WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Gorące mamuśki 🤰❤️
Odpowiedz

Gorące mamuśki 🤰❤️

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 sierpnia 2021, 20:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ZielonaHerbata wrote:
    Polecacie coś na katar u maluszka ?
    Stosujemy nasivin na noc Ale średni efekt. W dzień jest spoko a najgorzej w nocy.
    Mnie zawsze ratuja plastry na pizamke...

• Annia Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2021, 20:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SzalonaOna wrote:
    U mnie no jak zwykle sie dzieje :)

Rocznica oki. Dostalam kolczyki zlote, maz dostal peefumy. Wszyscy zadowoleni :)

Na wakacje nie jedziemy, za granice nie polecimy, a tutaj nie ma pogody by jezdzic. Maz wykorzystuje teraz urlop na remont salonu, a ja dalej mam szkolenie w oracy i urlop dopiero w przyszlym tyg na rehabilitacje Kornelii z oczkami.

Zaraz zaczynamy przedszkole i zlobek i szkole i jiz nie noge sie doczekac 🙊

Matylda dala nam czadu. Ostatnie 2 tygodnie byl ryk, byla niespokojna, biegunka, odparzony tylek i tak w kolko. Ale jest winowajca. 0rawa dolna jedynka wyczuwalna pod palcem :) jeszcze jej za bardzo nie widze, ale czuje 🙊

Dzis juz byla spokojniejsza na szczeacie.

Ogolnie to dziekuje, ze pytasz! Ciagle zyje w niedoczasie ostatnio...

Z dobrych wiesci to dostalam sie na studia! :) zaoczna filologia germanska - here we go! Bedzie ciezko, bedzie ostro, ale sobie poradze :)

Odchidzanke - waga stanela i ani drgnie. Na poczatku wrzesnia mam diabetologa, zobaczymy co powie na to wszystko. Grunt, ze nie tyje z powroten.

A co u Was? Podczytuje Was caly czas 💖
    Wow Moti! Ty jestes prawdziwa kobieta orkiestra. Chyle czola i nie wiem skad bierzesz na to energie! Powodzenia na studiach, kciuki zacisniete! No i oczywiście gratuluje.

KarolinaMaria, to prawda, moja tesciowa to równa babka. :)

SzalonaOna lubi tę wiadomość

Mikołaj 💗 07.09.2020
    Adam 💗28.05.2023
  • Ewa88 Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2021, 21:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ZielonaHerbata wrote:
    Stosujemy nasivin na noc Ale średni efekt. W dzień jest spoko a najgorzej w nocy.

My stosowaliśmy nasivin plus aromactiv na noc i nam pomogło

12.2020 dziewczynka ❤️ po 6cs
    11.2024 staramy się o rodzeństwo
  • Jednorożec89 Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2021, 21:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ZielonaHerbata wrote:

Maść majerankowa pod nosek, maść rogrzewająca na piersi, aromactiv na piżamkę inhalacje z nebu dose i odciaganie

Dawniej Biedrona89

11.2021- puste jajo płodowe 💔

17.07.2018 - Franio 💙💙

17.04.2021 - Jaś 💙💙

Kwas foliowy, Wit D3

Morfologia nasienia - ✅

HyCoSy - oba jajowodu drożne

Histeroskopia - stan zapalny i mikropolipowatość endometrium

Lipiec 2024 Wracamy do starań 😊 lametta+Ovitrelle+luteina
    "Póki Bóg nie raczy odsłonić przyszłości ludzkiej, cała ludzka mądrość będzie się mieścić w tych paru słowach: Czekać i nie tracić nadziei!" A.Dumas
  • Ounai Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2021, 21:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jednorożec89 wrote:
    Maść majerankowa pod nosek, maść rogrzewająca na piersi, aromactiv na piżamkę inhalacje z nebu dose i odciaganie
    O ile się nie mylę nebudose to steryd i stosuje się go wtedy, kiedy infekcja obejmuje oslrzela lub płuca, w przeciwnym razie aplikujemy dziecku steryd zupełnie niepotrzebnie.

