2021, 18:14

Annia, Lalia, Clover, KarolinaMaria lubią tę wiadomość

12.08.2020 - ⏸ (15dpo, 2gi cykl stymulowany clo, 3ci cykl po drożności, 15cs)
    27.04.2021 - nasz cud 🥰 3700g, 57 cm, 41tc
    19cd062133.png

31.03.2022 - ⏸️
    Będzie dzidziuś 👣👶
    2534e96399.png
  • Tajka Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2021, 18:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maja ostatnio ranny ptaszek, wstaje 5-6...Dzisiaj już po 7 byłam na spacerku:) ząbki chyba wychodzą pomału, bo jakaś marudna,wszystko pcha,slini się,gryzie dziąslami. Rośnie, dzisiaj wyciągnęłam do prania rozmiar 74, ale jeszcze 68 chwilę pewnie ponosi :)

Zastanawiam się nad nosidełkiem, jakie są polecane ? Czy dziecko musi już siedzieć?)

Lalia lubi tę wiadomość

12.08.2020 - ⏸ (15dpo, 2gi cykl stymulowany clo, 3ci cykl po drożności, 15cs)
    27.04.2021 - nasz cud 🥰 3700g, 57 cm, 41tc
    19cd062133.png

31.03.2022 - ⏸️
    Będzie dzidziuś 👣👶
    2534e96399.png
  • Dzudi Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2021, 18:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć mamuśki! 😘

Przychodzę z informacją, że u nas wszystko dobrze! Dzidzia ma 6mm, serduszko bije głośno i wyraźnie ❤️ To była ostatnia wizyta w klinice leczenia niepłodności, mam nadzieję że teraz już wszystko będzie bezproblemowo 😊

Dodaje zdjęcie fasolki 🤭

7ead119a53ec.jpg

Jednorożec89, Annia, Lalia, emdar, KarolinaMaria, Maminka89, Ounai, Ladyo, Clover, Martt95, Nowastaraczka, Inaa89, Tajka, Zulugula, asias86, Pcosik_2, kiniusia270, Suszarka, Ewa88 , SzalonaOna, kic83, Gagatka, kar_oliv lubią tę wiadomość

LJOgp2.png

Starania od 2014r. ☹️

INVIMED POZNAŃ

IVF - maj 2021
    Rozpoczęcie stymulacji - 10.05
    PUNKCJA - 21.05 💉
    CRIOTRANSFER - 17.06 blastocysta 4AB 🍀 11dpt - beta <1,2 mIU 💔

20 LIPIEC21' - transfer blastek 4bb i 3bb 🍀 - 5dpt⏸️, 6dpt - bhcg 24 mIU/ml🍀 8dpt - bhcg 91 mIU/ml🍀 9dpt - bhcg 149mIU/ml🍀 11dpt - bhcg 332,2mIU/ml🍀 13dpt - bhcg 769mIU/ml🍀15dpt - bhcg 2120mIU/ml🍀
    16dpt - pęcherzyk ciążowy 7,7mm z ciałkiem żółtkowym 🍀
    21dpt - bhcg 22tys+ 🍀
    27dpt - 6mm👶 i bijące❤️
    35dpt - 7t5d - 1,26mm👶
    12t5d - 6,5cm 👶 156ud/min ❤️ Chłopak? 💙 I PRENATALNE
    13t6d - 90g 👶
    15t0d - 118g 👶
    17t0d - 177g 👶 SYN 💙
    17t6d - 200g 👶
    21t1d - 423g 👶 II PRENATALNE
    21t6d - 500g 👶
    24t5d - 804g 👶
    26t6d -1100g👶
    30t6d -1650g👶
    32t6d -1900g👶
    34t6d -2500g👶
    36t6d -2750g👶
    38t6d -3400g👶

Alex
    08.04.2022
    9:04
    3760g ❤️
  • Jednorożec89 Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2021, 18:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tajka wrote:
    Ania, ładna z Ciebie kobieta, ładnie Ci w tym blondzie, tryska od Ciebie pozytywna energia:)))

Jednorożec, gratuluję furki, a to już czas u Ciebie na spacerówke? Jak chrzciny, bo nie wiem czy pisałaś?

