Gorące mamuśki 🤰❤️
-
WIADOMOŚĆ
-
Annia wrote:Clover nie wiem skąd jesteś, ale u nas tez zlewa... złapało mnie jak wracałam z Mikołajem ze spaceru. Wyglądam jak mokra kura. 🤣
Lalia, ja robię tak, że gotuję na indukcji wodę w garnuszku przez 5 minut (ja gotuję od razu dużo, np. 1,5 litra bo Olek jest tylko na mm) i później przygotowuję mleko z tej ostudzonej wody, jeśli jest już całkiem zimna to podgrzewam trochę w kąpieli wodnej, ale na pewno do niższej temperatury niż 40 stopni 😅 Chciałam kupić podgrzewacz, ale jeszcze jakoś dotąd nie kupiłam 🙈 Kilka razy zdarzyło mi się zrobić z zimnej, kiedy byliśmy gdzieś "w terenie" i zdążyła ostygnąć mimo że była w termosie, ale staram się unikać podawania zimnego mleka, żeby nie było problemów brzuszkowych. No i oczywiście wodę z czajnika też sporo mam używa, ale ja np. wolę jednak zagotować przez 5 minutLalia lubi tę wiadomość
-
Byłam dziś na treningu wyjątkowo popołudniu bo o 18, mąż został z Melą…wracam uśmiechnięta po 1,5 godz., mąż bez słowa wręczył mi Amelkę w drzwiach i poszedł do drugiego pokoju 😂 okazało się ze całe 1,5 h płakała a nawet nie płakała tylko się darła i biedny nie wiedział co ma zrobić, zjadła moje mleko z butelki i dalej płacz. Z jednej strony oczywiście przykro mi ze płakała ale z drugiej strony niech wie jak to jest, on myśli ze jak idzie na 12 godzin do pracy to my sobie z Amelka leżymy i pachniemy tylko 😂! Dobrze mu tak
Zulugula, Annia, Inaa89, Lalia, Suszarka, Ewa88 , kic83, Clover lubią tę wiadomość
-
Dziewczyny, mam pytanie dotyczące szczepionki na meningokoki, bo chciałabym niedługo zacząć Olka nią szczepić. Ile jest ogólnie dawek tej szczepionki, jak to jest rozciągnięte w czasie? I jaki mniej więcej koszt jednej dawki? Ja jestem całkowicie zielona w tym temacie, od pediatry dostałam tylko zdawkowe informacje, a widzę, że sporo z Was szczepi tą szczepionką, więc proszę o jakieś podpowiedzi
Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 sierpnia 2021, 20:25
-
Clover u mamy ginekolog jest to całkiem przystępnie opisane: https://mamaginekolog.pl/meningokoki/
Najpierw szczepi się na typ B, potem C. My jesteśmy po pierwszej dawce Bexero (nazwa szczepionki przeciwko meni typu B ), za 2 miesiące druga dawka, w 2 r.ż. trzecia. W mojej przychodni jedna dawka Bexero kosztuje 364 zł. O cenę szczepionki przeciwko typowi C jeszcze nie pytałam, ale na to mamy jeszcze czas.Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 sierpnia 2021, 20:34
Annia, emdar, Lalia, Clover lubią tę wiadomość
'90
06.05.2020 r. II 🦄
13.01.2021 r. godz. 11.00 Matylda 3280 g, 51 cm -
Cover ja tylko dodam do tego co pisała KarolinaMaria, że Nimenrix (ten na typ C) jak się daje po 6 miesiącu życia to tylko jedna dawka podstawowa i później pdzhpominakacs w drugim roku życia. Jak jesteś z okolic Wroclawia to wiadomo czemu w miarę w podobnym czasie padało.
