X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Gorące mamuśki 🤰❤️
Odpowiedz

Gorące mamuśki 🤰❤️

Oceń ten wątek:
  • asias86 Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2021, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My też chcielibyśmy mieć drugie dziecko, ale raczej nie będzie to prosta sprawa. Napewno konieczne będą wizyty i badania a z dzieckiem to ciężko zgrać, jak wrócę do pracy to będzie łatwiej.

Kuba 26.07.2020

Bartek 27.10.2022
  • Lalia Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2021, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja polecam:
    Odkurzacz pionowy z podświetleniem LED, niesamowicie zachęca dziecko do raczkowania 🤣
    Zestaw łyżek drewnianych z Pepco, 10 min z głowy, a jak ekologicznie! 😂
    Doniczkę pełną ziemii, dziecko tak się zabawia cichaczem że ani się obejrzycie a dwie garści ziemii zjedzone 😅
    Czy Wasze dzieci też najchętniej bawią się artykułami gospodarstwa domowego? 🙈

A tak na poważnie, to i nas z zabawek sprawdza się:
    Osiołek Dave
    Szczeniaczek Uczniaczek
    Zestaw wiaderko plus foremki plastikowe
    Bączek do puszczania
    Książeczki z twardymi stronami (najlepiej ze zwierzętami i pojazdami i trzeba naśladować odgłosy)
    Wszelkiego rodzaju piłki, pudełka
    Wieza z okręgami

kiniusia270, AgataAgatka, Ladyo lubią tę wiadomość

"Dopóki walczysz, jesteś zwycięzcą"
    Św. Augustyn

💙💙 Aleksander 💙💙
    🎂18.12.2020 r. (38+4)🕖 7:12 ⚖️ 3500g📏 53 cm
    age.png

💙💙 Kacper 💙💙
    🎂13.01.2023 r. (39+1) 🕐00:57 ⚖️3280 g 📏58 cm
    age.png
  • Ounai Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2021, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    asias86 wrote:
    My też chcielibyśmy mieć drugie dziecko, ale raczej nie będzie to prosta sprawa. Napewno konieczne będą wizyty i badania a z dzieckiem to ciężko zgrać, jak wrócę do pracy to będzie łatwiej.
    Asia, wszystko da się zgrać z dzieckiem ;) albo jedzie jedno z Was, albo można dziecko zabrać ze sobą. Ale też nie zakładaj, że będą potrzebne wizyty, bo często o pierwsze dziecko ludzie starają się latami a drugie bez problemu. Znam osobiście dwie pary gdzie pierwsze dziecko było poczęte in vitro a drugie to wpadka.

age.png

age.png
  • Ounai Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2021, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lalia wrote:
    Ja polecam:
    Odkurzacz pionowy z podświetleniem LED, niesamowicie zachęca dziecko do raczkowania 🤣
    Doniczkę pełną ziemii, dziecko tak się zabawia cichaczem że ani się obejrzycie a dwie garści ziemii zjedzone 😅

Osiołek Dave
    Szczeniaczek Uczniaczek
    Bączek do puszczania
    Książeczki z twardymi stronami (najlepiej ze zwierzętami i pojazdami i trzeba naśladować odgłosy)
    Wieza z okręgami
    U nas jeszcze furorę robi szuflada z kablami

Lalia lubi tę wiadomość

age.png

age.png
  • Lalia Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2021, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inga, Gustaw wygląda tak z gustem, że większość facetów na ulicy powinna się schować 🤩🤩

Annia, super mieszkanie! Ja bym chciała takie, tylko na parterze żeby był ogródek 😁 tęsknię i marzę o trawie! Wtedy żadna szeregówka czy bliźniak mi niepotrzebne 😁 a oddzielenie strefy dziennej od tej bardziej prywatnej to świetna opcja 👌👌

Edit
    I jeszcze to co mój brat zawsze powtarza:
    Oddzielenie sypialni od pokoju dzieci 😂😂 i dla rodziców i dla (później) nastolatków ogromny komfort 🤭

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 sierpnia 2021, 10:47

Annia, dmg111 lubią tę wiadomość

Św. Augustyn

💙💙 Aleksander 💙💙
    age.png

💙💙 Kacper 💙💙
    age.png
  • Zulugula Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2021, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Annia bardzo podoba mi się to mieszkanie. Zgadzam się z tym co napisala Ounai i Lalia. Od siebie jeszcze dodam, że jest sporo miejsca na przechowywanie, a nie zawsze jest to oczywiste w dzisiejszych mieszkaniach- chodzi głównie o miejsce w przedpokoju a'la wiatrołap i potem w korytarzu. Swoją drogą też mi się to podoba, że wchodzi się we "wnęke" a nie prosto z buciorami i calym syfem do glownego korytarza. Fajne, przemyślane mieszkanie, brałabym

