Gorące mamuśki 🤰❤️
-
WIADOMOŚĆ
-
Dziewczyny, dylematy matki numer pierdyliard 😂😂
Mianowicie, oglądam kurtki i kombinezony zimowe 😂 tak, w sierpniu 😂 bo wewnętrzna Grażyna chce coś upolować taniej 😂
I mam dylemat, bo tak:
Mam do spacerówki na zimę taki mega gruby śpiworek z wełną i wydaje mi się, że on plus kombinezon zimowy to przesada, Olek się ugotuje, więc dużo lepsza byłaby kurtka.
ALE Olek jest z grudnia, może zacząć chodzić w wieku 10 mscy jak tatuś, czyli październik/listopad, albo w wieku 14mscy jak mamusia, czyli luty/marzec. I jeśli będzie chodzić, to kurtka na zimę odpada, bo na pewno będzie chciał wyjść z wózka, a w kurtce mu dupka zmarznie. Więc kombinezon byłby lepszy.
Więc pytanie nr 1:
Kurtka czy kombinezon??
I pytanie nr 2:
Jeśli kombinezon to z zabudowanymi stopami, bez stópek czy z odpinanymi "niby butami"??
Edit:
Jest jeszcze opcja tzw kombinezonów dwuczęściowych, czyli kurtka plus takie spodnie jak narciarskie. Ale nie wiem czy to praktyczne 🤔Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 sierpnia 2021, 23:38
-
Lalia ja najbardziej lubię bez butów ale jak jest możliwość to z gumką albo takim materiałem który można wsadzić do buta. Ja właśnie dlatego mam śpiworek jesienny bo tak naprawdę i tak wsadza się do niego wyubierane dziecko.
Lalia lubi tę wiadomość
-
Lalia wrote:Nowastaraczka, cudni jesteście 😍😍😍
Kic, zdolny ten Twój synek 💙 a pisząc że idzie masz na myśli czworaki, prawda? 😅
Tak tak na czworakachCórcia❤️05.2015 (3 cs) 39t1d - 2650 g hipotrofia // spadek do 2450 g SN
Synek💙10.2020 (5cs) - 40t2d - 3100 g spadek do 2895 SN+CC
[/url]
Autoimmunologiczne zapalenie tarczycy + jej niedoczynność -
Lalia, ja kupiłam już kurtkę na 80 i takie niechodki typu emu (babeczka sprzedawała to razem na OLX). Zakładam, że Matylda ruszy po roczku, więc na spacery w wózku może mieć kurtkę+rajstopki+spodnie+te buciki+ewentualnie cienki śpiworek, mam już kilka zaobserwowanych na vinted. Ponadto chcę kupić cały kombinezon z H&M, one są bez butów, mają na dole ściągacze, o których pisze Ounai. Tez kupię używany, bo może się okazać, że założy go 2 razy na sanki w Wiśle. Zimy są tak różne, że ciężko przewidzieć. Pamiętam ten Twój śpiworek, on może przydać Ci się na grube mrozy, takie jakie były w styczniu. O ile Olek wysiedzi Ci w wózku.
Lalia lubi tę wiadomość
'90
06.05.2020 r. II 🦄
13.01.2021 r. godz. 11.00 Matylda 3280 g, 51 cm -
Dzięki dziewczyny, tak właśnie myślałam że kurtka i kombinezon, ale najlepiej używka albo z Pepco 😁
Ladyo, Olek urodził się w grudniu, a później jak wiadomo była zima stulecia 😂
My do fotelika mieliśmy taki otulacz z miminu, kupiony w Smyku, ale na stronie producenta jest większy wybór. Jest wersja ocieplana i zwykła, my mieliśmy zwykłą i to było wystarczające.
Olek całą zimę jeździł najczęściej ubrany: body z długim, spodnie, skarpetki, cienka czapka plus rozpinana bluza lub sweter i ten otulacz. Jak było bardzo zimno to najpierw przykrywalismy nóżki kocykiem a potem zapinalismy otulacz, on działa podobnie jak rożek 👍
https://miminu.pl/velvet-pikowany-tropical-light-otulak-kocyk-do-wozka-fotelika-samochodowego-z-kapturkiem/Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 sierpnia 2021, 10:15
KarolinaMaria, Ladyo lubią tę wiadomość
-
Lalia ja kupuje to i to bo również nie wiem jak to będzie czy synek zacznie chodzić przed rokiem czy nie wole być zabezpieczona a do wózka również będę miała spiworek dlateho myślę ze kurtka do śpiworka starczy a jeśli bedzie kombinezon to z kocykiem. Chyba ze mieszkasz w górach to tam zawsze zimniej.Starania od2016r.
11.2018r. 💔👼
04.2020r.💔👼
25.07.2022r.💔👼
9.02. 2021r. Upragnione wyczekane szczęście Synek OLIWIER 💙
Bozinko miej nas w opiece 🙏
18.08.2022r beta 4,1 próg 4
22.08.2022r CUD🤍 beta 44,09 próg 10
24.08.2022r beta 137 próg 20
26.08.2022r beta 415 próg 29
29.08.2022r beta 1529 próg 17,7
31.08.2022r pęcherzyk 6mm🍀
9.09.2022r jest okruszek jest 💓
Rośnij okruszku ❤
20.10.22r Badania prenatalne zdrowa w 90%dziewczynka💗🎀
Pappa prawidłowe Niskie ryzyka
8.12.22r połówkowe będzie Dziewczynka 🎀❤
16.01.23r 960gram cudu córeczki
Nadii 🥰
2.05.2023 Upragniona,wyczekana córeczka Nadusia🩷
Oliwier💙
Nadia💗
-
nick nieaktualnyemdar wrote:Annia, przykro mi bardzo kochana....Wiesz,że nie jesteś wyrodną matką,ale domyślam się że możesz tak się czuć przez tą sytuację. Podobno pierwsze noce są najgorsze; będzie lepiej, zobaczysz. Dużo siły wirtualnej przesyłam 🫂
U nas dziś druga z rzędu słaba noc:( Obstawiam zęby - zostały nam dwie dolne trójki, no i piątki ale to wiadomo ze później- bo pokazywał sobie paluszkiem do buzi. Tak czy siak jestem zombie😒☹. Dziś mam zebranie w żłobku ( jak to poważnie brzmi,no nie?) ,więc muszę w dzień trochę dospać żeby być przytomną. Poza tym słuchajcie, czuję jesień tą pogodą; Wy już też?już po lecie...