ZielonaHerbata dzięki, zdam relacje po oglądaniu z naszych wrażeń. 😚
Dziewczyny jakiego rzędu procent od kwoty transakcji biorą u Was biura pośrednictwa?Clover lubi tę wiadomość
Mikołaj 💗 07.09.2020
Adam 💗28.05.2023 -
Anniu piękne włoski i piękna Ty 😍😘
I oczywiście kciuki za mieszkanko, oby się spodobało ☺Annia lubi tę wiadomość
02.06 13 dpo II
03.06 14 dpo beta 181, prog 25,29
06.06 17 dpo beta 700
28+6 1496g
17.12.2020 ur się Tymek 💙 2245g i 48cm szczęścia 🥰
-
Ja mam jutro zanzibar idę popołudniu na pazurki. Ostatni raz byłam chyba prawie 1.5 roku temu 😮 a w środę kolejny zanzi idę do fryzjera 😁 też ostatni raz byłam jeszcze w ciąży w październiku 😊 także matka ma 2 dni pod rząd wychodnego 😄😄
Zulugula, Lalia, Clover lubią tę wiadomość
02.06 13 dpo II
03.06 14 dpo beta 181, prog 25,29
06.06 17 dpo beta 700
28+6 1496g
17.12.2020 ur się Tymek 💙 2245g i 48cm szczęścia 🥰
-
Lalia wrote:Tajka, polubiłam za grzeczną Majeczkę w kościele ❤️
Faktycznie słabo z tą restauracja 😒
Mam nadzieję że chociaż cukiernia się zrekompensuje jakimś pysznym tortem na roczek 😁
Karolina, u nas na komunii nie ma alkoholu, na chrzcinach różnie bywało, ale że u nas był tylko obiad z ciastem i owocami to nawet nie braliśmy pod uwagę żeby stawiać, chociaż zostały nam po weselu dwa kartony wódki 😂
Dziewczyny, głupie pytanie 🙈 kupiłam Olkowi trzy saszetki mm Bebilon żeby zobaczyć czy wypije, a jeśli tak to ile itd. I tam jest napisane że gotować wodę 5 min a potem wystudzić ją do 40 stopni i dopiero wymieszać z proszkiem 😳 serio tak robicie? Nie wystarczy jak zagotuje w czajniku i poczekam aż trochę wystygnie? A musi być dokładnie 40 stopni? To po to żeby mleko się rozpuściło czy żeby dziecko ciepłe wypiło? 😅Lalia lubi tę wiadomość
Kuba 26.07.2020
Bartek 27.10.2022 -
Clover tak jak pisze Karolina.
U nas Bexsero w przychodni kosztuje 380zl.
Na drugi typ (Nimenrix) mam jutro i koszt 210zł.
Ja zaczęłam po 6 miesiącu to jest mniej dawek. I w lipcu miał Bexsero, teraz Nimenrix a we wrześniu Bexsero. Tylko ja w dużym mieście mieszkam a nie wiem jak jest w mniejszych miejscowościach czy taniej.Clover lubi tę wiadomość
-
Lalia wrote:Tajka, polubiłam za grzeczną Majeczkę w kościele ❤️
Faktycznie słabo z tą restauracja 😒
Mam nadzieję że chociaż cukiernia się zrekompensuje jakimś pysznym tortem na roczek 😁
Karolina, u nas na komunii nie ma alkoholu, na chrzcinach różnie bywało, ale że u nas był tylko obiad z ciastem i owocami to nawet nie braliśmy pod uwagę żeby stawiać, chociaż zostały nam po weselu dwa kartony wódki 😂
Dziewczyny, głupie pytanie 🙈 kupiłam Olkowi trzy saszetki mm Bebilon żeby zobaczyć czy wypije, a jeśli tak to ile itd. I tam jest napisane że gotować wodę 5 min a potem wystudzić ją do 40 stopni i dopiero wymieszać z proszkiem 😳 serio tak robicie? Nie wystarczy jak zagotuje w czajniku i poczekam aż trochę wystygnie? A musi być dokładnie 40 stopni? To po to żeby mleko się rozpuściło czy żeby dziecko ciepłe wypiło? 😅
Co do mm, to ja gotuję woda i wlewam w termos z pepco za 20 złi później w zależności jaka temp wody to dolewam zimnej, która mam odlaną przegotowana w buteleczce innej. Możesz też temp 40st uzyskać proporcją wrzątku i wody zimnej, wygoogluj sobie kapucup:)
Lalia lubi tę wiadomość
-
emdar wrote:Tajka, jak się czujesz? Lepiej już?
