X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Gorące mamuśki 🤰❤️
Odpowiedz

Gorące mamuśki 🤰❤️

Oceń ten wątek:
  • Annia Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2021, 15:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suszarko nawet nie wiesz jak potrzebowałam coś takiego przeczytać, dziekuje. 😘

Ounai, dzieki, w sumie masz racje, ze później wcale by latwiej nie bylo.

Ounai, Suszarka, emdar lubią tę wiadomość

Mikołaj 💗 07.09.2020
    Adam 💗28.05.2023
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 sierpnia 2021, 15:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zulugula wrote:
    Gratulacje!
    A ja się boję zdecydować czy zaczynac teraz kolejny semestr hiszpańskiego, bo nie wiem czy znajdę czas🙈

A mam takie pytanie , ten motorek w dupce to czym ładujesz? 😃
    Ja po prostu zyje tal, by nie stracic ani chwili :) zbyt dlugo sie wahalam nad powrotem. Teraz poczulam impuls. Bedzie w ciul ciezko, doskonale o tym wiem. Ale z drugiej strony.. To tylko 3 lata. Wieczorami dzieciaki spia, czy sa u taty/babci. A ja mam czas zeby sie pouczyc. Dam rade 🥳

A motorek... Nowoczesna technologia! Chyba zblizajaca sie 30-ka mnie motywuje 🤣

Clover lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 sierpnia 2021, 15:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Annia wrote:
    ...bo zaczynam mieć wyrzuty sumienia, że wracam do pracy i to od razu tak normalnie na nadgodziny itp. :( Walnjcie mnie w glowe. :(
    Nie miej wurrzutow. Zyc jakos trzeba, a wyjscie do ludzi dobrze Ci zrobi 💖

#teammatekpracujacych 🤣

• KarolinaMaria Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zulu, obdzwoniłaś żłobki? Macie coś zaklepane?

Irysko, byłyśmy dzis u 'naszej' fizjo. Trochę nas nie było, najpierw nam coś wypadło, potem ona szła na urlop. To jest złota kobieta! Matyldzia nie lubi ćwiczyć, nie lubi obcych, a fizjo dziś tak kombinowała, tak cudowała z zabawkami, żeby wszystko z nią zrobić, że byłam w szoku. Na końcu wyciągnęła bańki mydlane, ja puszczałam, Mati obserowała, a ona w tym czasie ją rozciągała 😁 chodzimy na NFZ, ale za miesiąc idziemy do niej znów na kontrolę i dalsze wskazówki. No i mamy zgodę na karmienie w antilopie!

Ladyo, kiniusia270, Annia, Suszarka, Iryska, Inaa89, emdar, Zulugula, Clover, dmg111 lubią tę wiadomość

'90

06.05.2020 r. II 🦄
    13.01.2021 r. godz. 11.00 Matylda 3280 g, 51 cm
  • Annia Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SzalonaOna wrote:
    Ja po prostu zyje tal, by nie stracic ani chwili :) zbyt dlugo sie wahalam nad powrotem. Teraz poczulam impuls. Bedzie w ciul ciezko, doskonale o tym wiem. Ale z drugiej strony.. To tylko 3 lata. Wieczorami dzieciaki spia, czy sa u taty/babci. A ja mam czas zeby sie pouczyc. Dam rade 🥳

A motorek... Nowoczesna technologia! Chyba zblizajaca sie 30-ka mnie motywuje 🤣
    Kobieto, ja nie majac ani jednego dziecka przed 30tka nie mialam chyba nawet polowy twoich sil witalnych. Twoj wiek biologiczny to chyba 15 lat. :D Ciagle Moti nie moge uwierzyc, ze ty jeszcze nie masz 30 lat! :)

SzalonaOna, Wik89, Clover lubią tę wiadomość

Mikołaj 💗 07.09.2020
    Adam 💗28.05.2023
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 sierpnia 2021, 15:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anetka - rozumiem smutteczek z suknia. Sama ostatnio ja sprzedalam. Ale wygladacie z Polsonem pieknie 💖