Annia, Lalia lubią tę wiadomość

💙 11.2020
    💗 11.2023
  • Maminka89 Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2021, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lalia wrote:
    Ja polecam:

Osiołek Dave
    Szczeniaczek Uczniaczek
    Bączek do puszczania
    Wieza z okręgami
    U nas butelki i waga łazienkowa. A jak zobaczy butelkę z piwa to nawet po trawie pójdzie 😂.

kiniusia270, Lalia, dmg111 lubią tę wiadomość

mhsv2n0agptpbs6g.png
  • Annia Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2021, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zulugula wrote:
    Annia bardzo podoba mi się to mieszkanie. Zgadzam się z tym co napisala Ounai i Lalia. Od siebie jeszcze dodam, że jest sporo miejsca na przechowywanie, a nie zawsze jest to oczywiste w dzisiejszych mieszkaniach- chodzi głównie o miejsce w przedpokoju a'la wiatrołap i potem w korytarzu. Swoją drogą też mi się to podoba, że wchodzi się we "wnęke" a nie prosto z buciorami i calym syfem do glownego korytarza. Fajne, przemyślane mieszkanie, brałabym
    Jest jeszcze 15m2 piwnica w garazu podziemnym. Właśnie w obecnym mieszkaniu wchodzi sie u nas niemal do salonu. Przy 60m2 to spoko, ze nie tracimy powierzchni na korytarz, ale właśnie w zimie to problematyczne.

Ounai, pokoje dzieci wydawały mi sie ustawne i wystarczajace. Moze dlatego ze obecny pokoj dzieciecy jest wkelkosci schowka na miotly, wiec wszystko większe wydaje mi sie juz duze. :D

Dzieki dziewczyny za opinie.

Lalia, moi rodzice maja dom z ogrodem 400m od tego budynku, wiec zakladam, ze trawke i ogrod bedziemy miec u nich. :)

Lalia, kic83 lubią tę wiadomość

Mikołaj 💗 07.09.2020
    Adam 💗28.05.2023
  • edyciak. Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2021, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania, ale piękne mieszkanie i dwa duże balkony. Mega 😍😍

Ounai, Anetka, byliśmy u lekarza. W badaniu lekarskim nic nie wyszło, nawet gardło nie jest zaczerwienione. Albo 3 dniówka, a wtedy najpóźniej dziś wieczorem powinien dostać wysypki, albo ZUM (mocz poszedł na badania), albo szukamy dalej przyczyny, jeśli gorączka będzie się utrzymywać. Bo jest nadal - mniejsza i ładnie reaguje na leki, ale jest już 3 doby.

Annia lubi tę wiadomość

f2wlj44jsgpqyg7q.png
  • Annia Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2021, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ounai usuniesz rzut mieszkania z cytowania? 😘

Mikołaj 💗 07.09.2020
    Adam 💗28.05.2023
  • Jednorożec89 Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2021, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobijcie mnie drugi dzień umieram z bólu głowy aż jest mi nie dobrze a muszę jakoś funkcjonować bo jak dzisiaj przy kawie powiedziałam to głośno to matka skwitowała że cyt. Co ja mam powiedzieć! Czyli ja mam być jak robot zero chwil słabości bo matkę trzeba obsłużyć. Czyli stoję przy garach bo za raz do braciszka zadzwoni że nie miała co jeść bo jej nie podałam

Dawniej Biedrona89

11.2021- puste jajo płodowe 💔

17.07.2018 - Franio 💙💙

17.04.2021 - Jaś 💙💙

Kwas foliowy, Wit D3

Morfologia nasienia - ✅

HyCoSy - oba jajowodu drożne

Histeroskopia - stan zapalny i mikropolipowatość endometrium

Lipiec 2024 Wracamy do starań 😊 lametta+Ovitrelle+luteina
    "Póki Bóg nie raczy odsłonić przyszłości ludzkiej, cała ludzka mądrość będzie się mieścić w tych paru słowach: Czekać i nie tracić nadziei!" A.Dumas
  • asias86 Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2021, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ounai wrote:
    Asia, wszystko da się zgrać z dzieckiem ;) albo jedzie jedno z Was, albo można dziecko zabrać ze sobą. Ale też nie zakładaj, że będą potrzebne wizyty, bo często o pierwsze dziecko ludzie starają się latami a drugie bez problemu. Znam osobiście dwie pary gdzie pierwsze dziecko było poczęte in vitro a drugie to wpadka.
    Wiem wiem bardziej myślałam o badaniach

Kuba 26.07.2020

Bartek 27.10.2022
  • asias86 Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2021, 11:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ounai wrote:
    Wiem wiem bardziej myślałam o badaniach. Nam się jeszcze nie udało wpaść

Kuba 26.07.2020

Bartek 27.10.2022
  • asias86 Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2021, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do zabawek to u nas robot bebo, latarenka z fisher price, samochodzik, pudełka którymi można szurać, tablica manipulacyjna

