Gorące mamuśki 🤰❤️
-
WIADOMOŚĆ
-
Ounai to czekam na relacje po powrocie, jakie warunki w hotelu, jak jedzenie, pogoda itp 😊
Ounai lubi tę wiadomość
02.06 13 dpo II
03.06 14 dpo beta 181, prog 25,29
06.06 17 dpo beta 700
28+6 1496g
17.12.2020 ur się Tymek 💙 2245g i 48cm szczęścia 🥰
-
nick nieaktualny
KarolinaMaria, Suszarka, Enigvaa, Annia, Zulugula, kiniusia270, Maminka89, Ladyo, Lalia, Iryska, Nowastaraczka, Clover, kar_oliv, Siskaa, Inaa89, Ewa88 , Wik89, Ounai, asias86, kic83, dmg111, emdar, SzalonaOna lubią tę wiadomość
-
Annia wrote:A smoczek? U nas nic sie nie sprawdzilo dopiero odstawienie...
Powoli przymierzam się do całkowitego odstawienia. Dziś dostanie na noc MM lub kaszę w butli z MM bo ostatnio jak zjadła kasze (60ml ) o 18 i później.mleko z piersi przed snem to miała tylko jedną pobudkę od 20 do 23.
Może ona musi się najeść. Nie wiem ale męczy mnie to bardzo.
-
Ounai wrote:My do Eftalia Village. Trochę wyższy standard ma Eftalia Ocean ale to moloch. Wszystkie Eftalie mają wspólny aquapark przy plaży. Ale jak chcesz to mogę Ci dać namiary na babeczkę która nam znalazła tą ofertę. Ona jest bardzo ogarnięta. Możesz do niej zadzwonić i podać wymagania a ona znajdzie Ci odpowiednie oferty i podeśle na maila. Nawet nie musisz u niej brać, mozesz zapłacić w każdym innym biurze. Ona mówiła żeby pamiętać, że do Egiptu jeszcze trzeba mieć wizę i jest to dodatkowy koszt. Do Turcji tylko paszport. A po powrocie zdam relację jak było.
d.polecielismy z polecenia ale obiecanego szału nie było;) mimo to, myślę że będziecie zadowoleni
Ounai lubi tę wiadomość
-
Anet.kaa wrote:Smoczek jakiś miesiąc temu.odrzuciła całkowicie.
Powoli przymierzam się do całkowitego odstawienia. Dziś dostanie na noc MM lub kaszę w butli z MM bo ostatnio jak zjadła kasze (60ml ) o 18 i później.mleko z piersi przed snem to miała tylko jedną pobudkę od 20 do 23.
Może ona musi się najeść. Nie wiem ale męczy mnie to bardzo.Powiem Ci, że z czasem to trochę się uspokoiło, ale generalnie źle wspominam okres od 6 do 10 miesiecy... U nas okazalo sie, ze chodzilo a mamlanie piersi, a nie o glod.
Mikołaj 💗 07.09.2020
Adam 💗28.05.2023 -
Suszarka wrote:Anetka, u nas jest to samo jeśli chodzi o mamozę, mój mąż jej nie ulula jak się przebudzi. Nie zliczę ile razy wybiegłam z wanny cała mokra bo mi napisał na Messengerze że się budzi. Wczoraj już mi się płakać chciało, bo sobie zrobiłam kanapki na kolację i kawę zbożową, to nawet ugryźć nie zdążyłam i trzeba było lulać 🙈
Clover, ja z rozrzewnieniem wspominam trzy nocki które przespała całe, i naprawdę sporo tych gdzie się budziła 1-2 razy na jedzonko. Teraz sobie podgrzalam zupę i się cieszyłam że zjem gorącą w czasie kiedy ona śpi to znowu się obudziła i będę mieć guzik a nie ciepłą zupę
Ewa, wtedy byś dostawała tyle samo pieniędzy co na zwolnieniu w pierwszej ciąży. Przerwać macierzyński lub wychowawczy możesz powiadamiając pracodawcę 30 dni wcześniej. Czyli zaxhoszisz w ciążę, powiadamiasz firmę że chcesz przerwać urlop macierzyński lub wychowawczy, i dopiero po 30 dniach możesz przejść na L4.
Ja już nie pamiętam kiedy leżałam w wannie. Prysznic 5.minut i tyle.
Już zdarzało mi się kilka razy wracać z biegania bo mąż dzwonił że sobie poradzić nie może.