U nas udane, Maja pół mszy przespała, obudziło ją polewanie główki wodą, zdziwiona była , a później też spokojnie :) na obiedzie też dała radę, z rąk do rąk, milion zdjęć, ale nie marudziła:) nie jestem zadowolona z restauracji, smacznie i taniej wyszło zrobić w domu z thermomixem przy wynajmie jakiejś obsługi 😁 kelnerka wylała mleko na spodnie faceta chrzestnej, wszystko przesolone, ciasta okropne....A placilismy 120 zł za osobę.. najlepsze jest to że z mężem zapomnieliśmy że wybraliśmy menu z przystawkami i już się prawie zbieramy , a kelnerka rozstawia talerzyki..myślalam że to nowe do ciasta, a ona mówi że mamy jeszcze przystawki 😁
    A w torcie pomylili mi smaki...miała być malina i białą czekolada z ciemnym biszkoptem A była malina śmietanka z jasnym....ale już zgłosiłem do piekarni, czekam na rekompensatę:D

Jeszcze nie ale już w krótce bo w gondoli coraz mniej miejsca. Za raz z niej wyrośnie. Bedzie musiał jeździć na płasko w spacerówce.

Po chrzcinach jakieś 3/4 rodziny ma nieziemskiego kaca ale impraza była udana. Wrzucę wam fotki jak tylko szwagier mi je przegra na dysk zewnetrzny.

Jasiu o mało nie przespał tej chwili był bardzo grzeczny

I włączyła mi się mamamnezja do kwadratu jak widziałam szwagierkę z tym brzuszkiem no jeszcze mam rozkmine że spacerówka nowa będzie jeszxze na kolejne dziecko :)

Clover, Tajka lubią tę wiadomość

Dawniej Biedrona89

11.2021- puste jajo płodowe 💔

17.07.2018 - Franio 💙💙

17.04.2021 - Jaś 💙💙

Kwas foliowy, Wit D3

Morfologia nasienia - ✅

HyCoSy - oba jajowodu drożne

Histeroskopia - stan zapalny i mikropolipowatość endometrium

Lipiec 2024 Wracamy do starań 😊 lametta+Ovitrelle+luteina
    "Póki Bóg nie raczy odsłonić przyszłości ludzkiej, cała ludzka mądrość będzie się mieścić w tych paru słowach: Czekać i nie tracić nadziei!" A.Dumas
  • KarolinaMaria Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2021, 19:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tajka, kiepsko, że tak wyszło z knajpą. Ja robiłam chrzciny w czerwcu zaraz po otwarciu knajp. Jedzenie było świetne, ale trochę pomieszali nam menu 🤦‍♀️ i obsługa była niemrawa. Podeszłam do opiekuna sali, powiedziałam co mi nie gra i potem zawołał mnie właściciel, przeprosił, powiedział, że mają trudny czas po lockdownie, że nagle dużo imprez, że nowi kelnerzy, bo wiadomo, że starzy odeszli itd. Dali nam 20% rabatu na całą imprezę, co było naprawdę dużą obniżką. Naprawdę fair się zachowali.

Jednorożcu, a to gdzieś jeszcze robi się takie zakrapiane chrzciny? Myślałam, że już nie. Powiem Wam, że w mojej rodzinie były takie zwyczaje i jak ja miałam komunię, to na stole też stała wódka (no bo jak u kuzynów była, to i u nas też, co by ludzie powiedzieli 🙄), średnio wspominam podchmielonych wujków. Dlatego na imprezach mojego dziecka widzę tylko wino do obiadu.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 sierpnia 2021, 19:40

Lalia, Clover, Tajka lubią tę wiadomość

'90

06.05.2020 r. II 🦄
    13.01.2021 r. godz. 11.00 Matylda 3280 g, 51 cm
  • Lalia Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2021, 19:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tajka, polubiłam za grzeczną Majeczkę w kościele ❤️
    Faktycznie słabo z tą restauracja 😒
    Mam nadzieję że chociaż cukiernia się zrekompensuje jakimś pysznym tortem na roczek 😁

Karolina, u nas na komunii nie ma alkoholu, na chrzcinach różnie bywało, ale że u nas był tylko obiad z ciastem i owocami to nawet nie braliśmy pod uwagę żeby stawiać, chociaż zostały nam po weselu dwa kartony wódki 😂