• KarolinaMaria Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2021, 15:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Annia, moje 2 koleżanki, które wróciły do pracy po macierzyńskim mówią, że było ciężko, ale jak już weszły w rytm pracy to nie myślały 10 razy na minutę co u dziecka. Poza tym każda z nich doceniła możliwość wypicia kawy w spokoju 🤭 mówiły też, że jak się jest pół dnia bez dziecka to wspólny czas razem stał się bardziej wartościowy. Przestaje się myśleć o stercie prania, niewyrzuconych śmieciach, bo to nie ucieknie, tylko chętnie idzie się na plac zabaw, czy bawi w domu. Będzie dobrze ;)

Annia, Wik89, Zulugula, Clover, dmg111 lubią tę wiadomość

'90

06.05.2020 r. II 🦄
    13.01.2021 r. godz. 11.00 Matylda 3280 g, 51 cm
  • Ladyo Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2021, 15:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniu ja się podpisuje pod tym co napisała Suszarka :) ja sama mając malutkie dziecko i do tego będąc samotna matka poszłam na studia i do tego zrobiłam dwa kierunki. Na początku tez się bałam, ale przecież robiłam to tez dla córki :) dzięki temu dziś jestem świadoma kobieta, z dobrym wykształceniem, dobra praca i jestem w stanie zapewnić moim dzieciom stabilność i poczucie bezpieczeństwa. I Ty tez przecież nie idziesz do pracy bo jesteś zła, wręcz przeciwnie, bo kochasz siebie i kochasz swojego synka ❤️!

Annia, AgataAgatka, Zulugula, Clover lubią tę wiadomość

age.png
    👧🏻 2008 👧🏼2021 👧🏼2024
  • Annia Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2021, 16:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KarolinaMaria wrote:
    Annia, moje 2 koleżanki, które wróciły do pracy po macierzyńskim mówią, że było ciężko, ale jak już weszły w rytm pracy to nie myślały 10 razy na minutę co u dziecka. Poza tym każda z nich doceniła możliwość wypicia kawy w spokoju 🤭 mówiły też, że jak się jest pół dnia bez dziecka to wspólny czas razem stał się bardziej wartościowy. Przestaje się myśleć o stercie prania, niewyrzuconych śmieciach, bo to nie ucieknie, tylko chętnie idzie się na plac zabaw, czy bawi w domu. Będzie dobrze ;)
    Moja koleżanka mówi tak samo... Może coś w tym jest. :)

Ladyo, masz oczywiście racje. Jakaś mamoza mnie zlapala. :(

KarolinaMaria lubi tę wiadomość

Mikołaj 💗 07.09.2020
    Adam 💗28.05.2023
  • Ounai Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2021, 16:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KarolinaMaria wrote:
    Ja zamierzam korzystać z 7h, już o tym wspominałam kierowniczce. Najważniejsze, żeby praca była zrobiona, a godzina więcej z rana na wyszykowanie się będzie na wagę złota.

Aneta, na tym webinarze pewnie będzie sporo pitu pitu o tym, że dwie strony muszą być gotowe itd. Chyba łatwo wpaść potem w poczucie winy. Ogólnie ja się z tym zgadzam i doceniam to co Hafija robi, personel medyczny powinien zaczynać dzień od jej insta, to by może nie dawali rad w stylu 'proszę zmierzyć laktatorem ile ma pani mleka' (nasza pediatra), ale trąci to laktoterrorem, a komentarze pod jej postami to już w ogóle. Warto przejrzeć jej bloga i wyciągnąć coś dla siebie, ale nie ma co się biczować, że odstawiasz za wcześnie/za gwałtownie/itd...

Ewa, słomkę z Bboxa można wyciągnąć. Ciągnie się za taki dzyndel pod wieczkiem kubka.
    Ja też zgłosiłam szefowi że wracam na 7h. Ale moja praca jest specyficzna i czasem po prostu muszę zostać dłużej.

Ja nie zapisuję się na kurs bo właśnie uważam że ona trochę przesadza ze swoim podejściem do kp. Dużo cennych informacji u niej uzyskałam, ale odstawiam będąc w kontakcie z cdl.