Dziękuję, że pytasz. Różnie się czuję. Czasem jest ok nawet jak piersi nie chwyta to luz , a czasem się złoszcze, przykro mi i wszystko naraznajczęściej to się dzieje, jak jesteśmy gdzieś poza domem i Maja marudzi, wtedy jestem zła, że nie mogę wyjść cycka i jej nakarmić, kiedy ona tego potrzebuje, tylko kombinować z butlą...i wtedy wszystko wraca i jestem zła na cały świat...no jeszcze nie mogę się z tym pogodzić.
-
Ladyo wrote:Byłam dziś na treningu wyjątkowo popołudniu bo o 18, mąż został z Melą…wracam uśmiechnięta po 1,5 godz., mąż bez słowa wręczył mi Amelkę w drzwiach i poszedł do drugiego pokoju 😂 okazało się ze całe 1,5 h płakała a nawet nie płakała tylko się darła i biedny nie wiedział co ma zrobić, zjadła moje mleko z butelki i dalej płacz. Z jednej strony oczywiście przykro mi ze płakała ale z drugiej strony niech wie jak to jest, on myśli ze jak idzie na 12 godzin do pracy to my sobie z Amelka leżymy i pachniemy tylko 😂! Dobrze mu tak
Wyobrazilam, to sobie 😅😅 no musiał chłop wyjść i odreagować w ciszy 😁😁Ladyo lubi tę wiadomość
-
ZielonaHerbata wrote:Tajka już 74?Wow 😁😁 my nosimy 62 a z 74 jeszcze nie mam nic kupionego. U nas jest taki mały okruszek. Mam nadzieję, że w końcu chociaż trochę nadgoni. Bo zawsze jak patrzę na to ile Wasze maluchy ważą a sa młodsze, to automatycznie mam stres
Wiem, wiem nie wolno porównywać 😁
U nas też ostatnio maruda, ręce ciągle w buzi i slinotok na całego. Ale nie podjrzewam jeszcze zębów. Niby teraz najbardziej zaczynają działać dziecku śliniaki. A wkładanie wszystkiego do buzi, to tez poznawanie świata i przygotowanie do RD
U nas też właśnie wszystko trafia do buzi. Zamówiłam wczoraj kilka gryzakow z mombelli niby są całkiem spoko
Jeszcze nie nosi 74, ale już je wyciągnęłam, bo dużo dostałam i musiałam zrobić selekcję, część do prania A część do krzyża:) myślę że za jakiś miesiąc-dwa może zacznie nosić, chociaż teraz pewnie zwolni z przybieraniem. Waży ok 6500kg teraz A Twoja ?
Tak, wiem że z tym pchaniem to buzi, to taki wiek, ale ona się złości przy tym. I sutka tez mi przygruza dziaslami. Ja z mombelli mam grzybka i jest spoko:) -
Annia, pięknie Ci w tym blondzie. Ale muszę to powiedzieć. Masz przepiękne zeby!
Biura najczęściej 2%, ale te najlepsze 3%. Można się targować, dużo biur się na to zgadza.
Clover, tak jak dziewczyny mówią. U nas w przychodni 350zl. Właśnie idę na Bexero w środę.Clover, Annia lubią tę wiadomość
-
Annia wrote:Cover ja tylko dodam do tego co pisała KarolinaMaria, że Nimenrix (ten na typ C) jak się daje po 6 miesiącu życia to tylko jedna dawka podstawowa i później pdzhpominakacs w drugim roku życia. Jak jesteś z okolic Wroclawia to wiadomo czemu w miarę w podobnym czasie padało.
ZielonaHerbata dzięki, zdam relacje po oglądaniu z naszych wrażeń. 😚
Dziewczyny jakiego rzędu procent od kwoty transakcji biorą u Was biura pośrednictwa?
2.5-3%O ❤️
Z ❤️ -
Tajka wrote:Jeszcze nie nosi 74, ale już je wyciągnęłam, bo dużo dostałam i musiałam zrobić selekcję, część do prania A część do krzyża:) myślę że za jakiś miesiąc-dwa może zacznie nosić, chociaż teraz pewnie zwolni z przybieraniem. Waży ok 6500kg teraz A Twoja ?
Tak, wiem że z tym pchaniem to buzi, to taki wiek, ale ona się złości przy tym. I sutka tez mi przygruza dziaslami. Ja z mombelli mam grzybka i jest spoko:)
Właśnie zamówiłam tego grzyba i jeszcze taka małpe 😁🐵