Dziewczyny, głupie pytanie 🙈 kupiłam Olkowi trzy saszetki mm Bebilon żeby zobaczyć czy wypije, a jeśli tak to ile itd. I tam jest napisane że gotować wodę 5 min a potem wystudzić ją do 40 stopni i dopiero wymieszać z proszkiem 😳 serio tak robicie? Nie wystarczy jak zagotuje w czajniku i poczekam aż trochę wystygnie? A musi być dokładnie 40 stopni? To po to żeby mleko się rozpuściło czy żeby dziecko ciepłe wypiło? 😅

"Dopóki walczysz, jesteś zwycięzcą"
    Św. Augustyn

💙💙 Aleksander 💙💙
    🎂18.12.2020 r. (38+4)🕖 7:12 ⚖️ 3500g📏 53 cm
    age.png

💙💙 Kacper 💙💙
    🎂13.01.2023 r. (39+1) 🕐00:57 ⚖️3280 g 📏58 cm
    age.png
  • Ounai Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2021, 19:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tajka wrote:
    Maja ostatnio ranny ptaszek, wstaje 5-6...Dzisiaj już po 7 byłam na spacerku:) ząbki chyba wychodzą pomału, bo jakaś marudna,wszystko pcha,slini się,gryzie dziąslami. Rośnie, dzisiaj wyciągnęłam do prania rozmiar 74, ale jeszcze 68 chwilę pewnie ponosi :)

Zastanawiam się nad nosidełkiem, jakie są polecane ? Czy dziecko musi już siedzieć?)
    Można spróbować dobrać nosidło do dziecka które jeszcze nie siedzi samodzielnie, ale robi to zawsze z doradcą chustonoszenia.

age.png

age.png
  • Annia Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2021, 19:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lalia, oczywiście że tak nie robimy. :D Robimy dokladnie tak jak myślisz zrobić.

Tajka, słabo z tą restauracja. :( Współczuję sytuacji.

KarolinaMaria z tego co kojarzę Jednorożec jest z okolic Nowego Sącza czyli góry, a tam się zawsze dużo pije do każdej okolocznosci. Mój mąż ma rodzinę w Beskidzie Żywieckim to flaszka tam jest do każdej uroczystości. ;) Tacy wiesz,krzepcy górale. :D

Jednorożec89, KarolinaMaria, Lalia, Suszarka lubią tę wiadomość

Mikołaj 💗 07.09.2020
    Adam 💗28.05.2023
  • Meggi110818 Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2021, 19:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lalia wrote:
    Mam nadzieję że chociaż cukiernia się zrekompensuje jakimś pysznym tortem na roczek 😁

Karolina, u nas na komunii nie ma alkoholu, na chrzcinach różnie bywało, ale że u nas był tylko obiad z ciastem i owocami to nawet nie braliśmy pod uwagę żeby stawiać, chociaż zostały nam po weselu dwa kartony wódki 😂

Dziewczyny, głupie pytanie 🙈 kupiłam Olkowi trzy saszetki mm Bebilon żeby zobaczyć czy wypije, a jeśli tak to ile itd. I tam jest napisane że gotować wodę 5 min a potem wystudzić ją do 40 stopni i dopiero wymieszać z proszkiem 😳 serio tak robicie? Nie wystarczy jak zagotuje w czajniku i poczekam aż trochę wystygnie? A musi być dokładnie 40 stopni? To po to żeby mleko się rozpuściło czy żeby dziecko ciepłe wypiło? 😅

Ogólnie bebilon profutura (taki miałam) bardzo źle mi się rozpuszczał, musiałam mocno i energicznie mieszać, a wtedy bardzo dużo piany było. Mimo że pachniał i smakował jak śmietanka to zrezygnowałam z niego z tego powodu
    Nie wiem jak ze zwykłym bebilonem.
    My używamy Nan opti pro plus i na oko temperature dobieram, sprawdzam sposobem na rękę😉. Wodę w czajniku zawsze mam przegotowaną i włączam tylko na chwilę na indukcji. Jak czuję że za ciepła to mieszam chwilę. Oliwka nie lubi ciepłego pić, woli już takie chłodniejsze, ale całkiem zimnego też nie robię, bo boję się o brzuszek jej

Lalia lubi tę wiadomość

O ❤️
    Z ❤️
  • Anet.kaa Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2021, 19:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lalia wrote:

Lalia, ja jako matka dziecka które liże podłogi i które chodzi po podłodze gdzie tylko może leje troche gorącej wody, trochę żródlanej i jak mam wątpliwości to wkładam tam palucha i sprawdzam temperaturę. Czasami daje też samą wodę źródlaną czyli ma temp pokojową i takie rozwiązanie dla Poli też jest ok

Lalia lubi tę wiadomość

8cs 👶💚
    Córeczka ur. 30.11.2020r 20:50
    2430g 52 cm

3i49px9ipvfkmmcw.png
  • Anet.kaa Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2021, 19:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zielona Herbata, nie byliśmy u innego neurologopedy. Na razie odpuszczam temat bo widzę, że Pola nie ma problemu z jakąkolwiek konsystencją pokarmów tylko po prostu je mało bo w tym wieku nie musi jeść dużo.

8cs 👶💚
    Córeczka ur. 30.11.2020r 20:50
    2430g 52 cm

3i49px9ipvfkmmcw.png
  • emdar Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2021, 20:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lalia , Annia ma rację; oczywiście że tak nie robimy 😊 Ale wiecie ze na tych mlekach piszą tak, jakby to miał przygotowywać 10 latek dla młodszego rodzeństwa.

U nas też nie ma na Chrzcie, Komunii alkoholu (żadnego). Zresztą nasza rodzina to naprawdę średnio pijąca. Ostatnio u mojego brata, w trzech chłopa (mój mąż i moi bracia) pół litra wódki pili ponad tydzień 🙄🤣

Lalia lubi tę wiadomość

42 lata
    08.03.2019 puste jajo płodowe💔
    17.02.2020 Julek 💙
  • emdar Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2021, 20:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tajka, jak się czujesz? Lepiej już?

42 lata
    17.02.2020 Julek 💙
  • emdar Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2021, 20:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzudi, super ze wszystko ok🥰❤ Nuuudnej ciąży Ci życzę:)

Dzudi lubi tę wiadomość

42 lata
    17.02.2020 Julek 💙
  • ZielonaHerbata Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2021, 20:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tajka wrote:

Tajka już 74?Wow 😁😁 my nosimy 62 a z 74 jeszcze nie mam nic kupionego. U nas jest taki mały okruszek. Mam nadzieję, że w końcu chociaż trochę nadgoni. Bo zawsze jak patrzę na to ile Wasze maluchy ważą a sa młodsze, to automatycznie mam stres :D
    Wiem, wiem nie wolno porównywać 😁

U nas też ostatnio maruda, ręce ciągle w buzi i slinotok na całego. Ale nie podjrzewam jeszcze zębów. Niby teraz najbardziej zaczynają działać dziecku śliniaki. A wkładanie wszystkiego do buzi, to tez poznawanie świata i przygotowanie do RD :)
    U nas też właśnie wszystko trafia do buzi. Zamówiłam wczoraj kilka gryzakow z mombelli niby są całkiem spoko :)

klz9df9hix7ly771.png
‹‹ 3982 3983 3984 3985 3986 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Koronawirus a starania o dziecko i ciąża

Czy kobiety w ciąży mają większe ryzyko zarażenia się koronawirusem? Czy są w grupie ryzyka? Z jakim zagrożeniem wiąże się dla matki i dla rozwijającego się dziecka, zakażenie koronawirusem? Czy matka może przekazać swojemu nienarodzonemu dziecku wirusa? Czy dziecko może być zagrożone wadami rozwojowymi?

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność mężczyzn - przyczyny obniżonej płodności i sposoby na poprawę

Płodność mężczyzn na przestrzeni lat uległa znacznemu pogorszeniu. Dlaczego jakość nasienia współczesnych mężczyzn jest obniżona? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością? Co zrobić, aby wesprzeć i poprawić męską płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność i zdrowie w posiłkach - co jeść w okresie przesilenia zimowego?

Wiadomo nie od dziś, że to co jemy ma ogromny wpływ na nasze zdrowie i płodność. Co jednak zrobić, kiedy dostępność świeżych i sezonowych produktów jest ograniczona? Po jakie produkty sięgać zimą, aby dostarczać organizmowi kluczowych składników dla zdrowia i płodności? 

CZYTAJ WIĘCEJ