Marta dziś wytrzymała 4,5h bez piersi. Myślę, że nie ma tragedii. Do końca września musimy dojść do minimum (tyle potrzebuję żeby ja zawieźć do żłobka, iść do pracy i wrócić). Optymalnie byłoby 10h żeby nie cisnąć z rana i mieć czas odebrać też syna. No zobaczymy. Trochę mi żal, że jakiś etap się już kończy, ale zaczyna się przecież następny 😄

age.png

age.png
  • Annia Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2021, 16:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ounai wrote:
    Ja też zgłosiłam szefowi że wracam na 7h. Ale moja praca jest specyficzna i czasem po prostu muszę zostać dłużej.

Ja nie zapisuję się na kurs bo właśnie uważam że ona trochę przesadza ze swoim podejściem do kp. Dużo cennych informacji u niej uzyskałam, ale odstawiam będąc w kontakcie z cdl.

Marta dziś wytrzymała 4,5h bez piersi. Myślę, że nie ma tragedii. Do końca września musimy dojść do minimum (tyle potrzebuję żeby ja zawieźć do żłobka, iść do pracy i wrócić). Optymalnie byłoby 10h żeby nie cisnąć z rana i mieć czas odebrać też syna. No zobaczymy. Trochę mi żal, że jakiś etap się już kończy, ale zaczyna się przecież następny 😄
    Ounai, a wy w dzien karmicie sie na zadanie?

Mikołaj 💗 07.09.2020
    Adam 💗28.05.2023
  • Ounai Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2021, 16:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Annia wrote:
    Suszarko nawet nie wiesz jak potrzebowałam coś takiego przeczytać, dziekuje. 😘

Ounai, dzieki, w sumie masz racje, ze później wcale by latwiej nie bylo.
    Zobaczysz, nawet jak będziesz wracać padnięta z pracy to dzięki temu że trochę zatęsknisz Twoja relacja z Mikołajem będzie zupełnie inna. Chętniej będziesz się z nim bawić itd.

O właśnie widzę, że dziewczyny Ci o tym pisały.

Jak ja jeczalam mężowi to mi powiedział "możesz iść na wychowawczy. Ale pamietaj, robisz to dla niej. Żeby miała kontakt z innymi dziecmi, a my żebyśmy mogli kupić dla naszej rodziny dom".

Annia lubi tę wiadomość

age.png

age.png
  • Tajka Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2021, 16:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Majeczka pozdrawia

Mało się udzielam, ale podczytuje :) weekend spędziliśmy u moich rodziców i w środę znowu przyjechałam z Majeczką na tydzień:) bo.....zdecydowałam się na ostatnią próbę rozkręcenia laktacji...wiem,to obsesja, macie rację, ale jeśli nie spróbuję, to będę sobie pluć w brodę, że nie spróbowałam, a tak będę wiedziała.i wtedy powiem, że zrobiłam już naprawde wszytsko ;)..I tak już trzecią dobę cisnę 11x w tym 2x Power pumping...ale dzięki mojej mamie, która bardzo pomaga przy Mai daje radę czasowo...uparta jestem. Nie sądzę, żeby się udało..bo "tylko " tydzień mogę poświęcić, bo pozniej muszę wracać A sama z Mają nie dam rady..No i odciągam marne 200ml dziennie....po 20ml...czasem nawet 5ml haha i jak ja chce wykarmić dziecko :) wiem, ze laktator nie jest wyznacznikiem ilości mleka w piersiach, no ale...Maja jak ssie to tez chwile, wiec by pasowalo ze zjada mniej wiecej te 20ml, bo bierze doslownie kilka łyków:)
    No a we wtorek byłam u psychologa...bardzo fajna babeczka, oczywiście też radziła odpuścić :) ale po tej wizycie jest lepiej, naprawdę już psychicznie czuję się lepiej :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 sierpnia 2021, 11:25

Ounai, SzalonaOna, kiniusia270, Suszarka, emdar, AgataAgatka, Wik89, Zulugula, Lalia, KarolinaMaria, Ladyo, Annia, Clover, kic83, Martt95, dmg111, asias86, Nowastaraczka lubią tę wiadomość

12.08.2020 - ⏸ (15dpo, 2gi cykl stymulowany clo, 3ci cykl po drożności, 15cs)
    27.04.2021 - nasz cud 🥰 3700g, 57 cm, 41tc
    19cd062133.png

