X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Gorące mamuśki 🤰❤️
Odpowiedz

Gorące mamuśki 🤰❤️

Oceń ten wątek:
  • Clover Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2021, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z takich rzeczy, którymi nie powinien się bawić, to hitem są moje kapcie - jak je zobaczy, to zasuwa czasem przez cały salon po nie. Śmiesznie to wygląda, bo on głównie pełza w tył na brzuchu odpychając się rączkami i nie widzi, czy jest już blisko rzeczy do której zmierza, więc co jakiś czas się zatrzymuje, obraca się w miejscu i sprawdza, czy daleko jeszcze. Komicznie to wygląda 😂 Mimo, że jeszcze nie raczkuje to jest już w stanie się przemieścić tak daleko, jak chce. Bardzo ciągnie go też do kącika gdzie stoi orbitrek, właściwie ciągle tam przypełza i co go zabiorę, to zaraz znowu jest. Chyba najbardziej go interesują moje kettle, muszę je wynieść na strych bo i tak na razie nie mam zgody od fizjo żeby ćwiczyć z nimi i pewnie prędko jej nie dostanę 😅 Bardzo interesujący jest też drapak kota. No i jak siedzimy przy stole, to oczywiście łyżki i łyżeczki 😁

06.02.2021 👶💙

age.png
  • Dzudi Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2021, 12:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suszarka wrote:

Do lekarza idę 6.09, to będzie jakieś 7+6. Co ciekawe, chciałam się zapisać na NFZ dodatkowo, żeby mieć chociaż badania za darmo, to dostałam termin na 30.09...ponad 11 tydzień! Pierwsze badania będą więc tak czy siak prywatnie. W czterech przychodniach (w tym dwóch przyszpitalnych) powiedzieli mi że nie ma wolnych terminów na ten rok i to że jestem w ciąży niczego nie zmienia... Cieszę się że możemy sobie pozwolić na prowadzenie ciąży prywatnie, ale jak ktoś nie może to co ma zrobić? Przecież nawet żeby dostać becikowe trzeba mieć pierwszą wizytę przed 10tc, a terminów nie ma. Chore. Zamiast rozdawać kolejne "plusy" pomyśleliby o opiece medycznej z prawdziwego zdarzenia...

Odniosę się do tego co napisałaś o terminach na NFZ. Ja szukając lekarza prowadzącego ciąże, ciągle słyszałam, że terminy na październik/listopad więc dzwoniłam w różne możliwe miejsca. Ale doszło do mnie, że będąc w ciąży i mus założenia karty ciąży do 10 tyg zaważyła o tym, żeby się delikatnie wykłócić o tą wizytę. Nagle znalazły się terminy na sierpień, ot tak!
    W między czasie jednak trafiłam do szpitala z krwawieniem i dogadałam się z lekarzem u którego chciałam prowadzić ciąże. Koniec końców załatwił mi wizytę w poradni w szpitalu (jest ordynatorem tutejszego oddziału gin - poł) .
    Powiem szczerze, że poradnie na NFZ często zapominają o prawach pacjenta i ich zbywają🤷‍♀️
    Ja rozumiem, że są terminy, pacjentki czasem kilka miesięcy czekają na swoje wizyty, no ale.. ciąża! Nie bez powodu wymyślili zakładanie karty ciąży do 10 tyg czy zestaw badań do konkretnego tygodnia.

Ogromnie Ci gratuluję ciąży!! ❤️
    Zacytowałam jeden fragment wpisu ale mocno wzruszyła mnie pierwsza jego część😍

Suszarka lubi tę wiadomość

LJOgp2.png

Starania od 2014r. ☹️

INVIMED POZNAŃ

IVF - maj 2021
    Rozpoczęcie stymulacji - 10.05
    PUNKCJA - 21.05 💉
    CRIOTRANSFER - 17.06 blastocysta 4AB 🍀 11dpt - beta <1,2 mIU 💔