-
nick nieaktualnykic83 wrote:Emdar
Dużo sił na dzisiejszy dzień!
Niestetymy dziś wyruszamy na działkę, mieliśmy jechać na tydzień, ale chyba jednak zmienimy plany, bo w prognozie długoterminowej widzę nawet 15 st
Jak się czujesz z tym że Julek idzie do żłobka?ale byliśmy chociaż wczoraj 2 dzień nad morzem z dziećmi
-
nick nieaktualnyWik89 wrote:Gucio od stycznia idzie do zlobka. Mysle, ze bedzie oK
Annia, powodzenia!
Lalia, ja podaje mleko Bebilon Advance a butelki Avent Natural ze smoczkami 3+, takiej butelki od poczatku uzywalam (gdy karmilam Gucia sporadycznie swoim odciaganym mlekiem lub mm) -
Ladyo wrote:Jak już Lalia zaczęła temat śpiworki to polecicie jakiś fajny otulacz do fotelika żeby był na jesień i zimę? Amelka urodziła się w maju wiec jeszcze nam potrzebny nie był i nie mamy
Ladyo lubi tę wiadomość
-
My mamy kombinezon po starszym kuzynie, a sama dokupię jeszcze kurtkę. No ale mój Olek jest z lutego, więc obstawiam, że raczej zimą będzie jeszcze w wózku jeździł. Mam śpiworko - kombinezon do wózka, wprawdzie cały już się tam Olek nie zmieści ale można tak zamontować ten kombinezon, żeby okrył nóżki (a przynajmniej tak mi się wydaje, muszę sprawdzić
).
-
Mamusie dzieci z wagą urodzeniową około 50 centyla, czy Wasze maluchy długo nosiły rozmiar 56? Bo zamawiam ciuszki dla bratanicy mojego męża która ma się niebawem urodzić, a ona cały czas idzie jak pod linijkę 50 centylem. Wiem, że to też zależy od długości dziecka, ale tak orientacyjnie pytam. Bo mój gigant w większość ciuszków 56 się nie zmieścił 😅
-
Ja wam powiem że chyba muszę iść na jakieś badania. Głowa już od tygodnia mnie boli, do tego mogłabym spać bez przerwy.
Muszę chybw sprawdzić czy jakąś anemia mi się nie przyplątałam czy inne dziadostwoDawniej Biedrona89
11.2021- puste jajo płodowe 💔
17.07.2018 - Franio 💙💙
17.04.2021 - Jaś 💙💙
Kwas foliowy, Wit D3
Morfologia nasienia - ✅
HyCoSy - oba jajowodu drożne
Histeroskopia - stan zapalny i mikropolipowatość endometrium
Lipiec 2024 Wracamy do starań 😊 lametta+Ovitrelle+luteina
"Póki Bóg nie raczy odsłonić przyszłości ludzkiej, cała ludzka mądrość będzie się mieścić w tych paru słowach: Czekać i nie tracić nadziei!" A.Dumas -
Clover wrote:Mamusie dzieci z wagą urodzeniową około 50 centyla, czy Wasze maluchy długo nosiły rozmiar 56? Bo zamawiam ciuszki dla bratanicy mojego męża która ma się niebawem urodzić, a ona cały czas idzie jak pod linijkę 50 centylem. Wiem, że to też zależy od długości dziecka, ale tak orientacyjnie pytam. Bo mój gigant w większość ciuszków 56 się nie zmieścił 😅
Clover lubi tę wiadomość
-
Jednorożec89 wrote:Ja wam powiem że chyba muszę iść na jakieś badania. Głowa już od tygodnia mnie boli, do tego mogłabym spać bez przerwy.
Muszę chybw sprawdzić czy jakąś anemia mi się nie przyplątałam czy inne dziadostwoJednorożec89 lubi tę wiadomość
-
Ounai wrote:Albo ciąża 🤣
Haha, znalazłam wczoraj w szafie paczkę testów z allegro do tego kupiłam jeden pink aż mnie świeżbi zeby siknąćAnnia, Nowastaraczka, kic83, Ewa88 , Clover lubią tę wiadomość
Dawniej Biedrona89
11.2021- puste jajo płodowe 💔
17.07.2018 - Franio 💙💙
17.04.2021 - Jaś 💙💙
Kwas foliowy, Wit D3
Morfologia nasienia - ✅
HyCoSy - oba jajowodu drożne
Histeroskopia - stan zapalny i mikropolipowatość endometrium
Lipiec 2024 Wracamy do starań 😊 lametta+Ovitrelle+luteina
"Póki Bóg nie raczy odsłonić przyszłości ludzkiej, cała ludzka mądrość będzie się mieścić w tych paru słowach: Czekać i nie tracić nadziei!" A.Dumas