31.03.2022 - ⏸️
    Będzie dzidziuś 👣👶
    2534e96399.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 sierpnia 2021, 16:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Annia wrote:
    Kobieto, ja nie majac ani jednego dziecka przed 30tka nie mialam chyba nawet polowy twoich sil witalnych. Twoj wiek biologiczny to chyba 15 lat. :D Ciagle Moti nie moge uwierzyc, ze ty jeszcze nie masz 30 lat! :)
    Sama sie dziwie :) ale impreza dopiero za 2 lata!

Annia lubi tę wiadomość

• Ounai Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2021, 16:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suszarka wrote:
    Anniu, nie sprawdzałam już bety. Zostawiłam sprawy swojemu biegowi. Na szczęście mam przy Idze co robić, więc nie myślę za dużo 😁 Rano zjadłam na siłę kromkę chleba z masłem, teraz makaron. Jestem głodna, a zjem troszkę i mnie odrzuca... znowu się zaczyna to bledne koło, jestem głodna, nie mogę zjeść bo mam mdłości, a z głodu one są jeszcze gorsze 😂 Wizytę mam 6 września, wg OM to będzie 7+6 :) a z objawów ciążowych to mam jeszcze bardzo wyraźne, realistyczne sny.

Chciałam Ci jeszcze coś napisać odnośnie pracy. Moja mama była na urlopie wychowawczym po moich narodzinach, mówi że drugi raz by nie poszła. Powtarza mi że jak się nie uda z drugim dzieckiem to lepiej dla wszystkich będzie kiedy wrócę do pracy. Moja mama jak wróciła do pracy robiła nadgodziny bardzo często, kiedy miałam kilka lat to zaczęła zaoczne studia (musiała, żeby dostać awans). Było jej jeszcze mniej, w weekendy szkoła a popołudniami w tygodniu się uczyła. Pamiętam że tata prasowal nam ubrania i gotował obiady 😁 Nie uważam aby to była krzywda dla mnie i siostry, a wręcz przeciwnie - jestem dumna z mamy że zrobiła studia i karierę z dwójką dzieci na pokładzie. I Twój Mikołaj też będzie z Ciebie dumny. Myślę że pogodzenie roli mamy i powrót do pracy jest bardzo trudny, ale często chyba się boimy nieznanego a wychodzi lepiej niż myślałyśmy :)
    Edit: żeby nie było, nie mam nic do mam które planują wychowawczy. Jeśli nie byłabym w ciąży to sama bym poszła prawdopodobnie na kilka miesięcy żeby Iga podrosła ;)

Ladyo, u nas w firmie (a jest to moloch zatrudniający kilka tysięcy osób) nie przysługuje godzina na karmienie. Jak mówisz w HR że chcesz z tego korzystać to mówią Ci że jest XXI wiek i można mleko odciągnąć choćby w toalecie w czasie pracy. Bez komentarza.
    Suszarko, nie mogą Ci tak powiedzieli bo to niezgodne z kodeksem pracy. Prawo pracy gwarantuje Ci ta godzinę. To jest tak samo jakby Ci powiedzieli, że nie przysługuje Ci urlop.

age.png

age.png
  • Ounai Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2021, 16:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tajka, uważam, że źle robisz. Mogłabyś naprawdę fajnie spędzić czas z Mają a znowu wisisz na laktatorze, za to ten czas spędza z nią babcia. Ale to oczywiście Twoja decyzja.
    A Maja jest cudowna 😍

Suszarka, emdar, Annia lubią tę wiadomość

age.png

age.png
  • Iryska Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2021, 17:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KarolinaMaria wrote:
    Zulu, obdzwoniłaś żłobki? Macie coś zaklepane?