20 LIPIEC21' - transfer blastek 4bb i 3bb 🍀 - 5dpt⏸️, 6dpt - bhcg 24 mIU/ml🍀 8dpt - bhcg 91 mIU/ml🍀 9dpt - bhcg 149mIU/ml🍀 11dpt - bhcg 332,2mIU/ml🍀 13dpt - bhcg 769mIU/ml🍀15dpt - bhcg 2120mIU/ml🍀
    16dpt - pęcherzyk ciążowy 7,7mm z ciałkiem żółtkowym 🍀
    21dpt - bhcg 22tys+ 🍀
    27dpt - 6mm👶 i bijące❤️
    35dpt - 7t5d - 1,26mm👶
    12t5d - 6,5cm 👶 156ud/min ❤️ Chłopak? 💙 I PRENATALNE
    13t6d - 90g 👶
    15t0d - 118g 👶
    17t0d - 177g 👶 SYN 💙
    17t6d - 200g 👶
    21t1d - 423g 👶 II PRENATALNE
    21t6d - 500g 👶
    24t5d - 804g 👶
    26t6d -1100g👶
    30t6d -1650g👶
    32t6d -1900g👶
    34t6d -2500g👶
    36t6d -2750g👶
    38t6d -3400g👶

Alex
    08.04.2022
    9:04
    3760g ❤️
  • KarolinaMaria Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2021, 12:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie wiem, czy znacie, ale na insta jeat taki profil @coztymseksem. Dziewczyna wstawiła ostatnio statystyki o publicznych poradniach poł-gin. W moim województwie jest ok. 30% powiatów bez takich poradni i wypada ono najlepiej w statystykach, ale na Podlasiu to już prawie 70%... Dla mnie to jest chore, jak mamy zwiększać dzietność jak czasem kobiety mają 50 km do najbliższego gina na NFZ. 30letnia, pracująca laska pójdzie prywatnie, ale młoda 20latka skąd ma wziąć kasę na profilaktyczną wizytę? Wiecie jak jest z rodzicami, dla niektórych ginekolog to dopiero w ciąży, po co wcześniej. Ja sobie sprawy nie zdawałam, że tak wiele dziewczyn jest zwyczajnie odciętych od opieki gina.

Annia lubi tę wiadomość

'90

06.05.2020 r. II 🦄
    13.01.2021 r. godz. 11.00 Matylda 3280 g, 51 cm
  • Ounai Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2021, 12:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Annia wrote:
    Jest jeszcze 15m2 piwnica w garazu podziemnym. Właśnie w obecnym mieszkaniu wchodzi sie u nas niemal do salonu. Przy 60m2 to spoko, ze nie tracimy powierzchni na korytarz, ale właśnie w zimie to problematyczne.

Ounai, pokoje dzieci wydawały mi sie ustawne i wystarczajace. Moze dlatego ze obecny pokoj dzieciecy jest wkelkosci schowka na miotly, wiec wszystko większe wydaje mi sie juz duze. :D

Dzieki dziewczyny za opinie.

Lalia, moi rodzice maja dom z ogrodem 400m od tego budynku, wiec zakladam, ze trawke i ogrod bedziemy miec u nich. :)
    Tymek ma pokój 10m2 i powiem szczerze, że to trochę mało. Brakuje tak 3m2, ale gdyby miał meble na wymiar zamiast tych z vox to zrobiłoby się więcej miejsca. Najgorszy jest ten etap teraz, czyli dużo zabawek i niedługo zadania domowe. I zabawki wielkogabarytowe typu tablica, garaż większe auta. Jak wejdzie w okres nastolatka to myślę, że te 10m2 będzie już super.

Wik89 lubi tę wiadomość

age.png

age.png
  • Suszarka Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2021, 13:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzudi, dziękuję ❤️ myślę że spróbuję jeszcze raz zadzwonić tam gdzie dostałam najbliższy termin, może uda się wywalczyć wizytę wcześniej. A jak nie to zrobię pierwsze badania prywatnie i jakoś to przeżyjemy. Później te morfologie itd. też sporo kosztują, pod koniec ciąży się robi dość duży pakiet badań, do tego jeszcze immunoglobulina, sporo się tego zbiera.

