Gorące mamuśki 🤰❤️
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Lalia i Ladyo, gratuluję pięknych spadków wagi! 😁
Motylku, planujesz coś w związku z zatrzymaniem się wagi? Wybierasz się do diabeto? A jeśli już byłaś, to co Ci powiedziała?Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 sierpnia 2021, 12:09
-
Mamuśki ale lecicie z wagą🔥🔥🔥
Dziewczyny doradźcie proszęwybieramy się 5 września na tydzień na Kretę i trochę szkoda mi brać Naszego Snapa żeby czasem go nie uszkodzili w samolocie 🧐 przeglądam olx i chce kupić jakaś spacerówkę do 200 zł lekką i małą.
Na szybko znalazłam mamas&papas armadillo do wyprania i baby jogger city tour 2 z jednym przetarciem czy któraś ma doświadczenie z którymś z tych wózków?
Czy macie tez od razu jakieś rady co do podróży samolotem z Bąbelkiem? bo szczerze mówiąc jestem zielona 🙈’94
17.10.2020 Staś ♥️
godz. 3:55, waga 4050g, długość 56cm
17.11.2023 Basia ♥️
godz. 16:39, waga 3860 g długość 55 cm -
nick nieaktualnyClover wrote:Lalia i Ladyo, gratuluję pięknych spadków wagi! 😁
Motylku, planujesz coś w związku z zatrzymaniem się wagi? Wybierasz się do diabeto? A jeśli już byłaś, to co Ci powiedziała?
Mowie Wam, u mnie problemem jest 💩. Ja potrafie kilka dni sie nie zalatwiac. A to nie jest dobre. -
nick nieaktualnykiniusia270 wrote:Mamuśki ale lecicie z wagą🔥🔥🔥
Dziewczyny doradźcie proszęwybieramy się 5 września na tydzień na Kretę i trochę szkoda mi brać Naszego Snapa żeby czasem go nie uszkodzili w samolocie 🧐 przeglądam olx i chce kupić jakaś spacerówkę do 200 zł lekką i małą.
Na szybko znalazłam mamas&papas armadillo do wyprania i baby jogger city tour 2 z jednym przetarciem czy któraś ma doświadczenie z którymś z tych wózków?
Czy macie tez od razu jakieś rady co do podróży samolotem z Bąbelkiem? bo szczerze mówiąc jestem zielona 🙈
Ja bym brala cos mega taniego. Lecialam do Bulgarii jak Filip mial 1,5 roku. Dobrze, ze wzielam jakies male skladane cos, bez zadnej firmy, bo wozek po locie byl caly porysowany. -
Ounai powiedz mi do jakiego hotelu lecicie? My w przyszłym roku chcemy polecieć na wakacje, kierunku jeszcze nie znam Egipt, Grecja bądź Turcja ale właśnie będę szukała czegoś aby było dość sporo zjeżdżalni dla dzieci 😊
02.06 13 dpo II
03.06 14 dpo beta 181, prog 25,29
06.06 17 dpo beta 700
28+6 1496g
17.12.2020 ur się Tymek 💙 2245g i 48cm szczęścia 🥰
-
U nas dziś od rana dzień pełen wrażeń. Olek uderzył mnie rano w oko i przez chwilę myślałam, że straciłam wzrok 😵 Chyba jest już ok, ale trochę się wystraszyłam. Później udało mu się wyswobodzić na chwilę nogę kiedy go przebierałam i wsadził ją w kupę, a zanim zdołałam go umieruchomić to zdążył jeszcze wymazać mi bluzkę. A później podczas pełzania po pokoju przywalił głową w ścianę i wpadł w histerię 😬 Wiem, że nie zawsze go upilnuję, ale jest mi smutno, tak po prostu, bo mam wrażenie, że ostatnio totalnie nic nie ogarniam. Udało mi się go teraz położyć spać i zamiast coś robić w domu, to leżę i piję zimną kawę, nie mam na nic siły. Boli mnie kręgosłup od noszenia tego klocka. Najchętniej bym się położyła spać, ale Olek i tak zaraz wstanie, więc się nie opłaca. Na szczęście mąż jeszcze tylko dzisiaj i jutro ma te 12 godzinne zmiany, a później dzień wolnego i od soboty już normalnie na 8h.
Suszarko, u nas też ostatnio kiepskie nocki - chociaż nie tak słabe jak u Was, współczuję Ci zwłaszcza, że pewnie przez wzgląd na ciążę jest Ci jeszcze ciężej. Ja właśnie myślę, że u nas powodem jest nabywanie przez Olka nowych umiejętności, bo on się budzi w nocy ale nie na jedzenie, tylko zasuwa pełzając po całym łóżku, turla się, buja się na czworakach. Kiedy próbuję go ululać to mu się włącza wścieklizna i próbuje mnie znokautować 😵 Dziś w nocy tylko raz zjadł, o 3.30. A reszta pobudek (3 razy) była typowo na zabawę. U nas to spora różnica z poprzednim stanem rzeczy, bo wcześniej przesypiał już zazwyczaj całą noc. -
Anet.kaa wrote:Ladyo, Lalia, piękne efekty!
Gratuluję!
