X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Gorące mamuśki 🤰❤️
Odpowiedz

Gorące mamuśki 🤰❤️

Oceń ten wątek:
  • Lalia Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2021, 23:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, dylematy matki numer pierdyliard 😂😂

Mianowicie, oglądam kurtki i kombinezony zimowe 😂 tak, w sierpniu 😂 bo wewnętrzna Grażyna chce coś upolować taniej 😂
    I mam dylemat, bo tak:
    Mam do spacerówki na zimę taki mega gruby śpiworek z wełną i wydaje mi się, że on plus kombinezon zimowy to przesada, Olek się ugotuje, więc dużo lepsza byłaby kurtka.
    ALE Olek jest z grudnia, może zacząć chodzić w wieku 10 mscy jak tatuś, czyli październik/listopad, albo w wieku 14mscy jak mamusia, czyli luty/marzec. I jeśli będzie chodzić, to kurtka na zimę odpada, bo na pewno będzie chciał wyjść z wózka, a w kurtce mu dupka zmarznie. Więc kombinezon byłby lepszy.

Więc pytanie nr 1:
    Kurtka czy kombinezon??

I pytanie nr 2:
    Jeśli kombinezon to z zabudowanymi stopami, bez stópek czy z odpinanymi "niby butami"??

Edit:
    Jest jeszcze opcja tzw kombinezonów dwuczęściowych, czyli kurtka plus takie spodnie jak narciarskie. Ale nie wiem czy to praktyczne 🤔

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 sierpnia 2021, 23:38

"Dopóki walczysz, jesteś zwycięzcą"
    Św. Augustyn

💙💙 Aleksander 💙💙
    🎂18.12.2020 r. (38+4)🕖 7:12 ⚖️ 3500g📏 53 cm
    age.png

💙💙 Kacper 💙💙
    🎂13.01.2023 r. (39+1) 🕐00:57 ⚖️3280 g 📏58 cm
    age.png
  • dmg111 Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2021, 23:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 października 2021, 00:06

Nowastaraczka lubi tę wiadomość

• Ounai Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2021, 00:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angie, daleko masz na Śląsk? W Chorzowie czekasz pół roku max

age.png

age.png
  • Ounai Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2021, 00:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lalia ja najbardziej lubię bez butów ale jak jest możliwość to z gumką albo takim materiałem który można wsadzić do buta. Ja właśnie dlatego mam śpiworek jesienny bo tak naprawdę i tak wsadza się do niego wyubierane dziecko.

Lalia lubi tę wiadomość

age.png

age.png
  • kic83 Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2021, 00:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lalia wrote:
    Nowastaraczka, cudni jesteście 😍😍😍

Kic, zdolny ten Twój synek 💙 a pisząc że idzie masz na myśli czworaki, prawda? 😅

Tak tak na czworakach :)

Córcia❤️05.2015 (3 cs) 39t1d - 2650 g hipotrofia // spadek do 2450 g SN
    Synek💙10.2020 (5cs) - 40t2d - 3100 g spadek do 2895 SN+CC
    mhsv9vvjge47oh9x.png[/url]
    nqtkdf9hy13p613h.png
    Autoimmunologiczne zapalenie tarczycy + jej niedoczynność
  • KarolinaMaria Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2021, 07:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lalia, ja kupiłam już kurtkę na 80 i takie niechodki typu emu (babeczka sprzedawała to razem na OLX). Zakładam, że Matylda ruszy po roczku, więc na spacery w wózku może mieć kurtkę+rajstopki+spodnie+te buciki+ewentualnie cienki śpiworek, mam już kilka zaobserwowanych na vinted. Ponadto chcę kupić cały kombinezon z H&M, one są bez butów, mają na dole ściągacze, o których pisze Ounai. Tez kupię używany, bo może się okazać, że założy go 2 razy na sanki w Wiśle. Zimy są tak różne, że ciężko przewidzieć. Pamiętam ten Twój śpiworek, on może przydać Ci się na grube mrozy, takie jakie były w styczniu. O ile Olek wysiedzi Ci w wózku.