Z zabawek królują u nas nakrętki od słoików, silikonowa łopatka kuchenna, sitko 😂 z takich typowych to pad Fisher Price się nam fajnie sprawdza. U nas jest mało zabawek. Głównie dlatego, że Iga lubi być w ruchu, wszędzie jest jej pełno, i zabawki jej nie obchodzą. Myślałam na razie o siostrzyczce szczeniaczka, albo o tej kostce aktywności z vtech, może to by ją zajęło na trochę 🧐

Iga ❤️ 7.01.2021
    Jagoda ❤️ 7.04.2022
  • Ounai Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2021, 13:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    asias86 wrote:
    Wiem wiem bardziej myślałam o badaniach. Nam się jeszcze nie udało wpaść
    No to jeśli tylko badania to tym bardziej do ogarnięcia z jednym dzieckiem. W ciąży też się przecież robi badania i mnóstwo kobiet mających już jedno czy dwoje dzieci daje radę 😄

age.png

age.png
  • Nowastaraczka Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2021, 13:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inga, gdzie kupiłas Guciowi ta boską kurteczke jeansowa? Polowalam na taka w zarze ale mi sie nie udalo a stary stwierdzil ze i tak Leo nie lubi ubierania i bedzie mu niewygodnie xD

4 cs cb
    5cs 🍀

Beta 09.03 1067
    11.03 2392.21

25.03 jest ❤

7.11.2020 🥳🤱
    💚💚💚💚💚💚💚💚

55c3208ed6.png
  • Ounai Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2021, 13:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Annia wrote:
    Jest jeszcze 15m2 piwnica w garazu podziemnym. Właśnie w obecnym mieszkaniu wchodzi sie u nas niemal do salonu. Przy 60m2 to spoko, ze nie tracimy powierzchni na korytarz, ale właśnie w zimie to problematyczne.

Ounai, pokoje dzieci wydawały mi sie ustawne i wystarczajace. Moze dlatego ze obecny pokoj dzieciecy jest wkelkosci schowka na miotly, wiec wszystko większe wydaje mi sie juz duze. :D

Dzieki dziewczyny za opinie.

Lalia, moi rodzice maja dom z ogrodem 400m od tego budynku, wiec zakladam, ze trawke i ogrod bedziemy miec u nich. :)
    15m2 piwnica toż to jak drugi garaż! To nawet się nie zastanawIQjcie tylko bierzcie!

Przez Ciebie i Kic coraz bardziej kusi mnie ten dom co na początku oglądaliśmy tylko jedna rzecz mnie odrzuca- brak pralni.

age.png

age.png
  • Wik89 Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2021, 13:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej hej!

Nowastaraczka, dzieki, jakos lacze, bo to niepelny wymiar czasu pracy i zdalnie, takze nie narzekam. Bardziej problematyczne jest to, ze moj Gucio jest hiperaktywny i nie mam chwili oddechu przy nim :P jest grzeczny ale ciagle sie rusza 😂 wspina sie, szarpie za wlosy, gryzie mnie 😬
    Poza tym noce rozne, dzis np nie spal od 1 do 4...chcial sie bawic, przewalal sie po lozku... wiec jestem dzis zombie :P

No u nas pierwsze bylo zdecydowanie „tata”, a ja bym chciala coreczke, wiec licze ze sie nie sprawdzi 😅

Annia, mnie sie bardzo podoba ten uklad! I w sumie patrzę z zazdrością ;) bo od dluzszego czasu szukamy mieszkania tej wielkosci w Warszawie w okolicy naszego obecnego miejsca zamieszkania i uklady sa duzo gorsze (w lokalizacjach, ktore nam odpowiadaja, bo w dzielnicach bardziej oddalonych od centrum jest od groma fajnych ofert..). Ja bym chyba brala :)
    A piwnicy takiej wielkosci to chyba nigdy nie widzialam na rynku pierwotnym! Fajna sprawa

Nowastaraczka lubi tę wiadomość

II 2020 22 cs szczęśliwy
    👶 X 2020
    XII 2022 6 cs szczęśliwy
    👧 IX 2023
  • Ounai Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2021, 13:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suszarka wrote:
    Dzudi, dziękuję ❤️ myślę że spróbuję jeszcze raz zadzwonić tam gdzie dostałam najbliższy termin, może uda się wywalczyć wizytę wcześniej. A jak nie to zrobię pierwsze badania prywatnie i jakoś to przeżyjemy. Później te morfologie itd. też sporo kosztują, pod koniec ciąży się robi dość duży pakiet badań, do tego jeszcze immunoglobulina, sporo się tego zbiera.