Suszarka lubi tę wiadomość

age.png

age.png
  • Annia Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2021, 21:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ounai wrote:
    O ile się nie mylę nebudose to steryd i stosuje się go wtedy, kiedy infekcja obejmuje oslrzela lub płuca, w przeciwnym razie aplikujemy dziecku steryd zupełnie niepotrzebnie.
    Ounai Nebudose to sol hipertoniczna. :)

Ounai, dmg111 lubią tę wiadomość

Mikołaj 💗 07.09.2020
    Adam 💗28.05.2023
  • Ounai Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2021, 21:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Annia wrote:
    Ounai Nebudose to sol hipertoniczna. :)
    Oooo, dzięki :D do tej pory użyłam nebulizatora przy jednej infekcji, co chyba widać 😂

age.png

age.png
  • kic83 Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2021, 22:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Motylku
    moje gratulacje, nie wiem jak Ty to robisz że przy takiej gromadce znajdujesz czas na wszystko 😯
    Czy to studia 5-letnie?

Córcia❤️05.2015 (3 cs) 39t1d - 2650 g hipotrofia // spadek do 2450 g SN
    Synek💙10.2020 (5cs) - 40t2d - 3100 g spadek do 2895 SN+CC
    mhsv9vvjge47oh9x.png[/url]
    nqtkdf9hy13p613h.png
    Autoimmunologiczne zapalenie tarczycy + jej niedoczynność
  • Suszarka Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2021, 22:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ounai wrote:
    Steryd o którym myślisz nazywa się chyba Nebbud ;)

Iga zaczęła mi wczoraj czworakować. Na razie robi dosłownie po kilka kroczków, ale i tak jestem w szoku że się tak szybko pozbierała. Ledwo tydzień temu zaczęła się bujać.

Dziś byliśmy na roczku, Iga się fajnie bawiła z kuzynem starszym kilka miesięcy. Kupię jej chyba jeża z Fisher Price do ciągnięcia bo dzisiaj się jej spodobał bardzo :) Jak wracaliśmy do domu (35min autem) to tak nam płakała, że nie szło jej uspokoić w żaden sposób. Kumulacja zęba i potwornego zmęczenia. Wyjęliśmy ją z auta całą spoconą i mokrą od łez. Zastanawiam się czy zmiana fotelika coś pomoże, łudzę się że tak. Przez to wszystko jeszcze się pokłóciłam z mamą.

Zawarłam z mężem deal że on sobie kupuje nową konsolę, a ja lidlomixa 😁🥳

Lalia, veritaa, Ladyo, SzalonaOna, Ounai, Belie, Inaa89, kiniusia270, KarolinaMaria, emdar, Clover, dmg111 lubią tę wiadomość

Iga ❤️ 7.01.2021
    Jagoda ❤️ 7.04.2022
  • Lalia Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2021, 22:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suszareczko, gratulacje dla Igi ❤️
    Czy ta sytuacja z fotelikiem to już kolejna taka, czy dzisiaj wyjątkowa??
    Pytam, bo u nas czasem Olek potrafi zasnąć w foteliku w drodze od moich teściów gdzie mamy 10 min autem 🤣 a ostatnio jak jechałam z nim sama do moich rodziców w porze jego drzemki co teoretycznie powinien od razu spać, to zasnął mi dopiero po 20 min jęczenia i marudzenia jak wyłączyłam radio i śpiewałam mu hakuna matata 😂

Suszarka, Wik89, dmg111 lubią tę wiadomość

"Dopóki walczysz, jesteś zwycięzcą"
    Św. Augustyn

💙💙 Aleksander 💙💙
    🎂18.12.2020 r. (38+4)🕖 7:12 ⚖️ 3500g📏 53 cm
    age.png

💙💙 Kacper 💙💙
    🎂13.01.2023 r. (39+1) 🕐00:57 ⚖️3280 g 📏58 cm
    age.png
  • Suszarka Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2021, 22:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lalia wrote:
    Suszareczko, gratulacje dla Igi ❤️
    Czy ta sytuacja z fotelikiem to już kolejna taka, czy dzisiaj wyjątkowa??
    Pytam, bo u nas czasem Olek potrafi zasnąć w foteliku w drodze od moich teściów gdzie mamy 10 min autem 🤣 a ostatnio jak jechałam z nim sama do moich rodziców w porze jego drzemki co teoretycznie powinien od razu spać, to zasnął mi dopiero po 20 min jęczenia i marudzenia jak wyłączyłam radio i śpiewałam mu hakuna matata 😂
    Dziękujemy ❤️
    Niestety bunt na fotelik trwa już jakieś 2-3 miesiące. Każda podróż to płacz i krzyki, jeśli zmęczenie nie jest skrajne to pomagają na chwilę zabawki, ale czasem dosłownie nic nie daje rady.
    My mamy maxi Cosi cabrio fix, pozycja dziecka nie jest tam jakaś super ale potrzebowaliśmy fotelika za rozsądne pieniądze. Teraz mam zamiar kupić coś z trochę wyższej półki i podjechać dobrać fotelik do dziecka 😬 jeśli to nie pomoże to mamy przegwizdane 😭

Iga ❤️ 7.01.2021
    Jagoda ❤️ 7.04.2022
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 sierpnia 2021, 23:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Annia wrote:
    Wow Moti! Ty jestes prawdziwa kobieta orkiestra. Chyle czola i nie wiem skad bierzesz na to energie! Powodzenia na studiach, kciuki zacisniete! No i oczywiście gratuluje.