Dziś idziemy na kolacje ale nie ma szans aby teściowa ją położyła spać (moja mama by to pewnie ogarnęła). więc mamy czas do 20 max
Byłam dziś tak wymęczona rano, że aż się popłakałam więc mąż Pole zabrał na 4h spacer a ja poszłam na saunarium aby się trochę wychillować. Trochę pomogło.
-
Annia wrote:Wiem co czujesz. Ja w okresie jak Mikolaj mi całą noc niemal wisiał na piersi to miewałam histeriodepresje w ciągu dnia.
Powiem Ci, że z czasem to trochę się uspokoiło, ale generalnie źle wspominam okres od 6 do 10 miesiecy... U nas okazalo sie, ze chodzilo a mamlanie piersi, a nie o glod.
U nas to się bardzo pogłębiło po jednej nocy gdy byłam na imprezie i piłam tyle alko że nie mogłam jej w nocy karmić. Od tamtej pory mamoza i ciumkanie na całego... -
Anet.kaa wrote:Kiniusia do jakiego hotelu na Krecie jedzecie? Daj znać czy.polecasz bo my też planujemy Kretę od.03.10
Solimar Rubyok dam znać 😁😎
’94
17.10.2020 Staś ♥️
godz. 3:55, waga 4050g, długość 56cm
17.11.2023 Basia ♥️
godz. 16:39, waga 3860 g długość 55 cm -
Ounai, najlepszego dla Marty, niech rośnie zdrowa i szczęśliwa 🥳 Czas leci zdecydowanie za szybko!
Aneta, Mati też zasypia głębiej, gdy ja jestem obok. Obejrzenie wieczorem czegoś na netflixie graniczy z cudem, że o 🐝 nie wspomnę 😐 w nocy też jestem smoczkiem. Dobrze, że masz opcje MM. Ja, podobnie jak Annia, tego nie mam ;/
Gratuluję Wam brzuchatki! Dzieciaki rosną
Belie, Annia lubią tę wiadomość
'90
06.05.2020 r. II 🦄
13.01.2021 r. godz. 11.00 Matylda 3280 g, 51 cm -
KarolinaMaria wrote:Ounai, najlepszego dla Marty, niech rośnie zdrowa i szczęśliwa 🥳 Czas leci zdecydowanie za szybko!
Aneta, Mati też zasypia głębiej, gdy ja jestem obok. Obejrzenie wieczorem czegoś na netflixie graniczy z cudem, że o 🐝 nie wspomnę 😐 w nocy też jestem smoczkiem. Dobrze, że masz opcje MM. Ja, podobnie jak Annia, tego nie mam ;/
Gratuluję Wam brzuchatki! Dzieciaki rosną
Witam w klubie matek cycoholików 🤷♀️ ja tez bez opcji mm.KarolinaMaria, Annia lubią tę wiadomość
-
Ounai wrote:Powiem Ci, że ja bardzo dobrze wspominam moje porody choć obydwa były trudne. Syna rodziłam 16h, był ogromny, nie schodził do kanału, nie mogłam przeć mimo partych. Za to córka tydzień indukowana, sam poród jak już załapało 5h ale bez znieczulenia i był tak intensywny, że nigdy jeszcze nie byłam w swoim życiu tak zmęczona jak właśnie po tym porodzie. Mimo wszystko muszę powiedzieć, że ją rodziłam bardzo świadomie.
-
Ounai wrote:Maminka, Clover, a byłyście u fizjoterapeuty uroginekologicznego po porodach? Ból kręgosłupa oznacza słabej mięśnie. Trzeba wzmocnić tzw core. Jeśli wzmocnicie te mięśnie to możecie dźwigać nawet 14kg i nic Was nie będzie boleć.
Pewnie gdybym tu nie trafiła, to w ogóle bym nie wiedziała, że jest coś takiego jak rozejście mięśnia prostego. Moje ćwiczenia polegają właśnie na wzmacnianiu core, staram się codziennie robić trening z kanału trening fitness "silny core - trening naprawczy na rozstęp mięśni brzucha". Ale dopiero od połowy lipca ćwiczę, wiec pewnie jeszcze muszę poczekać na efekty. W tym tygodniu niestety nie daję rady ćwiczyć, bo jestem przez całe dnie sama z Olkiem i kiedy wraca mój mąż, to marzę już tylko o tym, żeby się wykąpać i położyć spać. Ale jak wróci na normalne zmiany to będę już znowu ćwiczyła.