Z zabawek królują u nas nakrętki od słoików, silikonowa łopatka kuchenna, sitko 😂 z takich typowych to pad Fisher Price się nam fajnie sprawdza. U nas jest mało zabawek. Głównie dlatego, że Iga lubi być w ruchu, wszędzie jest jej pełno, i zabawki jej nie obchodzą. Myślałam na razie o siostrzyczce szczeniaczka, albo o tej kostce aktywności z vtech, może to by ją zajęło na trochę 🧐
    Ja na Twoim miejscu poprosiłbym o przygotowanie pisemnego oświadczenia, że nie mają wcześniejszego terminu do ginekologa dla ciężarnej. Dam sobie rękę uciąć, że termin sie znajdzie. Powiedz, że mąż po pracy podjedzie odebrać oświadczenie. Możesz grzecznie powiedzieć, że podobno ustawowo masz mieć zapewnioną wizytę do tygodnia i nie możesz iść tak późno bo nie dostaniesz becikowego.

Suszarka, Dzudi, Clover lubią tę wiadomość

age.png

age.png
  • Martt95 Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2021, 13:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny. Chcialam napisać że dzięki wam się nie poddałam i cały czas uczymy się korzystać z nocniczka. Nie chcę zapeszać. Ale dzisiaj mamy 4 dzień. Póki co bez wpadki! Zaczyna ogarniać o co chodzi. A ja jestem z niej mega dumna ❤

I naprawdę gdyby nie wasze wpisy pewnie bym odpuściła na jakis czas... I nie wiem za czym bym czekala 😅🤣

Teraz czeka mnie próba wyjścia bez pampersa 🙈 w sobotę mam zamiar iść na otwarte drzwi do przedszkola ciekawe jak tam nam pójdzie, trochę mam stresa 😅

Iryska, KarolinaMaria, Gagatka, AgataAgatka, Ladyo, Lalia, kic83, Clover, Ounai, SzalonaOna, dmg111 lubią tę wiadomość

Alicja 10.10.2018
    Joanna 29.04.2021
  • Wik89 Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2021, 13:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MojGucio tez olewa wszystkie zabawki w zasadzie... ale musze moze troche uzupelnic asortyment, bo te stare juz sa dla mlodszych dzieci

KarolinaMaria, Nowastaraczka lubią tę wiadomość

II 2020 22 cs szczęśliwy
    👶 X 2020
    XII 2022 6 cs szczęśliwy
    👧 IX 2023
  • Dzudi Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2021, 13:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suszarka wrote:

Dokładnie! Ja głównie ze względu na fundusze zdecydowałam się na NFZ, procedura in vitro i leki do niej mocno pociągnęły nas po kieszeni. Zawsze dla spokoju ducha mogę pójść do prywatnego gabinetu między wizytami na NFZ 😊

KarolinaMaria, Suszarka lubią tę wiadomość

LJOgp2.png

Starania od 2014r. ☹️

INVIMED POZNAŃ

IVF - maj 2021
    Rozpoczęcie stymulacji - 10.05
    PUNKCJA - 21.05 💉
    CRIOTRANSFER - 17.06 blastocysta 4AB 🍀 11dpt - beta <1,2 mIU 💔

20 LIPIEC21' - transfer blastek 4bb i 3bb 🍀 - 5dpt⏸️, 6dpt - bhcg 24 mIU/ml🍀 8dpt - bhcg 91 mIU/ml🍀 9dpt - bhcg 149mIU/ml🍀 11dpt - bhcg 332,2mIU/ml🍀 13dpt - bhcg 769mIU/ml🍀15dpt - bhcg 2120mIU/ml🍀
    16dpt - pęcherzyk ciążowy 7,7mm z ciałkiem żółtkowym 🍀
    21dpt - bhcg 22tys+ 🍀
    27dpt - 6mm👶 i bijące❤️
    35dpt - 7t5d - 1,26mm👶
    12t5d - 6,5cm 👶 156ud/min ❤️ Chłopak? 💙 I PRENATALNE
    13t6d - 90g 👶
    15t0d - 118g 👶
    17t0d - 177g 👶 SYN 💙
    17t6d - 200g 👶
    21t1d - 423g 👶 II PRENATALNE
    21t6d - 500g 👶
    24t5d - 804g 👶
    26t6d -1100g👶
    30t6d -1650g👶
    32t6d -1900g👶
    34t6d -2500g👶
    36t6d -2750g👶
    38t6d -3400g👶