Lalia lubi tę wiadomość

'90

06.05.2020 r. II 🦄
    13.01.2021 r. godz. 11.00 Matylda 3280 g, 51 cm
  • Ladyo Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2021, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak już Lalia zaczęła temat śpiworki to polecicie jakiś fajny otulacz do fotelika żeby był na jesień i zimę? Amelka urodziła się w maju wiec jeszcze nam potrzebny nie był i nie mamy :)

age.png
    👧🏻 2008 👧🏼2021 👧🏼2024
  • Lalia Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2021, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny, tak właśnie myślałam że kurtka i kombinezon, ale najlepiej używka albo z Pepco 😁

Ladyo, Olek urodził się w grudniu, a później jak wiadomo była zima stulecia 😂
    My do fotelika mieliśmy taki otulacz z miminu, kupiony w Smyku, ale na stronie producenta jest większy wybór. Jest wersja ocieplana i zwykła, my mieliśmy zwykłą i to było wystarczające.
    Olek całą zimę jeździł najczęściej ubrany: body z długim, spodnie, skarpetki, cienka czapka plus rozpinana bluza lub sweter i ten otulacz. Jak było bardzo zimno to najpierw przykrywalismy nóżki kocykiem a potem zapinalismy otulacz, on działa podobnie jak rożek 👍
    https://miminu.pl/velvet-pikowany-tropical-light-otulak-kocyk-do-wozka-fotelika-samochodowego-z-kapturkiem/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 sierpnia 2021, 10:15

KarolinaMaria, Ladyo lubią tę wiadomość

"Dopóki walczysz, jesteś zwycięzcą"
    Św. Augustyn

💙💙 Aleksander 💙💙
    🎂18.12.2020 r. (38+4)🕖 7:12 ⚖️ 3500g📏 53 cm
    age.png

💙💙 Kacper 💙💙
    🎂13.01.2023 r. (39+1) 🕐00:57 ⚖️3280 g 📏58 cm
    age.png
  • Nadzieja94 Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2021, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lalia ja kupuje to i to bo również nie wiem jak to będzie czy synek zacznie chodzić przed rokiem czy nie wole być zabezpieczona a do wózka również będę miała spiworek dlateho myślę ze kurtka do śpiworka starczy a jeśli bedzie kombinezon to z kocykiem. Chyba ze mieszkasz w górach to tam zawsze zimniej.

Starania od2016r.
    11.2018r. 💔👼
    04.2020r.💔👼
    25.07.2022r.💔👼
    9.02. 2021r. Upragnione wyczekane szczęście Synek OLIWIER 💙
    Bozinko miej nas w opiece 🙏

18.08.2022r beta 4,1 próg 4
    22.08.2022r CUD🤍 beta 44,09 próg 10
    24.08.2022r beta 137 próg 20
    26.08.2022r beta 415 próg 29
    29.08.2022r beta 1529 próg 17,7
    31.08.2022r pęcherzyk 6mm🍀
    9.09.2022r jest okruszek jest 💓
    Rośnij okruszku ❤
    20.10.22r Badania prenatalne zdrowa w 90%dziewczynka💗🎀
    Pappa prawidłowe Niskie ryzyka
    8.12.22r połówkowe będzie Dziewczynka 🎀❤
    16.01.23r 960gram cudu córeczki
    Nadii 🥰
    2.05.2023 Upragniona,wyczekana córeczka Nadusia🩷

Oliwier💙
    event.png

Nadia💗
    s-event.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 sierpnia 2021, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    emdar wrote:
    Annia, przykro mi bardzo kochana....Wiesz,że nie jesteś wyrodną matką,ale domyślam się że możesz tak się czuć przez tą sytuację. Podobno pierwsze noce są najgorsze; będzie lepiej, zobaczysz. Dużo siły wirtualnej przesyłam 🫂

U nas dziś druga z rzędu słaba noc:( Obstawiam zęby - zostały nam dwie dolne trójki, no i piątki ale to wiadomo ze później- bo pokazywał sobie paluszkiem do buzi. Tak czy siak jestem zombie😒☹. Dziś mam zebranie w żłobku ( jak to poważnie brzmi,no nie?) ,więc muszę w dzień trochę dospać żeby być przytomną. Poza tym słuchajcie, czuję jesień tą pogodą; Wy już też?
    Ewidentnie jesień nadchodzi. Czuć taki chłodek, liście lecą, słońca mało, deszcz pada :( już po lecie...