Kuba 26.07.2020

Bartek 27.10.2022
  • Lalia Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2021, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anniu, zgadzam się z Zulu, miejsce do przechowywania rewelacja 💪💪💪 my mamy 60 m a miejsce do przechowywania to porażka 😵
    Super że tak blisko do rodziców, no i te balkony ❤️

Annia lubi tę wiadomość

Św. Augustyn

💙💙 Aleksander 💙💙
    age.png

💙💙 Kacper 💙💙
    age.png
  • Clover Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2021, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olek ma dopiero pół roku, więc większością zabawek nie bawi się jeszcze tak, jak jest to przewidziane przez producenta 😆 Ale uwielbia te "puste w środku" piłeczki Oball (ma dwie), podoba mu się też młotek grający, lubi szczeniaczka uczniaczka (chociaż na razie to głównie mu ciumka łapki i uszy). No i hitem jest u nas mata ze zwierzątkami z FP, dostał ostatnio od chrzestnej. Na razie bawi się na leżąco, pociąga za te paski ze zwierzakami, czasem też cofa sobie na matę leżąc na brzuszku, dlatego śmiejemy się, że to garaż na Olka 🤣 Jak będzie większy i będzie już stał, to górą można wrzucać piłeczki i wtedy się włącza muzyka. Na razie piłeczki służą głównie do prób ich konsumpcji 😁 https://m.ceneo.pl/35951006

06.02.2021 👶💙

age.png
  • Ladyo Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2021, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny termomixowe dajcie znać jak już dostaniecie sprzęty i czy jest miłość :) ja właśnie je robię pierogi leniwe z tm, wszyscy u mnie je kochają :) do tego sos pieczarkowy 😍 Aniu mamy taki sam układ mieszkania tylko zamiast tej sypialni obok kuchni mamy garderobę. Ja jestem zadowolona, wszystko jest tak jak powinno być, nic bym nie zmieniła :)

Annia, dmg111 lubią tę wiadomość

age.png
    👧🏻 2008 👧🏼2021 👧🏼2024
  • Ladyo Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2021, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inga Gucio nieziemski! Ale po takich rodzicach to nic dziwnego! Oluś Edyciak jaki już duży chłopak!

Inga28 lubi tę wiadomość

age.png
    👧🏻 2008 👧🏼2021 👧🏼2024
  • Inaa89 Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2021, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas ostatnio główna atrakcją do zabawy są piloty od tv, moje kapcie domowe i łyżki drewniane jak u Lalia 😅 zabawki póki co poszły w kat 🤣
    Kabli na szczęście żadnych nie mamy na wierzchu.

Lalia lubi tę wiadomość

02.06 13 dpo II
    03.06 14 dpo beta 181, prog 25,29
    06.06 17 dpo beta 700
    28+6 1496g <3
    17.12.2020 ur się Tymek 💙 2245g i 48cm szczęścia 🥰

f2wlanliic1wg5qa.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 sierpnia 2021, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wpadam dziewczyny tylko na chwilke, nadrobie was pozniej.

Suszarko co za cudowne wiesci, gratulacje😍😍😍😍😍😍😍😍. Niech ciaza bedzie nudna.

My zaraz wyruszamy do londynu na kilka dni, I juz mi jest nie dobrze, bo nie wiem jak ja siostra meza zniose. Dobrze ze w sobote spotykam sie z moja przyjaciolka. Nie widzialysmy sie 2 lata przez lockdowny, ale sobie odbijemy.

Tajka Majeczka jest przepiekna, sliczny z niej cukiereczek.

Ula pieknie wygladasz w ciazy.

Dziewczyny trzymajcie ze mnie kciuki bym ja kogos na wyjezdzie nie ubija.

Suszarka, Annia, Ulaa lubią tę wiadomość

‹‹ 4000 4001 4002 4003 4004 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ciąża - najważniejsze rzeczy, które powinnaś wiedzieć oczekując dziecka

Są rzeczy, które każda kobieta w ciąży powinna wiedzieć. Podstawowa wiedza o ciąży zapewni Ci komfort i bezpieczeństwo zarówno Twoje jak i Twojego dziecka. Przeczytaj między innymi od kiedy liczony jest początek ciąży, o jakich badaniach w ciąży nie możesz zapomnieć lub czy plamienie w ciąży jest niebezpieczne. 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ

Leczenie IVF i preimplantacyjne badania genetyczne - nowa nadzieja dla niepłodnych par

Preimplantacyjne badania genetyczne (PGT) mogą być bardzo pomocne dla par, które od dłuższego czasu starają się o dziecko, mają za sobą nieudane transfery, czy przykre doświadczenia związane z utratą ciąży. Jakie korzyści dają badania PGT? Jak wykonanie badań PGT może zwiększać szanse na powodzenie in vitro? 

CZYTAJ WIĘCEJ