Alex
    08.04.2022
    9:04
    3760g ❤️
  • Inga28 Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2021, 13:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nowastaraczka wrote:
    Inga, gdzie kupiłas Guciowi ta boską kurteczke jeansowa? Polowalam na taka w zarze ale mi sie nie udalo a stary stwierdzil ze i tak Leo nie lubi ubierania i bedzie mu niewygodnie xD

Ta właśnie jest z Zary, ale niestety z nowej kolekcji a nie z wyprzedaży bo też nie udało mi się upolować :/ Ogólnie to staram się kupować większość ubrań na promocjach i na jesień/zimę mamy już sporo 😅

tez patrzę na wygodę, ale wiadomo że ma kilka ubrań „wyjściowych” taka kurtka do wózka jak siedzi i się nie rusza 😅 a w domu to wiadomo luźne gatki i body sprawdza się najlepiej 😜 żeby nie było że Gustaw tylko odstrzelony chodzi 😅

53497a92988d.jpg

Lalia, Clover, Ounai, Nowastaraczka, dmg111 lubią tę wiadomość

age.png

age.png
  • Iryska Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2021, 13:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Annia, wow, super to mieszkanie, jeśli cena nie jest kosmiczna to ja bym brała 🙂
    U nas zabawki zwykle leżą porozwalane na podłodze a Michałek biega jak szalony między nimi i nie interesuje się za bardzo nimi. Bawi się głównie taką drewnianą skrzynka z pokrętłami i klockami do wrzucania, activity cube się nazywa to. No i książki z twardymi stronami, to zawsze jest hit u niego 😁
    Edyciak, Hej. Jaki uroczy Olek, a jak urósł przez ten czas!🙂 Mam nadzieję że szybko wyzdrowieje .

Wik89 lubi tę wiadomość

12.10.2020 ❤️
    14.05.2024 ❤️
  • ZielonaHerbata Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2021, 13:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nowastaraczka wrote:
    Ja też poluje na taka katane jeansowa. Mega mi się podobają! Przez neta dużo jest fajnych Ale nie chce brać bez dotykania bo boję się, że materiał będzie taki sztywny.
    Musiałabym się wybrać do galerii żeby wymacac😁😁

Nowastaraczka lubi tę wiadomość

klz9df9hix7ly771.png
  • Tajka Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2021, 13:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny za komplementy, ja tam nie wiem do kogo moja córka podobna haha różnie mówią, niektórzy że właśnie kopia mnie A niektórzy że mój mąż, po mężu ma głowę i układ włosów haha moja przyjaciółka mówi "Mały M z oczami nosem i ustami moimi " :D

Nie załapałam się na fotki :(
    Tylko Gucia, słodziak 🥰

Annia, super mieszkanie. Nie zastanawiaj się.

Suszarko, będzie dobrze, super, że mąż tak zareagował. Nie pisałam Wam, ale ostatnio 12.08 miałam rocznice testu ciężarowego i pozwoliłam sobie to wyciągnąć i idę do męża i mu pokazuje (bez zamiaru żadnej ściemy, że to obecny test, nawet o tym nie pomyślałam...) A on na jego widok "CO TO JEST?!" ale tak poważnie...myślał, że to serio test aktualny...niby zabawna sytuacja, ale zrobiło mi się przykro, że tak zareagował...

12.08.2020 - ⏸ (15dpo, 2gi cykl stymulowany clo, 3ci cykl po drożności, 15cs)
    27.04.2021 - nasz cud 🥰 3700g, 57 cm, 41tc
    19cd062133.png