KarolinaMaria, to prawda, moja tesciowa to równa babka. :)
    Boje sie triche, wiadomo. Ale to zaoczne. Weekendy posiwece nauce, a wieczorami w domu bede sie uczyc. Jakos dam rade, CHCE 😇

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 sierpnia 2021, 23:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kic83 wrote:
    Motylku
    moje gratulacje, nie wiem jak Ty to robisz że przy takiej gromadce znajdujesz czas na wszystko 😯
    Czy to studia 5-letnie?
    Na razie licencjat, 3 lata :)

To chyba dziala tak, ze im wiecej obowiazkow masz, tym latwiej i qiecej mozna zorganizowac :)

kic83, dmg111 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 sierpnia 2021, 07:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Motylki ja to Cię podziwiam, że Ty jesteś w stanie tyle rzeczy ogarnąć. Szacunek naprawdę ❤️❤️❤️
    Trzymam kciuki za studia! ☺️

SzalonaOna, Suszarka, dmg111 lubią tę wiadomość

• Lalia Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2021, 07:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suszarka wrote:
    Dziękujemy ❤️
    Niestety bunt na fotelik trwa już jakieś 2-3 miesiące. Każda podróż to płacz i krzyki, jeśli zmęczenie nie jest skrajne to pomagają na chwilę zabawki, ale czasem dosłownie nic nie daje rady.
    My mamy maxi Cosi cabrio fix, pozycja dziecka nie jest tam jakaś super ale potrzebowaliśmy fotelika za rozsądne pieniądze. Teraz mam zamiar kupić coś z trochę wyższej półki i podjechać dobrać fotelik do dziecka 😬 jeśli to nie pomoże to mamy przegwizdane 😭

Trzymam kciuki żeby nowy fotelik przyniósł poprawę ✊

My musieliśmy że Olek szybko wyrośnie z Pixela a ma jeszcze sporo zapasu co nas cieszy, bo on chyba naprawdę lubi ten fotelik 👍

Suszarka, KarolinaMaria lubią tę wiadomość

Św. Augustyn

💙💙 Aleksander 💙💙
    age.png

💙💙 Kacper 💙💙
    age.png
  • ZielonaHerbata Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2021, 07:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki za wszystkie rady :)

Motylek- mega podziwiam! Ja to ledwo jedno dziecko ogarniam i to z mężem, który robi wszytsko inne za mnie.
    Całe szczęście, że wprowadzili pracę zdalną na fulla 😁

SzalonaOna, kic83 lubią tę wiadomość

klz9df9hix7ly771.png
  • Inaa89 Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2021, 08:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SzalonaOna wrote:
    Na razie licencjat, 3 lata :)

To chyba dziala tak, ze im wiecej obowiazkow masz, tym latwiej i qiecej mozna zorganizowac :)
    Masz racje im ma się więcej obowiązków tym o wiele lepiej sobie ze wszystkim idzie poradzić ☺ kciuki za studia napewno świetnie Ci pójdzie 😘

SzalonaOna lubi tę wiadomość

02.06 13 dpo II
    03.06 14 dpo beta 181, prog 25,29
    06.06 17 dpo beta 700
    28+6 1496g <3
    17.12.2020 ur się Tymek 💙 2245g i 48cm szczęścia 🥰

f2wlanliic1wg5qa.png
  • Inaa89 Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2021, 08:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej ☺
    Cały weekend spędziłam sama z chłopcami i świetnie się bawiliśmy 😊 razem gotowaliśmy, sprzątaliśmy a przede wszystkim dużo czasu spędzaliśmy na świeżym powietrzu. Wczoraj na festiwalu baniek i kolorów dzieci przeszczesliwe, wróciły do domku całe kolorowe 😁

Ja mam na dziś na 19.15 wizytę u mojej Pani ginekolog kontrolna. Jak mąż nie wróci dziś że szpitala z Jakubem to niewiem co zrobię z chłopakami 🤔 a szkoda mi przekładać bo mimo iż chodzę prywatnie to na termin czeka się ponad 3 miesiące. Dziś Kuba ma badanie trzymajcie kciuki aby wszystko wyszło ok choć wkoncu mogliby go zdiagnozować bo walczymy 4 lata o diagnozę., cały weekend był przygotowywany, musieli go całkowicie oczyścić. Cały weekend miał lewatywy, pil przeróżne płyny, a najgorsze że wczoraj już Cały dzień nie mógł jeść, tylko mógł pić herbatę. A od północy nie może nawet już pić. Tak mi go szkoda. Dobrze że mąż tam z nim jest a nie ja. Bo nie dałabym rady patrzeć jak płacze że jest głodny.