Irysko, byłyśmy dzis u 'naszej' fizjo. Trochę nas nie było, najpierw nam coś wypadło, potem ona szła na urlop. To jest złota kobieta! Matyldzia nie lubi ćwiczyć, nie lubi obcych, a fizjo dziś tak kombinowała, tak cudowała z zabawkami, żeby wszystko z nią zrobić, że byłam w szoku. Na końcu wyciągnęła bańki mydlane, ja puszczałam, Mati obserowała, a ona w tym czasie ją rozciągała 😁 chodzimy na NFZ, ale za miesiąc idziemy do niej znów na kontrolę i dalsze wskazówki. No i mamy zgodę na karmienie w antilopie!
    Oj tak, ona ma podejście do dzieci, chociaż im większy Michałek tym trudniej jej zapanować było nad nim😁 super , że możecie już w antilopie się karmić! Macie już kupiony? Nasza fizjo poleca antilopa 😉 Dzwoniłam do Ikei, dostawa nożek do Katowic zaplanowana jest pod koniec września 😶

12.10.2020 ❤️
    14.05.2024 ❤️
  • Suszarka Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2021, 17:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ounai wrote:
    Suszarko, nie mogą Ci tak powiedzieli bo to niezgodne z kodeksem pracy. Prawo pracy gwarantuje Ci ta godzinę. To jest tak samo jakby Ci powiedzieli, że nie przysługuje Ci urlop.
    Ja to wiem, HR to wie, inne pracownice to wiedzą. Ale jednak tak jest, i nikt się nie odwazy na skargę do inspekcji pracy w obawie przed jej utratą 🤷 niestety, takie są realia na prowincji

Annia lubi tę wiadomość

Iga ❤️ 7.01.2021
    Jagoda ❤️ 7.04.2022
  • emdar Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2021, 17:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anetko, co za figura 😱👏👏!

42 lata
    08.03.2019 puste jajo płodowe💔
    17.02.2020 Julek 💙
  • emdar Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2021, 17:10

Cytuj  /     /  Zgłoś

Laski,może być? Właśnie się zastanawiam czy coś na wierzch jeszcze narzucić? Co myślicie? Jeszcze będę miała kolczyki złote. Aaa,i nowe okulary sobie pierdyknęlam ( Jeszcze nie mam, zamówione dopiero, ale są mega!)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 sierpnia 2021, 09:01

KarolinaMaria, Annia, Ounai, Clover, AgataAgatka, kic83, Suszarka, dmg111, asias86, Enigvaa, SzalonaOna, Ladyo lubią tę wiadomość

42 lata
    08.03.2019 puste jajo płodowe💔
    17.02.2020 Julek 💙
‹‹ 4049 4050 4051 4052 4053 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak rozszerzać dietę dziecka? Poradnik krok po kroku

Kiedy zacząć rozszerzanie diety dziecka? Eksperci zalecają start około 6. miesiąca życia, kiedy niemowlę jest gotowe na odkrywanie nowych smaków, a mleko matki pozostaje kluczowym elementem jadłospisu. Jak rozpoznać gotowość malucha i które metody wprowadzania pokarmów wybrać? Dowiedz się, jak stopniowo uzupełniać dietę dziecka, unikając potencjalnych zagrożeń i wspierając zdrowy rozwój poprzez bezpieczne i zróżnicowane posiłki!

CZYTAJ WIĘCEJ

Super produkty na okres ciąży, czyli 9 produktów szczególnie polecanych dla kobiet w ciąży

Zapoznaj się z produktami, które są wyjątkowo cenne dla rozwijającego się maleństwa i Twojego nadwyrężonego ciążą organizmu. Postaraj się, aby takie produkty jak kasze, żurawina i migdały w okresie ciąży na stałe zagościły w Twoim menu.

CZYTAJ WIĘCEJ

Klinika niepłodności - 50 pytań, na które warto znać odpowiedź przy pierwszej wizycie.

Chciałabyś mieć pewność, że dobrze przygotowałaś się do swojej pierwszej wizyty u lekarza, dotyczącej problemów z zajściem w ciążę? Skorzystaj z naszego formularza płodności  – są to pytania, które dobry specjalista prawdopodobnie zada Ci podczas pierwszej wizyty , która pomoże zdiagnozować niepłodność. W ten sposób o niczym nie zapomnisz i będziesz mieć pod ręką wszystkie szczegóły dotyczące Twojego zdrowia, płodności lub historii chorób w Twojej rodzinie!       

CZYTAJ WIĘCEJ