31.03.2022 - ⏸️
    Będzie dzidziuś 👣👶
    2534e96399.png
  • Tajka Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2021, 13:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Musicie mnie zrąbać. Znowu mam chwilę słabości, jakby wszystko wróciło, już było lepiej, A znowu pojawiają się łzy i wspomnienia wszystkiego.. pewnie dlatego, że laktacja jest coraz słabsza, czuje to, Nie ma już napełniania piersi, Maja jeśli w ogóle się przystawi (zazwyczaj na śpiocha tylko się udaje), to bierze kilka łyków i koniec, jakby się skończyło. W nocy tez slabiej, jest niespokojna, jakby kp jest nie wystarczało...Przechodzi mi jeszcze przez myśl ostatnia próba rozkręcenia laktacji 10-12x odciagania kilka dni....ale nie wiem czy dam radę, gdybym miała pewność że to przyniesie skutki...
    I mam etap, że zaczęłam wszystkich wokół za to winić...napisałam do cdl, jak bardzo była w błędzie twierdząc że Maja dobrze ssie i się najada i jej wedzidelko jest ok....napisałam do szkoły rodzenia, skąd miałam położną, że niesłusznie podała butlę, że zostawiła mnie bez pomocy, mimo złożonej obietnicy, że wrócę do kp...
    Czemu nie mogę się dalej z tym pogodzić, darować sobie już te kp i zostać przy samym mm ?:( mam problem z akceptacją rzeczy, które nie są po mojej myśli.
    Muszę iść do psychologa, tylko muszę znaleźć innego, bliżej i w innych terminach, bo tamta tylko w poniedziałki 9-13 przyjmuje, a wtedy nie ma męża.

12.08.2020 - ⏸ (15dpo, 2gi cykl stymulowany clo, 3ci cykl po drożności, 15cs)
    27.04.2021 - nasz cud 🥰 3700g, 57 cm, 41tc
    19cd062133.png

31.03.2022 - ⏸️
    Będzie dzidziuś 👣👶
    2534e96399.png
  • Wik89 Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2021, 14:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tajka, nie wiem, a moze to wlasnie sposob na psychiczne uporanie sie z ta kwestia i zamkniecie pewnego rozdzialu?
    Trudne to, wspolczuje Ci tych emocji. Trzymam kciuki, aby wkrotce byly juz tylko wspolmnieniem!

II 2020 22 cs szczęśliwy
    👶 X 2020
    XII 2022 6 cs szczęśliwy
    👧 IX 2023
  • Annia Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2021, 14:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tajka nie obraź sie, ale mysle, ze naprawde potrzebujesz profesjonalnej pomocy. To troche brzmi jakbys miala jakas obsesje tego kp... :( Boje sie, ze jakbys nawet kp to znalazlabys cos innego, co nie dawaloby ci spokoju.

Dzieki dziewczyny za opinie. Mieszkanie ma 2 miejsca parkingowe w garazu plus jedno na zewnatrz. Tez pierwszy raz widzialam taka piwnice, ze stoi 5 rowerow, szafki, walizki i jeszcze jest miejsce. To nie rynek pierwotny, tylko wtorny wiec mieszkanie jest swiezo wykonczone. Irysko, no to glowny minus jest, ze cena jest z tych raczej wyzszych... ale mieszkania bez przerwy drozeja...

Lalia, kic83 lubią tę wiadomość

Mikołaj 💗 07.09.2020
    Adam 💗28.05.2023
‹‹ 4001 4002 4003 4004 4005 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

14 faktów na temat płodności kobiety - owulacja, miesiączka, dni płodne

Owulacja, dni płodne, miesiączka - słyszymy o nich często. Ale czy na pewno mamy wystarczającą wiedzą na temat płodności kobiety? Niektóre sprawy dotyczące cyklu kobiety nie są tak jasne i oczywiste jakby mogło się zdawać. Tutaj znajdziesz 14 najważniejszych faktów, które warto wiedzieć na temat płodności kobiety.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - jakie mogę być jej przyczyny i jak sobie z nią radzić?

Problem z odpowiednim nawilżeniem pochwy dotyczy bardzo dużej liczby kobiet. Najczęściej problemy występują w okresie okołomenopauzalnym, ale z różnych przyczyn mogą pojawiać się na każdym etapie życia kobiety. Suchość pochwy może znacząco obniżać jakość życia seksualnego, z powodu bólu i dyskomfortu odczuwanego podczas zbliżeń... Skąd się bierze suchość pochwy? Jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Naturalne sposoby łagodzenia bólu porodowego

Poród nierozerwalnie łączy się z bólem. Ten fakt wiele przyszłych mam napawa lękiem. Bez względu na to, czy rodzą po raz pierwszy czy po raz kolejny, wizja skurczy powoduje pytanie: czy dam radę? Co, jeśli nie wytrzymam? Na szczęście jest wiele łagodnych, niefarmakologicznych metod, które mogą pomóc oswoić porodowe bóle.

CZYTAJ WIĘCEJ