02.06 13 dpo II
    03.06 14 dpo beta 181, prog 25,29
    06.06 17 dpo beta 700
    28+6 1496g <3
    17.12.2020 ur się Tymek 💙 2245g i 48cm szczęścia 🥰

f2wlanliic1wg5qa.png
  • Lalia Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2021, 08:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inaa, ogromne kciuki za synka ✊✊✊

Inaa89 lubi tę wiadomość

Św. Augustyn

💙💙 Aleksander 💙💙
    age.png

💙💙 Kacper 💙💙
    age.png
  • emdar Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2021, 09:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej kochane, matko ale się dziś nie wyspałam:( W dodatku co to za pogoda, u Was też jesień pełną parą? (Kic,mam nadzieję ze masz ogrzewanie na działce 🥶🥴).

Inna, trzymam kciuki za synka ✊Ile ma lat? A wiadomo chociaż w jakim kierunku go diagnozują?

Motyl, Ty to jesteś kobieta rakieta🚀💪👏. A jak sytuacja z Zuzią? Lepiej coś?

Ounai, widziałam ze na wakacje jedziecie. Ale super! A na co się zdecydowaliście?

Kic, pytałaś w pt jak mi z tym,że Julek do żłobka idzie,I odpisałam Ci,ze juz ok. I było ok, do Pt wieczorem, do wyjścia z zebrania ze żłobka....słuchajcie, poryczałam się totalnie🥴☹😭 Normalnie matka wariatka🤣Żłobek wydaje się być super, fajna kadra, bardzo ogarnięta Dyrektorka, bardzo fajne sale itd....Wiem że będzie mu tam dobrze, ale poryczałam się strasznie...Mamy mające za sobą instytucje opiekuńcze, pocieszcie że to (w miarę) normalne....

Suszarko,jak się czujesz? Okrzepłaś już w nowej sytuacji?

Annia, super,że coraz lepiej Wam idzie odstawianie KP. Oby tak dalej!

Lalia, Twój opis pierwszych butów, oczywiście mistrzostwo świata 👏👏👏

Lalia, SzalonaOna, Inaa89, Annia, Suszarka lubią tę wiadomość

42 lata
    08.03.2019 puste jajo płodowe💔
    17.02.2020 Julek 💙
‹‹ 4015 4016 4017 4018 4019 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak szybko zajść  w ciążę? Unikaj tych 7 rzeczy!

Na pierwszy rzut oka poczęcie dziecka wydaje się proste – wystarczy kochać się i potem tylko czekać na brak miesiączki. Dla potwierdzenia zrobić test ciążowy i załatwione! W rzeczywistości często wygląda to nieco inaczej. Dla wielu par podjęcie decyzji o powiększeniu rodziny i pojawienie się pozytywnego testu ciążowego nie następuje w tym samym miesiącu, kwartale bądź roku. Dlaczego? Przeczytaj, co może utrudniać zajście w ciążę i czego unikać, aby szybko zajść w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Choroba Hashimoto a ciąża - co musisz wiedzieć?

Hashimoto co to za choroba i jak się objawia? Przede wszystkim charakteryzuje się przewlekłym stanem zapalnym tarczycy (tzw. limfocytowym zapaleniem tarczycy). Jak ją rozpoznać i jak leczyć? Hashimoto a ciąża - jaki wpływ może mieć choroba Hashimoto na płodność kobiet oraz przebieg ciąży?

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży - po czym poznać, że możesz być w ciąży

Starając się zajść w ciążę, często nie potrafimy przestać interpretować każdego, nawet najmniejszego ukłucia w jajniku i nie traktować go jako potencjalnego objawu ciąży. Które z objawów mogą faktycznie coś znaczyć i z czym możemy je pomylić? Które z objawów ciążowych na wczesnym etapie ciąży są po prostu rzadko spotykane? Zapoznaj się z listą pierwszych objawów ciążowych!

CZYTAJ WIĘCEJ