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 sierpnia 2021, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kic83 wrote:
    Emdar
    Dużo sił na dzisiejszy dzień!
    Niestety :( my dziś wyruszamy na działkę, mieliśmy jechać na tydzień, ale chyba jednak zmienimy plany, bo w prognozie długoterminowej widzę nawet 15 st :(
    Jak się czujesz z tym że Julek idzie do żłobka? :)
    My mieliśmy od wczoraj być nad morzem na tydzień w domku. Ale zrezygnowaliśmy, bo ma padać co 2 dzień i to bez sensu jest. Mąż zostawił urlop i będzie remontować nasz salon, a ja zrezygnowałam z urlopu w tym tyg, za to mam w przyszłym żeby jeździć na rehabilitację z Kornelia do szpitala :) ale byliśmy chociaż wczoraj 2 dzień nad morzem z dziećmi

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 sierpnia 2021, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wik89 wrote:
    Gucio od stycznia idzie do zlobka. Mysle, ze bedzie oK :)

Annia, powodzenia!

Lalia, ja podaje mleko Bebilon Advance a butelki Avent Natural ze smoczkami 3+, takiej butelki od poczatku uzywalam (gdy karmilam Gucia sporadycznie swoim odciaganym mlekiem lub mm)
    Matylda zaczyna żłobek 2.09 🤐 trochę się cykam, jednak nie ma jeszcze roczku, ale z 2 strony to miejsce mam sprawdzone, a i grupa będzie podobna wiekowo :)

• Ounai Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2021, 11:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ladyo wrote:
    Jak już Lalia zaczęła temat śpiworki to polecicie jakiś fajny otulacz do fotelika żeby był na jesień i zimę? Amelka urodziła się w maju wiec jeszcze nam potrzebny nie był i nie mamy :)
    Miałam otulacz i sprzedaję, bo Marcie było za gorąco od spodu. Polecam ponczo samochodowe od patulove.

Ladyo lubi tę wiadomość

age.png

age.png
  • Ounai Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2021, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lalia, ja polecam kombinezony z Lidla. Może nie są lansiarskie, ale tanie i dobre 😉

KarolinaMaria, Lalia, Iryska lubią tę wiadomość

age.png

age.png
  • Clover Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2021, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My mamy kombinezon po starszym kuzynie, a sama dokupię jeszcze kurtkę. No ale mój Olek jest z lutego, więc obstawiam, że raczej zimą będzie jeszcze w wózku jeździł. Mam śpiworko - kombinezon do wózka, wprawdzie cały już się tam Olek nie zmieści ale można tak zamontować ten kombinezon, żeby okrył nóżki (a przynajmniej tak mi się wydaje, muszę sprawdzić ;) ).

06.02.2021 👶💙

age.png
  • Clover Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2021, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamusie dzieci z wagą urodzeniową około 50 centyla, czy Wasze maluchy długo nosiły rozmiar 56? Bo zamawiam ciuszki dla bratanicy mojego męża która ma się niebawem urodzić, a ona cały czas idzie jak pod linijkę 50 centylem. Wiem, że to też zależy od długości dziecka, ale tak orientacyjnie pytam. Bo mój gigant w większość ciuszków 56 się nie zmieścił 😅

06.02.2021 👶💙

age.png
  • Jednorożec89 Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2021, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wam powiem że chyba muszę iść na jakieś badania. Głowa już od tygodnia mnie boli, do tego mogłabym spać bez przerwy.
    Muszę chybw sprawdzić czy jakąś anemia mi się nie przyplątałam czy inne dziadostwo