Martusia, bądź zawsze uśmiechnięta! Samych cudowności!
Dziewczyny, Pola jak kładziemy ją 19-20 to zanim się z nią nie położymy budzi się co 30- 40- 1h. Trzeba ją wtedy pobujać (mąż), dać cyca (ja) i zasypia znowu.
Ostatnio nawet na męża drze się jak opętana bo mam być tylko ja, później całą noc to samo, przyczepiona do mnie jak pijawka. Zaczyna mnie to na maxa męczyć, moje sutki błagają o wolne.
Macie jakiś sposób aby sobie z tym poradzić? Albo coś u Was się sprawdziło?Mikołaj 💗 07.09.2020
Adam 💗28.05.2023 -
Clover do do kręgosłupa też mnie boli codziennie 🥴. Co jak co ale Janek waży już 9 kilo a ostatnio często chce być na rękach.
Dzisiaj też Jasiek upadł 2 razy i uderzył się w głowę. Bo nauczył się nowej umiejętności, a mianowicie jak stoi przy łóżku to potrafi sam zejść do siadu na kolanach aby pójść za mamą.
-
kiniusia270 wrote:Mamuśki ale lecicie z wagą🔥🔥🔥
Czy macie tez od razu jakieś rady co do podróży samolotem z Bąbelkiem? bo szczerze mówiąc jestem zielona 🙈kiniusia270 lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny tak z czystej ciekawości 🤔🤔 jeśli zaszłabym w ciążę na macierzyńskim albo wychowawczym (bezplatnym) i poszłabym od razu na chorobowe, to jak przeliczają zasiłek chorobowy? Też z 12 ostatnich miesięcy? Tylko których??12.2020 dziewczynka ❤️ po 6cs
11.2024 staramy się o rodzeństwo -
Anetka, u nas jest to samo jeśli chodzi o mamozę, mój mąż jej nie ulula jak się przebudzi. Nie zliczę ile razy wybiegłam z wanny cała mokra bo mi napisał na Messengerze że się budzi. Wczoraj już mi się płakać chciało, bo sobie zrobiłam kanapki na kolację i kawę zbożową, to nawet ugryźć nie zdążyłam i trzeba było lulać 🙈
Clover, ja z rozrzewnieniem wspominam trzy nocki które przespała całe, i naprawdę sporo tych gdzie się budziła 1-2 razy na jedzonko. Teraz sobie podgrzalam zupę i się cieszyłam że zjem gorącą w czasie kiedy ona śpi to znowu się obudziła i będę mieć guzik a nie ciepłą zupę
Ewa, wtedy byś dostawała tyle samo pieniędzy co na zwolnieniu w pierwszej ciąży. Przerwać macierzyński lub wychowawczy możesz powiadamiając pracodawcę 30 dni wcześniej. Czyli zaxhoszisz w ciążę, powiadamiasz firmę że chcesz przerwać urlop macierzyński lub wychowawczy, i dopiero po 30 dniach możesz przejść na L4.Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 sierpnia 2021, 13:58
Ewa88 , Clover, Lulu83 lubią tę wiadomość
Iga ❤️ 7.01.2021
Jagoda ❤️ 7.04.2022 -
Clover wrote:Ounai, wszystkiego najlepszego dla Martusi! Dużo zdrówka i niech zawsze będzie uśmiechniętą, pogodną dziewczynką! 🎉🎈😊
I tak pięknie napisałaś o porodzie, aż mam ciarki (pozytywnie oczywiście) ❤Lalia, Clover lubią tę wiadomość
-
Inaa89 wrote:Ounai powiedz mi do jakiego hotelu lecicie? My w przyszłym roku chcemy polecieć na wakacje, kierunku jeszcze nie znam Egipt, Grecja bądź Turcja ale właśnie będę szukała czegoś aby było dość sporo zjeżdżalni dla dzieci 😊
Kiniusia, moim zdaniem najlepiej w samolocie trzymac na siedząco jakbyś tworzyła dziecku fotelik. Ja zabieram podstawowe rzeczy na 1 dzień do bagażu podręcznego, w razie gdyby zgubili bagaż. Wózek oddaję na płycie lotniska, mam zawsze pokrowiec. Dla dziecka mozesz zabrać wodę. Do Grecji braliśmy prawie 1l i nie robili problemy. Dobrze wziąć butelkę filtrującą dla reszty rodziny, wtedy nie musisz kupować drogiej wody. Na czas startu dac dziecku smoczek, picie, mleko, cycka żeby nie odczuło zmiany ciśnienia. Kocyk i ciepłe rzeczy warto mieć przy sobie na powrót, bo nigdy nie wiesz jaka będzie pogoda. Nawet warto jakąś kurtkę przeciwdeszczowa, bo jak wracaliśmy 2 lata temu to w pl lało. W koncu mąż poszedł sam po samochód i przyjechał po nas na płytę lotniska. Warto mieć jakieś zabawki i bajki offline. Mnie zawsze ratują. Wózek koniecznie sprawdzić przed opuszczeniem strefy bezclowej, nawet jeśli kosztował 200zl. Wystarczy zgłosić uszkodzenia, zrobić zdjęcia i zwrócą pieniądze.kiniusia270 lubi tę wiadomość