Gorące mamuśki 🤰❤️
-
WIADOMOŚĆ
-
Suszarka wrote:Annia, teraz doczytałam. 1400kcal to wydaje się bardzo mało. Obliczał Ci to dietetyk/liczyłaś zapotrzebowanie na kalkulatorze, czy strzelałaś w ciemno?Mikołaj 💗 07.09.2020
Adam 💗28.05.2023 -
Dziewczyny, przyjęłam zapro, podajcie priv maila. Tylko ten ebook jest niby dla dzieci do 5mca bo później niby trudniej nauczyć tego...
Ounai, śliczna Martusia 🥰 udanych wakacji 😊
Ja próbuje z tymi oknami i nawet to się sprawdza, bo zazwyczaj Maja w tej marudzi i jak ją biorę to chwila i zasypia...no ale na rękach i odłożyć ciężko...Dzisiaj 5.30 znowu pobudka ,jedzonko i przed 7 ululalam i pospala godzinę, ale wtulona we mnie
Chciałabym zmienić sposób usypiania, zejść z tej piłki, bo już plecy mi siadają ...mogę z nią leżeć, przytulać,śpiewać itd na leżąco np ale nie da rady póki co..Ounai lubi tę wiadomość
-
Ounai wrote:Ej no Marta też u przyjaciółki męża je kocie chrupki. I chodzi obrażona na jej faceta bo chciał jej te chrupki wyjąć z buzi.
Edit, dodam że to nie jest tak że jej nie pilnujemy. Kotow nie goni, uzgodniliśmy że kupują karmę z dobrym składem i mamy ją z głowy na jakiś czas, bo chrupki sa w misce z której kot musi wygrzebać. A matka tezy chce trochę z ciotką w ciszy pogadać 🤣Nowastaraczka lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny, poryczałam się dzisiaj 😭😭 ze wzruszenia 🥺🥺 totalna mamoza 🙈🙈
Olek nie mógł zasnąć na drzemkę w wózku więc pomyślałam że za mało zjadł na śniadanie i jest głodny. Od pół roku karmimy się tylko na leżąco, a że staramy się oddzielić karmienie od spania, więc stwierdziłam że spróbuję go nakarmić w salonie a dolulam w wózku.
I pierwszy raz od kilku miesięcy Oluś się przystawił do piersi jak noworodzio, na rękach, wtulony we mnie i sobie tak jadł a ja siedziałam i wyłam, bo jest już taki duży, że mu nóżki z moich kolan zwisały i ja się pytam, gdzie mój malutki chłopczyk?? I w końcu on tak zasnął, przytulony, w moich ramionach a ja siedziałam i patrzyłam jaki jest piękny i jak bardzo go kocham 😭😭🥺🥺💙💙kiniusia270, Clover, Ladyo, Zulugula, Annia, Ania81, Wik89, Ounai, Inaa89, Ewa88 , Enigvaa, kic83, kar_oliv, dmg111, Nowastaraczka lubią tę wiadomość
-
Dziś moja szwagierka urodziła córeczkę ❤ Szybko poszło, bo około 3 w nocy pojawiły się skurcze, o 5.20 byli już w szpitalu, a malutka urodziła się o 6.30. Wszystko jest ok, dziewczynka ma 3725g i 58cm. Oluś już nie jest najmłodszy w rodzinie, ale będą z jednego rocznika ❤💙
kiniusia270, Lalia, Ladyo, Zulugula, Annia, Ania81, Wik89, Suszarka, Ounai, Inaa89, Ewa88 , SzalonaOna, Enigvaa, kar_oliv, dmg111, Nowastaraczka lubią tę wiadomość
-
Cześć Mamusie w ten piękny już prawie jesienny poniedziałek ❤️ Ja właśnie szykuje sobie fit obiadek, Amelka ma pierwsza drzemkę a Jagoda jeszcze nie wstała
niech korzysta z tych ostatnich dni wakacji! Mąż w pracy od 7. Zaraz pewnie pójdziemy na spacer, na szczęście nie pada chociaż jest pochmurno. Miłego dnia dla wszystkich! Tajka wysłałam wiadomość
Clover gratuluje dla szwagierki! Piękne chwile przed nimi! Lalia Oluś mnie wzruszył 😍ja tez tak czasem patrzę na moje dzieci, moja rodzine i myśle sobie jaka jestem szczesliwa! Nic więcej mi w takich chwilach nie potrzeba
…. A potem nagle słysze „mamoooo nudzę się” i ten piękny obraz znika 😂 a tak poważnie to J. już na szczęście z tego wyrosła ale jak była młodsza i słyszałam ten tekst to właśnie tak było 😂😂😂
Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 sierpnia 2021, 10:58
Ania81, Lalia, Ounai, Clover lubią tę wiadomość
-
Annia wrote:Moja bazowa przemiana materii taka jakbym lezala i pachniala to 1300 kcal. Jak teraz nie jestem kp, to nie mam juz nawet dodatku do kp. Z aktywnosci chodze dwa razy dziennie na takie marszo spacery po godzinie. A ile ty jesz? Liczylam to, plus troche skopiowalam zalecenia jakie miałam od dietetyczki kilka lat temu przed slubem.
Oblicz sobie na stronie Fabryka Siły zapotrzebowanie, i od całkowitej przemiany odejmij ok. 10-15%, i wyjdzie ilosc kcal bezpieczna na redukcję. Podstawowa przemiana materii (ta o której piszesz) to informacja poniżej jakiej wartości kalorii absolutnie nie można zejść, aby organizm nie zaczął się buntować
Iga ❤️ 7.01.2021
Jagoda ❤️ 7.04.2022 -
Meggi110818 wrote:Ounai podasz jeszcze raz namiar na tą beczkę od nosideł co wysyłka kilka do zmierzenia?
https://www.facebook.com/groups/918264722311835/?ref=shareMeggi110818, Clover lubią tę wiadomość