Dawniej Biedrona89

11.2021- puste jajo płodowe 💔

17.07.2018 - Franio 💙💙

17.04.2021 - Jaś 💙💙

Kwas foliowy, Wit D3

Morfologia nasienia - ✅

HyCoSy - oba jajowodu drożne

Histeroskopia - stan zapalny i mikropolipowatość endometrium

Lipiec 2024 Wracamy do starań 😊 lametta+Ovitrelle+luteina
    "Póki Bóg nie raczy odsłonić przyszłości ludzkiej, cała ludzka mądrość będzie się mieścić w tych paru słowach: Czekać i nie tracić nadziei!" A.Dumas
  • Ounai Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2021, 12:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Clover wrote:
    Mamusie dzieci z wagą urodzeniową około 50 centyla, czy Wasze maluchy długo nosiły rozmiar 56? Bo zamawiam ciuszki dla bratanicy mojego męża która ma się niebawem urodzić, a ona cały czas idzie jak pod linijkę 50 centylem. Wiem, że to też zależy od długości dziecka, ale tak orientacyjnie pytam. Bo mój gigant w większość ciuszków 56 się nie zmieścił 😅
    Dość długo, ale to że na usg idzie 50 centylem nic nie znaczy. U mojej Marty od samego początku waga przewidywana była 3800-4000g. U syna 4200g. A Marta urodziła się 3,52 a Tymek 4,64. Tymkowi nie ubrałam 56 w ogóle bo urodził się 62cm a Marta miała 54cm i dosc długo nosiła. Z resztą ona każdy rozmiar długo nosiła, a Tymek znowu ekspresowo wyrastał. W dodatku ona ulewało i potrzebowaliśmy dużo ubrań

Clover lubi tę wiadomość

age.png

age.png
  • Ounai Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2021, 12:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jednorożec89 wrote:
    Ja wam powiem że chyba muszę iść na jakieś badania. Głowa już od tygodnia mnie boli, do tego mogłabym spać bez przerwy.
    Muszę chybw sprawdzić czy jakąś anemia mi się nie przyplątałam czy inne dziadostwo
    Albo ciąża 🤣

Jednorożec89 lubi tę wiadomość

age.png

age.png
  • Jednorożec89 Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2021, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ounai wrote:
    Albo ciąża 🤣

Haha, znalazłam wczoraj w szafie paczkę testów z allegro do tego kupiłam jeden pink aż mnie świeżbi zeby siknąć

Annia, Nowastaraczka, kic83, Ewa88 , Clover lubią tę wiadomość

Dawniej Biedrona89

11.2021- puste jajo płodowe 💔

17.07.2018 - Franio 💙💙

17.04.2021 - Jaś 💙💙

Kwas foliowy, Wit D3

Morfologia nasienia - ✅

HyCoSy - oba jajowodu drożne

Histeroskopia - stan zapalny i mikropolipowatość endometrium

Lipiec 2024 Wracamy do starań 😊 lametta+Ovitrelle+luteina
    "Póki Bóg nie raczy odsłonić przyszłości ludzkiej, cała ludzka mądrość będzie się mieścić w tych paru słowach: Czekać i nie tracić nadziei!" A.Dumas
‹‹ 4013 4014 4015 4016 4017 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz owulacji OvuFriend

Wydaje Ci się, że działanie kalendarza owulacji sprowadza się tylko do wyznaczania dni płodnych i terminu owulacji? Nic bardziej mylnego! Podczas prowadzenia obserwacji w kalendarzu OvuFriend możesz dowiedzieć się o rzeczach, które wspomogą Twoje starania o dziecko. Poznaj 7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz dni płodnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Poronienie - objawy, rodzaje i najczęstsze przyczyny poronienia

Poronienie to przedwczesne zakończenie ciąży, która trwała krócej niż 22 tygodnie. Poronieniem samoistnym kończy się około 10-15% ciąż, przy czym około połowa kończy się jeszcze przed implantacją zarodka w macicy, czyli przed 8 tygodniem. Dowiedz się jakie są przyczyny poronienia, objawy i diagnostyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Perimenopauza - czym jest, jak na nas wpływa i jak sobie możemy z nią poradzić!

Czym jest perimenopauza i czym różni się od menopauzy? Czy jeśli masz 40 lat to ten temat może dotyczyć również Ciebie? W jaki sposób perimenopauza się zaczyna? Jakie są typowe i nietypowe objawy spadku i burzy hormonów przed menopauzą? Czy można temu zapobiec, jak sobie radzić z objawami i jak dbać o zdrowie, gdy spada estrogen? Wraz z ekspertami stworzyliśmy dla Ciebie artykuł, z którego dowiesz się wszystkiego, czego potrzebujesz o swoim zdrowiu hormonalnym w okresie perimenopauzy.  

CZYTAJ WIĘCEJ